/fotboll/osk/forum/93.aspx/fotboll/osk/forum/93.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sieverto
2017-06-02 23:05
@Benny Böckling:

Tydligt tecken på att man nog vill få bort han.
Örebro Benny Böckling
2017-06-02 18:19
Oj så iskall Mbombo måste vara när Sköld tar plats i truppen men inte Yanne.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-02 18:05
Axen inför Kalmar
Örebro Snö
2017-06-02 17:17
Jansson i Veckans 11a i DN
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-06-02 12:21
Förstår ni hur det kan vara så positivt för vissa lag (FCK, MFF) att äga hela/delar av sin arena, och en sån katastrof för andra lag (KFF)? Det är ju inte som att Hellström spelar på Swedbank Stadion tio gånger om året (tio Tomas Ledin-konserter motsvarar en HH-konsert?). Hur dyrt kan det vara att köra värmeslingor på vintern, typ? Vet inte om det är rätt att nämna MFF som ett positivt exempel förresten, det är kanske bara CL-pengar i deras fall. Har själv bott i hotellet på gamla Boleyn Ground (Upton Park, West Hams f.d. hemmaplan), reflekterade då över att brandmän firade ner sig från läktartaket som en övning (hotellet stänger när det är match). Ja ni fattar, vissa alternativa intäkter kan hittas, men det verkar ju svårt att få det att gå runt. På BA södra blir det väl typ mäklare eller kökstillverkare som är enklast att attrahera, kunderna kan tänka sig att lämna city/Marieberg för ett besök.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-06-02 10:13
f'låt, omgång 11 ska det ju va' !! :-)
Örebro Gubben i stubben
2017-06-02 10:10
Kennedy omgångens lirare i DN omgång 13 !!
Örebro Restalundsv
2017-06-02 01:01
Peking har flest U-21 spelare i truppen. I intervjuen så berättar de konkreta saker de gör med akademin. Se och lär ÖSK. Bland annat att alla ledare från P15 uppåt har möten en gång i veckan. Hur sköter det ÖSK det dagliga arbete i akademin? Skulle gärna vilja ha svar på detta. Någon som vet? Jag vet inte vilken väg som är bäst för ÖSK, men tycker som så många andra att våra egna produkter aldrig riktigt får chansen samt att vi inte utvecklar så måna lovade ungdomar. Nu känns det ändå som vi har några som kan bli bra. Vad ska man göra? Satsa på etablerade spelare och de som är bäst för dagen? Satsa på akademin? Köpa in lovade spelare från utlandet exempelvis afrika och jobba mer med scouting? Avtal med forward mfl? Kanske ska man göra alla delar. En sak som är säker är iallafall att vi måste satsa mer på ungdomsverksamheten. Jag menar om Peking kan ha såna framgångar ska vi minst kunna få samma framgångar. En annan sak jag tänkt på. Eftersom Axén styrka som tränare inte ligger i det defensiva spelet. Så tycker jag ÖSK ska gå all-in på offensiven i sommar. Vi har tidigare tagit in offensiva spelare och lyckats. Sobra, Astrit, Broberg mfl. Ser hellre att vi vinner med 4-3 och släpper in ett par. Anfall är bästa försvar, även om många säger att man ska bygga bakifrån. Nu tänker jag detta utifrån Axén egenskaper som tränare när jag skriver detta. SÅ hitta en lekkamrat till IGBO snarast. Skeppa iväg Sköld, Besara. Undra om Naah's låneperiod förlängs?
AIK Saywee
2017-06-02 00:45
Tack
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-02 00:22
@Saywee:
När min chef kommer in och kritiserar mitt utförda arbete kan jag säga att jag inte orkar med hans präktighet och åka hem, säga att han mobbar mig. För att sedan återkomma dagen efter och fortsätta på samma sätt. Eller då kan jag sätta mig och fundera på hans kritik och se hur jag kan förändra hur jag utför mitt jobb Det är alltid ett val. Jag ämnar inte fortsätta denna diskussion från nu.
AIK Saywee
2017-06-02 00:14
Brunnsborrar'n Kan inte du och minatankar ta över admins roll och skriva vad vi andra skall skriva, så att alla blir nöjda? Nu stänger jag av mig själv, orkar inte med mer präktighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-02 00:09
@Saywee:
Du undrade om ÖSK hade någon sportchef. Orden "axla något liknande" fanns inte med. Dina citationstecken är svåra att tolka eftersom du har som vana att sätta dem runt alla möjliga ord, många ggr utan att jag förstår varför. I övrigt för du sällan någon diskussion framåt eller startar någon. Känns som om dina 30 senaste inlägg hade man kunna varit utan. Jag tror att vanan att ibland kunna komma in och läsa och inte till varje pris tvångsmässigt skriva något vid varje tillfälle vore något du kunde ta åt dig av. Häromdagen sa du att du skulle "vila" härifrån en eller två omgångar men det höll ju bara till morgonen därpå. Men jag vet av erfarenhet att åratal av samma kritik mot dig rinner av som vatten på en gås. Det verkar som om du helt enkelt inte klarar rent intellektuellt att förstå kritiken emot dina intetsägande inlägg.
AIK Saywee
2017-06-01 23:07
Och Ivan Stenberg är kung !!! Sov gott zzz
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Karlstruum
2017-06-01 22:50
Saywee: Magnus Sköldmark är sportchefen. Sen har vi en VD vid namn Simon Åström. Media/fansens hand är Erik Wärlegård. Den blonda glada killen som håller i sportklubben (program från ösk på youtube) Alexander Axén tränar laget med Axel Kjäll som sin högra hand (assisterande tränare). Sam Masih har hand om skadorna och den nya fystränaren kommer jag inte ihåg namnet på men ska googla upp det. Godnatt!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sieverto
2017-06-01 22:46
Admins kom igen nu.
AIK Saywee
2017-06-01 22:37
Bland många diskussioner som flera forumister skriver inlägg om här, finns många mer eller mindre lättgooglade svar, beroende på hur kunnig man är på att hitta svar på frågor gällande Örebro Sportklubb eller fotboll. Men några har fått för sig att det bara är jag som skall hånas, eller? Varför, det blir ju bara spam! Jag undrade ärligt om någon i ÖSK's organisation kan axla något liknande "Sportchef". Vem och vilka väljer eller dikterar vad som skall diskuteras eller inte ??? Svårgooglat som fan !!!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-06-01 22:28
Spam
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-01 22:28
@Saywee:


lättgooglat
AIK Saywee
2017-06-01 22:18
Har ÖSK någon "sportchef"
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Matta
2017-06-01 20:07
Jonas r/
Nja inte riktigt så kanske. Jag tror mer att det handlar om att fastställa riktlinjer för i vilken utsträckning och på vilket sätt unga spelare skall matchas in. Jag tänker att sportchefen har mandat att ställa krav på i vilken utsträckning unga spelare skall matchas in sett över en hel säsong.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Saywee
2017-06-01 19:36
Jonas r Sportchefer kommer också och går, ursäkta, men detta med visioner, kontinuitet och långsiktighet är nog något vi får omvärdera eller vad det kan heta. Pengar har fått så mycket att hända och förändras allt snabbare, år efter år.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-06-01 19:11
[QUOTE=Matta]Mala/ Den som i normala fall skall ta beslutet att låta spelare C starta är sportchefen - om man har in sportchef i ordets rätta bemärkelse, alltså på en högre position än tränaren i organisationen. Sportchefen fokuserar då på klubbens långsiktiga sportsliga utvecklingen, tränaren på att vinna nästa match. Men sista ordet är klubbchefens. Eftersom ÖSK gjorde misstaget att låta sportchefen och tränaren hamna på samma position hamnar detta ansvar på Simon. Detta är enligt mig helt orimligt eftersom Simons kompetens inte finns inom fotbollen. Detta får till följd att ingen i organisation har långsikt utveckling av spelsätt och spelarutveckling på sitt bord. Samma situation händer nu när klubben skall fatta beslut om vilka tränare som skall leda laget i framtiden. Hade det funnits en riktig sportchef (överställed tränaren) hade ansvaret solklart hamnat på honom. Nu hamnar frågan på Simons bord, men som sagt, Simon är bra på väldigt mycket man hans spetskompetens finns inte inom fotbollen, vilket han säkert också inser. Gör om, gör rätt ÖSK. [/QUOTE] Menar du att sportchefen ska styra över laguttagningen? Svårt å se någon tränare som vill bli begränsad i det avseende. Hur skulle de gå till egentligen. Ska sportchefen komma ner innan matchen å säga nu spelar du Brorson istället för Brendan eller missförstår jag dig nu? Däremot håller jag med att sportchefen måste stå för det långsiktiga arbetet och annat gällande vision då tränare kommer och går.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-06-01 16:01
Egna tankar och funderingar från mig ... Nicknamn i ribban Detta med "gilla-tummen" är en underlig (weird) grej ibland, även på detta forum. Jag har två tummar, som jag använder stundtals, det är jädrigt krångligt att leverera båda och tar tid att använda dessa tillsammans, medans en är enkel. Har märkt att tummarna ökar i antal när det hettar till lite i diskussionerna (med undantag förstås) och har även förstått att jag både är hatad, men oxå att flera gillar mina åsikter i smyg (främst via pm). Några som är duktiga på ny teknik och kan manipulera, är födda med massor av tummar. Sorry, OT kanske, eller ett bidrag till ett vänligare forum ? Dagen mest intressanta inlägg är nog ändå de som svarat på MaLa's inlägg. Men tummarna är hittills få för dessa inlägg ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-01 14:15
Angående det här med "månadens spelare" så bör inte "gilla" vara en av knapparna som man röstar med. Omröstningen blir då viktad mot det alternativet då vissa bara "gillar" bilden. Försök ha det i åtanke i framtiden om ni läser det här på forumet :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-06-01 12:13
Siverto Eru på spamhumör ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-06-01 11:29
Videogranskning nästa på g nästa år!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-01 11:06
Spelar man fler juniorer så sänker man automatiskt lönekostnader. Sen tror jag det kan bli tufft för Blåvitt att tillhöra toppen under de närmsta åren, men en förening av den storleken kommer tillbaka om man får ordning på ekonomin.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sieverto
2017-06-01 10:12
@Saywee:

Svårgooglat får jag säga.

Kämpa klubben!!
AIK Saywee
2017-06-01 09:44
Motgångssupportern Intressant inlägg, beträffande den 3:e punkten om juniorer, där ligger väl Forward, Karlslund och Rynninge lika bra till, om inte till och med bättre än ÖSK. Iofs skiljer det i år några divisioner, men visioner tar tid ... Bara tankar, jag har inte fakta, det kanske någon annan har.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-01 09:39
@Motgångssupportern:
En plan som tvingades fram av deras ekonomi. De har en av AS högsta kostnader för externa kontrakt och sett till poängskörd. Deras utmaning har varit att minska kostnaderna utan att förlora sportsligt. Återstår att se om de klarar det. Helt riktigt att lag som inte kammar in miljoner årligen på internationella cuper måste jobba mer nerifrån och upp. Jag anser ff att ÖSK behöver en kompetent manager och fotbollsansvarig för hela linjen, som skall ha sin bas i klara styrdokument och visioner. Jag tror det blir väldigt svårt annars. Och då måste Simon se längre än 5 år framåt
Annons: