/fotboll/osk/forum/9635.aspx/fotboll/osk/forum/9635.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro jappel
2006-04-14 11:59
Aj då... Sorry Ian. Kommer inte att upprepas.

Har för mig att jag sett engelska flaggan bredvid honom någonstans på webben bara....ska kolla upp och informera dem.
Örebro Hilltop
2006-04-14 11:57
jappel

Jeffs är irländare. En jädra skillnad...;-)
(Iaf om du frågar en irländare...)
Örebro jappel
2006-04-14 11:51
Så drar SE säsongen 2006 snart i gång!!
Jönsa mot BP blir intressant även det.
Ska försöka få tid och tillfälle att kika på matchen. (som borde vara välbesökt av alla fotbollssuktande runt om i landet.)
Let the game begin!
Örebro Aspen
2006-04-14 11:50
Är det någon som vet hur allvarlig MaSa skada är ??
Örebro jappel
2006-04-14 10:15
Mittåt //
Jag räknade inte upp talanger...tror jag..
utan vilka av de som flyttats upp i truppen i år jag tror mest på :-) Näfver var ju med redan förra året.
visst ser truppen intressant ut!
Hoppas att vi får alla att fungera bra ihop på planen i år bara!
Örebro Mittåt
2006-04-14 10:10
jappel// Jag tror inte att laget går och ser på matchen som ett led i förberedelserna. Däremot så kanske vissa spelare gör det som ett privat initiativ. Det finns ju till exempel en del ÖSK-inslag i Forwards laguppställning också. Att tränarna går, ser jag väl som en självklarhet.

När Degen spelade mot Forward satt Christoffer Näfver på läktaren och kollade in matchen. Men det var inte ÖSKare han hade sällskap med, utan Johan Åwall och några andra polare från Adolfsberg (antar jag).
Mjällby Hackl
2006-04-14 10:08
Jappel,
Vi har två nya, ja. Jämfört med starten i fjol.

Förstamålvakten i fjol var 40 bast och hade dessutom "vilat" från elitfotboll ett antal år. Åldern är väl inget problem egentligen men om man är lite till åren och inte tränat på hög nivå på många år så fattas det naturligtvis lite kompetens. I division 2 höll han eftersom vi hade bollen i 89 minuter och oftast gjorde minst två mål.

Andramålvakten fick aldrig chansen trots att han höll nollan i alla matcher han stod på försäsongen. Vet inte riktigt hur Sören Cratz tänkte där.

Hursomhelst så värvades Dusan Melicharek under sommaren (premiär mot er för övrigt), därför räknar jag inte honom som helt ny. Dessutom så har man värvat en mycket bra andramålvakt.

De två från förra året har gått till lägre divisioner.

Örebro Mittåt
2006-04-14 10:05
jappel// Du glömde visst Näfver i den redovisning av talanger. Även om han nu börjar bli en självklarhet för oss örebroare, så är han fortfarande en okänd storhet för resten av fotbollssverige. Med undantag för Henrik Berger och några andra högerbackar.
Örebro jappel
2006-04-14 09:56
Hackl //
Har ni inte två nya målvakter förresten?
Och isåfall vad hände med dom ni hade förra året?
Örebro jappel
2006-04-14 09:55
Mittåt//
Fast visst borde laget samlas och kika på matchen? eller är det kanske bättre att tränarna gör det och att laget tar ledigt? (man kan ju faktiskt vila sig i form :-)
Örebro jappel
2006-04-14 09:54
Hackl //
Intesantaste nyförvärvet som jag ser det är Ian Jeffs (engelskman som senast spelade för isländska IBV.
Sedan kan mycket väl den rutinerade Sebastian Henriksson bli bästa nyförvärvet han har sett riktigt bra ut inför premiären.
Johan Pettersson (Sirius) hoppas jag mycket på även han. Har kommit igång bra i laget och gjort en del mål.

Sedan blir det kul att se vad ungdommarna presterar, vi har några u-landslagsmän som är med och knackar på dörren till startelvan!
bröderna Walker och Frempong.
Blev många där...men det känns som att värvningarna varit bra i år. Speciellt om man jämför med fjolårets som var katastrofala!
Örebro Mittåt
2006-04-14 09:52
jappel// Det är fortfarande rätt så dragigt i restauranglokalen, om man säger så. Dessutom är det väl risk att det regnar in om vinden (och regnet) kommer från fel håll.
Örebro jappel
2006-04-14 09:47
Är restauranten på nya läktaren klar nu?? så att grabbarna i laget kan inta sin middag där i eftermiddag samtidigt som de spionerar på laböis
Om inte får dom väl trängas på Max eller som sista utväg sitta på läktaren för det är väl inte ofta som man erbjuds en så pass bra möjlighet att se nästa motståndare live??!!!!

Sedan ska vi i ärlighetens namn komma ihåg att Labios får träningstävla på BA...kan vara viktigt, fast å andra sidan är väl de flesta godkända konstgräsarenorna av nästan samma kvalitet.
Mjällby Hackl
2006-04-14 09:46
jappel,
Nja, orealistiskt är det, men mirakel har hänt förr...

Vi har, enligt mig i alla fall, ett bättre läge i år vid den här tiden än förra året. Truppen är något bättre och bredare, bla så har vi en ny målvakt och mer konkurrens om platserna. Dock är vi i ett sämre läge än i höstas då vi hade en riktig kanon i laget vid namn Pavel Zavadil, nu i Öster. Han bidrog enormt mycket till vår slutspurt. I år blir det tufft, men samtidigt så tror (hoppas) jag faktiskt att våra förväntade bottenkonkurrenter är sämre i år än i fjol. Sen så kommer det troligtvis en kanon när fönstret öppnas, Maif har en tradition av sköna sommarvärvningar.

Vi lider av att vi inte har någon konstgräsplan att tillgå på försäsongen och är lite efter i bolltempo. Normalt är detta inte ett problem eftersom vintern slääpper sitt grepp tidigt på "rivieran" men nåt är fel med vädergudarna. Att vi sen har en fantastisk naturgräsplan under säsong hjälper oss ju inte just nu.

Om vi skulle lyckas kriga oss kvar i år så tillhör nog framtiden Mjällby, vi har en medelålder på 22-23 år i truppen, så det finns mycket utvecklingspotential där.

Hursomhelst, lycka till i år. Någon ny spelare man skall hålla ögonen på i ÖSK?
Örebro Mittåt
2006-04-14 09:43
jappel// ÖSK är i år med i en reservlagsserie som i huvudsak består av Stockholmslag. Deltagare i denna är:

AIK
Assyriska
Brommapojkarna
Djurgården
Gefle
Hammarby
ÖSK

Lagen möter varandra hemma och borta, så så där väldigt många matcher blir det väl inte. En till två per månad ligger det på. Men givetvis bättre än ingenting. Matcherna finns inlagda i ÖSKs kalender, så de dyker upp där när det är så dags.

Beträffande lärlingarna så har ju dessa även möjlighet att få matchträning i ÖSK Ungdom, som har rätt att låna ner två spelare (från en pool av sex stycken). En möjlighet som man nog kommer att utnyttja rätt flitigt.

I gårdagens träningsmatch mot Eskilstuna City deltog till exempel Moses, Sandro och James. Speciellt Sandro var riktigt på hugget och en ständig oroshärd för Eskilstunaförsvaret.
Örebro jappel
2006-04-14 09:22
Da_öSk //
Jo det kännde jag allt till. Jag hade dock hoppats att det fanns fler skillnader än vikten av matcherna, om inte så är det mycket viktigt att vi vann. Bra att få med känslan att vi kan vända matcher mot sämre motstånd om vi bara jobbar på som vi ska! Mal ner allt motstånd bara!(som jag skrivit nedan men det tål att upprepas :o)
Örebro jappel
2006-04-14 09:19
Hackl //
Av någon anledning gillar i alla fall jag Mjällby så i det här fallet är det ganska ömsesidigt...och tyvärr är det nog orealistiskt att tro/hoppas på att ni följer oss upp i AS (om vi nu lyckas)
Mjällby är av tradition ett spelande lag och det är kul att se er spela. I år verkar det värre än vanligt dock. Fast å andra sidan ska man inte lägga så stor vikt vid träningsmatcherna det viktiga börjar nu!
Örebro jappel
2006-04-14 09:16
joth //
Var det så att reserverna spelar i allsvenskan?? (eller i alla fall mot lagen därifrån?)
Mjällby Hackl
2006-04-14 09:04
Jag tror tyvärr att ni går upp. Men jag hoppas inte det. Jag skulle sakna er. Sedan ni "åkte" ur har jag hyst en viss empati för er. Matcherna mot er är trevliga tillställningar och de ÖSKare jag träffat är trevliga typer. I fjol fick jag skjuts av en av de era till stationen efter matchen. Dessutom så är ju Superettan en mycket coolare serie än Lagrellsvenskan.

Tyvärr möter vi er på en tisdag, så vi blir nog inte så många. Jag skall jobba på att ta mig dit i alla fall, vem vill inte byta tåg i Hallsberg?
Örebro joth
2006-04-14 07:37
Tänkte på en sak, Riktigt bra att vi har en reservlagsserie i år. Förhoppningsvis leder det till att våra lärlingar får mycket speltid samtidigt som dom tränar med A-laget. Detta är nog mycket viktigt för framtiden!
Örebro Da_öSk
2006-04-14 07:27
jappel//

skillnaden mellan matcherna är att ena är en TRÄNINGsmatch och den andra är en TÄVLINGsmatch. ösk fick en olycklig start mot värnamo och det gav en grym uppförsbacke som gjorde att moståndarna stretade på bra.

träningsmatcher ger jag inte mycket för efter förra säsongen. 8-0 mot degen, 5-1 mot hamnen imponerar men det gjorde förra årets träningsmtacher oxå och se hur det gick :-(
Örebro # brorzan
2006-04-14 01:20
jappel & K8 //

Tack för uppskattning! Alltid kul att höra. :o)

Weggen är alltid skön att intervjua, just för att där kommer det svar med innehåll och han är inte rädd för att vara "kontroversiell". Sällan man får de klassiska klyschorna från honom. Helt klart hjälte-status på Foppas polare!
Örebro jappel
2006-04-14 00:41
Någon som såg både matchen mot Mariehamn och Värnamo??
Vad var skillnaden (förutom motståndet! som borde varit bättre mot Mariehamn)
Var det mittfältet som var ineffektivt, eller hela laget månne??
Bra hur som helst att vi fick vinna en plattmatch!

Bra att vi kan ta med oss avslutningen från cupmatchen ner till skåne på tisdag!
Örebro jappel
2006-04-14 00:32
Go Weggen så här ska
Från brorzans nedräkningsintervju.

Vad har ÖSK anno 2006 som kommer att locka Örebroarna till Behrn Arena?

- Framförallt att de gillar ÖSK och att de inte är med- eller motgångssupportrar utan vill stödja laget. Vi kommer att spela för att vinna och jag hoppas att man är positiv även om vi inte kan spela den där gladfotbollen som de flesta vill se, utan även att uppskatta att det kan bli en riktig skitmatch bara vi kämpar och vinner. Jag hoppas att folk vill komma ner och se oss vinna matcher.

Härlig fighter inställning, hoppas bara att folket i nejden inser att det är så här det ska vara!
Och därmed basta!
Örebro jappel
2006-04-14 00:25
Tack för peppingen Boldt!!
Positivism är aldrig fel!!

Känslan när vi nu gick vidare i cupen är faktiskt riktigt positiv, förra året var det lite av stolpe ut hela säsongen.
I år däremot fortsätter fotbollen med stolpe in liksom ÖSK familjemedlemmarna i bandyn som visat vägen upp till allsvenskan!
Örebro jappel
2006-04-14 00:15
Tillbaka efter några dagars (helt fel dagar) isolering från omvärlden i mörkaste småland!!
Jag passerade dock värnamo för sent för att avnjuta/plågas genom den drabbningen.
En drabbning som förhoppningsvis har det goda med sig att grabbarna nu lärt sig att det bara är att spela vidare med sitt eget spel även om man ligger under och det känns som att klockan går fortare än vanligt! Utdelningen kommer!

Viktigt också att det inte blev några värre skador under matchen.
Vi ska trots allt inte glömma att Värnamo faktiskt slog våra seriekolegor Mjällby med 3-1 veckan innan cupen!
Örebro K8
2006-04-14 00:08
Stabilt idag igen Brorzan! :-) Jag gillar Westmans raka, säkra svar på alla frågor.

Cantona //

En buss fylld, drygt 50 pers. Hoppas på många sneresenärer.
Landskrona Cantona7
2006-04-14 00:06
Hur många Örebroare räknar ni med på tisdag? Har ni fyllt många bussar?
Örebro rirobban
2006-04-14 00:03
Någon som vet om matchen BOIS-ÖSK kommer att sändas på någon sportbar i Örebro?
Landskrona Cantona7
2006-04-13 23:58
Att ta Ammuneke hårt precis utanför straffområdet är nog inte rätt melodi (men givetvis bättre än innanför). Han har gjort flertalet mål på frisparkar utanför straffområdet med sin vänsterfot.
Annons: