/fotboll/osk/forum/984.aspx/fotboll/osk/forum/984.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Ansiktet
2015-05-31 17:49
Jättebra att Åtvidaberg torskar och släpper in mycket mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Eyravallen Örebro
2015-05-31 17:46
Åtvid går fortsatt tungt, bra för oss! 3-0 underläge
Eyravallen Örebro
2015-05-31 17:43
Tänk vad kul de skulle vart om de vart liv i forumet under match.
Tråkiga första 15 minuterna men skulle gissa på att axen är nöjd var han har matchen.
Örebro T8
2015-05-31 16:53
Fattar inte grejen med inlägg som handlar om att den och den ska säljas utan konkreta förslag på nya spelare. Låter dumt att sälja av 4 spelare och hoppas man får tag i bättre. Trist med trupp på typ 14 spelare. ÖSK kanske har den i nuläget bästa trupp ÖSK kan ha just nu. Man behöver ju inte vara Viasatexpert för att skrika att det behövs en forward som gör 20 mål på en säsong och aldrig skadas. Men visst, det finns ju nån sång om att önska kostar ingenting...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2015-05-31 14:34
@DaSa:
1) Det är inte realistiskt att sälja Crespo i sommar, det finns ingen köpare för skadade spelare. 2) Eidur var inte en av orsakerna till alla enkla mål som släpptes in i våras. Orsaken var till största delen Axéns matchning. Först med Nkili. Sedan med för tidig matchning av Moberg. Läs bara NA intervju med Moberg efter han blev frisk igen so förstår du. Wiktorsson hade varit det rätta valet bredvid Eidur. 3) Östersund har köpt annan gubbe, så dom har inget behov av Mensah längre. Med andra ord vi har inga att sälja förutom Oskar, Dajje, Yasin, DG, RÅP men ingen av dom skulle ge några stora pengar. Vi kan dock skänka bort spelare, mot vidareförsäljningsklausul, för att bli av med lönekostnad. Det lilla som vi kan satsa måste gå till en ny forward. Det är uppenbart för alla som ser ÖSK:s matcher, inkl. Axén. Att få in kontanter till ny forward måste ske via gåva till klubben, då extern direktfinansiering av spelare verkar vara blockerat av nytt regelverk. Som jag ser det är den mest realistiska möjligheten att Spelarinvest skänker sitt kapital till klubben utan förbehåll. Det finns ett antal storägare som är emot detta men uppskattningsvis skulle delägare som motsvarar ca hälften av kapitalet med glädje bidra. Att göra detta kräver en komplicerad byråkratisk process på kort tid kombinerat med påtryckningar på de fyra dominerande ägarna. För detta kärvs insatser av personer typ Mina Tankar.
Örebro Tusse Batong
2015-05-31 13:59
Har du "kissat i byxan" eftersom du inte har tid att redigera ditt inlägg?
Örebro DaSa
2015-05-31 13:49
Vet att ÖSK arbetar året om med att leta nyförvärv, men hoppas även att de arbetar med att få loss löneutrymme inför de nödvändiga rekryteringerna i sommar. Som jag förstått det så har vi inget löneutrymme om vi skall få budgeten att gå ihop och inte heller kapital till att betala transfersumma. Så alternativen är två:
1. Sälj Crespo så att vi kan köpa in en anfallare, en mittback och en vänsterback som vi kan skriva "riktiga" kontrakt med. Dvs inga låneavtal.
2. "Sälj" Eidur, Logi och Mensah. Vi kommer inte att få mycket betalt men däremot så frigör vi löneutrymme. Motivering till varför dessa tre:
- Eidur: Hans kontrakt går ut efter säsongen och jag ser inte honom som nog bra för vår resa mot att bli topp-5. Han var en av orsakerna till alla enkla mål som släpptes in i våras som satte oss i denna situation. Sen så fanns det även intresse för honom från Norge innan säsongen, så han borde vara "säljbar".
- Logi: Kanske inte är schysst att sälja honom direkt, men vi behöver en riktig vänsterback och han har bevisligen inte hållt. Bättre då att bita i det sura äpplet nu och skänka tillbaka honom till Norge där det borde finnas intresse fortfarande. Här behöver vi inte heller brådska fram med en ersättare då Hagge gjort det bra (men inte tillräckligt för att vara en långsiktig lösning) och Wiktorsson kan vara back-up.
Mensah: Ingen speltid och Östersund vill förhoppningsvis ha honom fortfarande.
- Övriga spelare: Har svårt att se att ngn vill "köpa" ngn av de övriga bänkspelare. Hade gärna sålt Pode men där är det nog svårt att hitta ngn köpare. En som är säljbar är Rinne men där bör vi avvakta U21-slutspelet, som det känns nu så är inte Jansson nära ngn utlandsförsäjning och då sitta med två mycket bra målisar när vi har hål på andra ställen i truppen är fel i min bok.


Vad skall vi köpa? Beror ju på vad vi har i kassan och vad vi får in. Men tyvärr så kommer det säkert bli ngn lånelösning eller chansvärvning. Nästan så jag hoppas mer på det senare, att låna spelare är som att kissa i byxan i bästa fall annars kan det även bli som med Seaton. Dvs aldrig bra. Ingen idé att name-droppa spelare men hade gärna sett en bättre mittback än Eidur. Men viktigast är fortfarande en bra anfallare som inte är beroende av ha en toppanfallare vid sin sida. Sen så får tredje önskningen bli en ny Sobra (om vi inte kan locka hit den riktiga Sobra igen).

Sen så bör vi även bryta låneavtalet med Seaton om det är möjligt.

Ledsen för ett osammanhängande inlägg men har inte tid att redigera det...:)
Eyravallen Örebro
2015-05-31 13:14
Idag vill jag se sån äckligt diciplinerad fotboll (riktig tråk fotboll.) och så stänker vi in 1-0 i 93e minuten av Kalle
Positiva tankar haha.
Örebro Nicka i ribban
2015-05-31 12:22
Seaton har åkt på en lättare fotskada och missar matchen mot Elfsborg enligt NA. Synd, han är ju en joker att slänga in på topp.
Örebro DaSa
2015-05-31 12:18
En poäng i kväll eller mer skulle sitta riktigt fint, men skall man vara realist så det viktiga att håla ned sifforna så att vi inte tappar det lilla självförtroende som vi byggt upp igen. Är egentligen rätt så tragisk att skriva /tänka så efter att vi innan premiären pratade om topp fem, men det är charmen med all sport att det behövs så lite för att det skall vända. T.ex. så skulle en trea idag göra att krisstämpeln är borta.

Telle/ Gillade starkt ditt inlägg om Kalle. Bra skrivet! Bara hoppas att han motbevisar oss idag:)
Örebro Center
2015-05-31 00:07
Värt att uppmärksammas
Örebro Tusse Batong
2015-05-30 22:58
@ÖSK-Boldt:

Du stod en kväll på Behrna's borg
ditt hjärta fylldes utav sorg
Men nu blev allt faktisk bra
Jon och Johan gav vår da´
Örebro Tusse Batong
2015-05-30 22:51
tack för det, ÖSK-Boldt!
Örebro ÖSK-Boldt
2015-05-30 22:39
Tusse// Jo. Det var Lundblad som spelade in bollen till Wallinder. Jon var otroligt stark i momentet innan och höll undan Assyriska-spelaren. Självklart ville AFF ha frispark. Jäklar vad man mådde illa hela den dagen tills Johan o Jon frälste oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tvetov Nato
2015-05-30 20:29
Stockholmers! ÖSKs match mot Elfsborg visas givetvis på Retro, Södermalm imorgon. 17.30 är tiden, och vi blir ett gäng örebroare på plats. Så titta förbi!

Nu tar vi första bortasegern!
Örebro Tusse Batong
2015-05-30 20:03
@Miroslav kuba:

jo, fasen, det var Johan Wallinder som gjorde det där målet. Micke Steen gjorde det första. Men, vill minnas att Jon Lundblad hur som helst var inblandad i det där avgörande målet. Någon som minns?

Eyravallen Örebro
2015-05-30 19:24
@Örebro Center:
Nej självklart inte, jag menade mer att de var en fin gest av Kalle.
Örebro Center
2015-05-30 18:27
@Nicka i ribban:Hur mycket pengar de skänker är ju helt irrelevant när det gäller att ta ut en första-elva eller hur man bedömer hans insatser på plan.
Örebro Miroslav kuba
2015-05-30 18:26
@Örebro Center:
Just ja så var det !! Wallinder då ? Vad hände med han ? Han kanske börja virka ? :)
Örebro Ösk-groda
2015-05-30 18:24
Lite info om

Jon Lundblad.....
Örebro Center
2015-05-30 18:22
@Miroslav kuba:
Han gick till Reims , i deras andra division tror jag då (osäker), som bosman (det var tacken till ÖSK:s otroliga tålamod för hans skador) men fick senare lägga ned karriären. Tror det var knät eller båda knäna (korsbanden) efter ha avslutat i Ljungskile som blev has sista klubb runt 2008 eller nåt
Örebro Miroslav kuba
2015-05-30 18:07
@Tusse Batong:
Jag har för mig att det var Johan Wllinder som gjorde 2-1 målet men det kan vara så att han gjorde ÖSKs första mål du kan ha rätt !! Men shit vilka minnen det väcker vilka matcher o vilka härliga lirare Wallinder var ju ganska värdelös men Lundblad han var ju kung !! Vad hände med han sedan stora skadeproblem hade han ju minns jag !!
Örebro Nicka i ribban
2015-05-30 16:38
@Eyravallen Örebro:

De andra kan ju iofs ha skänkt pengar anonymt, men jag förstår precis vad du menar.
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-30 16:04
@rirobban:

Det stämmer faktiskt men i år befarar jag att de är för starka även om torsk 9 av 10 är att vara superpessimist och glidande på statistiken!
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-30 16:00
@Tusse Batong:
Haha iPhone:s automatiska korrigeringsfunktion gissar jag spelat mig ett spratt. Skulle stått "garanterat"! Det hade varit häftigt, lira i ÖSK:s allsvenska lag och skriva här samtidigt, men nej! Snyggt jobbat med statistiken, var -93 jag hade i åtanke.
Eyravallen Örebro
2015-05-30 13:50
@Telle:

Sen ibland tror jag att spelar och tänker för mycket på oss suppotrrar? Att fokus inte ligger på matchen eller ett avslut. Han har stort hjärta Kalle speciellt för klubben och oss fans men ibland undrar Jag om inte det ibland är till en nackdel för honom.
Glöm inte ni som sågar Kalle att han och Yasin vad de enda som skänkte
pengar till kubanerna så de kunde komma ner till Malmö. Det var för mig imponerande
Örebro rirobban
2015-05-30 13:43
@Bäst när det gäller:DIF (Djurgården) borta brukar vi väl på senare år vinna rätt som det är? Inga 9 av 10 gånger 0 poäng i alla fall. Och så sent som förra året vann vi med hela 3-0 där! Är ju också stor fördel för oss att dom har konstgräs numera.
Örebro Tusse Batong
2015-05-30 11:07
@Bäst när det gäller:

Kval 1993: ÖSK-Vasalund 2-2(b), 0-0(h). ÖSK till AS
Kval 1999: ÖSK-Assyriska 1-1 (b), 1-1(h). I förlängningen gör ÖSK 2-1 genom Jon Lundblad och behåller den allsvenska platsen
Örebro Tusse Batong
2015-05-30 10:11
@Bäst när det gäller:
Debutanter? Spelar du i ÖSK?
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-30 10:08
Nu tror jag väl att realistiskt så kniper vi en pinne eller en trea i någon av de matcher jag ändå kalkylerar med kan vara förlustmatcher. Är jag riktigt optimistisk så säger jag att vi tar två vinster och två oavgjorda på dessa matcher, dvs åtta poäng. Elfsborg, DIF, MFF och IFK borta är 0 p in 9 ggr av 10 dessvärre. Blir till att grisa hem poäng mot bra lag och aldrig plumpa mot bottenkonkurrenterna så fixar vi debutanter kval men det blir inte lätt det måste vi alla förstå!
Annons: