/spanien/atletico/forum/114.aspx/spanien/atletico/forum/114.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético monoburgos
2015-11-15 15:59
Financial times har skrivit en artikel om Atletico
Atlético 3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-11-15 15:48
Den ända anledning jag ser att Chelsea skulle släppa Costa är om Atléti byter mot Griezmann.

Åt det säger jag aldrig helvetet!
Atlético gurra1993
2015-11-14 21:22
Det är ju bara byta Jackson mot Costa
Postat via SvenskaFans-appen
Valencia Bat
2015-11-13 12:53
Någon här som kan förklara hur Atletico spelar på hemmaplan mot sämre lag typ Getafe(Valencia, i saw that coming) osv? Håller på att pilla ihop en taktik på footbal l manager 16 och har fått till försvaret och omställningsspelet men på hemmaplan slutar det 0-0 ibland om anfallarna inte sätter lägena. Motståndaren har alltid mer bollinnehav. Spelar Atletico en mer kontrollerad fotboll mot sämre lag eller är det alltid samma filosofi? Det är inte så konstigt att det slutar 0-0 när Negredo smaskar upp bollarna till skyarna hela tiden då han har traiten "skjuter långskott" men.
Atlético Kakan_Atletico
2015-11-13 12:48
Tankar om Costa? Ja tack, alla dar i veckan att jag vill ha tillbaka honom!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético 3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-11-13 11:37
Han är välkommen :)
Atlético Cholo es un dios
2015-11-13 11:07
Några tankar angående Costa?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2015-11-11 18:07
"Yo siempre en mi Atleti aunque sea para hacer sombra al botijo"

D.E.P. Miguel San Roman, leyenda atletica.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-11 16:27
Lago@ Jag hade, personligen, utelämnat Siqu från den listan. Visst klagar han inte, men han visar missnöjet när han väl får chansen. Väldigt loj, seg, sen i dueller vilket motsvarar gult kort nästan varje match han spelat hittills. Resten har jag inte klagomål över.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
2015-11-11 15:16
Känns som vi är ganska bortskämda med sådana truppspelare. Siqueira, Gámez, Moya, Savic, Torres. Samtliga vet nog att de antagligen inte är förstaval på respektive position trots att de ändå håller en bra nivå. Ändå klagar de inte över bristande speltid utan jobbar på och presterar när de får chansen.
Atlético Antonio López
2015-11-11 12:43
Undrar om de 3 centimetrarna någonsin varit ett kort Moya försökt spela på när diskussionen är uppe om vem som ska få spela.

Skämt åsido. Moya är en otroligt professionell person och redan förra säsongen i en intervju redogjorde han för att han är otroligt glad att spela nu och när det inte gick så bra för Oblak (CL-matchen) klargjorde Moya att det trots allt är Jan som är Atléticos framtid.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 17:12
Edit: det är han inte alls. Moyà är tydligen 1.89.. Wtf? Hur
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 17:11
Längre än Moya.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético DeBe
2015-11-10 15:54
Oblak är endast 1.86, ganska kort för en målvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 12:51
Antonio@ Intressant tanke. Tror Oblak går lite före pga hans längd, räckvidd och straffområdeskoll. Det är i grova drag nästan ett krav att målvakter i den nya generationen är långa.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-11-10 11:16
Conserva/

Oblak är ju fantastisk. Atlético har definitivt varit bortskämda på målvaktsfronten de senaste åren. Moya är egentligen en fullt kapabel och duglig målvakt som skulle kunna vara förstavalet i samtliga klubbar i La Liga, trist att han måste bänkas men Oblak verkar ändå ha gjort sig förtjänt av förstaplatsen.

Jag undrar vem som skulle vara 1a om de var lika gamla.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 11:10
"Atlético de Madrid is the team that has conceded fewer goals in the eleven rounds so far in the National League Championship. Simeone's players have only conceded six goals. The reason for these statistics is the defensive work of the team and the wall that Jan Oblak has lifted. Our goalkeeper is the current Zamora of the League, and we have maintained a clean sheet in up to six games. The Slovenian Jan Oblak is being decisive in the start of the League. Our goalkeeper is the Zamora of the League after having conceded six goals. His last great performance took place in the match against Sporting at the Vicente Calderón, making an extraordinary save to a drive from Halilovic that would have meant the 0-1 for the team from Asturias." Sjukt att det går så bra trots lite skakig defensiv då och då. Vi kan inte fortsätta klaga, måste glädjas åt något ibland.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-11-10 10:55
Nu när Spanien säkrat en plats till EM känns det skönt att Juanfrans skada kom nu om någon gång under säsongen. En av väldigt få positiva aspekter med landslagsuppehållet.
Atlético Antonio López
2015-11-10 08:03
Paniagua/ Nej missade matchen mot Celta men har du sett honom resten av säsongen? 3 mål på 9 matcher, går inte att jämföra med Griezmann tycker jag om du enbart ska utgå från mål vilket jag inte riktigt förstår när du själv med egna ögon sett hur mycket Griezmann bidrar med under matcherna och ät ett ständigt hot. Paco däremot kan försvinna i 85 minuter och med mycket tur få in något. Matchen mot Celta är lika mycket ett undantag för honom som för Valencia denna säsong. LOL Zoran hahah, borde ha sett den komma.
Atlético paniagua
2015-11-10 02:29
ADCS
Jag måste bara kommentera det du sa om Inzaghi, för det får mig att tro att jag har sett honom mer än du.
Inzaghi var, förutom fotbollshistoriens värsta filmare, också en sån spelare som kunde lukta sig till var bollen skulle trilla ned. Sant att han ibland fick smörpassningar som han bara behövde sätt foten till, men de flesta mål gjorde han på slumpbollar, returer, studsar osv...samt frilägen. För killen låg alltid på gränsen till offside. För det mesta blåstes det, men ibland, då han låg rätt, så missade han inte ett friläge. Killen var hypereffektiv.
Atlético paniagua
2015-11-10 01:18
@zoran:
Nä, jag vet att varken Nolito eller Alcacer är samma spelartyper som Jackson. Det är just det som är min poäng. Jag vill inte ha en spelartyp som Jackson i Atleti eftersom det uppenbarligen inte funkar. I alla fall inte än. Vad som är realistiskt, kan ändras från en dag till en annan. När det begav sig, så sa alla att det inte var realistiskt att Valencia skulle göra sig av med Villa till Real eller Barca och trots att Real la fantasibud så sa Valencia nej. Men så plötsligt så blev det en affär..med Barca. Jag ser hellre en forward som vet att stå rätt, är smart och effektiv som Raul och Villa var (Alcacer) eller en forward som är kreativ och kan skapa saker på egen hand (Nolito), än en forward som springer omkring och väntar på att "rätt bollar" ska serveras honom. Nu var Nolito och Alcacer bara exempel som jag tog för att jag nyligen sett den matchen.
Atlético paniagua
2015-11-10 01:16
@Antonio López:
Han har gjort 5 mål på 10 matcher, vilket är lika många mål som Griez har gjort på 11, så jag tror inte Valencia-supportrarna är så missnöjda med honom. Med hänsyn till vad du säger så antar jag att du inte såg matchen Celta-Valencia? Alcacer var med råge bäst på plan, gjorde 2 mål samt 1 målgivande passning. Han gjorde inte ett enda misstag och gjorde mer på den matchen än vad Jackson gjort på hela säsongen, om vi nu ska jämföra anfallare. Och detta mot ett lag som är formstarkt.
Atlético Garra
2015-11-10 01:06
Avgå Simeone, Manzano du är förlåten! (Ironi)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2015-11-09 21:47
paniagua//

Det där med att attackera bollen i boxen är en urban myth 90% av gångerna. Oftast finns det ett utarbetat taktiskt system som anfallarna och de som lägger inläggen vet om.

Tex att forwarden går på första och resten på andra och sen byter man roller. Ett straffområde är väldigt stort, 16.5 meter på längden och drygt 40 meter på bredden.

Det är väldigt svårt att förutspå var bollen ska hamna om man inte känner till någorlunda hur inläggen ska komma. Ungefär 70% av gångerna följer spelarna systemet, men när tröttheten tar syre från hjärnan eller om man är stressad så glömmer man bort intränade system.

Ibland finns inte systemen, väldigt ovanligt dock på proffsnivå.

Anledningen till Godín når många bollar på fasta situationer är för det är en medveten taktik av Simeone.

En mittback brukar oftast inte markeras så hårt, även om denne är en erkänt duktig huvudspelare, då målutdelningen överlag oftast inte ens i närheten håller samma nivå som en stark anfallare.

Godins roll i boxen är i första hand inte ta göra mål på nickarna, utan skapa oreda, dra markering och nicka in eller vidare bollen till farligare område närmare mål.

Du skriver att en målgörare ska kunna göra mål på halvchanser. Det håller jag med om till viss del. Hur många djupledsbollar eller halvchanser kan du räkna upp att Martinez får?

Hur många inlägg tycker du håller hög klass?

Hade vi haft en som tex Gaitan, Özil, Silva, Pirlo i laget kan jag garantera, ja garantera att Jackson hade fått igång sin målproduktion. Det är exakt den typen av bollar han behöver för att skapa lägen.

Inzaghi var väl ingen dålig målskytt? Han är nästan legend, men kunde knappt skapa någonting på egen hand. Såg du vilka bollar han fick? Alla anfallare är olika. Det vara bara ett exempel.

Ingen kan väl förneka att Jackson de inledande matcherna fått till i majoritet hopplösa bollar att jaga ner. Ett råd, nästa gång du Atlético spela så kan du fokusera på Jacksons löpningar och rörelsemönster. Han är väldigt väldigt bra även om Simeones just nu förvirrade anfallsspel är i vägen.

Han tar hela tiden löpningar in mot boxen utan att få bollen. Ofta sitter jag och tänker "där ska den komma" istället för att Koke eller Tiago ska snurra ett varv till.

När det väl kommer halvdant så ser man att Jackson ser överraskad och lite utmattad ut. Han är liksom inte beredd att när bollen kommer oväntat. Han vill ha bollarna tidigare när han tar löpningarna i första momentet.

Vi behöver desperat en nummer lite tillbakadragen nummer 10. Oliver har lång väg att vandra, vi har tid att vänta på han just nu. Han behöver lånas ut en gång till.
Atlético Kakan_Atletico
2015-11-09 21:13
"Avgå Simeone"?? Det är min allra största mardröm. Så nej tack till det!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2015-11-09 16:44
Det där betyder förstås att Paco vinner Balon d'Or om ett antal år.

Hélder Postiga all over again..
Atlético Antonio López
2015-11-09 16:17
Paco Alcacer skulle jag inte ta i med en pinne, inte ens i fladdermusgrottan kan man vara särskilt nöjd över Spaniens framtida anfallare som sällan gör någon glad förutom motståndarlaget denna säsong. Mista all over again.
Atlético zoran
2015-11-09 15:23
@paniagua:


Man måste vara realistisk när man snackar om ersättare (om man nu vill göra det..) till Jackson Martínez. Det är knappast så att Valencia kommer sälja Paco till Atlético av alla klubbar. Utöver det försvinner han under stora delar av Valencias matcher, men trots det är det närmaste Spanien har i David Villa för att han passar som handsken i det spanska landslagets spelstil. Han och Jackson är helt olika spelartyper. Nolito är dessutom en ytterforward som rör sig över stora ytor i anfallsspelet, men som är totalt inaktiv i försvarsspelet. Han hade också lidit av att spela i Atlético där man gör det grundläggande först och sedemera är kreativ, därav de sex insläppta målen i ligaspelet.
Atlético Cholo es un dios
2015-11-09 14:10
... och nu skriver flera Engelska tidningar att Simeone kommer att gå till Chelsea i sommar. Han ska även börjat planera för vilka han ska värva. Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2015-11-09 14:06
ADCS

Jag håller med dig i nästan allt du säger. Det ser förvirrat, planlöst och oengagerat ut. Om någon kräver Simeones avgång så var det nog på skämt (förmodar jag?)
Min käpphäst, som jag pekat på tidigare, är Atletis oförmåga att skapa farliga målchanser, att dra sig tillbaka när de väl gjort mål, samt Jacksons prestationer. Är också lite ängslig över att fasta situationer försämrats så oerhört.
Tidigare gnälldes över att inga inlägg slogs mot forwards, igår östes det in inlägg och då gnälls det istället på att de inte har ngn kvalité. Nåväl, må så vara, men det är ju även forwards ansvar att angripa inlägget med vilja och inte bara stå och vänta på att det ska dimpa ned rätt på dem. Den enda som vet att angripa/möta inläggen just nu är Godin och han är inte ens forward.
Jag vet att du, och andra, försvarar Jackson. Jag hävdar fortfarande att han är för passiv, även om jag personligen tyckte att han gjorde en av sina bästa insatser som jag har sett i gårdagens match. Precis som du tycker, med rätt, att det finns en grundtaktik och fundamentala saker som man bör kunna som proffs, så tycker jag att det finns vissa fundamentala saker som man bör kunna som professionell målgörare. Man ska kunna göra mål även på halvdana passningar. Man ska i alla fall kunna skapa målchanser även om understödet inte är perfekt. Om man måste få bollen serverad på silverfat för att göra mål, så är man ju ingen målgörare direkt.
Missförstå mig inte...ingen vill hellre än jag att Jackson ska lyckas och ingen kommer att jubla högre än jag om/när han börjar ösa in mål, men frågan är hur länge man ska ha tålamod innan det är för sent. Tidigare förde jag en debatt (som jag inte orkat följa upp helt) med Zoran om vem som skulle ersätta Jackson om han såldes. I matchen Celta-Valencia såg jag två spelare som jag utan att tveka en sekund hellre skulle ha i Atleti än Jackson; Nolito och Paco Alcacer (i mina ögon, den nya David Villa).
Jag hoppas verkligen att jag har fel om Jackson och att han blommar ut snart, men just nu är jag inte hoppfull. Men igår gjorde han i alla fall en fullgod insats och såg också att han kämpade lite mer i närkamperna och gav lite mer jävlaranamma än han gjort tidigare.
Slutligen, för att återknyta till min debatt med Zoran, där jag betonade vikten av inställning, så kunde jag inte få en poäng bättre illustrerad än i den 93 minuten igår. Griez, som var rätt medioker igår, tog den 100% löpningen när den behövdes och slängde fram huvudet i en låg position trots en utrusande målvakt och risk för kollision och/eller känga i huvudet och tryckte in bollen. Det är DEN inställningen jag vill se hos en viss annan anfallare, vare sig han gör mål eller ej. Man kan vara dålig i en hel match, men är man lysande i 3 sekunder, de 3 rätta sekunderna, så gör det ingenting att man varit osynlig tidigare. Inställning!
Annons: