/fotboll/osk/forum/949.aspx/fotboll/osk/forum/949.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Habari
2015-07-26 17:38
Sorry

KJ = T8
AIK Habari
2015-07-26 17:32
KJ@T8:


Utan gnäll trivs vi med läget,
15:e placering och en tuff höst.

Jaja är vi nöjda, så är vi väl det?
AIK Habari
2015-07-26 17:27
Det finns inga "räddningsplankor"

Falkenberg har sin "hemmaborg" och vägrar torsk.

Tänk om vi alla kunde göra BA till en hemma-arena !!!
Örebro Glad
2015-07-26 16:53
Grattis Falkenberg, så lite skiljer botten från toppen:) nu tar vi DIF i morgon
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Lekiller
2015-07-26 16:22
[QUOTE=Aspen.]Håller med - sluta mixtra med backlinjen. Är Hagge skadad - kör med Wiktorsson. [/QUOTE] Som sagt, sluta mixtra! Logi har väll spelat mer än Wiktorsson så lär väll va han som ska in i så fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Asbjörn#10
2015-07-26 16:05
Tycker Pär känns som en utmärkt lösning för hösten! Han är ju ganska allround, klarar både djupledsspelet samt är någorlunda stark i kropp. Tänk om vi kunnat få in honom istället för Seaton redan i våras.

Jag känner mig helt bekväm med att gå in i hösten med aktuell truppsammansättning som ger oss en del alternativ att laborera med. Om vi är negativa och räknar bort Crespo så skulle en tänkbar startelva och bänk kunna se ut enligt nedan:

Jansson

Dajje
Moberg
Eidur
Hagge

RÅP
Gerzic
Nordmark

DG
Ericsson
Broberg

Rinne
Wiktorsson
Valgardsson
Nkili
Mensah
Holmberg
Pode
Örebro widemarsh
2015-07-26 16:02
FFF sätter sitt enda avslut i första halvleken i mål. Efter en feldömd frispark dessutom. Kämpa blåvitt!
Örebro Center
2015-07-26 15:14
.
Eyravallen Örebro
2015-07-26 15:08
Börja inte bra för Göteborg alla fall.
1-0 FFF
Örebro Asbjörn#10
2015-07-26 14:58
Om Göteborg bara gör sitt nu och slår Falkenberg så lämnar vi nedflyttningsplatsen redan idag!
Örebro Aspen.
2015-07-26 13:16
@Örebro Center:


Håller med - sluta mixtra med backlinjen. Är Hagge skadad - kör med Wiktorsson.
Örebro Aspen.
2015-07-26 13:14
Bra värvning (efter ÖSK ekonomiska förhållanden). Undrar om han får spela mot Kalmar?

LIKVIDERA SPELARINVEST - KAPITALET TILL ÖSK !!!
Örebro Center
2015-07-26 12:41
@Lekiller:Om det nu blir som ovan - Jag förstår inte varför det kladdas så med laget hela tiden. Tidigare hade ÖK 5 raka utan förlust - Sedan började det plockas i laget och de torskade. Nu har de två bra (sett till poängen) matcher mot MFF och då åker Holmberg och Haginge ur laget.

Att Broberg skall spela kan jag finna motiverat. Men Pode och framförallt Logi finner jag tveksamt
Örebro Lekiller
2015-07-26 12:39
[QUOTE=Minatankar]Ser ut, skriver du. Vad bygger du det på? Dagens träning? [/QUOTE] Nä min spåkula. ;-) Dagens träning, dock så va inte Hagge med men uttagen i 19 manna truppen. Så han kanske petar Logi ändå. Vi får väll se.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Karlstruum
2015-07-26 12:38
Hoppas han tar för sig mer än vad han gjorde på presskonferensen. Där kändes han riktigt obekväm. Om man kollar på den länk som någon skrev ut så är det ju måltjuvsmål. Såna vi saknat. Inspel och komma före sin försvarare och sen mål. Lite Hasani över det hela men en snabbare variant. Får hoppas att han kan få en liten nystart nu som Pode fick förra året.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-07-26 12:15
@Lekiller:


Ser ut, skriver du. Vad bygger du det på? Dagens träning?
Örebro Bastard on Parade
2015-07-26 11:59
@DaSa:


Jag håller med dig. Dessutom så utvecklas ju talangerna av speltid och de får bekräftat om de håller på nivån eller inte. Kolla till exempel på hur MFF har spelat in Erdal Rakip. Han fick debutera 2013, fick mer speltid under 2014 och i år har han deltagit i de flesta matcherna och dessutom gjort det riktigt bra i vissa matcher. Han skulle ju knappast varit bäst på plan i CL-kvalet om han inte hade fått chansen i tidigare matcher och blivit van med tempo osv.

Jag satt och funderade lite häromdagen och funderade på om jag kan minnas talanger som har gjort riktigt svaga insatser när de väl har fått chansen. De flesta unga spelarna som har fått speltid har ju gjort det bra. Kanske inte så pass bra att de ska vara med och spela regelbundet, men definitivt tillräckligt bra för att de ska vara bättre alternativ än etablerade spelare som är både sjuka och skadade. I år har ju MFF tvingats slänga in Brorsson som mittback och han har ju klarat av den uppgiften på ett utmärkt sätt.
Örebro Lekiller
2015-07-26 11:17
Ser ut att bli följande 11: Oscar Björnquist - Eidur - Moberg - Logi Nordin - RÅP - Nordmark Broberg - DG - Pode
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-07-26 11:04
Jag tror att en förutsättning för att lyckas få fram talanger är att låta befintliga talanger få speltid. Idag kanske de inte är nog bra men om vi inte låter dem spela så kommer vi inte kunna locka till oss nya bra talanger. Så låt Jonis få speltid!:)
Örebro Lekiller
2015-07-26 11:00
[QUOTE=Minatankar]Nästan alla tränare låter spelare som av olika skäl inte varit med i tidigare matcher komma in som avbytare. Förstår att det finns flera argument för detta. Jag tror emellertid på att man oftare bör bryta detta konservativa mönster, pröva nytt och överraska motståndare. [/QUOTE] Jo så brukar det ju vara. Men hade han behövt vara med på dagens träning om han inte vore aktuell för match imorgon? Före presskonferens å allt? Men det kanske brukar vara så. Men känner man Axen rätt så blir det nog kanske bara ett inhopp imorgons match.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-07-26 10:52
@Lekiller:


Nästan alla tränare låter spelare som av olika skäl inte varit med i tidigare matcher komma in som avbytare. Förstår att det finns flera argument för detta.

Jag tror emellertid på att man oftare bör bryta detta konservativa mönster, pröva nytt och överraska motståndare.
Örebro Glad
2015-07-26 10:51
ÖSK har den ekonomi man har och göt helt rätt i att rätta "mun efter matsäck", att sätta sig i stora kostnader utan täckning är smart, sedan kan vi bara hoppas o tro att denna trupp håller sig kvar i AS, några stolpar in och boll som tar på ben som går utanför stolparna så är vi på säker mark, övertygad om att ÖSK fixar detta och om vi supprtrar stöttar istället för att gnälla på ledning och eventuella öl så blir det ännu bättre, trevlig helg på er
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro DaSa
2015-07-26 10:45
Intressant med Pärlan, jag tycker att det är en bra värvning sett till förutsättningarna. Han har bevisligen potential att vara en toppanfallare i allsvenskan, däremot så hoppas jag att hans självförtroende inte är kört för långt ned så att det tar flera matcher innan vi får honom i form. Bra jobbat värvningsansvariga!
Örebro Lekiller
2015-07-26 10:42
Pärlan med och tränar idag. In ifrån start imorgon?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2015-07-26 10:29
ÖSK är för liten klubb för att fortsätta vara elitklubb utan att utveckla ungdomar. Dessutom måste ÖSK kunna erbjuda ungdomar från klubbar i närområdet utveckling till elitspelare. Det senare verkar man lyckats bättre med än utveckling av egna talanger. Vi lider fortfarande av misstag som gjordes för några år sedan, det är därför vi saknar ett riktigt U21-lag Får vi inte ordning på den egna ungdomsutvecklingen och samarbete med klubbar i närområdet blir det på några års sikt svårt att vara ett stabilt AS lag. Därför måste vi få in en sportchef som ser några år framåt i tiden och som styr upp ungdomsverksamheten. Det klarar inte Simon och Björn. Axén kommer att ha fullt upp med rädda klubben kvar i AS.
Örebro T8
2015-07-26 10:23
Det här med att bedöma spelares chans att lyckas i ÖSK utifrån att de misslyckats i andra klubbar... Det handlar ju mycket om miljö och psykologi med. Varken Crespo, DG, Sobra skulle värvats med vissa personers negativa åsikter. Låt spelarna få chans att prestera innan ni gnäller vettja. Vill också se satsning på juniorer. Men att förlita sig på dem när man ska slåss för att hålla sig kvar? Övertygad om att Pärlan målar på när han trivs.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-07-26 09:28
@Habari:
Håller naturligtvis med om att egen talangutveckling inom ÖSK är viktigt och att unga spelare ges chansen som inhoppare eller t o m startspelare. Vad man bevisligen lyckats med i ÖSK är att i A-truppen ha många spelare från närområdet/regionen. Insatt person i ÖSKs talangutveckling har berättat att man under vissa perioder satsat mer på den individuella utvecklingen av talanger medan man i andra satsat mer på lagutvecklingen inom U-lagen. Jag tror för min del på den förstnämnda inriktningen om vi ska få fram allsvenska spelare. Talanger kan dyka upp i många klubbar. Så har t ex IFK Kumla, Adolfsbergs IK och IK Sturehov levererat flera under årens lopp. På senare år har Rynninge IK utvecklat/levererat talanger/spelare som Nordin Gerzic , Kalle Holmberg och Jonathan Lundberg (dessutom Alexander Axén som tränare). Karlslund IF har alltid haft en bred ungdomsverksamhet liksom naturligtvis ÖSK Ungdom. BK Forward är den riktigt duktiga talangklubben, även med Sverige-mått mätt. Jag skulle gärna se att ÖSK på sin hemsida redovisar mer hur man jobbar med talangutveckling och kontakterna med de andra klubbarna och att man gör allt för att stärka detta ytterligare genom kontakter mellan tränare, övriga anställda och förtroendevalda i de olika klubbarna och naturligtvis ÖLFF.
AIK Habari
2015-07-26 08:21
caver

Ofta undrar jag varför ÖSK bedriver juniorverksamhet, kanske bara för att ge ungdomar vettig sysselsättning enligt mål, policy eller vision.

Skall Örebro's talanger ha en chans att bli stora lirare, är det nog Forward och Karlslund som gäller.

Tråkigt .....
Örebro Sparkabolleninimål
2015-07-26 08:12
Det jag har sett av pärlan i år har inte varit bra. Seg och riktigt dåliga avslut är det jag kan minnas. Hoppas att formen och kanske lite nytändning kommer i ösk om det blir som NA tror. Blir besviken men kanske ändå är det bästa vi kan få in nu, en bänkspelare från en allsvensk konkurrent.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro caver
2015-07-26 03:16
Ännu en värmlänning till vår kära Sportklubb?

Är det inte dags för vår ledning att börja se över andra alternativ, eller till och med sätta sig ner med tränarna och försöka få in fler talanger i både startelva och matchtrupp?

I nuläget känns det omöjligt att juniorlirarna ska kunna prestera sämre än vad vissa "A-lags lirare" gör. Mycket hellre en hungrig junior än en trött och avdankad äldre lirare, framtiden ligger framför oss. Så många nybörjarmisstag våra nuvarande lirare gör känns det omöjligt att flera av talangerna skulle prestera sämre.

Sixten fick bra mycket skit för att inte släppa fram talanger. Frågan är om dagens tränare är om möjligt ännu sämre på att släppa fram våra egna produkter.

Åker hellre ur Allsvenskan med ett gäng ungdomar som har framtidshopp.
Annons: