/spanien/atletico/forum/1140.aspx/spanien/atletico/forum/1140.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Deion (red)
2011-04-16 08:43
Rawkus//

Tror även att Brasilien som land, rent ekonomiskt och politiskt har bättre förutsättningar än Argentina att fortsätta vara en liga i topp Europaklass.

Även om Argentinas ekonomiska kris år över så kommer inte Primera División komma upp i samma slagstyrka som Brasileirão.

Visserligen har Primera División i Argentina en stor bunt väldigt starka lag rent talangmässigt, men lönemässigt kan man inte matcha Brasilien.

Det är inte så ofta det händer men det händer lite då och då, som när Corinthians kan köpa loss stortalanger som Tevez från Boca och Mascherano från River så förstår man ungefär den ekonomiska skillnaden.

Skulle nästan vilja påstå att jag vill göra en jämförelse där Primera División är Allsvenskan och Brasileirão är SAS Ligaen i Danmark.

Vad tycker du?

Atlético Deion (red)
2011-04-16 08:30
Sportuga//

Ber om ursäkt att jag inte svarat tidigare då jag inte märkte att du hade skrivit till mig föränn nu då jag skrollade ner.

Ja, jag tog kanske i lite om Liga Sagres. En väldigt underskattad liga. Primeira Liga fick liksom bara följa med texten när jag tog upp Süper Lig. Portugal har vaskat fram massa bra spelare för Europaligorna, till skillnad från Turkiet.

Eftersom Quaresma är typ stjärna nu i Turkiet men misslyckats överallt förutom i Portugal och har "nästan" samma spelstil som Arda, dessutom "ungefär" samma generation så fick lite skumma vibar.

Dock är det sant att Turkisk media må ha förstört Ardas tillväxt det senaste 2 åren. Nu tror jag inte Arda är aktuell längre, men den som lever får se.
Atlético rawkus
2011-04-16 01:17
Lopez: Sorry om det lat spydigt, inte alls menat sa :/

Riktigt imponerande vad Brasilien gjort dock.. Argentina ligger fortfarande lite halvrisigt till, sa man bir kasta ut fler nat for att fanga talanger, INNAN(om) ekonomin ordnas upp igen ;)
Atlético Antonio Lopez
2011-04-15 23:53
Någon som har koll på Alberto Perea, han såg verkligen intressant ut när han fick spela lite i Cupen men efter det så har jag inte hört något. Har för mig att han kunde spela på vänsterkanten?
Atlético Antonio Lopez
2011-04-15 23:51
Det hade jag ingen aning om, är så inlåst i mitt "lilla Europa".

Erik_@
Dina önskningar kan bli besvarade, rykten på rad om Osvaldo till Atletico.
Atlético rawkus
2011-04-15 19:59
Sportuga: Saljer hellre Juanfran an Salvio ;)

Man borde ha huggit i Argentina nar ekonomin var som varsst... Latt att vara efterklok dock.. :(
Atlético Sportuga
2011-04-15 18:18
rawkus, pengar och pengar, en Sådan bagatell ;)

fast om både salvio & forlan säljs, borde där väl bli någon peseta över iofs
Atlético rawkus
2011-04-15 17:34
Sportuga: Lucho ar riktigt bra, men ser hellre att vi plockar talanger, med tanke pa ekonomin.

Atlético Sportuga
2011-04-15 15:10
rawkus, du som verkar ha järnkoll på sydamerikanksa spelare....vad säger du om Lucho i Marseille ? Hade han inte varit något för oss ?

Kommer ihåg hur jag hatade honom när han spelade för Porto för att han var så j-a bra hahaha
Atlético rawkus
2011-04-15 14:09
Deion och Sportuga: Sjalvklart vore det tufft, men ah - man far val dromma? :)

Falcao skulle for ovrigt rattfardiga att nagon annan icke-EU drog, exempelvis Costa(nu spekulerar jag, da jag varken hort att han har/inte har EU-pass...). Borja flyttas upp som Costa´s ersattare ;)
Atlético rawkus
2011-04-15 14:07
Lopez: Som Sportuga namner, sa har den Brasilianska ligan blivit sjukt mycket starkare de senaste 2-3 sasongerna. Den storsta ekonomiska krisen ar botrblast och nu tvingas klubbarna inte till panikforsaljningar langre.

Samt: Skulle njuta av att se Forlan lyfta Copa Libertadores, hehe ;)
Atlético Sportuga
2011-04-15 12:55
Kan hålla med dig, dock ska vi veta att Brasilien som land börjar bli otroligt starkt och idag kan man matcha lönerna i Eurupa...+ att Forlan får bra mycket närmare hem till sin familj, så det är inte omöjligt
Atlético Antonio Lopez
2011-04-15 12:47
Tycker Forlan borde stanna kvar i Europa, en ny klubb skulle säkert göra honom gott och ge han en nytändning. Forlan har nog minst 2 år kvar på toppnivå där han bör leverera.
Atlético Sportuga
2011-04-15 12:35
Forlan på väg till Brasilien ???

rawkus / El Tigre är en fantastisk spelare, vi får tacka Porto att dom tog han till Europa så vi får se mer av honom, tyvärr är alla spelare egoister, säger inte att det är fel, och El Tigre kommer spela C.L med Porto, och det är alla spelares dröm och ettt ännu större skyltfönster för att kunna hamna bland dom typ 8 största i Europa...men man kan ju alltid drömma ;)

När det gäller Salvio blir det ingen final....hans skada igår verkar stoppa han för mer spel detta året. Så nu får vi se om det var hans sista match för Benfica eller inte
Atlético Deion (red)
2011-04-15 09:08
rawkus//

Tveksamt om Porto är redo att släppa Falcao, speciellt till Atlético efter Assuncaogate och änne mindre för de summor som Gil Marín vill röra sig med. Sen har vi ju problemet med icke EU status. Om nu inte någon i Cartel Cartagena kan trolla fram ett sådant till Radamel.
Aupa Atleti---
2011-04-15 08:15
Hahah sjukt skön tanke rawkus :)
Atlético rawkus
2011-04-15 05:27
Sportuga: Varan Salvio i all ara, men jag hoppas att "min" Colombianske Tiger far lyfta bucklan, for att sedan varvas av Atleti och ersatta Forlan ;)
Atlético Sportuga
2011-04-14 23:23
psv spelade rätt fullt överhuvudtaget, tack och lov gick det inte hem, kan alltså bli final för Salvio i år igen....
Atlético zoran
2011-04-14 22:08
Bättre att han blir utbytt än att han går samma öde till mötes som Borja gjorde mot Getafe.
Atlético Luff
2011-04-14 21:23
Salvio skadad? :( Utbytt precis mot PSV.
Atlético Sportuga
2011-04-14 18:53
Om allt går som det ska ikväll, har vi 6 av åtta lag i C.L & E.L från Spanien & Portugal.

Bara tråkigt att mina två Ibersika lag inte är med...*suck*
Atlético Chewie
2011-04-14 13:11
Herregud vi skulle verkligen ha ett av de snabbaste och målfarligaste anfallen i Europa med Piatti till vänster, Salvio till höger, Reyes i mitten och Aguero som spets..
Atlético Antonio Lopez
2011-04-14 00:34
Ja kun har ju sitt sedan en tid tillbaka. Det visste jag inte om, allt med reglerna vad gäller spelarnas pass känns oklart men det är en lättnad att så är fallet ifall Arda skulle komma.

Vad gäller med Costa då? Han har härjat i Europa lika länge som Godin, eller räknas hans år i Braga Portugal som -1 då man måste befinna sig i samma land?

Så som du beskriver det låter det hur bra som helst, dessutom så finns det påfyllnad för den typ av startelvan i avbytarbänken om nu även Cedric skulle komma tillbaka. Innermittfältare är det inte brist på, Arda/Reyes skulle även dem kunna byta plats med kantspringarna om de behöver vilas och Elias & Merida kan fylla platserna bakom Agüero. Ufo/Perea godkänns klart som avbytare som mittbackar. Det enda skulle vara en anfallare om nu Costa skulle försvinna, jag säger Borja.

Edit: Någon sär skrivning(;O) här och var.
Atlético Deion (red)
2011-04-14 00:09
Antonio Lopez//

Kun har väl fått sitt spanska pass och Godín får sitt i sommar. Piatti har även Italiensk medborgarskap har jag för mig. En annan sak jag läst är att Turkiska spelare kan söka om dispans och räknas som Europeiska spelare, precis som Nihat gjorde när han spelade i Villarreal. Då är det bara Miranda och Salvio kvar :) om allt går som på räls, och så har vi t.om en EU plats över.

Det där med fyrbackslinje med två ytterbackar eller trebackslinje som ligger cantralt är en smakfråga. Jag tror personligen det är svårare att ta sig in i boxen eller spela sig igenom tre centrala mittbackar än 2 st. Dessutom så ligger mina två deffensiva mittfältare ganska djupt och agerar nästan mittbackar vid försvarsmomenten.

Mycket av stabiliten i försvarsspelet i min formation hänger på att Salvio och Piatti stänger av sin kanter genom att pressa bollhållaren.

Denna formations styrka är en den snabba omställningen till anfallsspel. Man ska komma till avslut genom högst 5 passar när man vänder på spelet från egen box.
Atlético Antonio Lopez
2011-04-13 23:43
Deion@
Påminner lite om mina "fifa elvor". Skulle utan tvekan bjuda på en väldigt underhållande anfallsfotboll. Men med tanke på att laget har problem att försvara med 4 backar och 2 tämligen defensivt lagda mittfältare så lär vi gå tillbaka till den gamla goda principen "gör fler mål än vi släpper in".

Med det sagt så ryser man lite när man tänker på fotbollen man skulle få skåda med en liknande startelva! Haha kanske även bör nämnas att du för tillfället har 4 spelare utan europeiskt passport med :)
Atlético Deion (red)
2011-04-13 23:20
Aupa Atleti---//

Alla har rätt till en åsikt. Men oftast kommer en åsikt efter att man bevittnad, upplevt eller fått en bra bild av något. Har du däremot inte sett Joel spela överhuvudtaget så är det lite fel att ha en "åsikt" om hans målvaktsspel. Han måste faktiskt få chans att visa sig för dig innan du bildar en åsikt om honom som spelare. Med det sagt så hoppas jag att nån av dessa två målvakter blir kvar.

Jag hoppas även att laget bevisar mig fel och gör som de gjorde mot Schalke en gång i tiden, dvs överraskar mig!
Atlético Luff
2011-04-13 23:15
Tycker det är aburt att sälja De Gea redan nu, jag förstår att han kommer gå en dag, men redan?

Vi har gått igenom 2år av "inlärning" nu, som man får göra med unga målvakter, nu är det ju så att han har varit extremt bra under denna inlärningsperiod och med all säkerhet räddad fler poäng än han gett bort. Men det är nu han ska börja bli sådär riktigt bra som målvakter med rutin är, det är nu han ska betala tillbaka allt klubben gett honom.

Jag tycker att om man bestämmer sig för att sälja David, så ska man ge Joel en säsong på lån innan, i Primeran.

David är dessutom en kille som burit Atleticotröjan hela sitt fotbollsliv, det är ingen målvakt vi säljer, utan en del av vår själ.

Dessutom gör Pitarch av med €20m (om vi nu får det, ryktet om att haciendan tar 50% av spelarförsäljningar lever och frodas) på två kvällar, Elias, Juanfran och whatnot..

Blä.
Atlético Deion (red)
2011-04-13 23:12
Har lite tråkigt just nu. Om man nu spekulerar lite villt. Vad sägs om att köra en variaton av Udnieses 3-2-2-2-1 om årets silly season rykten går igenom? Salvio och Piatti springer som slavar upp och ner för kanterna med deras kondition. Vill helst inte lämna Filipe ute men han får sitta på bänken i min fantasielva denna onsdag.

.............................David de Gea.......................
..........Miranda..........Godín..........Dominguez....
.........................Koke........Mario........................
...Salvio..................................................Piatti...
..................Reyes..................Turan.................
..............................Agüero...............................
Aupa Atleti---
2011-04-13 22:33
Deion/ Då är jag lite sen, för ett tag sen var det med H, my bad...

Han får gärna motbevisa mig nästa gång han får chansen, tills dess har jag kvar min åsikt!
Aupa Atleti---
2011-04-13 22:31
Asenjo ÄR bra, De Gea är bäst. Tycker vi ska sluta diskutera, respekterar din åsikt, hoppas vi behåller De Gea!
Annons: