/spanien/atletico/forum/1096.aspx/spanien/atletico/forum/1096.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-07-05 11:43
Biri Biri

Du har en poäng i det du säger. Men varför ska fotbollen vara rättvis när inget annat i denna värld är rättvis. Varför ska inte dem lagen som förtjänar pengarna få dem? Inget provokation nu, men det är Real Madrid och Barcelona folket kollar på i La Liga. Jag räknar inte in mig själv i "folket" då jag följer fler än Real Madrid och Barcelonas.

Real Madrid och Barcelona får så mycket utav tv avtalet för att dem två klubbarna är så attraktiva som dem är. Är det rättvist att Real Madrid och Santander får ungefär lika mycket pengar trots att Real Madrid har mycket fler tittare än Santander. Jag är inte emot tv avtalet, men jag är inte för det heller.
Hur hade det blivit om man hade gett alla boxare lika mycket pengar efter varje match? Det är inte rättvist.

* * *
På länktipset kan ni förövrigt se tv-avtalen i dem olika ligorna. Tror det är en så gammal lista, fast dem gäller ju fortfarande bara att det finna nya lag.
Atlético Deion (red)
2011-07-05 11:08
zoran//

Du behöver inte ens gå nationellt som att nämna TV-avtalen. Atlético blir ju dåligt behandlade även på lokal nivå.

Hur ska man kunna konkurrera när kommunen säger åt klubben att flytta ut i vischan för att man vill ha det attraktiva läget som Vicente Calderón står på och betalar sedan för marken med burk fanta medans de köper Reals träningsanläggning för halva landets budget och säljer tillbaka den till Real för ett paket tuggummi.

Samtidigt som kommunen trodde att Spanien skulle få OS 2012 så var kommunens syfte att vräka Atlético ut till den förfallna stadion i vischan för att Atléticos nya stadion skulle bli Madrids OS-arean och på så sätt låta Atlético ta en stor del av byggsmällen rent ekonomiskt.

Korrupta svin finns det gått om i Madrids kommunalhus, ganska obehagligt dock att de flesta har hederstitlar och VIP-platser på Bernabéu. Många fick det i samband med Reals "träningsanläggningskupp" och flera hade de innan och efter för andra korrupta som hjälpt Real.

Lite svårt att konkurrera med en klubb som Real Madrid där kommunen ser till att skattebetlarna betalar av stora delar av skulderna medan Atlético får bygga en OS-arena åt staden för sin egna pengar.
Atlético zoran
2011-07-05 10:33
@Biri Biri

Fin post. Gil Marín ruinerar Atlético med sitt sätt att sköta klubben och det enda som egentligen kan göra att man blir en kandidat till titeln är om någon rik ägare plötsligt dyker upp och vill satsa pengar. Det ryktas om att Gil Marín vill sälja klubben och flertalet journalister med källor inom Atlético säger själva att han mycket väl kan sälja klubben, det kan röra sig om allt från fyra månader till två år. Personligen är jag väldigt skeptisk.

Gil Maríns strategi när det gäller TV-avtalen säger det mesta om hans sätt att försöka föra klubben framåt. Han skyddar sin position i själva upplägget och på så vis kommer Atlético alltid ha mer pengar än exempelvis Sevilla och Villarreal vilket gör att han alltid kan investera mer i form av övergångar. Han samarbetar med Manuel García Quillón och Jorge Mendes, två agenter som jag bara vill ha så långt bort från klubben som möjligt. Mendes är värst, han ska alltid blanda sig i och sno åt sig en viss procent av varje övergång. Bara för några veckor sedan skulle han få 10% av Forlán, Reyes och Ujfalušis förmodade övergång till Galatasaray, men lyckligtvis gick det hela i stöpet.

@[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Du jämför Atlético med en klubb som genererar mängder med pengar i alla världens hörn, vare sig det rör sig om Europa, Asien, Arabvärlden eller Nordamerika. Det gäller att slå sig in på den marknaden och marknadsföra sin produkt, något som Atlético inte ens har haft en tanke på innan man bestämde sig för att bygga en ny arena. Först då började man leta efter eventuella sponsorer och samarbetsklubbar. Atlético var nere i Segunda División när de stora TV-avtalen började skrivas i Spanien. Det är en av de största anledningarna till det stora förfallet som bara har fortsatt med enstaka inslag av framgångar. Exempelvis så är ett av de största problemen organisationen i klubben, tillgängligheten för supportrar utanför Spanien är pinsam och det är knappt så att folk i Spanien tror att det finns Atlético-supportrar utanför landets gränser.
Sevilla Biri Biri
2011-07-05 05:28
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Du har en poäng med om att Atletico borde vara bättre än vad dem är nu - men som 'Zoran' sa - klubben är väldigt dåligt skött. Förbättring krävs inom ledningen och ledningen tillsammans med Valencias måste stödja Del Nido och Fernando Roig Sr kampanj mot att få ett mycket jämnare tv-avtal. Men som vanligt finns det klubbar som viker sig ner och är rädda för ''the big two''. Ett nytt avtal kan komma in efter 2015: 18 av de 20 klubbar har accepterat det. V'real och Sevilla är dem enda som är emot. Systemet är så här: 35 procent av det totala går till Barcelona och Madrid, 11 procent går till Valencia och Atletico. Och 45% procent går till 16 klubbar.

Om inte det händer så kan man lika gärna kunna erbjuda sina gratulationer till Madrid och Barcelona för att vinna de kommande 50 ligatitlar.

Jämför vi med La Liga tv-avtal mot EPLs så ser man något roligt. WEST HAM. det lag som hamnade botten av Premier League, fick mer pengar än VALENCIA, som slutade trea i den spanska ligan.

Klubbarna i Spanien måste enas om att vara emot tv-avtalet, man måste sträva om att få en jämnare tv-avtal som ger chansen till lag att hitta lycka och hjälper dem förbättra klubbarnas dåliga ekonomi - något som är ett stort problem inom Spansk fotboll.

I en säsong, kan skillnaden mellan Madrid, Barcelona och resten inte att märkas.

Över två eller tre eller fyra år, blir skillnaden enorm.

Inom fem år får Valencia €415.000.000 mindre än Barcelona eller Madrid. Ett lag som Racing de Santander kommer närmare €525.000.000 mindre. Hur kan de konkurrera?

Just sayin'..
Atlético A.K.
2011-07-05 04:52
Var ute i Nicaragua i forrgar, narmare bestamt i San Juan del Sur och nar jag gick fram till baren for att bestalla en toña sa sag jag att de hade tv pa espn som visade ett program innehallande atletico-hojdpunkter. Allt fran svartvita bilder till Forlans guldar. Snacka om att jag tappade fokus pa festandet...
Atlético Chewie
2011-07-05 02:38
Agüero har vart jämn flera år i rad, gjort sina mål och jobbat för laget. Som spelare håller jag honom högre än alla andra som är aktuella för transfers i år, Hade han haft ett mittfält bakom sig som kunde passa bollen rätt lite oftare så hade han gjort ännu fler mål, Så jag tycker verkligen inte att 45 milj euro hade vart ett överpris om man tittar på hur transfermarknaden ser ut idag.
Bianconeri 29
2011-07-05 00:43
Chewie*

Jag tycker verkligen att 40 milj är ett rimligt pris för Aguero. Sen att spelare som Sanchez o Neymar värderas tills 40milj+ är bara löjligt när dem knappt har testats ute i Europa. Men 38 milj + Tiago då jag tycker han är jobbig bara.

zoran*

Ja vi kan bara hålla tummarna för att en övergång blir Officiell inom dem närmaste dagarna. Annars tror jag helt ärligt att det blir svår för Juventus om man ska tro senaste rykterna om Real M och Chelseas intresse. Jo klart för Atletico's del så är det väl bara positivt ifall Chelsea och City blandar sig i ur ett ekonomiskt perspektiv.

Men jag tror verkligen att Aguero är den rätta spelar-typen att ta över Del Piero's roll i Juventus. Hoppas han förstår vilket projekt och ansvar han tar sig an och därav flyttar till Turin.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-07-05 00:29
Manchester United som får mest pengar i Premier League tjänar 58 miljoner euro per år på tv avtalen, och ni tjänar runt 45-50 miljoner euro. Det är inte så stor skillnad. Fast nu var kanske Man Utd dålig jämförelse med tanke på att dem har så stora inkomster utöver tv avtalet.

Men bättre jämförelse är väl klubbarna under Manchester United som har ungefär lika mycket som er i TV avtalet. Fast återigen är det svårt och jämföra då dem flesta Engelska klubbar utländska ägare med mycket pengar. Men hur som helst, med den inkomsten borde ni vara mycket bättre än vad ni är.
Atlético rawkus
2011-07-04 22:42
Ivar: Haha, tankte mest pa titeln ;O
Atlético Ivar
2011-07-04 21:38
I see your true colors and that's why I love you? :)
Atlético rawkus
2011-07-04 21:17
Har en lat tillagnad Kun.
Atlético Deion (red)
2011-07-04 18:03
Håller med. Även fast det inte är optimalt för Kuns ambitioner att gå till Juventus rent sportsligt så tar jag allting utanför Spanien som en positiv grej.
Nicname
2011-07-04 18:01
Hoppas verkligen vi blir av med kun väldigt snart. Tiden blir knapp till att hitta en ersättare!
Atlético Chewie
2011-07-04 16:42
Med andra ord, allt utanför Spaniens gränser känns drägligt.
Atlético zoran
2011-07-04 16:38
@Bianconeri 29

Agüeros agenter har ju klart och tydligt uttalat sig om att spelaren är intresserad av en flytt till Turin, så det ser jag som en möjlighet. Jag tror de flesta Atlético-supportrarna håller tummarna för att Juventus är seriösa, ja..om inte City eller Chelsea helt plötsligt vill betala mer för spelaren. Du förstår hur det fungerar :)
Atlético DeBe
2011-07-04 16:10
Visste att de hade mer TV-Intäkter men så här orättvist fördelat hade jag ingen aning om. helt klart ska laget som vinner ligan ha mer pengar det säger sig själv men det borde regleras avsevärt om ligan någonsin ska kunna bli sportslig igen.
Atlético Chewie
2011-07-04 16:03
I min värld är han värd mer än så, men visst, Ge oss Tiago för den pengen också så är jag nöjd.
Bianconeri 29
2011-07-04 15:48
Till något lite mer viktigare gubbar :P!!

Det verkar som om Aguero är mycket möjlig och nära en övergång till Juventus som sägs vara beredda att hosta upp makalösa 40 milj euro för Aguero.

Vad säger ni om detta?
Atlético zoran
2011-07-04 15:36
@[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Atlético de Madrid är extremt dåligt skött. Det råder inget tvivel om det. Varför tror du så många stödjer "Atléticos por el Cambio"?

Som Luffen säger, vi skulle också kunna bygga en hysterisk trupp om vi hade €100 miljoner extra i kassan. Tycker du att det är realistiskt att Atlético eller någon annan klubb skall kunna utmana FCB och RM när dessa klubbar har större TV-intäkter än utmanarna har i form av budget. Atléticos budget är cirka €120 miljoner.

Däremot så är Atlético-ledningen fegisar som inte vågar gå emot FCB och RM i den här frågan, samma gäller Valencia. Där stödjer fan i mig jag också Del Nido, men Gil Maríns "kompetens" skulle väl lysa igenom ännu mer om fler hade samma typ av TV-intäkter.
Atlético Luff
2011-07-04 14:57
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Hade vi haft långt över 100% mer i TVpengar än de fjärde bäst tjänade laget hade vi givetvis kommit trea, nu skiljer det inte så värst mycket mellan ett par mittenlag i TVligan.

Självklart hade ni kommit 1a och 2a med de trupper ni har idag, trupper som byggts på era hysteriska intäkter.. Hade TVpengarna jämnats ut så hade ni dock fått det svårare över en 5årsperiod.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-07-04 13:46
Zoran

Atl Madrid är det laget som har tredje mest intäkter, varför kommer inte ni trea i ligan? Även om Real Madrid och Barcelona minskade sina tv intäkter vet både du och jag att dem fortfarande hade kommit etta och tvåa.
Atlético zoran
2011-07-04 13:05
@Higuaín#20// *CR7*

Tycker du det är så konstigt att FCB och RM slåss om titeln varje år när de har €100 miljoner mer i TV-intäkter än andra placerade lag som Valencia och Atlético varje säsong?
Real Madrid Higuaín#20// *CR7*
2011-07-04 12:28
Deion (red)
Ehhh du frågade ju när vi var med och slogs om guldet sist HAHA?? och ja svarade att det var 09/10.... När var ni med sist? :)
Atlético Deion (red)
2011-07-04 12:08
Higuaín#20// *CR7* //

Been there, done that. Heard it all before. Så du måste alltså gå tillbaka 2 år i tiden får ens ha ett någorlunda dåligt argument. Kun borde gå någonstans med framtidsutsikter.
Real Madrid Higuaín#20// *CR7*
2011-07-04 11:37
Deion (red)

Oj 3 poäng, men tycker inte du att man är med och slåss om guldet när man fortfarande har chans i sista omgången?? Pratar alltså om 09/10.

Och vi har inga framtidsutsikter?? OKEJ!!! Vi har ett väldigt bra lag och laget är nästan yngst i Europa... Dumma dig inte tack..
Atlético Deion (red)
2011-07-04 10:01
Higuaín#20// *CR7*//

"Förra säsongen vann de med en poäng"... Ehhhh? Driver du med mig? På vilken planet då och vilken La Liga har du följt egentligen? Önsketänkande?

Att vara en glorifierad springpojke åt Barcelona är inget att skryta med. Kun borde gå någon annanstans med framtidsutsikter.
Real Madrid Higuaín#20// *CR7*
2011-07-04 00:26
Deion (red)

Förra säsongen vann de med en poäng... Sedan så vann vi 07 och 08
Aupa Atleti---
2011-07-03 23:13
[RealMadrid - R9 Ronaldo] /

Koke har mer talang än någon annan mittfältare på hans position i Real Madrid, det kan jag garantera dig! Bara se hur han kommer att växa. Jag lovar dig!

Assuncao gjorde mycket stor skillnad när han var som bäst, raderade Xabi Alonso, Xavi, Iniesta och andra stjärnor totalt under en match. Det kallar jag riktigt bra!

Atleti har inte haft lika många världsstjärnor som t.ex. Valencia (Mendieta, Villa, Silva och andra), Barca (behöver jag nämna?) och Real (...), men som en väldigt klok person som jag respekterar väldigt mycket här på forumet sa en gång till mig. Atletico de Madrid är ett arbetarlag. Här får inga stjärnor stort utrymme, vi arbetar en-för-alla, alla-för-en. Det är så och det kommer alltid att vara så, vi måste bara hitta det. Sen steg efter steg kommer vi att erövra Europa, jag har tålamod, och jag är säker på att de som håller på Atleti just nu, har väldigt stort tålamod. Det kommer, vår tid kommer!

Atlético Deion (red)
2011-07-03 21:35
[RealMadrid - R9 Ronaldo]//

Å andra sidan borde han väl isåfall ínte gå till Real om han vill slåss om guldet. När var det sist ni hotade Barcelona om guldet?
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-07-03 17:25


Jag diskuterar inte emot dig att det är äckligt utav Aguero ifall han skulle komma till Real Madrid, det är smutsigt gjort. Jag hade blivit galen om motsvarande sak hade hänt i mig med någon spelare i Real Madrid. Det argumenterar jag inte emot.

Och sen sa jag inte att Dominguez var kass, jag sa bara att han inte är den bästa. Enligt mig så håller inte han, det har han bland annat bevisat mot Real Madrid. Utav dem mittfältarna du nämnde så är det väl Tiago som är bra. Gabi har inte gjort någon match hos er men han är också bra.

Jag orkar inte kommentera varenda en mittfältare, men det är inga världstjärnor. Malaga har värvat Toulalan som är bättre än alla mittfältare där. Det är inget speciellt med dem spelarna, dem gör ingen skillnad. Typ som Reyes. Typ som Simao gjorde innan och även Maxi Rodriguez.

Nu vet jag inte vad ert mål är, men för att komma topp 4 i Spanien tycker jag det är för dåligt mittfält, men det är bara jag det.
Annons: