/fotboll/osk/forum/974.aspx/fotboll/osk/forum/974.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro MR Wowoah
2015-07-07 18:47
Thorvaldsson hade ju varit något att satsa på under ett korttidskontrakt (+option) men han väljer det trygga alternativet och flyttar hem till Island. Känns ju trots form tre dubbelt så mycket farligare framför mål än våra två bästa anfallare (ex. Crespo) tillsammans.
Örebro MR Wowoah
2015-07-07 18:44
Axén har väl aldrig varit en stabil tränare. Hans allsvenska lag (GAIS och ÖSK) har väl antingen flippat eller floppat under en säsong eller om man delar upp säsongerna i två. Nu är underlaget skralt då Axén inte har så jättelång erfarenhet på elitnivå.

Men han är mannen för ÖSK under hösten och framåt, och förmodligen ett eventuellt första år i Superettan. Kontraktet är för dyrt att bryta om han inte går till ny klubb direkt.
Örebro T8
2015-07-07 18:07
Ska inte vara ?? på slutet utan en glad gubbe. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2015-07-07 18:06
Superskrällchansning. Teteh Bangura till ÖSK? Kontraktslös och kan tänka sig Allsvenskan men Mörk har inte snackat med AIK. Vad talar för ÖSK då? Jo att han varit skadad i AIK. ??
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Habari
2015-07-07 16:00
Alltså, den här FIFA-grejen är jag inte noggrant insatt i ...

... men om vi stämmer FIFA och vinner,
vad har vi vunnit då?

Om vi torskar, hur blir det då?
Örebro Klackspark_60
2015-07-07 15:07
Kul för Mozart Surville att få testa på med ÖSK .
I Örebro Syrianska finns ju tre FD Öskare.. Kevin Larsson 20 år, Anel Coralic 22 år och Fedja Jelecak 26 år inte lastgamla.
Mozart stekhet javisst men det finns alltid framspelare som gör så att chansen till mål finns.
Örebro TommyS
2015-07-07 14:54

Spännande. Kan man stämma FIFA nu?[/QUOTE]

Fotbollsförbunden i Portugal och Spanien lämnade i februari in klagomål till kommissionen. UEFA och FIFPro, facket, svarade med att be kommissionen att förklara tredjepartsägandet olagligt. Jag tror inte att kommissionen är jättesugen på att ta i frågan men kan ha fel. Min gamla mentor Lowri Evans, som ledde kommissionens fotbollsärenden i början av 2000-talet, har alldeles nyligen blivit utsedd till generaldirektör för DG Growth. Hon skulle kunna tänkas vilja titta på detta om hon känner att UEFA frångått den deal som gjordes 2001 om jag minns rätt.
AIK Habari
2015-07-07 14:21
Intresset för vårt kära ÖSK,
beror nog på vanligt folk's ekonomi,
hockeyhotet och tabelläget,
liksom underhållningsvärdet på matcherna ...

... och några andra faktorer,
men i olika media kan man ju läsa en hel del om man orkar.

Sedan finns det ju en mycket som klubben borde jobba med, det börjar kännas så avslaget. Men jag hoppas verkligen att man inte redan gett upp.

Kämpa ÖSK, kämpa !!!
Örebro Center
2015-07-07 13:43
NA-TV med Nordahl
Örebro Center
2015-07-07 13:30
@Darum müssen wir reden:
Nej så klart inte. Jag menar att det gör saken värre om fans inte tillåts skriva artiklar, göra intervjuer, videoinslag osv. Det minskar ju ytorna för publicitet och i förlängningen kanske också intresset påverkas. Sedan vet man kanske inte om ÖSK kunde utöva vissa påtryckningar så kunde det kanske lossna - Men det är nog en utopi och kanske inte ens passande
Örebro Darum müssen wir reden
2015-07-07 12:57
Örebro Center//

"Saken blir ju inte heller bättre med ett Svart-vitt SF som vägrar engagemang från svartvita fans."

Men detta kan väl ändå inte vara ÖSK:s fel?

Örebro Darum müssen wir reden
2015-07-07 12:55
@Bastard on Parade:Spännande. Kan man stämma FIFA nu?
Örebro Bastard on Parade
2015-07-07 12:53
@Ståhl:


Han spelade för Forward när ÖSK mötte dem i en träningsmatch under försäsongen. Jag har väl inga starka minnen om honom, men han kändes väl mer som en target än en Crespo-typ. Det finns lite läsning om honom på Eyravallen-bloggen då han spelade för ÖSK Söder i division 4 under 2013.
Örebro Ståhl
2015-07-07 12:03
Någon som har ett Mozart Surville spela?
AIK Habari
2015-07-07 11:44
Aspen,

Jag börjar oxå känna
att det kanske vore lämpligt
att Axel får ta huvudansvaret,
han är dessutom trevligare medialt.

Axén är säkert bra på andra grejer ...
Örebro Aspen.
2015-07-07 10:31
@widemarsh:
Jag ser flera brister i Axén hantering av laget. T ex av backlinjen: Moberg kom för snabbt in i laget efter huvudskadan utan fysiken var på topp, därefter mixtrande med Dajje (bänk + vänsterkant), under/efter uppehållet mixterande när Eidur var skadad/utvisad. Han saknar en strategi hur han ska formera backlinjen. När det gäller forwards är det samma hopplöshet, alla utom DG underpresterar utan att ungdomarna får chansen. Dom gör ju bra ifrån sig i träningsmatcherna. Ge Axel det operativa sportsliga ansvaret.
AIK Habari
2015-07-07 10:28
Örebro Centrer

Beträffande scouting funderar jag lika som du, för den delen av "verksamheten" borde kunna fungera bättre.

Beträffande tappade lustar för ÖSK, så känner jag flera "f.d hängivna" supportrar som redan tröttnat och gjort slut, de orkar liksom inte med nonchalans, slöhet och dumma bortförklaringar.

Dock är jag fortfarande är jag optimist och tror att vi klarar nytt kontrakt.
Örebro widemarsh
2015-07-07 10:18
DaSa// "Sen så står jag bakom Axén till 100 %, ingen annan tränare hade kunnat få ut mer av nuvarande spelare."

Du menar alltså att årets ÖSK presterar på sin maxkapacitet? Det tror inte jag, och jag tror att det finns ett antal tränare som hade fått ut lite mer av det här laget än vad Axén har fått.
Örebro Center
2015-07-07 00:36
@Lekiller:
Risken är väl att det skulle bli en tio-årsvända igen, som på åttiotalet. Värre är att bli ett nytt Västerås och förvinna ned i intet. Fördelen är dock att fler lag får chansen att gå upp idag än på åttio-talet vilket kan öka chansen att återvända. Det är ju förstås ett worst-case-scenario. Men faktum är att ÖSK inte verkar ha så mycket bättre trupp än sina bottenkonkurrenter. Åtminstone inte när man ser till leverans. Men det största hotet mot ÖSK idag är ekonomin. Vi kan tycka vad vi vill om truppen men om inte den ekonomiska spiralen vänder väntar oundvikligen förr eller senare en degradering. Och jag tror ekonomi måste vända före det sportsliga. Dvs man måste skaffa fram resurser för att nå en sportslig etablering snarare än att vänta på en sportslig etablering som kan ge en ekonomisk plattform. ÖSK har inte Gefles förmåga att fynda i lägre divisoner (Har ÖSK ens en anställd scout? Med tanke på Logi och Seaton undrar jag om de ens har pålitliga källor). Just nu borde ÖSK snegla på Norrköpings arbete senaste säsongerna. Dom är på väg åt rätt håll väldigt metodiskt och med tålamod och kyla. Jag känner mig också tveksam att använda sådan instrument som spelarinvest i framtiden eftersom klubben bara får struntsummor i övergångarna. Så även om det bli legalt i framtiden känner jag tvekan om det är rätta vägen att gå och om det inte är bättre att "äga" spelarna själva. Med både fördelar och risker. Att ÖSK gått från lilla silver till nedflyttning två år senare och sedan kämpar för sin existens i As numera med väldigt tunn plånbok säger en del om dem som lett detta företag senaste åren och hur arvet från uppbyggnaden 2007-2010 förvaltats. Tyvärr är det glasklart att ÖSK med nuvarande trupp kommer att få slita för att ens klara en kvalplats. Sedan gäller det att klara kvalet också. Vi har haft mycket debatter härinne om ÖSK vs ÖHK. Men jag tror folk är på väg att tröttna på ÖSK under rådande förhållande. Det är för många negativa bilder runt klubben. Det finns alternativ idag. Och då hjälper det inte med att visa tillfälliga perioder av framgångar på plan. Man måste visa upp något bestående som pekar framåt. Saken blir ju inte heller bättre med ett Svart-vitt SF som vägrar engagemang från svartvita fans. Edit: Förtydligande för säkerhets skull: Med att "Tröttna på ÖSK" menar jag naturligtvis att man börjar bli trött på det eviga lindansandet och hur klubben ha skötts historiskt, inte att man är trött på ÖSK i sig självt utan känslorna finns kvar för klubben. Men det är en stor fara med tanke på den konkurrens det råder i dag om tid pengar och publik som Mina Tankar brukar tala om. Det finns betydligt fler alternativ idag Jag vet inte om det blev något tydligare ;0)
Örebro Lekiller
2015-07-06 23:39
[QUOTE=Sunnanlid (2013)]Håller helt med, men det är tyvärr önsketänkande, misstänker jag. [/QUOTE] Frågan är ju om ÖSK skulle överleva en vända till i Superettan? Som klubb absolut men kan man behålla publik och klarar man att åter igen mobilisera en satsning för att gå upp inom en snar framtid? Jag hoppas de kan göra det om det värsta händer men är anningen orolig måste jag erkänna.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-07-06 23:23
En professor från den juridiska institutionen vid Umeå Universitet har fått en artikel om FIFAs förbud mot tredjepartsägande publicerad i tidningen International Sports Law Journal. Hans slutsats är att förbudet strider mot EU-rätt eftersom förbudet inskränker den fria rörligheten av kapital och även strider mot EU:s konkurrensrättsliga regler. Det lär dock ta evigheter innan regeln ändras om inte FIFA själva inser att regeln är för omfattande sett till vad de vill motverka.
Eyravallen Örebro
2015-07-06 23:18
Brukar tycka du har hög klass på dina inlägg pemo men det där var sämsta inlägg 2015 vilken loserinställning angående de Sunnalind under kommentera.
Örebro Sunnanlid (2013)
2015-07-06 22:50
@pemo:


Håller helt med, men det är tyvärr önsketänkande, misstänker jag.


Benny Böckling
2015-07-06 01:24
ÖSK-klass på Japan
Örebro DaSa
2015-07-05 20:58
Som ni kommer att märka i detta inlägg så är jag en gammal CM-spelare, dvs jag tycker om truppbyggande och övergångar:) Men jag tror i detta läge då vi saknar kvalite på flera positioner och har en trupp fylld med spelare som saknar självförtroende så behöver vi rotation i truppen. Eftersom vi även saknar pengar och löneutrymme så gäller det att sälja snabbt för att veta hur mycket pengar vi har till nyförvärv där vi antagligen kommer att vara kortsiktiga och låna in spelare. Så jag skulle vilka att vi aktivy försökte bli av med följande spelare:

Logi – tyvärr får vi bita i det sura äpplet och acceptera att han är en felrekrytering. Förhoppningsvis så är han relativt lätt att skeppa tillbaka till Norge då han borde kunna leva på förra säsongens poängskörd där fortfarande.

Mensah – bänkvärmare under våren. Jag trodde att han skulle lyckas i ÖSK men eftersom han saknar Axens förtroende så är det bara att släppa honom.

Kalle- tänkte först skriva Pode men eftersom han funkar så bra med Crespo så får Pode stanna hösten ut. Kalle borde kunna inbringa en liten slant, sen så tror jag att han skulle kunna blomma ut om han fick ett klubbyte och lade på sig lite muskler.

Yasin – självklart skall han lämna nu när han skrivit på en ny klubb. Pengarna borde minst räcka till övergångssumman + signing fee för Broberg.

Eidur – jag tycker inte att Eidur håller, eftersom hans kontrakt går ut till hösten så ycker jag att om vi lyckas hitta en bra ersättare så tycker jag att vi skall sälja.

Vilka som skall in får ni spekulera i, men jag är i alla fall positiv till Broberg.

Sen så står jag bakom Axén till 100 %, ingen annan tränare hade kunnat få ut mer av nuvarande spelare.
Örebro 'den Oumbärlige
2015-07-05 19:26
Broberg till ÖSK är ju en högst tveksam värvning eller?
AIK Habari
2015-07-05 16:40
Även om det känns bittert,
så kan jag inte sluta tro
och hoppas på mitt ÖSK.

Det kommer att vända,
bollarna rullar snart vår väg!

För jag orkar nog inte med ett kval,
mot Degerfors, men det vore ju publikt.
Benny Böckling
2015-07-05 16:10
Mitt i all bitterhet hittar ser jag det här på twitter.

Daniel Kristofferson ?@DKristoffersson
Martin Broberg har träffat ÖSK. Djurgården vill ha några hundratusen för att sälja. Tippar det blir klart när/om A Yasin köps loss av AGF...
Benny Böckling
2015-07-05 16:02
Tror inte man tog vara tillräckligt på tiden nu under uppehållet när man slapp bry sig om ÖSK.
Är fan endast mörker med detta lag.

Efter 1-0 i arslet efter fem minuter visste man ju redan att det var kört. En ren plåga att se det överjävligt dåliga försvar och framförallt anfallsspelet resterande 85 minuter av matchen.

Ett möte mot ett revanschsuget MFF ser man ju verkligen fram emot nu. Kalle och DG fixar biffen! Olé olé...!
AIK Habari
2015-07-05 14:07
pemo

"En stor fråga har jag. Varför vågar Axén inget?"

Han har "kört" fast, men jag förstår inte varför,
han coachar så underligt ibland. eller inte alls.
Annons: