/fotboll/osk/forum/9837.aspx/fotboll/osk/forum/9837.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2005-11-29 17:39
MAD FOR IT//
Håller med om att Lindqvist platsar högt upp i en sådan lista, men jag tror att joth menar spelare. OL var mannen med hästsvans och noll koll!

Jag känner nog kanske att Paul Munster var en knepig värvning. Gigena målade trots allt när det behövdes, i alla fall en gång! Fast detta var ju årets värvningar, jag har nog tvångsglömt de tidigare årens floppvärvningar, lider nämligen av ÅNK :-)
Örebro joth
2005-11-29 17:36
Kommer själv bara på en topp fyra...
1. Walter Gigena
2. Eduardo Pincelli
3. Leo Guerra
4. Christian Johnsen

Har även då värderat speltiden i ÖSK.
Örebro MAD FOR IT!
2005-11-29 17:32
Att Ove Lindqvist toppar en sådan lista borde vara ganska väntat, dock i bra konkurans med Gigena..
Örebro joth
2005-11-29 17:27
Okej, på tal om floppvärvningar, är det någon som har en topp 5 för floppvärvningar under 2000-talet? :-)
Örebro joth
2005-11-29 17:25
För övrigt så har vi värvat 6 svenska spelare till säsongen 2006:
-Sebastian Henriksson
-Johan Pettersson
-Sandro Pavicevic
-Niklas Lönnqvist
-James Frempong
-Kevin Walker
Örebro joth
2005-11-29 17:21
Arx//Den ända Videovärvningen i år var väl trots allt Walter, eller?

Kyosev provtränade tillsammans med Bruno Martelotto, där Bruno blev hemskickad. Min egen åsikt om dessa två spelare är att båda två mycket väl kunnat tagit plats... själv gillade jag Bruno, men som sagt, vi har för många 1,50 människor(Längden igen)!

Paul Munster//Såg träningarna med killen innan han skrev på och han såg mycket lovande ut. Alla hans avslut gjordes med kyla och inte med kraft så att bollen sticker 5 meter utanför mål(läs Herish Kuhi). Frågan är om han var en missyckad värvning? Tveksamt, han hade förmodligen fungerat bättre med en bra spelfördelare på mittflätet typ Lars Larsen eller Georgi.

Angel Carreño är väl en av dom mest lovade värvningarna detta år... synd bara att hemlängtan tog honom härifrån. En svensk försäsong för Angel hade gjort honom grym på plan. (Angel tränar för närvarande emd sin tidigare klubb Colo Colo)

Tidigare värvningar...
Leo Guerra var även han en kille som jag tror på, ännu en kille som inte riktigt fick chansen utan var en utfyllnadsvärvning...

Nikolai Budalic är väl även han en kille som borde ha fått chansen.... eller?

Så med andra ord har agenternas rekommendationer endast gett provspel...

Hoppas nu bara att Steen får ordning på Scoutingen!

Det jag mycket gärna skulle vilja veta är hur stor skillnad det är i kostnad på att värva en utländsk medelmåtta jämfört med en svensk dito.
Örebro Arx
2005-11-29 17:02
joth//
Förvisso är det så. Att hitta bra spelare billigt är inte lätt.

Men faktum kvarstår likväl, ÖSK har inte värvat många utländska klasspelare de senaste åren, enbart på rekommendation av agenter. Pozniak och Costa får visserligen godkänt (åtminstone av mig), men någon direkt spetskompetens kan man knappast tala om (och Mambo hade ju spelat i Sverigeoch var därför inte en så vågad chansning).

Därför borde man lärt läxan och låtit bli att satsa på panikvärvningar i somras. Det enda de tillförde var ett djupare hål i den redan lövtunna plånboken och sura miner från de egna. Vad tillförde Munster som inte Emra kunde gjort minst lika bra? Och hade vi inför nästa år inte behövt den extra rutin en större satsning på honom hade inneburit?

Däremot ska vi som sitter här och klagar (inkl. mig själv) ha klart för oss att med ÖSK:s historia på sistone, är det knappast lätt att värva svenska klasspelare. Även det borde Melin tagit upp. För handen på hjärtat, om du var elitspelare mer ambitioner, skulle DU skriva på för ÖSK i dagsläget?

Dåligt rykte betyder mycket. Så för de som inte har andra skäl, t ex sociala eller ett oförbätterligt svartvitt hjärta, är nog svaret ganska enkelt. Aldrig i livet!

Inte lätt att hitta svenska värvningar m a o. Och detta gör Henrikssons underskrift än mer glädjande. Att en etablerad spelare vågar skriva på för ÖSK, kan få andra att mer seriöst överväga ett bud från klubben och inse att det kanske råder nya tider i ÖSK trots allt.
AIK Saywee
2005-11-29 16:46
joth//
Är de ("ÖSK") aldrig inne och kollar svartvitt? Där kan de få många tips från många fans som jag tycker har en bra fotbollskompetens och som följer hemma och bortamatcher och träning m.m. live.

Jag är imponerad av många av er, som verkligen bryr er och orkar jobba på för ÖSK på detta sätt. Dessutom har ni någon slags "split vision" som kanske saknas när man är för nära händelsernas centrum, typ lagledning, styrelse, kansli, tränare etc etc.

Kämpa på, på olika sätt, alla ÖSKare, 2008 vill vi fira!!!!
Örebro joth
2005-11-29 16:37
Arx//
Från höstmötet fick faktiskt en rätt bra förklaring till utländska värvningar under säsongen... själv har jag faktiskt inte reflekterat över detta tidigare.

"Gustav Melin från fotbollsutskottet talar även om årets värvningar och varför man har valt att värva utländska spelare. Anledningen till det är bland annat att under pågående säsong är det inte några aktuella spelare i Sverige som står utan kontrakt vilket gör att en svensk värvning skulle vara för dyr för ÖSK i dagens läge."

Fråga till ÖSK:
Varför satsas det inte mer på svenska spelare?
-Anledningen är den som tidigare nämnts att under säsongen är det väldigt svårt att värva svenska spelare av klass med den ekonomin vi har just nu. Vi ska dock inte glömma bort dom spelare vi plockar upp från Elit-truppen.

Så med andra ord:
Under säsong = värva utländskt.
Mellan säsonger = värva svenskt.

För hoppningsvis ska Mikael Steen ta tag i den svenska biten:
"Gustav nämner även att man tidigare inte haft något scouting nät sedan Arvid Taalers tid men det är något man har dragit igång nu och ansvarig där kommer förre spelaren Mikael Steen att vara."

Walter var ingen bra spelare men han hade hjärta och inställning. :-)
AIK Saywee
2005-11-29 16:34
Grixx//
Njaej, kanske inte just om ÖSK i MAD, men ibland är galenskaperna "värre" i NA. Vill jag läsa om ÖSK i seriemagasinen får det nog bli "Kronblom".
Örebro Grixx
2005-11-29 16:28
Saywee//Häftigt, vad ny sanning om ÖSK i MAD;-)
AIK Saywee
2005-11-29 16:26
MAD FOR IT//
Jag kan hålla med dig att den ibland är en skittidning. Då får jag ut mer sanning i att läsa MAD :-)
AIK Saywee
2005-11-29 16:19
Ur pappers-NA:
"Sista säsongen i Norge var inte särskilt minnesvärd. Henriksson skadade hälsenan på vårsäsongen, och deklarerade tidigt för klubben att han tänkte flytta då kontraktet gick ut. ...

... Det blev därför bara två matcher från start och 11 inhopp i Elitserien för Henriksson."

Detta är det som är skrivet och kan tolkas på lite olika sätt.

Jag ser det som positivt att det var tidigt förra säsonen som han skadade sig. Jag ser det som positivt att han tidigt deklarerade att han tänkte flytta. Jag ser det som positivt att han inte "behövde" spela för mycket matcher. Jag ser det som positivt att Odd Grenland hanterade hans medverkan som de gjorde.

Men jag hoppas att han låter bli hälseneskadessporten badminton. Det är f.n. min enda oro, kan han hålla sig borta från denna så blir det nog bra.

Tänker på en annan klok och rutinerad snubbe, Zeb Macahan.
Örebro Arx
2005-11-29 16:13
Saywee//
Ja, förlåt min lilla utflykt till andra ämnen. :-)

Jo, bollen är alltjämt rund. Utom när Nobbe slår hörnor, då verkar den mer vara äggformad. Eller fyrkantig. Så därför har jag svårt att tro att fasta situationer innebutrt något plus i år. Och alla frisparkar i bra läge som slarvats bort ska vi inte tala om. Skärpning, tack!

Kronblom//
Klaga på, och när det gäller floppvärvnigar har du helt rätt. Och därför: hade klubben presenterat ännu en okänd sydamerikan igår, hade jag varit lika sur som du är nu.

Men du får tycka precis som du vill. Fast vi kan väl i alla fall vara överens om att det vore trevligt om du hade fel?

MAD FOR IT//
Du läser inte Svenska Dagbladet, va? Jämfört med Majlard & Co är NA kungar.
Örebro MAD FOR IT!
2005-11-29 16:09
Att Nerikes Allehanda är Sveriges i särklass sämsta j*vla skittidning när det gäller sport är numera bekräftat!
AIK Saywee
2005-11-29 16:05
Kronblom//
Kom igen nu, deppa inte. Han blir nog främst offensiv och är en pådrivare. Jag tror han kan bli ett bra vapen vid fasta situationer och han kostade inget i inköp!

Vilken "klasspelare" med rutin hade du tänkt dig för 0 kronor?

Dra mungiporna lite uppåt :-)
Örebro Kronblom
2005-11-29 15:59
white zombie//
klagar precis så mycket jag vill.Hade klubben inte nog med floppvärvningar förra säsongen kanske?
I NA stod det att han inte gjorde speciellt många matcher från start och ngn anfallare tror jag knappast han blir i ÖSK,hoppas fortfarande på Aldemir.Tycker det är pinsamt dåligt hur vissa här slår sig för bröstet som man hade värvat en kanonspelare,synd att Degerfors inte la ner mer energi på att värva Seb för då hade han hamnat i Röv-vitt istället.Synd...
AIK Saywee
2005-11-29 15:58
Arx//
Nej troligtvis inte om vi nu tänker på samma företeelse ...

... nej, åter till fotbollen. Är den fortfarande rund?

Är det ingen som har någon uppfattning om min tidigare undran, jag orkar inte gräva i statistiken. Hur fördelar sig målen mellan spelmål och mål på fasta situationer, på ett ungefär?
Örebro Arx
2005-11-29 15:54
Saywee//
I och för sig. Men lite spänst och timing skadar nog inte där heller...
AIK Saywee
2005-11-29 15:52
Arx//
Men då handlar det väl om något annat, eller?
Örebro Arx
2005-11-29 15:46
Äsch, det vet ni väl att längden inte har någon betydelse. Det som det verkligen handlar om är meter per sekund. ;-)
AIK Saywee
2005-11-29 15:42
joth, ÖSK tattoo, Grixx, Arx//
Längden har betydelse, men inte enbart utan i kombination med spänst och timing (= vara rätt placerad vid rätt tidpunkt). Längden kan man inte göra så mycket åt så låt oss koncentrera oss på resten, spänst och timing.

Jag tycker om idén att lära av volleyn eller höjdhopp. Men som skrivet tidigare är man huvudet längre och har de andra kvaliteterna så når man längre (högre) än en kortare med samma kvalitet!

Med språngnick från Saywee
Örebro Arx
2005-11-29 15:38
Apropå Henriksson är kanske det mest glädjande det faktum att ÖSK faktiskt lyckas värva en etablerad svensk spelare i konkurrens med andra klubbar. Det tyder på både framtidstro och en förmåga att kunna presentera lösningar som lockar goda spelare.

Inget ont om utländska förmågor, men efter Walter & Co. började man bli lite trött på alla dessa agentvärvningar. Henriksson vet vi vad han går för, och han å sin sida vet vad spel i Sverige innebär. Inga omställningsmånader (eller år) alltså. Enda orosmomentet är väl att han varit skadad på sistone. Ingen ny Johnsen, tack!

Dessutom tror jag att hans rutin kommer att bli ovärdelig i ett allt yngre, mer orutinerat, ÖSK.
Örebro Arx
2005-11-29 15:31
ÖSK-tattoo//
"En längd diskussion har blommat upp,, det spelar egentligen ingen roll hur lång man är om man inte har taiming och spänst, "

Så sant. Och jag säger bara: Stefan Holm.
Örebro jappel
2005-11-29 14:48
Ämne: Men som sagt var, Wa....
joth// så sant så sant...
fast vi ska inte spela oss hela vägen in i mål...inlägg kan gott och väl slås på höjden även om spelet fram till inlägg gått efter backen!
Örebro jappel
2005-11-29 14:46
angående vikten tar jag tillbaka...84 räcker nog ganska långt mot fotbollsspelare...det är ju trots allt inga hockeybackar han ska tampas med...
Örebro joth
2005-11-29 14:44
Men som sagt var, Walker vill hålla bollen efter backen, och det är man ju glad över! :-)

Nordahl nämnde på höstmötet att förutsättningarna för att fostra bra teknikspelare i sverige kräver fler inomhushallar. Teknik ska övas under sol och i kortbyxor, inte i helly hansen och snowjoggings... kanske ligger något i det. :-)
Örebro jappel
2005-11-29 14:44
Perfekt att ha Seb antingen som offensiv mittfältare (in och nicka på allt!!) alternativt anfallare. Synd bara att han verkar vara lite klen...84kg är inte mycket att sätta emot med... eller?? Se till att killen får årskort på ett gym nära hemmet och planera in några extra pass styrka i veckan så ska det nog gå bra :-)
Örebro jappel
2005-11-29 14:41
Härligt att vi lyckas signa en klasspelare som Sebastian H, han har spelat i högsta serien hela tiden sedan dif sejouren. Hoppas bara att han håller sig skadefri nu också.
Kul Sebastian, Välkommen till Svartvitt!!
Örebro Grixx
2005-11-29 14:39
ÖSK tattoo// Tänkte också på volleybollen där timingen är allt i upphoppen.

För övrigt så är Seb en som är bollskicklig och kan vårda den, det är tex inte Nobbes starka sida.Det är många som borde förbättra sin förmåga där i ÖSK. Den vi haft i år som klarade det var Costa.
Annons: