/fotboll/osk/forum/9915.aspx/fotboll/osk/forum/9915.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2005-09-27 18:28
*Korpen*// Men om vi köper spelarna nu så behöver vi inte riskera att tränarna satsar på något nytt spelsystem som spelarna i alla fall inte klarar av.

Men oberoende av spelsystem så är det vänsterfötter laget behöver. Inga nya spelare någon annanstans innan vänsterkanten är bestyckad på ett tillfredsställande sätt.
Örebro *Korpen*
2005-09-27 18:06
Vi måste ju köpa spelare efter spelsystem, egentligen så är det ju lika bra att vänta innan man vet vem som tränar nästa säsong.

Vad vi behöver är ju definitivt en snabb mittback, Ehn håller nog inte för Superettan än.
Örebro ÖSK-deportivista
2005-09-27 17:58
Jag vet inte om jag håller med om att "Frippe" är snabb - kanske på längre sträckor, men jag tycker inte han har startsnabbheten som behövs för att täcka upp bakom söl-MS och/eller söl-TA

Det stora problemet för alla lagdelar i ÖSK är avsaknaden av snabbhet. Tänk hur mycket mål Johan Paulsson - en inte märkvärdig fotbollsspelare - gjorde bara tack vare sin snabbhet...
Örebro Ösk-Power
2005-09-27 17:09
go_osk //

Hehe, men jag tycker endå han känns " osäker ".
Vi behöver få in lite nya kvicka hungriga backar, som vill visa upp sig!!
Örebro go_osk
2005-09-27 16:36
Ösk-Power//
Jag håller med dig om allt förutom att Frippe Jansson skulle vara sölig. Tycker att Frippe och MSa kombinerar varandra ganska bra, Magnus med sin placerings säkerhet och Frippe med sin snabbhet.
Örebro Ösk-Power
2005-09-27 16:21
go_osk//

Jag förstår hur du tänker , men jag är ändå lite skeptisk till din teori . Stefan Ehn kanske är bra, men det känns som han väger lite "lätt". Vi behöver som sagt någon ny etablerad mittback.

Magnus Samuelsson börjar bli till åren, men han är ganska stabil. Saknar dock den där riktiga snabbheten.

Frippe: Riktigt sölig. Kanske är stark och så, men vi behöver som sagt kvicka unga backar.

Tomas: 38 år. Det säger det mesta!! Tomas har vart en riktig hjälte i ÖSK, men han har börjat dala rejält neråt.

När det gäller vänsterback så tycker jag att Riddez är lite lite osäker. Vill ha in en ny där. Va hände med den där Norrbaggen som va intresserad att gå till ÖSK i vintras som va vänsterbacK?

Till nästa säsong tycker jag att vi ska satsa på Haginge , Mange Samuelsson ,samt någon ny mittback. Varför inte Micke Nordh eller Richard Henriksson i BP . 2 st unga, stabila och kvicka backar.

Nått måste iallafall hända. Vi måste agera!!!
Örebro go_osk
2005-09-27 16:09
Ösk-Power//
Jag håller med dig om att även backlinjen behöver förstärkas. Men jag tycker det räcker med att vi flyttar upp Stefan Ehn från ÖSK Ungdom eller någon annan lovande, och ger Hagge en rejäl chans att spela sig in i mittlåset. När det gäller vänsterbacken så får vi tillbaka Peter Olsson som back upp till Riddez.
Örebro Ösk-Power
2005-09-27 16:00
go_osk//

Om det skall förstärkas så skall backuppsättningen prioriteras i första hand. Det är det som är ÖSK´s problem. Vi har inga snabba mittbackar precis, sen har vi inte heller någon utpräglad vänsterback.

Backuppsättningen måste som sagt förstärkas, hoppas ledningen och Walker också inser det. Sen skulle det inte skada med någon giftig anfallare. Men vi har ju inte riktigt ekonomin, men hoppas att vi kan förstärka endå.

Allt snack om Costa, köper jag inte. Det finns ingen i detta lag som har de kvaliteérna Costa har. Han är en utmärkt targetplayer. Hans bollmottagningar är superba. Synd bara att inte målskyttet har lossnat, men det kommer. Vi ska absolut behålla Costa. Utan Costa är det uddlöst där fram.
Örebro Grixx
2005-09-27 15:49
*Korpen*// Visst är Costa forward, gå in och kolla laginf;-)

Svårt att jämföra i år när ingen har imponerat. (förutom inhopparen Emra, och då just bara när han agerat inhoppare.)

Costa vinner och räddar bollar till laget och är oerhört värdefull därför. Visst kan han bytas ut som vilken spelare som helst, OM vi har någon bättre. Tycker att det är lättare att hitta andra att byta ut, även om de inte är forwards.

Käll och Mirza tex, men det gäller ju att hitta något bättre och det med en skral ekonomi.
Örebro go_osk
2005-09-27 15:29
Jag skulle vilja se någon av dessa anfallare i ÖSK nästa säsong:

Fredrik Olsson 20 år gammal Mjällby AIF 12 mål. skyttekung i Mjällby som gjort en tredjedel av lagets mål. Mycket ung och lovande!

Stefan Rodevåg 25 år Falkenbergs FF 9 mål. En spelare som ständigt skapar oreda i motståndarnas försvar och hugger på allt.

Marcus Ekenberg 25 år Mjällby AIF 9 mål. En avslutare av rang och duktig bollmottagare. Har rutin från allsvenskt spel med Hellsingborg.

Mahmod Hejazi 21 år Väsby United 8 mål. En vindsnabb norsk palestinier som sprintat om många försvar, inte minst AIK:s. Plocka han innan AIK gör det.

Anton Holmberg 24 år Västerås SK 5 mål. Kvick och rapp spelare som är bra på huvet. Gjorde förövrigt båda VSK:s mål på ÖSK i Västerås. Borde bli ett billigt alternativ.
Örebro Arx
2005-09-27 15:08
Wardley//
Ca 65 miljoner hittills. Sedan behövs ytterligare investeringar för att få den klar, men det är på gång. Sannolikt är allt klart till nästa säsong. Då kommer även en ny ståplatsläktare på ena kortsidan att vara klar.
Örebro *Korpen*
2005-09-27 14:59
Mittåt//

Verkar som om vi har likadana åsikter i det här fallet. När vi har spelare som Larsen, Carreño, Anttonen och även Riddez så behöver vi inte en forward för att leverera passningarna.

Dags att testa Lundblad och Munster på topp snart igen? Vet att de är ganska lika varandra i spelstilen, men de borde kunna löpa sönder de flesta försvaren.

Emra hoppar in vid 60:e minuten och avgör matcherna :)
Örebro Mackan
2005-09-27 14:46
Emra och Jon borde vara självskrivna anfallare nästa säsong. Sedan får de kompletteras med två till varav den ene kan bli Sandro från ÖSKU.
Örebro Mittåt
2005-09-27 14:40
Problemet med Costa är att han inte gör några mål. Och inte gör hans anfallskolleger det heller. I alla fall inte på hans framspelningar.

Det finns bara två platser i anfallet hos ÖSK och frågan är om man har råd att besätta en av dessa med en improduktiv spelare som Costa. Jag är tveksam till det.

Det naturliga borde i så fall att flytta tillbaka honom ett snäpp till mittfältet för att göra honom till playmaker i Larsens anda. Men tyvärr är han alldeles fös seg för att passa i den rollen. Dessutom så sätter jag nog en del frågetecken för hans kampmoral. Det är ju inte så ofta man ser honom gå in i en närkamp. Men det kan ju i och för sig bero på att han så sällan hinner fram innan bollen spelats vidare.

Costa har många kvaliteter, men tyvärr inte de rätta för ÖSK som laget ser ut idag.
Örebro *Korpen*
2005-09-27 14:34
Grixx//

Visst, det är en duktig lirare.. Men forward, det är han inte!

Lite mer kämpainställning så skulle han kunna spela som offensiv mittfältare, men han känns nästan lite "lat". Snabbheten och målskyttet är definitivt hans svaga sidor
Helsingborg Wardley
2005-09-27 14:34
seriöst....
Örebro räven666
2005-09-27 14:27
wardley!
vilken j-a läktare, haha
betongmonstret menar du??
2,50:- kanske inkl moms
Örebro Grixx
2005-09-27 14:26
*Korpen*// Förutom ljumskproblemen så har Costa varit den överlägset bäste spelaren under året.

Vinner massor med bollar, håller den i laget och passar ÖVERLÄGSET bäst.

...och som många säger, - skulle han dessutom göra en massa mål så hade han aldrig spelat i ÖSK. dvs vi kan inte få allt.
Helsingborg Wardley
2005-09-27 14:20
Hur mycket kosta er nya läktare ungefär??
Örebro *Korpen*
2005-09-27 14:19
Grixx//

Nu när vi har Larsen och Carreño tycker jag att Costa inte behövs.! Han är forward, och kan han inte göra mål så ska han heller inte spela för ÖSK...

Min uppfattning, kanske lite hårt men ändå. En forward ska göra mål, utan att ha kollat siffror tror jag att han gjort minst mål av våra forwards. Iaf om man räknar med Munster offsidemål ;)
Örebro Grixx
2005-09-27 14:15
En jämn Mirza sökes också. Någon match med nästan stjärnstatus och övriga matcher div 2 mässig.
Örebro Grixx
2005-09-27 14:11
*Korpen*// En skadedrabbad Costa är knappast attraktiv för ett "bättre" lag. Munster kan bli riktigt bra med mer träning och motivation(?).

För övrigt behövs det mer folk både bak o fram, mitten verkar småtrångt. Målvakterna klarar sig nästa år också.

Spelare med speed och kraft sökes, likaså spelare som vill och KAN hålla i bollen.

Ny matta och bättre ekonomi är också välkommet;-)
Örebro Mittåt
2005-09-27 13:49
Toppstriden i div 2 Norra Svealand avgjordes igår. Sirius slog nämligen Valsta Syrianska med 2-1 och därmed är Enköpings poängmässiga försprång ointagligt.

Det blir således Enköping som går till kvalspel för att få en plats i nästa års Superetta. I kvalet får Enköping möta segraren i div 2 Norra, vilket i dagsläget verkar att betyda att det blir troligen Umeå eller Robertsfors.

Ryktena om att Enköping skulle ha använt sig av en otillåten spelare i matchen mot Forward avfärdas på lagets hemsida.
Örebro *Korpen*
2005-09-27 13:25
Riley//
KNAPPAST!

Marklunds kontrakt går ut efter säsongen och inte fan ska vi skänka Larsen till er! Glöm din dröm!!
AIK Riley
2005-09-27 13:15
Marklund skulle säkert passa bättre i Örebro än AIK. Han är inte dålig men verkar ha alldeles för högt ställda krav på sig när han drar på sig den vackra svartgula tröjan...
I Café Opera gjorde han ju mål i parti och minut. Marklund mot Larsen?
Örebro ÖSK tattoo
2005-09-27 13:04
Assyriska borta från Allsvenska både i teori och praktik, lite synd att vi inte kan spöa dom i kvalet....
Så länge det är match finns det hopp.
*förövrigt anser jag att hermans krönika på degerfors forum är klart läsvärd*
Örebro Ståhl
2005-09-27 12:48
Troligtvis kommer väl inte Munster (för dålig) och Costa (vill bort) spela i ÖSK nästa år?

Ersättare borde vara någon stark straffområdesspelare som är bra på huvudet typ Mikael Andersson Hammarby, Marcus Ekenberg Mjällby eller Stefan Rodevåg Falkenberg.

Sedan behös en snabb djupledslöpare typ Stefan Bärlin eller Michael Aldemir.

Dessa 2 + Jon och Emra till 2006.

Örebro Arx
2005-09-27 12:12
Kanske dags att hugga Marklund? Han var ju en hårsmån från ÖSK häromåret. Vad jag vet var allt klart, men Göran backade ur just som kontraktet skulle skrivas under.
Örebro *Korpen*
2005-09-27 11:37
Visst fan borde vi kunna fynda lite från gnaget...
Saxat från expressen:
"Spelare som Daniel Hoch, Daniel Tjernström, Gabriel Petrovic och Göran Marklund har kontrakt som går ut.
Trotjänaren och evighetsmaskinen Tjernström lär behållas, men övriga får nog snällt vänta och se vad AIK kommer över innan de får besked.
Detta gäller säkert ytterligare 4-5 spelare med kontrakt, till exempel Kristoffer Arvhage, Fredrik Ingel, Joen Averstad och Jonas Forsberg."

Nog borde några av dem vara intressanta för ÖSK?
Örebro Arx
2005-09-27 10:40
ara//
Micke Danielsson gick en gång ut med att han tjänade runt 27 000 i månaden. Skulle inte tro att Herishs lön var lika hög, men kanske någonstans mellan 20-25 000:-/mån. I ren försäljningssumma gissar jag mellan 0,5-0,8 miljoner.

Någon som har bättre gissningar än jag?
Annons: