/spanien/atletico/forum/1071.aspx/spanien/atletico/forum/1071.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético henry garvis carlsson
8/15/2011 22:10
Hmm kan ju bli liiite tajt att få laget ihopspelt till premiären. Men framtiden ser onekligen ljus ut, Forlan är ju inte purung precis...
Postat via SvenskaFans-appen
Aupa Atleti---
8/15/2011 20:25
akeesson/

Du får en helt fel bild. Vi säljer våra spelare till enorma summor, sen köper vi in spelare för enorma summor (inte dock så enorma). Jag ser inget fel där? Man City köper in spelare för 2 miljarder, men säljer endast för 100 miljoner.. Now THAT is wrong. Samma sak med Real, Málaga och Chelsea.. Vi FÖRTJÄNAR detta...
Atlético akeesson
8/15/2011 19:57
Bara jag som tycke det är fruktansvärt tråkigt att vi säljer ut oss totalt, likt de andra lag vi klagar på, och kallar köpelag? Halva 11:an är utbytt, och de största profilerna, förutom reyes, är borta (om nu Forlan sticker). Falcao räcker, allt snack om en värvning av Osvaldo får iaf min bägare att rinna över!
Atlético DeBe
8/15/2011 19:22
är lite ledsen över att forlan sticker då han enligt mig har två av de bästa fötterna i världen. Falcao är också dubbelfotat vilket är guld värt men jag är osäker på kvalitén dessa fötter besitter. och för att göra mig näst intill schizofren så har jag sagt länge att vi ska göra oss av med forlan nämnas vi får en slant för honom, vilket va inför förra säsongen då vi skulle fått som mest men får vi 10 millioner så har han gjort sig värd transfern vi lade ut efter Torres med råge, tack för kaffet forlan.

För att diskutera Osvaldo, är inte han en liten agüero typ som skulle kunna spela på kanten ifall så behövs, skulle vara nyttigt i ett 4-3-3.
Atlético addeh
8/15/2011 19:11
Ni gör ett riktigt kap om ni får Osvaldo. Enligt mig är Falcao möjligen något bättre, men en frisk Osvaldo är en riktig killer som sätter allt. Han skulle bli otroligt nyttig för er. En målskytt av rang.

Blir intressant att se hur ni kommer spela och om Forlán blir kvar.
Atlético rawkus
8/15/2011 18:41
Fan, kan de ej fixa en "Silly Season Livescore" dar man kan folja allt, minut for minut? ;O
Atlético JFH
8/15/2011 18:13
Ser gärna Arda och Reyes på var sin kant, med Falcao centralt och tre centrala mittfältare där en är en utpräglad kreatör (Diego eller liknande, en är Koke och en är mer defensivt inriktad. Raul Garcia är givetvis öveflödig där, men även en, om inte två, av Mario Suarez, Elias och Assuncao. Forlan får gärna stanna kvar, men försvinner han så ser jag gärna en mindre profilerad värvning än Osvaldo, om någon prompt måste in.
Antonio Lopezz
8/15/2011 18:00
Glädjerus när man läste senaste Altas y Bajas!
Barcelona Éluc
8/15/2011 17:40
Hur nära är Falcao för tillfället?
Atlético Gaboro
8/15/2011 17:22
Tråkigt om man tappar Forlan..
Men Osvaldo och Falcao, hej hej säger ja bara !! haha
Aupa Atleti---
8/15/2011 17:22
Då kör vi hellre 4-2-2-2?
Atlético Deion (red)
8/15/2011 17:16
Alltså jag kan se framför 4-4-2 med två bulldogs längst fram i Falcao och Osvaldo, med Arda och Reyes på kanterna. Farliga när vi anfaller? Nehe?
Då skulle jag peta in Koke i mitten för att styra distibutionen, men inte i 4-3-3.
Aupa Atleti---
8/15/2011 17:13
Håller med Deion och Kakan. Vårt mittfällt är ju trots allt passningsskickligt och vet hur man driver boll. Men hur blir det med vår formation om både Osvaldo och Falcao kommer? Jag vill ha något sånt här:

Joel
Silvio-Godin-Miranda-Filipe
Gabi-Koke-Tiago
Reyes-Arda
Falcao/Osvaldo

En 4-3-2-1 formation där Reyes och Arda skulle ha det så mycket enklare på plan då vi har 2 kämpar i form av Gabi och Tiago (om de presterar dock) och en speluppläggare i from av Koke eller eventuellt Diego, om han nu kommer. Arda och Reyes kan utan några problem kunnat sköta Falcao och de viktiga bollarna som skulle placerat honom i perfekt läge. Detta tycker jag skulle fungerat bäst i detta läge..
Atlético Deion (red)
8/15/2011 16:56
Håller med Kakan. Reyes och Arda är för kreativa och passningskickliga för att inte utnyttjas och lasta över det på spelare längre bak i mittfältet. Om det är Koke/Gabi/Mario eller Tiago som spelar ingen roll, deras roll borde vara att vinna boll och kortpassningsspela till närmaste offensiva mittfältare som Arda eller Reyes och låta dem sköta det offensiva kreativa spelet. Dock håller jag med Zoran om att Koke har ett ganska brett register och har en hög kreativ grundsteknik. Han borde också utnyttjas på något sätt med att slå halvdistansbollar. Men jag står fast vid att försöka med Nistelrooy typen nu längst fram istället för en kreativ anfallare. Vi har testat Torres och Kun sättet nu i många år och jag tycker det är dags att bli effektivare framför mål och testa nya horizonter. Låta olika spelare ha olika spetsuppgifter som ber är bäst på istället för låta alla vara lagom bra på allt.
Atlético ardi
8/15/2011 16:56
osvaldo verkar ju vara klar :)
Atlético Erik_
8/15/2011 16:43
Tycker inte vi ska sälja Forlan! Han har visat god attityd, känner till ligan väl och är otroligt bra när han är som bäst. Förhoppningsvis är han dessutom revanschsugen efter förra säsongen. Nej, behåll honom och skit i Osvaldo!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
8/15/2011 16:12
Någon som vet hur mycket vi bjuder för Osvaldo? Han har ju knappast imponerat på mig. Så allt över 150 miljoner är överpris. Han har mycket att bevisa den kommande säsongen.

Men jag nog hellre haft kvar Forlan än att köpa Osvaldo :/ Men men.
Atlético Kakan_Atletico
8/15/2011 16:10
Zoran. Vi har ju faktiskt ett mittfält, ett passningsskickligt sådant. Gabi och Tiago tänker jag framförallt på. Koke - Gabi - Tiago? Inte helt fel.

Är Osvaldo klar? Vi är nya Real.. Hoppas verkligen att Falcao kommer ändå.
Atlético rawkus
8/15/2011 16:00
@Kakan: Nu kanske jag missuppfattade en sak. Nar Zoran skrev "Salvio", sa spanade jag in ditt inlagg igen, dar du skrev "Silvio"... I mitt inlagg nedan, sa syftade jag pa Silvio, dvs ytterbacken... Sorry om det blev knas :O
Atlético zoran
8/15/2011 15:57
En av Salvio eller Elías kommer att lämna klubben eftersom vi kommer ha för många icke EU-spelare i truppen. Elías är ingen kreatör, han är snarare en spelare med väldigt goda egenskaper utan boll och passar antagligen bättre in än vad Salvio gör för tillfället. Forlán är på väg till Inter om rapporterna gällande Osvaldo och Falcao från Cadena SER har någon sanninghalt.

Jag ser inte ner på Atlético, det är snarare så att jag är realistisk. Vi har ingen profil på laget och det kan ingen förneka. Vem ska förse våra ytterforwards och mer kreativa spelare längre upp i banan med boll? Är det mittbackarna som skall tjonga bollen 50 meter upp i banan från egen backlinje och sedan hoppas på att någon av anfallarna tar emot bollen och möjligtvis gör något av situationen? Det är inte så man bygger ett lag, om något så är Atlético just ett bevis på det. Utan ett bollspelande mittfält som har rörelse så kommer spelet gå helt ut på att improvisera.
Atlético rawkus
8/15/2011 15:51
@Kakan: Poangen med mitt inlagg(aven Zorans?) gallande hogerbacken var ju att vi slappte ivag Valera, som, trots kalibern/brist pa kalibern, var mer lampad pa hogern an exempelvis Perea.

Vi vet ju inte heller hur Silvio kommer gora ifran sig - ny liga, nytt sprak, nytt lag osv. Fagel eller fisk?

Miranda ar ju dock bra mycket battre an Perea pa hogern, men skall ju sjalvklart bara spela dar i abslout nodfall.

Haller aven med Deion: Vore enormt skont om anfallarna hade en spetsformaga a´la Falcao, snarare an gick a tok for langt ned i banan i varje anfalla for att driva upp bollen. Fordelen med El Tigre ar ju att han kan gora mal pa en halvchans - precis sa javla priksaker ar killen, hehe ;)
kjellbrell
8/15/2011 15:28
Atletico har värvat en ny anfallare Nigerianske Samson Kayode Olaleye 22år från Vietnamesiska Dong Thap som gjorde 17 mål förra säsongen och ska spela på lån i Sporting Braga den här säsongen allt enligt Marca.com
Atlético Kakan_Atletico
8/15/2011 15:25
Har du glömt bort Silvio? Som kreatör har vi också Elias.. Forlan som släpande forward är inte helt fel. Reyes och Arda samt Salvio är spelare som kan servera Falcao med inlägg, passningar osv. Tycker du ser ner på vårt lag. Vi behöver egentligen bara en spelare till, Falcao. Osvaldo känns överflödig med tanke på att vi har både Adrian (Som imponerat, både på försäsongen samt under U-21 turneringen i somras) och vi har vårt framtidslöfte, Borja!

Jag säger Nej tack till Osvaldo. Behåll Forlan och flytta upp fler från canteran. Vi ska inte bli nåt REAL!

Men visst, om Elias ingår i Falcao dealen så behövs Diego. Annars inte.
Atlético zoran
8/15/2011 14:47
Manzano vill spela 4-3-3. Det systemet vill han sedan kunna växla med ett 4-4-2 beroende på motstånd och dess mittfältsuppsättning.

Först och främst; Osvaldo är ingen ytterforward, både han och Falcao är renodlade anfallare.

När det gäller anfallare som skapar chanser för sig själva och resten av laget; det är den typen av anfallare som Atlético behöver för att fylla tomrummet efter Agüero. De kan man förlita sig på när det blir väldigt trångt och då kan de skapa chanser genom sin individuella kvalité. Det kommer Atlético ha betydligt mindre av nu när Agüero har lämnat klubben, däremot så kan man som tränare ge spelaren instruktioner om att finnas i vissa positioner och släppa bollen tidigare, då krävs dock ett betydligt bättre samspel mellan honom och hans lagkamrater. Framförallt så behövs det rörelse från medspelarna. Det finns en anledning till att Borussia Dortmund vann Bundesliga förra säsongen; de löper nämligen mest. I Bundesliga-premiären mot HSV sprang de sammanlagt 124 km som lag där Kevin Großkreutz stod för 33 sprinter. De har ett spelsystem, en profil på sitt lag och de har även tagit in spelare som har de karaktäristiska drag som Klopp vill ha. Det är först då som den kreativa anfallaren inte kommer vara helt slut och tappa koncentrationen i avslutningsläge. Den enda anledningen till att han blir trött är att han tvingas springa 20 meter extra med bollen i hög fart bara för att komma in i en bra position där han skapa något sorts läge.

Det närmaste vi har i en spelorganisatör är Koke; Hans passningsspel är imponerande och han är mycket duktig på att vända spelet med krossbollar på 30-40 meter. Därför förstår jag inte varför vi ska spela med Mario i startelvan då hans passningsspel inte är i närheten av Kokes som tagit sig igenom alla ungdomslandslag fram till U20 som lagets spelorganisatör. Det finns visserligen en hel del att jobba på alltjämt, men han har ett par saker som ingen av våra andra mittfältare har för närvarande:

a) duktig på att hålla i boll i pressade lägen
b) får sällan panik och slår väldigt sällan bort bollen
c) vill alltid ha bollen och har även blivit betydligt bättre utan densamma bara under de två sista säsongerna. Jämför U17-VM i Nigeria med U20-VM i Colombia så ska ni se vad jag menar, även om han spelade mer i Busquets roll under U17-VM för två år sedan.

När det gäller Falcao: Det rapporteras allt tätare att spelaren är klar för Atlético och folk med källor inom klubben säger att det mer eller mindre är klart. Han är dock inte typen som skapar chanser åt sig själv, MEN, han är en anfallare som gör mål på mängder av vis: Falcao har gjort 120 mål i karriären för River Plate, Porto och Colombia. 61 av målen har kommit med högerfoten, 24 av målen med vänstern och hela 35 med huvudet. Det går inte att värva en målskytt som har mycket mer varierat målskytte. Det han dock behöver är någon som skall förse honom med chanser och det är där som ett dilemma uppstår.

Diego eller Forlán: Atlético har inte gett upp hoppet om Diego och källor nära till klubben tror att spelaren kommer skriva på för klubben innan övergångsfönstret har stängt. Klubben verkar vilja sälja Forlán till Inter, det återstår att se om man slutligen kommer genomföra den övergången. I så fall kommer antagligen Osvaldo också att värvas in samtidigt som Diego tar över sysslan som lagets playmaker. Det är dock livsviktigt att man har någon bakom de kreativa spelarna som kan spela fram våra ytterforwards och anfallare, det var det jag pratade om tidigare.

Slutligen: Det var någon som nämnde att Atlético bör värva en högerback också. Håller med till 100%. Perea är katastrofal som ytterback och en framspelning mot Recreativo de Huelva på försäsongen borde inte garantera honom en plats. Det verkar som om såväl supportrar som journalister i Spanien snabbt glömmer hur otroligt värdelös han är när det gäller att anfalla. Om vi ska spela 4-3-3 så är ytterbackarna en av de absoluta nycklarna till detta och det kommer bli alldeles för ensidigt med Filipe Luís som det enda riktiga hotet. Gökhan Gönül från Fenerbahce har nämnts lite lätt i turkisk media som potentiell ersättare till Valera, personligen skulle jag bli överlycklig om han anlände då han Turkiska ligans bästa ytterback och duktig i anfallsspelet. Detta skulle dock bara ske om Fenerbahce blev tvångsdegraderade i veckan vilket det finns en chans att de kan bli.
Atlético A.K.
8/15/2011 13:19
Trist för Koke att han brände friläget i slutet av matchen igår. Jag hoppas verkligen han får mycket speltid i år. För han kan bli hur bra som helst.
Atlético Bobban (red)
8/15/2011 12:57
Osvaldo är endast tänkbar till Atlético om Forlán säljs, enligt dagens AS!

Falcao är och förblir anfallsalternativ nummer ett för klubbledningen i jakten på en ersättare till Kun Agüero!
Atlético Deion (red)
8/15/2011 11:59
Det där med både Falcao och Osvaldo låter vettigt i 4-3-3 om man tänkt flytta in Arda eller Reyes som central spelfördelare i en Xavi/iniesta roll.

Typ nåt sånt här:

...............Mario.............Tiago................
..........................Arda...........................
....Reyes..............................Osvaldo...
........................Falcao..........................

Eller som Barcelona med en defensiv mittfältare och två kreativa

.........................Tiago..........................
..............Reyes..........Arda.................
..Forlán............Falcao.........Osvaldo..

Mycket beror om Forlán är kvar eller inte. Fast jag tror inte Atlétic0 vågar sig på den sistnämnda Xavi/Iniesta modellen med ett mycket kreativt centralt mittfält. Personligen skippar jag helst Osvaldo och har kvar Forlán. Adrian får agera effektiv inhoppare i 1-2 år till Forlán är färdig. Tror det kan vara nyttigt för Adrian också då han är relativt ung.

.................Mario.............Tiago................
...Reyes.............Forlán..............Arda....
..........................Falcao.........................

Tycker den sistnämnda uppställningen ser mest balanserad och farlig ut. Forlán får droppa lite och hugga utanför boxen, på rensningar och andravåg.

Nu är det ju heller inte säkert att Falcao ens kommer
Atlético DeBe
8/15/2011 11:51
tycker patrik har rätt, samtidigt ligger det mycket i Deion's resonemang. Den ultimata lösningen skulle vara att ha en spelidé som deion och en lirare som kan göra det lilla extra "om det behövs".
Aupa Atleti---
8/15/2011 11:45
kjellbred/

Det kommer aldrig att funka sådär med båda. De kommer värvas för ett pris över 20 miljoner euro, kommer få masslön och vill inte sitta på bänken. Sen har vi 3 till anfallare... Vad ska vi med Borja, Adrian och Forlan? Alla kan inte spela på en och samma gång.. Helt onödigt om vi ska köpa båda 2, hellre ingen av dem då..
kjellbrell
8/15/2011 11:12
Ska inte Atletico spela med 4-3-3 så är väl ett anfall med Adrian-Osvaldo-Falcao ganska bra
Annons: