/fotboll/osk/forum/9822.aspx/fotboll/osk/forum/9822.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro abdel seido
2005-11-30 21:16
de e trots allt deras deal.. att inte "ge bort" några pengar utan att endast investera.
Örebro abdel seido
2005-11-30 21:14
är min starka och rättfärdigade övertygelska ska ju tilläggas oxå..
Örebro abdel seido
2005-11-30 21:13
Ämne: abdel seido//
Vad m....
arx//
tro mig han fick ingen, eller nästan ingen signing fee. singning fees mkt större än bara motsvarande nån månadslön av de nypåskrivna kontraktet är väldigt mycket ovanligare i svensk fotboll än vad "the general public" tror. kanske p.g.a. diverse managerspel o sånt menmen... henriksson flyttade inte till örebro för att bli riko och det råkar vara så att spelarinvest e ganska snåla/affärsmässigt medvetna o inte gör några investeringar dom inte får tillbaka nått på o följdaktligen inte vill bidra med några signingfees utan endast köper delar av kontrakt från klubben så att dom får betalt vid vidareförsäljning. de pengar klubben får in på detta sätt och andra eventuella "oplanerade" inkomster kommer inte att investeras i spelartruppen med den ekonomi som råder nu. ta det som du vill men så e de..
Örebro Mackan
2005-11-30 21:10
Målvakter:
Westman, Nurme

Backar:
M. Samuelsson, F.Samuelsson, Andersson, Riddez, Haginge, Reed, Jansson

Mittfältare:
Nordback, Anttonen, Henriksson, Larsen, Näfver, Jelecák, Lönnkvist, R.Walker (K.Walker, Frempong)

Anfallare:
Pettersson, Pavicevic, Kuhi, Tahiri

Behöver vi verkligen förstärka truppen? Även om jag inte tackar nej till nya spelare så tycker jag man måste värdera detta noggrannt. Sandro och Tahiri är duktiga och talangfulla. De duger i mina ögon mer än väl som back-up till ex. Pettersson-Henriksson på topp.

Seb är kanske tänkt som anfallare (även om jag listade honom ovan som mittfältare men fick känslan att Walker kommer att vilja använda honom där) och jag vete tusan om det är så klokt att investera ytterligare i anfallet nu.

Om man nu skall värva etablerade spelare hade jag hit sett att man lockade hit en SNABB ytterback el. ytterfältare. De lagdelarna skulle gynnas av ytterligare konkurrens (speciellt om Kjäll inte får nytt kontrakt och Anttonen lämnar).

Edit: Stavning
Örebro go_osk
2005-11-30 20:44
Jag tror inte att vi får se någon defensiv förstärkning, eftersom att Frebran har uttalat sig om att prioritering ett är att förstärka med ytterliggare en till två renodlade anfallare.

Men man ska aldrig säga aldrig!
Örebro Oskinaldo.
2005-11-30 20:41
jappel//
Jag har inte sett Seb spela sedan Göteborg tiden och då var han en hyfsat stabil mittfälltare, så det är svårt att bedömma det var bara en känsla jag hade.

Backlinjen tycker jag kunde vara stabilare.
Fredrik Samuelsson är en kämpe men han är ingen riktig fotbollspelare och slarvar med passningspelet. Axel Kjäll blir för nervös i många sekvenser, Joel riddez duger väl men jag ser inte honom som en vänsterback. Tomas Andersson är stabil men knappast en framtidsatsning. Magnus Samuelsson kan bättre än han visade förra säsongen. Kvar finns då haginge som jag tycker är mycket duktig och talangfull spelare och Fredrik Jansson som endligt mig var ÖSK bästa spelare om man tänker på hela förra säsongen/// Oskinaldo


Örebro jappel
2005-11-30 19:20
Gurra har kontrakt över nästa år. och ÖSK kommer inte köpa spelare i år endast bossman som verkligen vill till klubben är aktuella.
Han kan komma tillbaka till nästa år om han behlövs.. (om årets backar misslyckas eller lämnar) Just nu ser backsidan ganska ok ut. som vanligt saknas vänsterkanten, men Riddez ser jag gärna där fungerade riktigt bra förra säsongen.
Örebro jappel
2005-11-30 19:13
Ämne: Min första tanke när....
Om du bemödar dig med att läsa på forumet ser du att förklaringen till att Seb "bara" gjorde ett mål och endast fick spela som inhoppare var att han tidigt deklarerade för klubben att han tänkte lämna dem som bossman i slutet av säsongen. ett mål på en match från start och 10 som inhoppare i ett bottegäng duger mer än väl för min del ialla fall. Tror stenhårt på Sebastian. Detta är en kanonvärvning!
Örebro Oskinaldo.
2005-11-30 19:07
Min första tanke när jag läste gårdagens tidningar var jävlar vad skönt en värva en så rutinerad spelare som Seb faktiskt är.
Men när jag läste artiklen stod det ju faktiskt att han endast hade gjort ett mål och några fåtagligfa inhopp för ett bottenlag i norge.
kan ett bottenlag i norska ligan vara så mycket sämre en Ösk? knappast. För övrigt tycker jag det ser ljust ut klubben gör helt rätt med att tona ner förväntingarna igenom att säga att målsättningen är att vara i allsvenskan 2008 vid 100års jubileumet. Men jag förstår inte varför vi inte kan ta hem Gustaf Andesson han var en stabil mittback under många år och har dessutom ett stort ÖSK hjärta precis som jag
Örebro joth
2005-11-30 18:21
Lite glada nyheter:
Larsen klev av träningen i måndags, men inte på grund av problem med knät! Istället var det magsjukan som slagit till. Tur i oturen...

Seb:
Om inte jag kommer ihåg helt fel så fick Seb skadan tidigt på säsongen och samtidigt som han deklarerade att han inte ville förlänga kontraktet med Odd Grenland. Han frisknade till och fick därefter spela till och från... så med andra ord tror inte jag att det är någon fara med den tidigare skadan. Men, eftersom jag inte har sätt honom träna ens så avvaktar jag försäsongen innan jag säger bu eller bä. Dock ärdet som sagts tidigare här kul att Örebro SK lyckas med värvningar av etablerade namn! Bra jobbat fotbollsutskottet!
Örebro *Korpen*
2005-11-30 17:57
Kenneth.//

Han ska ju tydligen vara frisk, men man minns ju hur det var sist med en spelare som hade samma skada och som värvades från samma land ;)
Örebro Kenneth.
2005-11-30 17:45
*Korpen*//
Är ju själva skadans art och hållbarhet som oroar men är han helt frisk så finns det ju inget att oroa sig för då. :-)

Då får man gratta Mr Femtitusen också :-)
Örebro MAD FOR IT!
2005-11-30 17:38
*Korpen*
Stämmer bra det ;)
Örebro *Korpen*
2005-11-30 17:36
Tror för övrigt att det var "MAD FOR IT!" som lyckades bli Mr Femtitusen
Örebro *Korpen*
2005-11-30 17:35
Kenneth.//

Det där snacket om att Degens tränare sa nej till Seb är jag säker på att det inte stämmer. För kanske 2 veckor sedan så dreglade han ju över honom... Tror att det kommer från Degens så kallade supportrar som vägrar inse att han valde ÖSK framför Degerfors!

Skadebenägen? Tror inte det.. Han sa att det var hans första allvarliga skada som fotbollsspelare men att han nu är helt frisk.
Örebro MAD FOR IT!
2005-11-30 16:47
Trött på allt snack om att Seb skulle vara så skadebelägen, han gick sönder förra året, hans första allvarliga skada under sin karriär.

Folk borde oroa sig mer över Lars Larsen.
Örebro Kenneth.
2005-11-30 16:31
Kronblom//
Jag har inte varit inne här på några dar pga en resa runt Vänern och är inte så uppdaterad beträffande denne Seb. Är det sant att han gått sjukskriven i nästan 1 år för en avsparkad hälsena och att Degens tränare sa blankt nej till honom? "Hörda rykten."
Är ju inte första gången som ÖSK i så fall värvar skadebenägna spelare och sånt är jag iaf alltid oerhört skeptisk till.
Håller med dig om att framtiden får utvisa vad det blir.. :-)

För övrigt. Vem blev mr femtitusen? Har ju sett att Saywee har lagt mkt grund till antalet inlägg här med stön o rop efter bokstäver. :-)
Örebro *Korpen*
2005-11-30 16:24
Något för ÖSK kanske? Vore ju gött att blåsa en lirare från IFK Norrköping oxå ;)

Vad händer med Klingberg i framtiden? Någon som vet?
Örebro Kronblom
2005-11-30 15:12
Nä,nu har jag iallafall visat min ställnigstagande ang Seb,har fått alla emot i detta forum men alla har ju synpunkter.Framtiden får utvisa om Seb blir fågel eller fisk men jag är väldigt tveksam om han skulle bli ÖSK:s "frälsare"som tar oss tebaks till Allsvenskan,han har nog tyvärr sina bästa fotbollsår bakom sig men vi får se...
Inväntar nu nästa kanonvärvning(ironi)
Örebro Matta
2005-11-30 14:15
Vissa saker förtränger man. Asbjörn Helgeland var ingen bra värvning, men inte tillräckligt dålig för att våra hjärnor på eget bevåg föröker radera honom ur minnet. Det finns givetvis sämre värvningar i modern tid.

Jag säger bara mannen som skulle ersätta Siggi Jonsson - Gulli Jonson. Där talar vi floppvärvning.
Örebro Arx
2005-11-30 11:39
ara//
Men Herish ska givetvis bort... ;-) Nej, jag skojade bara. Men mer satsning på egna och lokala talanger, tack.

Mittåt//
Ja, man undrar hur de resonerar. Skulle jag vara kall affärsman utan klubbsympatier och plöja ner några slantar i ett svenskt lag, skulle det definitivt inte vara Malmö. Djurgården ligger betydligt närmare till hands, även Blåvitt.

/Grym-Arx
Forward ara
2005-11-30 10:56
Arx/

Visst, jag tycker också det finns många hyfsade killar som har kommit hit, men - och det är det som saken gäller - har de kunnat slå ut de egna killarna? Var Munster, Walter och Leo så mycket bättre än Herish och Tahiri? Var Budalic och Costa så väldigt mycket bättre än Lundblad att det var lönt att ta hit dem?

- Äntligen en person som tänker som mig...
Fan va grym du är Arx...
Örebro joth
2005-11-30 06:08
Arx//Sorry... en felläsning i trötthetens tecken. Kan nog ha legat en gnutta önskan i mitt inlägg! ;-)
Örebro Mittåt
2005-11-29 23:42
Årets nit har nog IMG dragit. Skall de verkligen plöja ner 250 mkr i MFF? Ett lag som är lika blekt som deras hemmaställ. Jag undrar om det var deras insatser i årets europeiska cupspel som övertygade IMG att där finns det utrymme för förbättringar.
Örebro MAD FOR IT!
2005-11-29 23:20
Chipset: Nåja, minns du inte Asbjörns drömmål på Stockholms Stadion samma år som Djurgården skickades ner i superettan :D
Örebro Chipset
2005-11-29 23:14
DaSA// Tack för att du påminde om Asbjörn Helgeland. Ett utav de sämsta nyförvärven någonsin. Kvällen är förstörd. =)
Örebro go_osk
2005-11-29 22:24
Ämne: Costa inte avskriven....
Jag citerar joths rapport från årsmötet på officiella.

Kommer Costa tillbaka?
-Det vet vi inte just nu

Uppenbarligen är han fortfarande aktuell, mer vet jag inte.
Örebro Arx
2005-11-29 22:20
abdel seido//
Vad menar du egentligen? Jag tolkar det som att du tror - eller vet??? - att en etablerad spelare som Henriksson alltså skulle gå som Bosman UTAN att se till att få en signing bonus??? Spelar han gratis också? Finns tomten?
Örebro DaSa
2005-11-29 22:18
Ämne: Gustaf kan spela hög....
Gurra var dålig som mittback men han var ju ännu sämre som högerback. I så fall kan vi spela Nurme på högerbacken han kan också spela där.

Annars håller jag med om att Axel borde också få ngr chanser som mittback, han var riktigt duktig där för några år sedan.

Men den mittback som är bäst i dagens trupp (inkl. Gurra) är självklart MaSa.
Örebro abdel seido
2005-11-29 22:12
en engångsbetalning till klubben, inte spelaren. (så iofs kan man väl kanske kalla de en signingfee fast bakomfram, eller nått)
Annons: