/spanien/atletico/forum/115.aspx/spanien/atletico/forum/115.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Antonio López
2015-11-09 11:03
Nu kanske jag kollat om på Simeones målfirande 345 gånger.
Atlético Antonio López
2015-11-09 11:00
Har Carrasco en tydlig roll i spelet? Det känns som man enbart efterfrågar individuell skicklighet från honom utan att ge några tydliga signaler på vad hans faktiska uppgifter är. Det har funkat ibland men det skulle gå att använda honom till så mycket mer. Correa är ett annat exempel på en spelare som kan göra mycket ensam men Correa har oftast haft en roll taktiskt som gjort att han kommit in i spelet mycket mer.
Atlético ADCS (red)
2015-11-09 10:24
Simeone ska verkligen inte avgå. Jag hoppas det var en sarkastisk kommentar med en stark ton av skämtsamhet. Om han lämnade nu skulle Atlético gå tillbaka till stenåldern.

Dock är Simeone inte fri från kritik. Han måste bygga på sin taktik lite och bli mer flexibel. Personligen tycker jag det ser ut som hans offensiva spel är förvirrat.

Det känns som att ingen vet vem som ska styra tempot eller speluppbygganden. Ingen vet heller vem som är referrenspunkten i den sista tredjedelen.

Det resulterar i att både Griezmann och Jackson tar många förvirrade löpningar utan att få bollen, och ibland löper dom i samma ytor.

Jag har försvarat Jackson mycket och kommer fortsätta försvara honom tills han börjar få tillräckligt med skaplig service och bra bollar att jobba med.

Jag förstår att Sporting backar hem och det är tight, men det är ingen ursäkt till att inte kunna vara kreativ och hitta någon av sina anfallare minst 1 gång på 90 min.

Vårt inläggsspel är under all kriritk. Det finns inget system i inläggen. För att ett inläggsspel ska fungera så måste en av två saker hända.

De som sätter inläggen ska snabbt kolla upp och se vilken yta som medspelare fokuserar löpningen på och lägger en kort, mellan eller bortre inlägg därefter. Eller att det finns utarbetat förtaktik att om vilken yta man ska attackera mest eller vid vartannat inlägg tex.

Jag håller med Zoran om att laget behöver tid att sätta spelet, men det finns också vissa fundamentala aspekter och en grundtaktik som alla borde kunna om man spelar fotboll som proffs.

Det jag inte håller med om är att Jackson ska anpassa sig efter Simones spel, det är tvärtom. Jackson är köpt som referenspunkt i anfallet, och då ska man bygga den offensiva taktiken kring hans egenskaper.

Jag vet inte vem som är menat att ta tag i taktpinnen. Du kan inte ha spelare som Griezmann och Jackson utan att han en "Gaitan" typ på mittfältet. Den spelartypen med det passning och spelsinnet är fundamental för att tex Jackson ska göra mycket mål.

Just nu är det Carrasco som driver runt på kanten och letar trånga sidledspassningar medans han försöker dribbla 2-3 spelare. Det är är inte en acceptabel offensiv grundtaktik för ett topplag som Atlético.

Jag är också väldigt allergisk mot att spela dubbla centrallås på hemmaplan mot ett lag som Sporting.

Jag tycker om Gabi och Tiago, men vad i helsike är meningen med att han båda på planen när du har ett bortalag som spelar lågt försvarsspel på Calderón? Redan har har du tappat 50% av hela lagets offensiva spel.

Jag har nog aldrig sett så många randombollar framåt utan eftertanke på flera år i Atlético. Jag tror att det var sist under Manzano som detta hände.

Tabelläget är bra och det är en del tack vara andra resultat. Detta spel kommer inte hålla en hel säsong och jag börjar bli riktigt orolig att vi inte ens visar i närheten av något offensivt grundspel, och nu pratar jag inte om avancerat utvecklad offensiv, utan grundspelet.

Allt verkar random, inget rörelsemönster, ingen spelfördelare, inget targetspel, inget djupledsspel, ingen platsväxlingar, inga korslöpningar. De enda sakerna som verkar halvfungera utan slutresultat är att man får ut bollen till Juanfran som pumpar inlägg utan adress och Carrascos lilla grej på kanten.

Jag vet inte hur det är tänkt under säsongen, men varför jagade man tex en spelartyp som Gaitan så länge och inte hämtade in någon annan när man inte fick honom.

Simeone måste ha sett vikten av att ha den spelartypen på mittfältet, men samtidigt hämtade man inte någon annan när den affären inte gick igenom. Så på något sätt så finns en hål i laget som inte är komplett.

Det är inte vilket tomrum som helst, det är den ska ska styra hela spelet och skapa chanserna åt andra och i andra hand sig själv.

Med andra ord så saknas den viktigaste spelaren, motorn.. Vårat mittfält är för stelt och orörligt, även om de är taktiskt skickliga så är det för många likadana spelartyper.

Jag hade nästan kunnat peta in Carrasco där framför Gabi och Tiago för att höja rörligheten och det kreativa spelet.

Det här kan bli en lång säsong om inget händer i januarifönstret....
Atlético paniagua
2015-11-09 01:05
Återigen ler resultaten från övriga matcher i vår favör (även om Barca gott kunnat få tappa poäng). Nu gäller det bara att slå Betis borta och att Real plockar poäng mot Barca (inte otänkbara resultat) så har vi obegripligt nog, sett till hur vårt spel sett ut, stängt luckan upp till toppduon. Herregud...hur kommer det se ut när vi väl får ordning på spelet?
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-11-08 23:54
@Cholo es un dios:


På tal om Valencia i tidigare inlägg så har vi gjort lika många mål som de, men släppt in två färre.

Alla lag har formsvacker ibland. AUPA!
Atlético Cholo es un dios
2015-11-08 22:49
Vill bara säga att vi ligger 1 Poäng bakom Real, tänk på det innan ni drar för stora slutsatser om laget efter 11 matcher. Aupa Atleti
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2015-11-08 21:32
@gurra1993:
Pinsamt. Sånt här hör hemma i Valencias forum. Inte här. Du får det att låta som om Atleti slåss för överlevnad och inte att de ligger där de ligger. Kom ner på jorden.
Atlético Cholismo
2015-11-08 21:16
Såg att det blev lite långt, ber om ursäkt för det, men var tvungen att skriva av mig. Helt makalöst vad lite vissa personer kan om fotboll, och hur lite förståelse man kan ha för klubben vi alla älskar.
Atlético Cholismo
2015-11-08 21:15
Jag har inte skrivit på forumet innan på denna profilen då jag inte gillar nivån på Svenskafans forumsidor generellt(tycker dock att detta forumet för det mesta är ett av undantagen). Jag blir lika frustrerad som vem som helst när vi inte spelar bra(vilket varit ganska ofta de senaste 2 månaderna, de senaste 6-7 månaderna till och med, måste jag medge). Detta laget är inte perfekt. Vi må inte vara det mest underhållande laget att kolla på alltid, men detta är den bästa Atletico-eran på väldigt, väldigt länge, och det är en man som är ansvarig för det. Cholo Simeone. Att ens överväga, att ens tänka tanken att han borde bytas ut är skamligt rent ut sagt. Det finns absolut INGEN tränare som hade kunnat göra vad han har gjort med det här laget. Inte Pep, inte Mourinho, inte Brian Clough, inte Alex Ferguson, inte ens Arrigo Sachi hade kunnat nå de höjder Cholo har nått med detta materialet. Det skrämmer mig hur kort minne vissa har nuförtiden. Utan Cholo hade vi fortfarande varit nöjda om vi lyckades knipa en fjärdeplats varje säsong. Han är anledningen att vi ens har möjligheten att drömma om stora titlar, man kan inte begära någonting mer än vad han ger oss. Ända sedan han gick in genom dörren har han överpresterat. Vi är inte ett lag med världsklasspelare. Vi borde inte vara en av kandidaterna i varken ligan eller CL, men han har skapat ett kollektiv som överpresterar något enormt säsong efter säsong. Visst, han hade kunnat spela mer offensivt, han hade kunnat vågat mer på bortaplan, men jag kan lova er en sak, om vi hade spelat en öppen, offensiv fotboll finns det inte en chans i helvetet att vi ens hade kommit nära titeln 2014, eller kommit någon minut från dubbeln. Han har gett oss en vinnarmentalitet som jag tycker påminner väldigt mycket om Uruguays landslag. De har aldrig varit bäst. De har aldrig spelat rolig fotboll. Men ändå är de det mest framgångsrika landslaget genom tiderna. Var försiktig med vad ni önskar, om Cholo lämnar kommer vi sjunka tillbaka i samma gamla träsk och regelbundna slutspel i CL och topp 3-placeringar i ligan med en titelutmaning då och då kommer försvinna. Det kan jag garantera.
Atlético El kulan
2015-11-08 21:01
Där var det nära att tåget gick. Otroligt viktiga poäng!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
2015-11-08 20:32
Men herregud, ok att Atlético inte spelat bra på sistone men att kräva att Simeone ska avgå är lite väl drastiskt?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Cholo es un dios
2015-11-08 20:06
JAAAAAAAAAAA!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-08 20:05
Inte ens förtjänt.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2015-11-08 20:03
Avgå Simeone!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético bel0
2015-11-08 19:59
Inlägg efter inlägg...
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-08 19:53
De fortsätter att försöka hitta träbenet där framme.. Ta egna initiativ för helvete.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2015-11-08 19:51
Simeones jävla byten asså ....
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2015-11-08 19:51
Simeones jävla byten asså ....
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-08 19:44
Bortsett från Griez's dubbelchans har Gijon varit farligare än oss, så jag vet inte om de har alla Gudar med sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-11-08 19:42
Säg vad man vill om Jackson men. En jätte i försvaret, speciellt vid fasta situationer.
Atlético Antonio López
2015-11-08 19:42
Och Atleti her Oblak med sig haha.
Atlético Antonio López
2015-11-08 19:37
Kan inte klaga på någons prestation även vid 0-0. Gijon har alla gudar med sig ikväll.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-11-08 19:36
Själva fan vilka jävla räddningar! den där MASTE sitta.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-08 19:03
Det här är den minst övertygande upplagan av Simeones Atléti so far.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-11-08 19:02
Vet inte om det är jag som har för höga krav men vad är vår spelidé? Någon som ser något tecken på hur vi tänkt spela? Känns som att vi bara går ut på planen och passar lite, skjuter nåt skott o sen är det inte mer med det. Är faktiskt orolig över vårt anfallsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Bobban (red)
2015-11-08 17:27
Ya hay once del Atlético de Madrid:

Oblak;
Juanfran, Savic, Godín, Filipe;
Koke, Gabi, Tiago, Yannick Carrasco;
Griezmann y Jackson Martínez.
Atlético El kulan
2015-11-08 15:43
Vilken elva hoppas ni på? Jag vill se ett mittfält med Koke, Tiago, Saul och Carrasco.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-11-07 17:38
Viaplay visar ALLA matcher, även om de inte går på tv.
Atlético Bobban (red)
2015-11-07 14:54
@ Kakan_Atletico

Jag litar mer på viaplay-appen än tv-matchen... Där finns matchen med i tablån för i morgon!
Atlético Kakan_Atletico
2015-11-07 14:29
Men enligt tv-matchen så visas den inte överhuvudtaget. Kan ju inte stämma?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: