/fotboll/osk/forum/9966.aspx/fotboll/osk/forum/9966.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro FoOn
2005-09-12 09:51
*Korpen*//
Örebroläktaren skall bara färdigställa våningsplan 3 och 4 på nya läktaren.
Örebroporten som numera driver arenan håller på och projekterar för en ny ståplatsläktare på ena kortsidan.
Öster eastfront.net
2005-09-12 09:29
Tror att ni har alla möjligheter att slå AIK.
Lycka till!
AIK Solnas Stolthet
2005-09-12 08:54
Såg att ni har tunga namn eventuellt borta mot GNAGET
Örebro Mittåt
2005-09-11 23:03
Nordback.
Problemet med Nordback är att han under tidigare säsonger huvudsakligen fått syssla med saker han är bra på. Han har trasat sönder motståndarnas spel och skyddat den egna backlinjen. Och i den situationen som ÖSK då befann sig i, så var han som gjuten för sin roll.

I år har ÖSK befunnit sig i en situation, där man plötsligt förväntas vara det spelförande laget. Samtidigt som lagets bästa spelfördelare gått skadad. Som en av de mer rutinerade och dominerande spelarna har förväntningarna varit, att Nordback skulle bli en av dem som fyllde ut tomrummet efter Larsen. Men det har han inte förmått att göra. Kanske inte så förvånande. Den rollen har han ju aldrig haft tidigare.
Örebro *Korpen*
2005-09-11 22:32
Vad sägs om att försöka värva Lycén igen? Han har ju inte gjort succe i Göteborg iaf, men superettan lär kan nog klara
Örebro K8
2005-09-11 22:25
Mina funderingar och önskningar inför säsongen 2006 -ÖSK mot Allsvenskan!

!--TEMP_B--!Målvakt:!--TEMP_/B--! Peter Westman given, har varit sjukt stabil iår. Nurme är ersättare.

!--TEMP_B--!Försvar:!--TEMP_/B--! Thomas Andersson lägger av och blir Sportchef(?). Fredrik Jansson och Magnus Samuelsson bildar mittbackslåset med Haginge och eventuellt Axel Kjäll som reserver. Högerbacksplatsen får Axel Kjäll, Fredrik Samuelsson och Haginge konkurera om.
På vänsterbacksplatsen vill jag fortsätta skola in Joel Riddez. Han är stabil bakåt och fyller på bra i offensiven. Moses Reed är ersättare.

!--TEMP_B--!Mittfältet:!--TEMP_/B--! Nordback säljes! Han behöver ett miljöombyte om han ska fortsätta utvecklas. I år har han inte varit bra. Centralt på mitten vill jag ha Lars Larsen och Angel Carreño, frågan är om Carreño klarar av det defensiva jobbet? Mirza Jelecak, Niklas Klingberg och Robert Walker är reserver, eventuellt vill jag ha en värvning av en spelare som är stark defensivt men samtidigt spelskicklig. På vänsterkanten vill jag ha ett nyförvärv med vänsterfot. Reserv är Näfver. Högerkanten får Anttonen fortsätta ta hand om. Han tillför mycket i ÖSK:s offensiv. Reserver är Fredrik Samuelsson, Patrik Haginge eller någon uppflyttad från Ungdom. Kyosev skickas hem.

!--TEMP_B--!Anfallet:!--TEMP_/B--! Ricardo Costa släpps som bosman. Han verkar ha besvärliga skadeproblem nu och jag tror han har nått så långt han kan i ÖSK. Herish Kuhi säljes, han håller helt enkelt inte. En målgörare värvas, och denna gång ska det vara en målgörare också! Målgöraren vi värvar konkurrerar om de två anfallsplatserna med Paul Munster, Emra Tahiri och Jon Lundblad.

Örebro *Korpen*
2005-09-11 22:25
Nu när större delen av säsongen har gått så undrar jag om det är någon speciell spelare som ni har imponerats av som ni tycker skulle platsa i ett framtida ÖSK?
Elfsborg Mattias_Jonsson
2005-09-11 21:35
Ungdom lirade riktig bra idag faktiskt.. svårt att förstå tabell-läget efter en match som denna. Pavicevic är hyperfarlig där framme, och Näfver tycker jag visade att han bör få chansen i A-laget snart!!
Elfsborg Mattias_Jonsson
2005-09-11 21:33
Pavicecic och Mattias Norgren va?!
Örebro Mittåt
2005-09-11 21:26
go_osk// Sandro Pavicevic gjorde det första efter en viss hörnkalabalik. Hörnläggare var Kevin Walker. Det andra satte Mattias Norgren in via stolpen i den 89:e minuten framspelad av Kristoffer Näfver efter en raid av James Frempong.
Örebro go_osk
2005-09-11 21:17
Vilka gjorde mål för ÖSK Ungdom i dagens match?
Örebro DaSa
2005-09-11 21:03
Nu när säsongen är körd för i år så hoppas jag att styrelsen börjar planera framtida säsonger. Tycker att de antingen för satsa på att gå upp nästa år eller ha som mål att gå upp om 2-3 säsonger och då satsa på spela ihop de talanger vi har idag. Men jag anser att en satsning på att gå upp nästa år är ett måste för att inte intresset för ÖSK skall försvinna, tror t.ex. inte att vi kommer att ha ett publiksnitt på 5000 nästa säsong.

Förutsättningar för min startelva 2006:
1. Larsen stannar och är frisk nästa säsong
2. Patrik Anttonen säljs p.g.a. ekonomin och att han är värd bättre än att harva i SE två säsonger.
3. Walker får fortsatt förtroende och spelar in sin diamant uppställning

Målvakt:
Weggen får mitt förtroende då han har varit mycket säker denna säsong och vi behöver en trygg sista utpost.
Vänsterback:
Denna position är given för Riddez om vi skall spela en diamantuppställning nästa säsong. Hagge kan hoppa in om Riddez blir skadad.
Mittbackar:
MaSa och FrJa är givna som mittbackar om vi inte värvar någon ny, vi kanske inte har snabbheten som vissa påpekat tidigare men FrJa är inte sköldpadda långsam i alla fall. Thompa och Hagge är ersättare.
Högerback:
Denna position ser jag som en av de som är mest öppen, tycker varken Kjäll, FrSa eller Hagge övertygat. Den som jag tycker är bäst i dagens trupp är Hagge.

Vänster mittfält:
Även denna position finns det ingen given i dagens trupp på. Förhoppningsvis kan Näfver eller Bengtsson utvecklas så att de tar denna plats. Men de skulle nog må bäst av att få skolas in som Tahiri gjorts i år.

Def mittfält:
Nobbe om han vill stanna nästa år så är han tar han den defensiva mittfältsplatsen. Eventuellt skulle Carréno kunna ta denna plats också om Nobbe skulle bli skadad eller såld.

Off. Mittfält:
Larsen, behövs ingen motivering. Om han skulle bli långtidsskada igen så blir det ytterligare en säsong i SE.

Höger mittfält:
Denna plats kommer Carréno att ta, tror att en av ytterpositionerna skulle passa honom om vi spelar med en diamant uppställning.

Anfallare 1:
Nästa säsong kommer vår oslipade diamant vara klar för 90 min, så ena platsen tar Tahiri.

Anfallare 2:
Denna plats tar Costa om han nu kommer att stanna annars tycker jag att Lundblad är det bästa alternativet.

Övriga spelare:
Nurme – Behåll som avbytare och framtida ersättare för Weggen

FrSa – Behåll om ekonomin tillåter annars dumpa
Kjäll – Avbytare till backlinjen
Thompa – se ovan

Mirza – Behåll honom eller Klingberg, känns som båda stannat i utvecklingen.
Klingberg – se ovan
Kiosev – skicka hem

Kuhi –sälj, samma motivering som ovan
Munster – har inte sett hans storhet, tycker att han kan dumpas och satsa på någon annan. Kanske Henrik Anderson från VF om de nu åker ur.

Övriga – Reed, Liden, Walker är talanger som får göra inhopp.
Örebro Brus-Nilsson
2005-09-11 20:14
http://www.orebrolaktaren.se/
111 bokade platser, 14 till så rullar lavinen igång... ;-)
Örebro *Korpen*
2005-09-11 19:45
Någon som är insatt i Örebroläktaren som kan/vill berätta lite om hur det går? Är tillräckligt många stolar sålda för att bygget skall kunna starta snart?

Är det dem som eventuellt ska bygga om kortsidan också?
Örebro Grixx
2005-09-11 19:11
Krossa AIK
Örebro DaSa
2005-09-11 19:00
...
AIK kribba
2005-09-11 18:56
kenneth, ni får väl plasta in dojarna på spelarna då, så att era spelare får den där plastkänslan dom verkar behöva överallt ;)

Undrar vem som har mest revanchlust till vår match... känns som AIK,då vi förlorade med 5-1 senast mot boden. Ni har nog redan lagt er 5-0 torsk till handlingarna för i år..;) Ni har heller varken det självförtroende eller flera av dom spelarna som grejade ösk vinst mot AIK borta förra gången vi lirade i allsvenskan. Frågan är om spelarna känner sig lite halvsega nu, inspirationsmässigt? Eller om man kommer satsa lika hårt minst en match till? Lätt att säga att man ska satsa,men har man inget eller lite att spela för så inverkar det ju såklart.
Örebro Mackan
2005-09-11 18:52
Ivika Skiljo, lagkapten i TFF, drog i dag på sig sin nionde(!!!) varning för säsongen och torde vara avstängd i matchen mot ÖSK.
Örebro Kenneth-Inte 1år te me W!
2005-09-11 18:50
kribba//
Har för mig att 8 av försäsongsmatcherna gick på plast. Även om man inte kan dra för stora växlar på träningsmatcher... :-)
AIK kribba
2005-09-11 18:39
2-2 falkenberg -gais var kanon! Synd bara att dom inte vann...men frågan är om det hjälper er..

Intressant fan tv intervju med er tränare Walker. Han var inne på att omställningen plastgräs-vanligt gräs förstörde mycket för örebro i år. Visst,kan väl ligga en del i det,men det hindrade ju inte er i försäsongen ändå..samtidigt tror jag det ligger mer bakom det här än så...


Hur många tror ni ni blir på råsunda?

3 utvisade för västerås. vad höll dom på med egentligen? ...som om dom inte hade nog med problem...kan bli riktigt skoj för deras nästa motståndare...
Örebro Ståhl
2005-09-11 18:38
3 utvisningar av Västerås SK. Stabilt.
Örebro Barbeque
2005-09-11 18:30
Ericson
Sorry, citerade SVT Text, som nu ändrat detta.
Örebro Ericson
2005-09-11 18:25
bbq

det gjorde han inte, han kvitterade. Gitselov avgjorde i 94:e
Örebro Mackan
2005-09-11 18:24
ÖSKU vann med 2-1 över Västerås IK i dag. ÖSK gjorde en mycket bra match och det avgörande målet i 89:e minuten var mycket rättvist och innebar att ÖSK kravlade över nedflyttningsstrecket.

Näfver bäst på plan och att han tränat med a-laget hela året var väldigt tydlig.

Fyllig matchrapport signerat Erik vängtas på officiella.
Örebro Barbeque
2005-09-11 18:00
Rocky Dennis
Kvitterade? Han AVGJORDE ju för Boden! 1-2!
Örebro Rocky Dennis
2005-09-11 17:35
Herish kuhi kvitterade just för boden mot trelleborg, 1-1.
Örebro apskallen
2005-09-11 17:33
//Mittåt

Du skriver klokt, och bjuder dessutom på en härlig liten floskel:

"Så här med facit i hand är det alltid mycket lättare att vara efterklok"
Avd. Det är svårt att vara efterklok om man inte har facit i hand :)
Örebro Hlynur
2005-09-11 15:58
2-2.....suck.....
Örebro Rocky Dennis
2005-09-11 15:10
helt plötsligt leder falkenberg. kanon! 2-1.
Åtvidaberg ChLi
2005-09-11 15:08
Mittåt//

Jag är faktiskt beredd att hålla med dig.
Annons: