/fotboll/osk/forum/962.aspx/fotboll/osk/forum/962.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Habari
2015-07-10 10:03
IVAN är den störste ÖSK'aren på "senare tid",
jobbar mest, tjänar minst,
vilken helt otroligt fan-tastisk människa !!!
Örebro Erik Wärlegård
2015-07-09 22:43
ÖSKTV: Pulsen inför MFF borta
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Habari
2015-07-09 21:49
DaSa och BoP

Tack för era alltid läsvärda inlägg :)
Örebro Minatankar
2015-07-09 21:20
Pemo // Du är förlåten ;-) Jämfört med Sunnanlid är du ändå oerhört positiv och optimistisk hehe Edit: Skulle inte skriva så om Sunnanlid om han inte bjudit på sig själv och skrivit att han kan vara väl pessimistisk.
Örebro pemo
2015-07-09 20:49
Ber om ursäkt för mitt negativa omdöme efter senaste matchen. Jag tror faktiskt alltid på ÖSK, men blir så deppad när de spelare så uselt som senast.
Jag ser väldigt mycket allsvensk fotboll och kan konstatera att det är ungefär 6 lag som är lika dåliga/bra som ÖSK, så naturligtvis har jag inte givit upp ännu.
Det som är tråkigt är att dubbelmötet mot MFF säkerligen blir noll poäng, och då smyger sig lite nerver in i resten av säsongen.

Sen vidhåller jag att tränarna måste chansa lite när man ligger under och inte byta i försvaret ( trots skada ) utan hellre gå ner på trebackslinje.

Angående förra hösten: jovisst, Sobra hade många pass och Crespo vräkte in mål, men glöm inte mittlåset. Wiken och Erik höll ihop försvaret på ett föredömligt vis.

Jag har ingen patentlösning, men vet att det svänger snabbt i fotboll. Så därför bänkar jag mig på lördag igen och genomlider 90 minuter.
Hoppet dör aldrig.
Örebro Bastard on Parade
2015-07-09 20:46
@Karlstruum:


Jag vill bara vara övertydlig med att säga att jag inte vet hur överenskommelsen ser ut mellan ÖSK och Spelarinvest när det gäller Yasin. Det är inte ens säkert att Spelarinvest investerade i honom, men sådana uppgifter har jag fått i alla fall. Däremot så har tidigare överenskommelser mellan ÖSK och Spelarinvest varit sådana att Spelarinvest inledningsvis får tillbaka det belopp som de har investerat i spelaren. Transfernettot fördelas sedan med 30% till ÖSK och 70% till Spelarinvest.

Det är dock möjligt att avtalen har sett annorlunda ut på sistone, men så såg de ut inledningsvis och en bra bit in på samarbetet. Ett helt fiktivt exempel där Spelarinvest har investerat 0.5 miljoner kronor och bruttotransfersumman är 1 miljon kronor skulle kunna se ut så här:
* 0.5 miljoner till Spelarinvest för ursprunglig investering.
* 150 000 kronor till ÖSK (30% av transfernettot)
* 350 000 kronor till Spelarinvest.

Uträkningen blir mer komplicerad om ÖSK har lagt transfersumma eller signon. Det är möjligt att ÖSK i sådana fall också ska ha sin del återbetald innan resterande del fördelas mellan parterna.
Örebro Aspen.
2015-07-09 20:38
@Karlstruum:


Problemet med Spelarinvest är inte procentsatsen utan att man INTE investerar sitt kapital i ÖSK som var idén med bolaget. Tanken har aldrig varit att ta pengar från ÖSK, utan att investera i ÖSK. Om Spelarinvest nu får säg 700 000 för Yasin så kommer dessa pengar att stanna i Spelrinvest. Det var inte tanken med Spelarinvest.
AIK Habari
2015-07-09 20:34
Att bygga ett lag, en klubb med kontinuitet,
är nog inte att tänka på i dessa tider.

På typ tre/fyra år har de flesta spelarna bytts ut,
klubbkänsla väger nog lätt när pengarna talar.

Men vi supportrar, slutar aldrig
att hoppas eller tro på vårt kära ÖSK!!!
Örebro Karlstruum
2015-07-09 20:12
Aspen: vet du övergångssumman på Yasin? Säg att vi fick en miljon (väldigt högt räknat men blir lättast så). Då skulle ÖSK nu få 300k och SI 700k. Visst, det låter inte så bra. Men de köpte in sig i honom också. Vad säger att dom inte köpte in sig för en miljon i tidigt skede? Då fick vi isåfall 1,3 miljoner för honom men Århus betalade endast en miljon. Jag vet inga siffror men behöver ju inte dra röva i gruset direkt bara för att procentandelen är 30/70, om det nu är den fördelningen. Hababari: kontinuitet är det vi har ju. Vi är det lag med minst antal nya spelare i startelvan av alla lag i allsvenskan. I fördelat med speltiden har vi endast 7% av tiden haft en ny spelare på planen gentemot förra året. Minst av alla lag i allsvenskan som sagt. Så kontinuiteten kan du verkligen inte klaga på. Sen kan jag alldeles för lite om Broberg för att uttala mig. Men sett många djurgårdare som är ledsna över att han lämnar och verkar vara en omtyckt herre. Sen höjdpunkterna med hans poäng från förra året är ju mumma och vi får hoppas att han hittar den formen illa kvickt i ÖSK. För då är det ju faktiskt en uppgradering. Gillar också att kontraktet är på 3,5 år.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Habari
2015-07-09 20:01
Kommer att sakna Yasin, men hoppas att Broberg blir snabbt inskolad, synd att behöva inskola en ny under pågående säsong ...

... kontinuitet, vad är det?
Örebro Sunnanlid (2013)
2015-07-09 19:41
Så, nån aning om vad pengasumman blev för Ahmed?
Örebro Donnerwetter
2015-07-09 18:50
Skadebenägen är ord som omgärdat honom. Låter lite oroväckande. Det kan man inte påstå att Yasin varit..
Örebro Donnerwetter
2015-07-09 18:44
Så får han gärna göra hos oss. Annars måste jag erkänna att jag har rätt dålig koll på honom. Så här säger Axén: "Om man jämför med Ahmed Yasin tycker jag att de är rätt lika. Martin har ett distansskott som Ahmed kanske inte har, och Ahmed kanske utmanar lite mer än Martin gör – när Ahmed kan tänka sig att utmana kanske Martin löper lite mer i ytor och hål. Så lite annorlunda är de kanske, men ändå samma typ av spelare". Lite olika men ändå rätt lika??
AIK Habari
2015-07-09 16:12
"I höstas ledde Alik laget till att prestera bäst av alla allsvenska lag tillsammans med MFF. "

Det är historia om man vill tro, hoppas och blicka framåt.

I vår har han väl tyvärr inte lyckats lika bra,
men optimismen hos oss supportrar går inte att överge!

Finns väl grejer som kan förbättras, men jag är trots min obotliga optimism lite besviken, om sådant är tillåtet?
AIK Habari
2015-07-09 16:05
Kul med Broberg, "Degerforsare"

Bättre skott men sämre teknik ...

... jämfört med Yasin.
Örebro Aspen.
2015-07-09 15:37
@Minatankar:
Förslaget ger som Du konstaterar ingen personalutökning inom ÖSK. Sportchef/managerrollen har vi saknat länge liksom ordnad scouting.. Även Axén måste kunna anpassa sig till en ny roll annars är det illa. Alla sunda organisationer förändras eller går i graven. Det finns ingen med tillräcklig sportslig auktoritet och erfarenhet utanför den operativa verksamheten. Det måste det finnas så ledningen med auktoritet kan ta tag i en situation som går åt fel håll. Här duger verken Björn Å eller Simon. Se på hur ungdomsverksamheten inte hänger i hopp med A-laget.
Örebro Aspen.
2015-07-09 15:31
@Bastard on Parade:


Är det som Bastard on Parade förmodar med fördelning av övergångssumman mellan ÖSK och Spelarinvest är avtalet mellan dom en ren katastrof. Och det beror inte på ÖSK utan på Spelarinvest som inte använder sitt kapital till att, som avsikten var, investera i spelare för ÖSK. Just nu fungerar Spelarrinvest på ett negativt sätt för ÖSK. Dom suger ut kapital som ÖSK skapat (Yasin) och ger noll och inget tillbaks. Domen kan blir hård för de ledande personerna/företagen inom spelarinvest om inget görs under kommande transferfönster..
Örebro Minatankar
2015-07-09 15:26
@Aspen.:
I höstas ledde Alik laget till att prestera bäst av alla allsvenska lag tillsammans med MFF. Utan Crespo och Sobralense tror jag vilken tränare som helst skulle få problem om sådana duktiga spelare inte ersätts. Varje tränare behöver en assisterande tränare. Ditt förslag bygger i så fall på att Sköldmark får sluta och man anställer ny assisterande tränare. Ditt förslag bygger vidare på att Alik skulle trivas bättre vid skrivbordet, vid mejlen, i mobilen, i förhandlingar och på resande fot, än på fotbollsplanen och i omklädningsrummet. Jag tror inte så är fallet.
Benny Böckling
2015-07-09 15:24
Kalle Holmberg på den bollen.
Benny Böckling
2015-07-09 15:22
Inga dåliga baljor han gjorde i fjol.
Örebro Lekiller
2015-07-09 15:22
Ser ju ut att ha bättre sikte på sina skott än Yashin i alla fall den gode Broberg.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2015-07-09 15:05
Jaha, välkommen till ÖSK Martin Broberg. Hoppas på en Degerforsare/Karlskoging som lyckas i ÖSK för engångs skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2015-07-09 15:00
Mitt önskemål är att Axén blir ansvarig för och får koncenterera sig på scouting och sportchefsjobbet. Axel tar över det operativt med laget.
Örebro Jekl
2015-07-09 14:45
Håller med föregående talare om att både säljsidan och scoutingverksamheten verkligen är något som kan förbättras. Relaterat till scoutingen - hur många provspelare har vi inte haft på besök på träningar/u21-matcher som man senare inte hört något om? "inte aktuellt just nu men intressant inför framtiden"
Örebro DaSa
2015-07-09 14:09
Jag tror också på Broberg, mycket bättre än att behålla en spelare som skrivit på för en ny klubb. Även bra att det är ett långt kontrakt. Sen gillar jag verkligen det jag läste i NAs artikel.

"– Jag hade ett par andra alternativ som också var intressanta, men Örebro har visat väldigt tydligt att de vill ha mig, och det har gjort att mitt intresse stärkts, säger Broberg som framför allt lockas av tränaren Alexander Axén.
– Det klickade från första gången jag pratade med ”Alex” på telefon. Vi skulle bara ta ett kort samtal, men snackade i 45 minuter. Jag fick ett väldigt bra intryck av honom som person och tränare, och det blev ännu mer påtagligt när jag var här och träffade honom för 1,5 veckor sedan. Han söker det jag är bra på, och tanken är inte att jag ska komma hit och fylla någon annan roll utan spela min fotboll och hitta tillbaka till glädjen."

Är sånt som jag vill att vi skall locka med och inte med ett fett lönekuveret.
Örebro Bastard on Parade
2015-07-09 14:03
Jag hoppas att det blir bra med Broberg. Jag är lite tveksam, men får vi in en stark boxspelare så kan det nog bli bra till slut. Förhoppningsvis vågar han skjuta då han har bra tryck i bössan.

@Marta (hane):


Jag tror att Arvi lämnade för ett tag sedan. Vi tog ju in några spelare förra sommaren som levererade direkt, t.ex. Sobralense, men det känns som att det var länge sedan en spelare utifrån levererade direkt i ÖSK. Det är ju enklare att ha god kännedom om spelare som har spelat i Sverige länge. Det är väl sådana värvningar vi får sikta in oss på när scoutingverksamheten och "tipsen" inte är särskilt bra.
Örebro Marta (hane)
2015-07-09 13:36
Det finns ju en ganska tydlig skiljelinje mellan att sarkastiskt kasta paj och idiotförklara allt och alla i frustration, och att belysa potentiella brister i en organisation. Vare sig man har förslag på lösning på ett problem eller ej, så måste vi kunna prata problem. Samtidigt så blir det ju bara pannkaka, med en massa inlägg om att ingen bryr sig om fotbollen längre, att vi snart blir som Västerås o.s.v.. Vad föder det? Och hur påverkar det unga läsare som är inne och letar nya förebilder? Men givetvis måste förändringsarbetet som påbörjats fortgå. Och klubben gör nog klokt i att lyssna till kloka supportrar i detta arbete. Ett förändringsarbete är inget som man bara blir färdig med över en dag och sedan kan låta rulla på. Det måste underhållas, och var genomgripande. Scoutningsdelen behöver ju klart utvecklas… Var länge sedan vi tog in en spelare som faktiskt tillfört på en gång. Det är lite tröstlöst. Finns Taaler kvar? Sedan tror jag det ligger en hel del i att Axén har en idé om hur fotboll ska spelas… När materialet inte finns, så verkar han till viss del köra fast. Samtidigt borde kanske då ÖSK gjort allt i sin makt att få in de spelartyper som Axén behöver när man valde att satsa på honom. För visst borde man vetat att det är så han vill leda ett lag? Säljsidan är ett annat sorgebarn just nu. ÖSK känns tyvärr inte speciellt fräscht i dagsläget. Vad som behöver tillkomma för att det ska bli bättre kan jag inte riktigt luska ut. Tycker man jobbat på bra med många moment. Men när laget inte levererar så är det samtidigt svårt. Vi hade ju byggt upp en lagkänsla kring att vi ständigt var den förtryckta underdogen för ett tag sedan… En känsla som förenade på något vis, även om det kanske inte var så värst upplyftande. Känns som vi behöver nischa oss på något vis liknande detta igen. Bygga ngt kring vår fina historia. Tror vi gick in i säsongen allihop… inte minst spelare och ledare med en känsla av att det skulle flyta på bättre än vad det visa sig göra. Därav blev dunsen större när vi inte riktigt visade oss leva upp till detta. Och givetvis blir det då även svårare att behålla intresset.
Örebro M.O.S
2015-07-09 13:20
Det jag menade med mitt inlägg är att det är alldeles för mycket negativitet, däremot är det självfallet bra med konstruktiv kritik!
Välkommen Martin Broberg! Hoppas han är hungrig och revanschsugen efter en knackig säsong utan speltid i DIF..
Benny Böckling
2015-07-09 13:12
Välkommen Broberg!
Tror stenhårt på honom.
Örebro Lord Pode
2015-07-09 13:08
Vad vet vi om denna Broberg då?
Annons: