/fotboll/osk/forum/9496.aspx/fotboll/osk/forum/9496.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro jappel
2006-05-14 15:27
Oj oj oj, inte bra för qviding om dom får stryk av Umeå... då är dom inte mycket att hänga i granen.
Örebro Mittåt
2006-05-14 15:24
Umeå har tagit ledningen mot Qviding. Det var Kassyousef, killen som nätade mot ÖSK, som satte det första. Kom från Sylvia i år efter att ha blivit ratad av Väsby, Trelleborg och Degen. Jag tyckte han såg rätt tungfotad ut, men det kanske räcker mot Qviding.
Örebro jappel
2006-05-14 15:13
Mer än så lägger jag mig inte i förbundsdiskussionen..
Örebro jappel
2006-05-14 15:12
Saywee //
aldrig hört talas om att synden straffar sig själv? ;-)
AIK Saywee
2006-05-14 15:10
Licensnämnden har samlat ihop till ett antal förseelser men ingen kan straffa dem!
Örebro Mittåt
2006-05-14 15:05
Ämne: Mittåt//Ärligt talat....
Men visst kan man väl samla ihop till ett gult kort. Upprepade förseelser kallas det.
Örebro Mittåt
2006-05-14 15:03
Om Nordback gular ut sig, så får det väl bli Sebastian som tar hand om den platsen, medan Johan P går in i anfallet.

När Joel drar på sig sitt tredje, så finns det väl två kandidater. Det är Sebbe igen och så Moses. Sebbe har inte spelat vänsterback någon gång än, men han klarar det säkert på rutin. Moses skulle nog också kunna göra det om inte motståndet är alltför besvärligt. Helst bör det i så fall handla om hemmaplan med jämn ytbeläggning.

För att ersätta FreSa kan man tänka sig MaSa, Jeffs eller möjligen Niklas L. MaSa och Jeffs är väl litet ringrostiga och Niklas har knappt spelat någonting. Han var tydligen inte ens med till BP. MaSa ligger väl närmast till hands och Niklas skulle liksom Moses eventuellt kunna kastas in vid ett enklare motstånd.

Walkers matchningar indikerar dock att han i första hand vill få in Robert i spelet. Svårt dock att se att han skulle vara aktuell för någon av de aktuella platserna.
AIK Saywee
2006-05-14 15:02
Udrar om anfallet tar ledningen internt, eller om mittfältet håller i målprotokollet. Kanske kan ett offensivt backgäng närma sig övriga lagdelar...? Kanske dags för Westmans första?

Svartvitt anfall 4 mål
Svartvitt mittfält 5 mål
Svartvitt försvar 2 mål
Örebro joth
2006-05-14 15:00
Mittåt//Ärligt talat hjälper det inte hur mycket historia man tittar på, så bara för att ÖSK inte hållit tidigare handlingsplaner så borde väl inte det innebära att man automatiskt underkänner nästa handlingsplan. Jag skulle vilja se den regeln. Det är ju lika dumt som att man skulle kunna samla ihop till ett gult kort. Men oskrivna regler är ju det som SvFF är bäst på!

Ifall Licensnämden agerade utifrån tidigare erfarenheter skulle man ju vara ute och cykla långt över det normala.

Jag har inget emot ÖIS utan bara konstaterar att Licensnämden handlar godtyckligt! Vi klarade våran handlingsplan och resten var ett sjukt dribblande av regler mellan instanser... Otroligt är ordet!
Örebro Mittåt
2006-05-14 14:51
Mackan// OK, eld upphör för den här gången.

Jag håller med om att startelvan på det hela taget är ointressant. Men man skulle väl ändå kunna fundera kring vad Walker skall göra när Fredrik, Fredrik och Joel drar på sig sitt tredje gula kort. Förhoppningsvis kommer det inte att ske i samma match för då blir det på gränsen till kris. Egentligen borde de straffa ut sig en match i taget.
Örebro Mittåt
2006-05-14 14:48
Mackan// Det är svårt att ha någon uppfattning om det, eftersom jag inte vet vad planen innehöll. Jag kan dock förstå att det fanns en påtaglig misstänksamhet gentemot ÖSK på grund av att föreningen inte levt upp till sina tidigare åtaganden.

Det är, som jag brukar skriva, vad som skedde efter underkännandet som jag är kritisk mot.
Örebro Börje
2006-05-14 14:46
Visas matchen på TV???
Örebro Mittåt
2006-05-14 14:30
Mackan// Vad det här meningsutbytet startade med var att jag anmärkte på journalister, som borde veta bättre, ansåg att LNs beslut i fallet ÖIS var etiskt klandervärt. Det anser inte jag och det är i första hand det jag försökt förklara genom att peka på de skillnader som finns mellan fallen ÖSK och ÖIS.

Jag anser att rättsövergreppen mot ÖSK kom i samband med behandlingen av kontrollbalansräkningen, inte vid underkännandet av handlingsplanen.
AIK Saywee
2006-05-14 14:29
SvFF skall väl i första hand hjälpa sina medlemmar? Tycker att de stjälpte ÖSK i stället för hjälpte!

"Systemet" med elitlicens är för oklart och godtyckligt och för få ledmöter kan dunka rygg hur som helst i fotbolls-sverige. Dessutom leds de av en tomte som fått en lampa i huvudet!
Örebro Börje
2006-05-14 14:13
För övrigt har jag jinxat Bois, jag tror inte att jön söd blir så farliga i längden.
Örebro Mittåt
2006-05-14 14:03
Jag kan faktiskt förstå att LN var väldigt tveksamma till den handlingsplan som ÖSK lade fram i början av år 2004. Orättvisan i behandlingen av ÖSK låg inte i underkännandet av denna utan i det sätt som Tomteförbundet ändrade spelreglerna under den fortsatta processen.

Beträffande handlingsplanen ser det ut på följande sätt:

- År 2001 har ÖSK ett negativt kapital på drygt 0,9 mkr. Föreningen presenteras en handlingsplan som godkänns.

- I bokslutet för år 2002 visar det sig dock att ÖSK inte följt sin handlingsplan. Och vad värre var, underskottet hade ökat till 4,4 mkr. En kontrollbalansräkning upprättas och godkänns. Klubben får fortsätta att spela i Allsvenskan.

- I bokslutet för år 2003 fortsätter dock underskottet att öka. Nu är det uppe i 7,6 mkr. ÖSK presenterar en ny handlingsplan, vilken inte godkänns av LN. Man anser att den är orealistisk.

Nu är det som sagt svårt för en utomstående att ha någon uppfattning om detta underkännande. Vi vet nämligen inte vad som stod i planen. Men jag skulle ändå vilja peka på en avgörande skillnad mellan de planer som ÖSK resp. ÖIS har presenterat.

I ÖSKs fall kan det inte ha handlat om några definitiva beslut. Ingen av huvudkomponenterna i den rekonstruktion som ÖSK genomgick kan rimligen ha varit klara vid den tidpunkten då planen presenterades. Dessa var:

- Spelarinvest, som kom upp på banan först de sista dagarna i juni precis innan bokslutet skulle vara klart.

- Försäljningen av arenanamnet, blev inte klart förrän en bit in på år 2005.

- Efterställandet av skulder till Örebro Kommun, dto.

- Efterställande av banklån, dto.

- Återlämnandet av driften av Behrn Arena till Kommunen. Beslutades först under hösten.

Här fanns det ett antal saker som klubben hoppades skulle kunna ske. Men osäkerheten om de var genomförbara fanns helt klart kvar. Speciellt de politiska besluten, som var i hög grad omstridda.

Mot detta skall ställas den handlingsplan som ÖIS presenterar och som redan nu innehåller utfästelser om kapitaltillskott i storleksordningen minst 30 mkr.
Ljungskile lskfan no1
2006-05-14 13:39
Ni tvålar väl till åtvid. ordentligt nu eller?

Ni verkar vara mycket sympatiska supportrar, inga jävla bråkstakar som förstör matcherna. Hoppas att det blir en riktigt bra Match på söndag!!
Örebro Lucien
2006-05-14 13:38
Om det finns 2-3 stockholmare (ÖSKare bosatta i sthlm) som skall till åtvidaberg imorgon MED BIL för att se matchen så kontakta mig om ni skulle råka ha 2 platser lediga i bilen, billigare med bensin på det viset!
Örebro
2006-05-14 13:04
Mittåt//
Tror inte att så många vill att ÖIS ska behandlas på samma skamliga sätt som ÖSK, däremot är det väl ändå värt att påpeka att tomtarna underkände ÖSK:s plan som i praktiken visat sig hålla, medan man nu godkänner en plan som förhoppningsvis ska hålla i framtiden.
Mackan//
Vill också tacka för uttrycket "samsupna polare" - det tror jag är precis vad det handlar om. Sverige är ett litet land, där alla toppampar inom idrotten känner varandra och stödjer varandra. Kom ihåg att det var bara Närkes Fotbollsförbund som vågade gå emot strömmen när det begav sig.
AIK Saywee
2006-05-14 12:52
Jag argumenterar definitivt inte för att ÖIS skall åka ur, det är ett av de jötteborjslag som jag gillar bäst. Men jag kan inte under min livstid acceptera att ÖSK åkte ur på osportsliga grunder, systemet med elitlicens och de som bestämmer vad som skall ske och inte ske är inte bra! Det är för godtyckligt och chansartat vad som händer och de verkar kunna vrida på saker och ting hur som helst! I IFK-fallet är jag också övertygad om att om de blir fällda så är det privatpersoner det handlar om, inte klubben. Sådana vibrationer märker jag redan från ett skräckslaget tomteförbund som inte bryr sig om alla sina medlemmar!
Örebro Mittåt
2006-05-14 12:44
joth// ÖIS hade ett underskott på 10 mkr som beräknas öka till 15 mkr detta året. Men de har presenterat intressenter som är villiga att skjuta till 30 mkr.

Eftersom ingen utomstående vet vad som stod i den handlingsplan som ÖSKs ledning presenterades och som förkastades av Licensnämnden är det omöjligt att avgöra hur pass realistisk den var.

Jag tror dock inte att Spelarinvest hade tillkommit vid det tillfället för då hade vi säkert hört talas om det. Det hade ju varit ett starkt argument för ÖSKs sak.

Alla som argumenterar för att ÖIS skall bli av med elitlicensen verkar att anse att eftersom ÖSK blev felaktigt behandlade av licensnämnden så skall även ÖIS bli det.

Det fanns mycket att vara kritisk över beträffande det sätt som LN och fotbollstomtarna behandlade ÖSK, men jag kan inte förstå varför man anser att detta skall leda till att andra klubbar behandlas på samma tvivelaktiga sätt.

ÖIS har fått fram de pengar som behövs för att få fortsätta. ÖSK hade vid motsvarande tidpunkt inte gjort det. Det är en avgörande skillnad mellan de två fallen. Därför gick ärendet i ÖSKs fall vidare med alla turerna kring kontrollbalansräkningen, men så långt har fallet ÖIS överhuvdtaget inte kommit.
AIK Saywee
2006-05-14 12:39
bandoo//
Det saknades inga pengar när verkligheten kom ifatt, möjligtvis bara i en gissad plan ...? FIASKO SvFF
AIK Saywee
2006-05-14 12:38
Mittåt//
För första gången hittills tycker jag att du är ute och cyklar ...
... SvFF består av som Mackan antytt ett antal "samsupna polare" och jag tillägger att de inte kan stava till rättvisa!

Detta med elitlicens, ekonomi, dåliga gräsplaner och efterlevnad är ett stort SvFF-fiasko än så länge .....
Örebro bandoo
2006-05-14 12:36
Ingen klubb vill göra om samma misstag som ÖSK gjorde med sin handlingsplan. Större marginaler kommer alltid att finnas framöver, när man vet vad resultat annars kan bli vid olika tolkningar. (Illa att vi inte hade mer marginal när det tillslut saknades futtiga 500 000 i sammanhanget)
Örebro joth
2006-05-14 12:26
Mittåt//Tycker att du har helt fel där. Vad är det som säger att ÖIS handlingsplan är mer realistisk än ÖSKs? ÖSK hade också ett antal sponsorer som skulle tillföra till de pengar som behövdes. ÖSKs handlingsplan höll och man redovisade poisivt kapital vid årskiftet. Det återstår att se hur ÖIS grejar det....
Örebro Mittåt
2006-05-14 12:03
Jag förstår inte journalister som Anrell och Wirström på lokala NA. De borde veta bättre. Licensnämdens senaste uppgift var inte att utdöma ett straff för att ÖIS misskött sig och sin ekonomi under år 2005, utan att bedöma klubbens möjligheter att klara av att vända skutan på rätt ekonomisk köl igen år 2006.

Örgryte har hitta intressenter som är villiga att pytsa in minst 30 miljoner i klubben, vilket mer än väl tar hand om det underskott som man samlat på sig. Och då kan licensnämnden inte gärna ta något annat beslut än att låta ÖIS spela vidare i allsvenskan tills man trillar ur av egen spelmässig förskyllan eller tills dess att pengarna tar slut nästa gång.

Och det är väl bra. Det är ju precis den effekten som elitlicensen skall ha. Att ÖSK manglades och misshandlades har inte ett jota med fallet ÖIS att göra.
Örebro K8
2006-05-14 11:56
Lasse Anrell for president!
AIK Saywee
2006-05-14 11:52
kribba//
Jag gläds oxå åt att Gnaget snart har säkrat kontraktet och åt alla besserwissrars långa näsor!

Rock-strongo//
Mycket bra idé, men jag undrar om den hjälper, de måste nog förnya nämnden. Men Tall-Ingers gäng bör skämmas.

Som jag tidigare har skrivit och som jag vet - det är skillnad på lag och andra lag!
Rock_strongo
2006-05-14 11:46
För övrigt anser jag att licensnämnden borde skämmas. Ge den en grundkurs i etik och konsekvens och förlägg den till Örebro. Lasse Anrell
AIK kribba
2006-05-14 11:20
Jappel, ja, kanske det ;) Visst har det gått bra för oss också. Inte fyra raka segrar som för er men väl 4 segrar. Hoppas det blir en 5e idag mot Gais. Gais har också öppnat rätt bra, inte lika bra som vi men rätt bra. Däremot har Öster öppnat rätt svajigt.

Angående se, visst är Örebros pangstart kanske lite överaskande, visst är ni bra men trodde inte ni skulla ha 4 raka efter 4 matcher. Mest överaskad är jag ändå över Ljungskiles start och av Jönköpings Södra. Hur länge håller dom stilen?
Annons: