/spanien/atletico/forum/104.aspx/spanien/atletico/forum/104.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 23:45
Cholo effekten!!!
Atlético Chewie
12/30/2015 21:56
RG8 slår till!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético AndeeI
12/30/2015 20:20
Eduardo C
Jag håller med dig angående Jackson. Ge killen en chans att komma in
Atlético eduardo c
12/30/2015 20:13
@zoran:


Verkligen, otroligt fint, kalla mig galen men jag ser hellre att jackson spelar in sig i atleti än att ta tillbaka Diego Costa. Förhoppningvis så får "la pantera" starta nästa match.
Atlético AndeeI
12/30/2015 20:13
@Zoran
Borja för Torres till nästa säsong :)
Atlético zoran
12/30/2015 20:10
I övrigt gjorde Borja mål för Eibar. Detsamma gäller Keko.
Atlético AndeeI
12/30/2015 20:09
Är det någon som tror att det någonsin lossnar för Fernando Torres igen? Börjar fan tycka synd om honom men vet inte om jag ska göra det. Han saknar ju inte grinta, men helt klart är det något annat som inte vill sig.
Atlético Cholo es un dios
12/30/2015 20:08
Så j*kla skön vinst trots att spelet inte övertygade! Men vinst är som vanligt alltid vinst. Aupa Atleti!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético AndeeI
12/30/2015 20:08
Jackson från start i nästa match säger jag i alla fall. Spelar gärna Thomas från start också, men som ni säger, det gäller att matcha in honom långsamt. Men jävlar vilken potential killen har.
Ser man på truppen i det stora hela bådar det ju minst sagt gott inför framtiden. Vietto, Thomas, Saul, Koke, Oblak, Carrasco, Thomas Gimenez, Correa, Lucas. Herregud vad talang!!
Atlético zoran
12/30/2015 20:03
@Chewie:


När han får spela i sin naturliga position kommer vi få se mycket mer av honom. Folk tror att han är en klassisk afrikanska defensiv mittfältare (inte mina ord, många som inte sett honom säger det), men han är så mycket mer än det. Cholo vet vad han har i Thomas sedan tre säsonger tillbaka, men det gäller att långsamt spela in de yngre förmågorna. Paso a paso.
Atlético Cholismo
12/30/2015 20:03
JAAAADÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!! Vilket inhopp av Thomas, har dominerat mittfältet. Han har en otrolig potential, gäller bara att Cholo matchar honom rätt så kan han ta över efter Tiago långsiktigt också. Pigga inhopp av Correa och Jackson också, denna truppen har så mycket kvalité, att vi ligger såpass bra till utan att flera spelare har nått sina bästa nivåer bäddar bra för framtiden. Aupa Atleti!
Atlético zoran
12/30/2015 20:01
@eduardo c:


Den "monumentala floppen" med framspelningen.
Atlético Chewie
12/30/2015 20:00
Thomas är ju vansinnigt spännande!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético eduardo c
12/30/2015 19:59
sköööönt, framtiden dyker upp och gör mål, sen så spikar griezi
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
12/30/2015 19:59
O där kom nummer två!
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 19:59
HAHAHAHAAHAHAH underbaaaaaaaart
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 19:57
JAAAAA JAG VISSTE DEEEET
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
12/30/2015 19:57
¡Corrrrrrrrrrreeeeeaaaa!
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 19:47
De kämpar riktigt bra. Synd att det inte går än så länge..
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 19:13
Rayo borta är inte att leka med. Det krävs hårt arbete, det lossnar!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
12/30/2015 19:04
Trots en ung o teknisk elva framåt så känns det väldigt stelt o orörligt. Nån press har vi ju inte heller. Märkligt spel, känner inte igen oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 18:41
DET VILL SIG INTE!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Cholismo
12/30/2015 18:08
Extremt viktig match idag, efter förlusten mot Malaga måste vi fortsätta sätta press på Barca. Saul-Koke-Oliver på mittfältet, när hade vi senast så mycket teknisk kvalité på den positionen?
Atlético Cholismo
12/30/2015 18:04
Flavia

Så mycket du skriver är okunnigt blindosnack, men att "långa bollar på Costa och Villa" var vår främsta taktik under 13-14 tar nog priset. Det laget var just det, ett lag. Visst, Costa var fenomenal, Villa hade redan då passerat sitt bäst före-datum rent tekniskt, men han jobbade hårdare än han någonsin gjort tidigare, Koke var spaniens bästa playmaker, Gabi dominerade mittfältet(pressade sönder Busquets i CL-kvarten), Godin var(och är) världens bästa mittback, Juanfran och Filipe var även dem en av de absolut bästa på sin position, och Courtouis var fantastisk i mål. Men det var en sak framförallt som tippade bägaren till vår fördel, och det var Cholo. En tränare med ett lika stort Atleti-hjärta som oss supportrar och tillsammans har hela klubben gjort det omöjliga möjligt. Barca eller Real kan köpa alla spelare ni vill, men den typen av själ som vi har kommer ni ALDRIG att komma nära. Gå och lägg dig.
Atlético Conserva el Calderón!
12/30/2015 13:03
paniagua@ Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
12/30/2015 12:10
Flavia;

Du har rätt i vissa avseenden:
Ja, Jackson har varit en flopp hittills.
Ja, Torres är helt psykad av sin ambition att göra mål nummer 100 och det har låst sig.
Ja, Vietto är inte "där" än
Ja, Griez är den enda forwarden som verkligen producerat i målavseende och hans mål har nästan alltid varit poänggivande.
Men du har fel i så mycket annat. Att säga att Atletis framgångar under Simeone beror på individuella prestationer och inte kollektivet är ju fullkomligt bisarrt. Har du ens sett någon Atletimatch, kan man fråga sig? Dessutom säger du inte bara emot samtliga på detta forum, utan alla fotbollsexperter i hela världen, som just hyllar Atletico som det stora kollektivet, som kämpar för varandra och underkastar sig en taktik och disciplin 100%. Lyssna på Niva och Lagerbäck t.ex. som vid varje CL-studiosändning påpekar att Atletico förmodligen är det hårdast arbetande laget (med betoning på LAG) i Europa.
En annan Aspekt som du verkar omedveten om, men vi som Atletisupportrar vet med råge är att när någon viktig kugge i laget faller bort, antingen pga skada eller blir såld, så kliver någon annan fram och gör ett minst lika bra jobb. Så har det varit de senaste 20 åren i denna klubb. Spelare som verkat oersättliga har sedan inte saknats när de försvunnit och ofta har det varit spelare som varit helt oväntade som klivit fram:
När Torres försvann till Liverpool, frågade alla "Vem ska nu göra målen?". Vips steg en Kun fram som tidigare bara agerat understöd till Torres och visserligen var en talang, men knappast en stjärna. Sen fick han sällskap av en "spelare på dekis". som det ansågs, Diego Forlan. När de försvann, så ställdes frågan igen, bara för att besvaras av Falcao (som förvisso var mer väntad som målskytt och också redan var en stjärna). När han försvann, så steg Costa fram väldigt oväntat, då det var Villa som köpts in för att göra målen. Om någon 2012 sagt till mig att Costa skulle bli en av världens bästa målskyttar 2 år senare, skulle jag skrattat personen i ansiktet och bett honom/henne somna om. Han var ju aktuell för försäljning då hans prestationer var tämligen blygsamma. När sedan Costa försvann, så köptes Mandzukic in för att göra mål, men när det maskineriet hackade, så klev Griezmann fram, som ju egentligen var inköpt som offensiv mittfältare eller släpande forward, men inte som toppmålskytt. Samma fråga har ställts när Kiko, Vieri (som gjorde 5 (!) mål i en och samma match. En match som Atleti ändå lyckades förlora! Vieri kunde inte tro att det var sant) och Hasselbaink försvunnit och varje gång har en ny målkung stigit fram.
Vem vet om inte Jackson plötsligt skulle vakna ur koman, om Griezmann skadade sig? Ingen skulle bli gladare än jag, och då vet alla på detta forum hur kritisk jag varit mot Jackson från och med omgång 8 och framåt, om det plötsligt skulle lossna och han gör alla de mål han har köpts för att göra.
Hur som haver är detta en jäkla massa "om" och "men" att spekulera i en spelares eventuella skada och vad som skulle ske då. Faktum är att Griez, med tanke på sin position och roll i laget och även den fysik han har, förmodligen är den som löper minst risk för skada. Visst, det kan alltid finnas någon cynisk jävel till motståndare som kommer med en vårdslös tackling, men undantaget från det, så är jag inte orolig för en skada på Griezmann.
Då finns det nog spelare i ditt lag som är viktigare för laget än Griez är för Atleti. Messi har ju varit skadad under en period i höst och då vet vi ju hur knackigt det gick. Ni kan ha Suarez och Neymar och tusen stjärnor, men skulle Messi, Iniesta eller Busquets försvinna, så skulle ligatiteln vara närmast förlorad.
Atlético Antonio López
12/30/2015 10:41
Flavia/
Jösses, du har ju bott under en sten de senaste åren. Självklart är det så att individuella prestationer lett till vinster de senaste året, Cholos kollektiv hade inget med saken att göra. Vi har hört samma visa från Barca/Realfans även under året Atleti vann ligan, spelare kommer tröttna, någon kommer skadas, laget kommer hamna i en formsvacka, Cholo kan inte leda ett lag med stjärnor osv. Vet du vad? Ni har alltid haft fel :)

Griezmann är en pusselbit, du värdesätter hans roll i Atleti för högt, se till exempel responsen du får från de som följer honom och atleti dagligen för att få en ledtråd.
Atlético Lago
12/30/2015 10:40
Självklart är Atlético beroende av Griezmann och ingen förnekar att han är en av lagets viktigaste spelare.
Men att vi inte har någon annan anfallare som kan göra "ett fullgod jobb" är ju bara löjligt. Och att ligaguldet kom till följd av individuella prestationer? Jo tjena..
Flavía
12/30/2015 08:01
Dubbel
Flavía
12/30/2015 08:01
@Antonio López:
Förutom en långtidsskada, så kan Griezmann även tappa formen eller bli rejält utmattad längre p.g.a. ett alltför hårt matchande då ni har trots allt ingen annan anfallare som kan göra ett fullgod jobb i fransmannens frånvaro. Så ja, dessa scenarion skulle mycket väl kunna ske och då är era titelchanser lika med noll eller åtminstone väldigt lågt för er del tyvärr. Sen att använda EN match (där ni förövrigt hade råd att backa hem och sikta på ett kryss) som underlag för att påvisa kollektivet är rätt skevt. Nog för att just kollektivet har en viss betydelse, i synnerhet när det gäller försvarsspelet, men en majoritet av era vinster från 2013-14 kom tack vare individuella prestationer där ni matade långa bollar till firman Costa-Villa. Kort och gott: Atlético de Madrid är otroligt beroende av Griezmann då endast han är ett offensivt hot värd namnet.
Annons: