/spanien/atletico/forum/1447.aspx/spanien/atletico/forum/1447.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético JFH
2009-06-12 00:43
Det är klart att Realfansen är här nu, någon har vågat kritisera deras allsmäktiga klubb som är en gåva till jorden från självaste Gud... Och det första 90% gör är att börja räkna titlar, för det är ju det som spelar roll om man älskar ett lag. Hur många titlar man har och hur mycket pengar man har. Inget annat. Varför finns lag som Atlético, Getafe, Rayo etc. överhuvudtaget? De har ju ändå färre titlar så ingen borde gilla dem...

Om man nu tvingas välja mellan att gråta och skratta så väljer jag nog att skratta, för maken på komedi går knappast att hitta någon annanstans. Lite rädd blir man dock när man tänker på att flera av dessa människor faktiskt finns, och att de ska behöva klara sig i vårt samhälle. Personlig assistent är ett yrke som lär hålla så länge Real finns som klubb...

Men för att inte så elegant övergå till det jag faktiskt tänkte kommentera, dvs krönikan. Jag håller faktiskt inte riktigt med i resonemanget om köpen. Visserligen är det en utveckling jag inte ville se, men jag tycker inte att det finns någon större skillnad på att köpa för 200 miljoner och att köpa för 1 miljard. Visst är det mer pengar, men rent moraliskt kan jag inte fördöma det ena beteendet samtidigt som jag godkänner det andra. Faktum är att det i båda fallen handlar om stora summor pengar som säkerligen skulle kunna rädda hur många liv som helst, och som nu läggs på underhållning som i sammanhanget ändå får anses vara meningslös. När mn väl har accepterat att man kan lägga 1 miljon på det, då bör man nog kunna acceptera 1 miljard, även om det finns grader i helvetet.

Det som däremot stör mig är ju det faktum att Real har fått hjälp från högre instans under en period när de hade skulder större än vad deras värvningar kostar idag. Att fansen till den klubben inte kommer ihåg det kan jag förstå, då de flesta antingen gick i blöjor eller grät på dagis för första gången... Därför är det nog bäst att upplyssa dem om vad eller snarare vem som räddade deras klubb från undergång.

2001 såldes Reals träningsanläggning till staden Madrid, (eller snarare köptes på initiativ av staden) till ett löjligt överpris som inte bara sanerade klubbens skulder utan också finansierade en ny anläggning och lämnade en del växel till Zidane, Beckham och gänget... Var den här handling laglig? Det går säkert att diskutera in i oändligheten, men oavsett så var den moraliskt tvivelaktig och visade klar favorisering av marängerna i förhållande till stadens andra lag. Man behöver inte titta långt för att se vad staden gör nu när Atlético är i en liten kris. Vicente Calderon säljs för ingenting och klubben kommer själva behöva betala för omyggnaden av den nya arenan när Madrid väntar OS. Så mycket hjälp får vi.

Sammanfattningsvis vill jag säga att jag inte bryr mig vad er titel kostar ekonomiskt, men jag har en hel del synpunkter på vad den kostar rent moraliskt, och det borde ni också ha. Rättvisa finns inte, men här försöker man inte ens skapa en illusion av den.
Atlético planne
2009-06-12 00:40
Kan inte marängerna bara försvinna?!?! I alla fall från vårat forum! SCHAAAS
Barcelona VAMOOOOOSSSS BARCAA!!!!!!!!
2009-06-12 00:19
AKSHAY DEION- FIIIIIIN KRÖNIKA!
Sevilla bateni
2009-06-11 23:56
jeppe_h

Nu är du heeelt ute och cyklar. Jag har verkligen inte skrivet det, haha.

Det närmsta jag kom var: "ja visst borde jag byta tröja! Jag ska göra det nu! För jag skämdes ju innan över att vara en maräng... "

No hard feelings? :)
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:53
Bateni:

Oj ser nu att antigen har jag läst fel eller så har du redigerat bort inlägget? Hade för mig du skrivit något i stil med

"du skämms över att vara real supporter och du vågar inte stå för det"!

Men kanske bara inbillat mig?
Atlético rawkus
2009-06-11 23:49
Kul att Real skribenten nu stangde av kommentars funktionen pa den senaste "artikeln" :)

Aterigen oser man skit, for att sedan stanga butiken.

Fegt och trist att det ej gar att bjuda upp till dans innan Perez smafllickor maste vara hemma igen :/
Sevilla bateni
2009-06-11 23:48
Jeppe_h

Förstår inte. Vad har det med mig och göra...
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:42
Bateni:

Om du inte läst inläggen jag gjort tidigare så står det att jag inte är en Real Madrid supporter, utan jag tog passande (opassande) nog bara den tröjan när jag vart medlem på nytt.

Förstår du?
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:40
Förstår absolut hur du resonerar när du menar värva lite okändare och mindre namn kunniga spelare, det är ju en del av charmen med hela fotbollen!

Tycker ni gjort ett bra jobb på den fronten också att utveckla spelare det där sista snäppet. Kun Aguero Maxi Paulo Assuncao (rätt stavat?) Luis Perea är ju några exempel. Och absolut är det roligare än att köpa redan klara stjärnor, men det behövs lag som gör det också!

Man måste se the big picture, om du förstår vad jag menar. Vad som är bäst för både Spanska ligan nu och framöver, och värvningarna av Kaka och Ronaldo kommer nog gynna alla i längden tror jag.

Tack vare att dom spelar i Spanien kommer till och med Atletico få det enklare att locka till sig namn eftersom man vill spela mot dom bästa spelarna. Nu saknas bar Cesc och Ribery i Barcelona så skulle La liga va den klart mest lysande ligan i världen. Helt galet!
Sevilla bateni
2009-06-11 23:37
Jeppe_h

Ja visst borde jag byta tröja! Jag ska göra det nu! För jag skämdes ju innan över att vara en maräng...
Sevilla bateni
2009-06-11 23:35
Jeppe_h, Det med Real Madrid fansen var inte riktad mot ditt inlägg.

Jag tycker att Akrams krönika sa det bra. Jag orkar inte gå in mer på detta, ska lämna det så här, är väldigt trött idag (eller ikväll) :)
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:34
bateni

Jag kan ju byta tröja så är ju den saken ur världen? Borde inte vara nåt att haka upp sig på.
Atlético Deion (red)
2009-06-11 23:34
Jeppe_h//

Hehe, nej jag vet att du inte vill provocera, jag gillar diskussioner och "debatter" med genomtänkta sakliga inlägg som dina, så det är därför jag svarar dig men undviker vissa andra.

Jag ville inte ta upp Franco, som du sa, back in the days, för att artikeln handlade om att köpa sig en titel, inte få dom gratis :)

Det klart vi har förhoppningar på att etablera oss som topplag, men inte till vilket pris som helst. jag gillar tanken av att värva lite mindre namnkunniga eller glömda spelare spelare som sen chockar ligan.

Det finns några unga offensiva spelare som Atlético just nu kollar på i Brasilien och Argentina, så det kan bli en ny säsong då ett nutt stjänskott träder fram.
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:29
Bateni:

Vad jag menar är självklart att fansen på SF inte tar marängerna som hänger här på SF på allvar. Tror inte dom t ex nere i Madrid håller samma nivå som dom här inne.

En fråga också, du skrev att du inte håller med? På vilket sätt, utveckla gärna.
Sevilla bateni
2009-06-11 23:27
...För det andra; detta forum borde göra en "real madrid-redaktion" och stänga forumet för alla utomstående supportrar. Bara för en period, då de "riktiga" real madrid fansen inte orkar avreagerar sig längre.
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:26
Deion:

Okey där kan du ha rätt, men har ju påpekat att ni inte har samma ekonomiska muskler som dom "största", men hur som helst så är ni endå en stor klubb.

Känns som du försöker minimera Atleticos styrka och kanske dra ner förväntningarna? Jag ser Atletico som en stor klubb, just snäppet under. Men jag förstår vad du menar och det är klart underdogs finns på olika nivåer. Men ni hör hemma i toppen och har varit en stor klubb så länge jag kan minnas? Ni hör hemma i toppen av tabellen och ni ska vara ute och slåss om titlarna i europa också om man ser till storleken av eran klubb. Man kan dra paralleller mellan er och Roma tycker jag, ni har inte dom ekonomiska förutsättningarna men ni har ett stort stöd, en stor arena i en stor stad. Men ni har endå inte lyckats full följa eran potential, och det är väll mera kanske ett halv dåligt jobb av era presidenter genom åren. Tycker absolut ni haft lika bra förutsättningar att bli en stor klubb som Barcelona och Valencia haft i Spanien.

R. Madrid hade ju faktiskt Franco back in the days.

Kom ihåg att jag inte är ute efter att provocera eller minimera erat värde som klubb. Allt jag vill är att se Spansk fotboll dominera!
Atlético rawkus
2009-06-11 23:25
F7 Zizou~: Eran kapten ar en Atletico ungdom ;)

Vad har Maxis namn samt ursprung med saken att gora? Tank till innan du svarar bara... Vill ej se ett smatt rasistiskt snesteg, inte ens fran ett Real Mierda fan.

Gillade for ovrigt kronikan "Foraktade och fruktade", dar man gnaller om vad alla andra lags fans tycker, men att man verkligen inte bryr sig... Att sedan skriva en hel artikel om hur man inte bryr sig ter sig som att bajsa pa sin egen sko.
Sevilla bateni
2009-06-11 23:24
En krönika kan vara skrivet på ett bra sätt, även om åsikten verkligen inte stämmer överens med krönikörens budskap. Deion, Du skrev det väldigt bra! Och jag respekterar din åsikt och poäng, dock så anser jag att du är fel ute...

/Förresten, för att rikta mig till alla andra: Världen är mycket större än SvenskaFans. Att bilda en uppfattning av maränger genom sin erfarenhet från den här sidan är...väldigt tragiskt. Jag känner, precis som de flesta, att marängfansen här är roliga barnungar som är lätta att få ur balans. Dock så finns det även maränger som man verkligen kan resonera med, att diskutera med, och inte bli nedklankad av, och efteråt finns det inga hard feelings. De är smarta nog att aldrig någonsin skriva på denna sida. Det finns en värld utanför SF.
Real Madrid cvblol
2009-06-11 23:16
Ämne: cvblol

Det är såd....Tyst med dig, du är ju inte maräng så varför bryr du dig? Och jag skiter fullständigt i vad andra fans tycker om Puertan.
Atlético Deion (red)
2009-06-11 23:15
Jeppe_h//

Ok, jag ser att du inte har koll. Vanligtvis har vi en säsongsbudget på mellan 15-20 milj. Anledningen till att man kunde lägga ut de pengarna då var att Atlético hade sålt Torres för en 37 milj, Kezman och Petrov, och var illa tvungna atta erätta så det inte va komplementspelare som gick, utan spelare rakt ur startelvan.

Inför denna säsong gick tillbaka till våran budget igen då Hetinga kom för 10 milj, Phngolle för 5 milj, och Ujfalusi och Assuncao kom gratos på Bosman från Fiorentina och Porto.

Det är klart Atlético är underdogs, det finna olika nivåer av underdogs, Malaga är en underdog ja, men på en annan nivå.

Då kan påstå att Atlético inte räknas somunderdogs när man möter lag som Barcelona, real, Milan, Inter, Juventus, Chelsea, Man U, Arsenal, Liverpool, Bayern och tom Valencia osv.

Där vi försöker hävda är vi riktiga underdogs, en vinst i dessa matcher är högst oväntade och kommer oftats från riktiga tunga laginsatser med riktigt underdogmentalitet.

Att tro något annat är tjänstefel.
Real Madrid F7 Zizou~™
2009-06-11 23:13
Deion aka bitterheten himself.

Du måste känna dig lagom cool, nu har du kastat paj gentemot storebror(ja, du hörde rätt).

Alla små Patéticos hyllar dig men det kommer lägga sig och då står du där med ditt Patético. Ett loserlag utan dess like och som även saknar själ. Er kapten är en argentinare vid namn Maxi.

Och när senast vann guds gåva till mänskligheten oss(Real)? 99 var det va?
Real Madrid Lassana
2009-06-11 23:11
Varför säger ni att vi är köplag när ni själva värvar?

Att ni ska bry er vad andra lag gör.
Patetiskt!
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:08
cvblol

Det är sådana som du som gör att marängerna inte tas på allvar på Svenskafans. Om du ska skriva nåt skriv något som tillför forumet något annars kan du vara tyst!

Atletico förknippas med själlös? Vars har du hört det, har nog aldrig hört det förr. Känns som du är en idiot som försöker provocera men misslyckas.
Barcelona II Barça II
2009-06-11 23:08
Klockren krönika! "Vad kostar en titel".
Atlético Deion (red)
2009-06-11 23:06
cvblo//

Och du låtsas-som-om-du-tar-åt-dig-men-måste-ändå-komma-in-och-hävda-dig
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 23:04
Deion

Du missade knappast att Real vann CL 3 gånger på 6 år om jag minns rätt? 98 00 02. Det räcker nog som svar på den frågan.

Underdogs hmm, vad värvade ni Kun Aguero för? lite över 200 miljoner? Forlan? Maxi Simao? Har för mig att ni för 2 år sedan köpte spelare under en sommar för över 600 miljoner? Kan minnas fel rätta mig gärna.

Är det de man kallar för underdogs? Ni är snarare en topklubb som gjort ett par stora sne steg, åkte ur La Liga och fick börja om från noll. Men visst jämfört med Barca och R. Madrid har ni kanske inte lika stora muskler ekonomiskt. Men endå har ni nog spenderat mer än Barcelona gjort dom senaste 3 säsongerna? Bara en känsla ingen fakta dock.

Ska vi prata underdogs kan vi prata Malaga. Till och med Villarreal som ligger i en liten stad har en liten arena och gjort ett super jobb under Pellegrini. Atletico är en stor klubb med många supportrar i en av europas största städer. Du har nog missuppfattat ordet underdog.

Men vet som inte hur jag ska uppfatta det annars, du hyllar Forlan du älskar Kun som inhandlats för nästan en halv miljard? Men skulle ni köpa 1 spelare för dom pengarna då skulle du inte gilla klubben mera? Skumt.
Real Madrid cvblol
2009-06-11 22:57
Haha Deion Jag-är-inte-avundsjuk-men-skriver-en-krönika-ändå.

Atletico är det sista laget man nämner när man pratar om själ. Ni köper och köper men vinner inte ett skit. Säg mig hur många egna uppfostrade produkter har ni i startelvan? Nämn inte Antiono Lopez, han värvades in som 18-åring.
Atlético wesse
2009-06-11 22:55
Dubbelpost.
Atlético wesse
2009-06-11 22:55
@ Deion

"Atlético är Atlético och vill inte att Atlético någonsin blir något annat."

Så sant!

Och jag tror också att samtliga vill ha framgång med Atlético, men inte till vilket pris som helst!!!
Atlético wesse
2009-06-11 22:52
Det är en ond cirkel. Man skjuter sig lite i foten, för att man är 'desperat' efter färdiga kvalitetsspelare (världsspelare).

Det var nån som kommenterade artikeln med att vi inte gnäller över vad krigen kostar, och det kan jag bara hålla med om. Är en sjuk värld vi lever i.. Ibland finns det pengar, men när barn dör finns det inga..
Annons: