/fotboll/osk/forum/908.aspx/fotboll/osk/forum/908.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro pemo
2015-08-21 09:31
Jag tycker det är bra pengar, om ett stort antal AIK:are redan nu ( 10 matcher kvar ) tror att den sista matchen skall vara av sådan betydelse.

Eftersom jag kommer att ta farväl av allsvenskan denna dag, så kan jag lika bra sitta kvar. Omringad av gnagare, som i sin tur förbannar att de köpt biljett till en ointressant match. ÖSK avsågade och AIK som bäst femma detta år.
AIK mzuri sana
2015-08-21 09:11
Håller helt med BoP

Liten historia från bajenmatchen, kommer här ...

Jag råkade på norra läktaren hamna precis bakom en överförfriskad hammarbyfan, som större delen av första halvleken valde att stå. Mycket irriterande, då han skymde sikten och troligtvis inte hade accepterat en tillsägelse från min sida.

Efter ca 20 minuter hade jag fått nog och satte mig några rader längre upp, eftersom där fanns fler tomma platser (kanske 25-30).
Direkt kom en av ÖSK arbetande "funktionär" och undrade om jag hade köpt denna .

Svarade nej och förklarade min förflyttning och undrade samtidigt om han kunde/ville göra något åt problemet.

Svar "det är inte mitt jobb"

Jag flyttade ned tre rader, för jag ville se matchen och tyckte synd om de unga tjejer som satt kvar bakom en grönvit supporterrygg.

Träffade Simon i halvtid och hejade bara på honom, skippade att ta upp detta eftersom jag var dubbelt förbannad:(

I andra halvlek hade "problemet" inte hittat tillbaka till den sittplats han stod på i första halvlek.

Nåväl, jag var efter matchen besviken på i första han matchresultatet men även på ÖSK-funktionärens nonschiga beteende.

Jaja, jag lämnar detta bakom mig, det får vara historia !

Laddar och ser fram emot tredje segern i Halmstad:)

Heja ÖSK
Örebro flesklepp
2015-08-21 07:23
@Erik Wärlegård:

Håller med dem som beskriver "erbjudandet" om att flytta som något av ett erbjudande under galgen. Jag minns hur det var när jag för ett antal år sedan satt på sektion P på en hemmamatch mot Hammarby och vilken hatisk och hotfull stämning det var då. Trygg var allt annat än vad man kände sig då. Och då ska man komma ihåg att AIK:arna är etter värre än Hammarbyarna.
Örebro Center
2015-08-21 00:04
@Erik Wärlegård:Håller med fullt
Örebro Erik Wärlegård
2015-08-20 23:43
Undrar ni något ytterligare får ni gärna ringa. Jag finns som sagt på 019-167317.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erik Wärlegård
2015-08-20 23:42
Droos // Korrekt. Vi sålde de sektioner som de senaste 10 åren i princip endast nyttjats av bortasupportrar. Därefter satte vi stopp. Vi visste om det stora intresset och ville självklart sälja dessa. Örebropubliken har dock hela tiden funnits med i beaktning. Därför släppte vi enbart vissa sektioner. Alla andra av höstens matcher ligger uppe till allmän försäljning - alla sektioner.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erik Wärlegård
2015-08-20 23:38
Bastard on parade // Trygg är/ska man alltid vara på Behrn Arena. Vi valde att lyssna på kritik som vissa framförde efter Bajenmatchen. Återigen, nu får man (om man vill) flytta sig för en match. Ni som vill sitta kvar, gör det. Min personliga åsikt är att jag hellre ser ett fullt Behrn Arena än ett halvtomt. Oavsett vilken lagtillhörighet som platserna fylls av. Däremot kommer jag aldrig sluta drömma om en passionerad Örebropublik som fyller platserna till brädden. För att nå dit krävs hårt jobb och att våga testa nytt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-08-20 22:56
Erik//

Bra att du/ni är här och följer debatten. Att försäljningen just nu endast är öppen för medlemmar och årskortsinnehavare är positivt. Däremot så håller jag fast vid att det inte är bra att försöka flytta ÖSK:are till norra läktaren. Ni skriver att det är frivilligt, men man blir ju i princip tvingad att flytta till norra läktaren om man vill känna sig trygg. Så ska det inte vara när ÖSK har hemmaplan. Man får ju intrycket att ÖSK inte kan garantera säkerheten för ÖSK-supportrar på södra läktaren.

Om ÖSK vill undvika irritation så är ju ett alternativ att till exempel inte släppa in bortasupportrar till hemmastå eller levande sittplats (inte så levande i år förvisso) på Sektion K. Att det bara handlar om snabba pengar är ju uppenbart. Hoppas det inte kostar oss en Allsvensk plats och tiotals miljoner bara.
Örebro Center
2015-08-20 22:14
@Droos:
Att Östra och sektion P går till stora bortaklackar har varit rätt vanligt förekommande tidigare. Senast mot DIF. Skillnaden är väl att trycket är ovanligt hårt denna gång. Med en sjunkande publik för ÖSK ser jag inget konstigt i att man vill släppa på lite mer. Om det skall bli ett gulsvart hav eller svartvitt hav är väl upp till oss genom att köpa upp återstoden. Men det intresset verkar ännu inte finnas och frågan är om det ö.h.t kommer att uppstå. Varför då inte sälja ut resten. Det väl ett fritt land att besöka arenor i mån av biljetter. Ska vi stänga dem ute och ha osålda platser? Däremot bekräftar det att det "fria valet att sitta kvar" inte i praktiken är ett sådant fritt val med tanke på vilka man riskerar att få sitta med. Jag hade bytt om jag haft abonnemang på södra. Utan tvekan.
Örebro Nicka i ribban
2015-08-20 21:59
@Erik Wärlegård:

Det här tycker jag sammanfattar allt på ett bra sätt.
Örebro Droos
2015-08-20 21:54
Du får det att låta som att Ni stängde försäljning av biljetter innan det var "försent". Östra samt två sektioner av södra sålda ni direkt till AIK utan möjlighet för ösk:are att köpa. Försäljningen till allmänheten hade ju inte ens börjat då. Varför vrider du på verkligheten i din skrivelse?
Örebro Erik Wärlegård
2015-08-20 21:08
Bastard on parade // Om vi inte hade stängt försäljningen för AIK:are fram till 18/9 hade arenan varit slutsåld nu, med enbart AIK:are. Nu erbjuder vi våra supportrar första tjing. Vi tror att det är bäst att först fylla Norra och sen förhoppningsvis även södra, men i läget vi befinner oss i har vi inte den efterfrågan. Vi fick en del mail och klagomål efter Bajenmatchen, speciellt från de sektioner där många 08-supportrar huserade. Därför erbjuder vi nu chansen att byta biljett. (Inget tvång, man får sitta kvar om man vill) Det har dessutom varit ett önskemål från våra säkerhetsansvariga att samla AIK-supportrar på ett och samma ställe. Well, well. Ska inte bli långdragen. Kan vara bra att veta att besluten som vi tagit handlar om: 1. Få så många ÖSK:are som möjligt att köpa biljett tidigt. 2. Undvika irritation för dem med årskort på sektioner där många bortasupportrar köper/köpt biljett. 3. Säkra bra intäkter till en match som är stekhet nu, och kanske "ointressant" för AIK 31/10. Jag finns på 019-167317 om ni har frågor eller synpunkter. Heja Sport!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jekl
2015-08-20 20:02
Halmstad ligger under mot Trelleborg just nu, hoppas att det inte skapar extra tändning inför söndagsmatchen om de skulle åka ur cupen..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jekl
2015-08-20 20:01
Nej Ali Kahn sa själv att han skulle kunna spela. Han spelade nästan en halvlek med bruten näsa mot Helsingborg och antar att det finns någon slags skena han kan ha. Men man kan alltid hoppas :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor
2015-08-20 19:53
Vet inte om någon redan haft uppe detta men i gårdagens match mellan Helsingborg och Halmstad bröt HBKs mittback näsan. Det borde innebära att även han är borta från spel till matchen mot oss. I så fall saknas både Ali Kahn och Liverstam.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-08-20 19:23
@Godzilla Hårddisksson:


Jag tror att de flesta fattar att ett det ger pengar i ett kortsiktigt perspektiv att sälja fler biljetter till AIK:are. Däremot så finns det ju många andra faktorer som talar emot det. Du räknar med att ÖSK har säkrat kontraktet inför den sista omgången. Det är nog tyvärr troligare att det har blivit klart med en nedflyttning än ett säkrat kontrakt inför AIK-matcher. Och skulle det vara så att vi fortfarande har chansen att klara av kontraktet så ger vi AIK en enorm fördel. Det kan få effekter både kortsiktigt och långsiktigt ur ett publikperspektiv. Alla vi som är lättkränkta tappar ännu mer förtroende för ÖSK. Vissa kommer nog säkerligen strunta i att gå på matcherna när ÖSK så tydligt tar ställning emot hemmasupportrarna för lite snabba pengar.

Vi behöver varenda krona som vi kan få in. Det håller jag med dig om. Hur man får in pengarna är ändå en viktig fråga. ÖSK har valt fel, det är jag övertygad om.

Lekiller//

Om man inte har en fet plånbok är det desto viktigare att det blir rätt. Det gäller i synnerhet ÖSK som inte klarar av att sälja oönskade spelare. Visst vore det fantastiskt att ha 3-4 scouter, men alternativen som ÖSK har att välja mellan är inte 3-4 scouter eller obefintlig scouting. Det finns ju även en anledning till varför ÖSK inte har någon fet plånbok längre, trots att det inte var länge sedan ÖSK hade ett eget kapital på några miljoner kronor och kontroll över intäkter och kostnader.

Självklart ska man inte behöva ta ansvar för andras beslut. Skulle det vara så att andra personer har fattat dåliga beslut så har ju ÖSK all möjlighet i världen att rätta till det idag. Vad som man även måste beakta är att personerna i ÖSK:s styrelse inte ändras särskilt ofta och när det väl sker ändringar så är det sällan några större förändringar, med undantag för de ändringar som skedde efter att Spelarinvest köptes ut från Elitfotboll. Som ett exempel så fanns Björn Åqvist, Peter Ahlstrand, Rose-Marie Frebran och Kent Norström med i styrelsen 2010 samtidigt som Dennis Dicksen var suppleant.
Örebro Aspen.
2015-08-20 17:15
Ungdomar ska veta sin plats. På bänken
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Nicka i ribban
2015-08-20 15:38
@Fy bubblan:

Pode har ju faktiskt gjort 1 bra match (Elfsborg borta) i år. Svårt att flytta på honom då.
Örebro Tokaij Azsu
2015-08-20 15:33
Nu har jag swishat en Kuban till Halmstad! Gör det ni också om ni har möjlighet!

Heja ÖSK!
Örebro # brorzan
2015-08-20 14:50
Astrit siktad i Sthlm. Shoppingresa eller säljresa?
Örebro Lekiller
2015-08-20 14:47
[QUOTE=Godzilla Hårddisksson]Vad folk inte verkar inse är att ett absolut smockfullt Vallen innebär rätt fin kosing till klubben. Scenariot jag räknar med är att ÖSK redan säkrat kontraktet inför sista omgången och då skiter jag faktiskt i om det sitter fler AIK:are på läktarna än ÖSK:are, vi behöver varenda krona vi kan få in inför framtida satsningar. [/QUOTE] Exakt! Vi får hoppas ÖSK redan har klarat kontraktet och AIK har guld chans. Kan bli en trevlig match då.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Godzilla Hårddisksson
2015-08-20 14:27
Vad folk inte verkar inse är att ett absolut smockfullt Vallen innebär rätt fin kosing till klubben. Scenariot jag räknar med är att ÖSK redan säkrat kontraktet inför sista omgången och då skiter jag faktiskt i om det sitter fler AIK:are på läktarna än ÖSK:are, vi behöver varenda krona vi kan få in inför framtida satsningar.
Örebro Fy bubblan
2015-08-20 10:50
Jag är sent på't men Lundberg fick alltså inte ens hoppa in i ledning 2-0 borta mot ett division 2-lag. Jag som hoppats att han tillochmed skulle så få starta.
Örebro Center
2015-08-20 09:08
Det är väl främst på den sportsliga sidan där man grovt överskattade truppen, som misstagen begåtts denna säsong. Inget kan bevisas att det hade blivit bättre med en renodlad sportchef men gud vad jag saknar en sådan i klubben. En renodlad sportchef som fattar fotboll och som har bra kontakter och 100% jobbar med det sportsliga men som också kan fungera som motvikt mot tränarteamet. Någon kanske nu säger: Ja men Sköldmark är ju sportchef. I sådana fall har han bevisligen inte gjort ett bra jobb till i år. Men såvitt jag förstår har Sköldmark en mix av uppgifter. Åtminstone var det så tidigare. Jag saknar också en renodlad individuell tränare. En sådan tycker jag är enormt viktigt. Hur ÖSK scoutar vet jag inte. Men om man jämför ÖHK har de en kille som enbart reser runt och bla kollar de lägre ligorna vilket har resulterat i minst tre nyförvärv "nedifrån" som är/ser ut att vara lyckade. Jag vet också att han kan leta spelare som är skräddarsydda enligt klubbens önskningar. Alltså vissa spelartyper eller spelare för vissa positioner. Han kanske har fler uppdragsgivare än ÖHK men jag vet att ÖHK samarbetar med en sådan.
Örebro Darum müssen wir reden
2015-08-20 08:13
@Bastard on Parade:Det är bara känslan jag får när jag läser vad du skriver. Det är också därför jag formulerade mig precis så ...
Örebro Aspen.
2015-08-20 05:59
Lekiller// ÖSK ledning byts inte så ofta, Flertalet har hängt med i minst 10 år (uppskattar jag)
Örebro Lekiller
2015-08-20 01:22
[QUOTE=Bastard on Parade]Darum müssen wir reden// Jag tror absolut inte att tränare, kontor, spelare eller styrelse är ute efter att sänka klubben. Däremot så fattar de otroligt många dåliga beslut och att försöka ge hela Södra läktaren bortasupportrar är en katastrof. Jag tvivlar inte på att ÖSK gör sitt bästa för att värva rätt spelare. Problemet är att det alldeles för ofta blir fel. Jag är övertygad om att alla gör sitt bästa, men jag är även övertygad om att det saknas kompetens hos såväl tränare, spelare och styrelse. Att det saknas kompetens hos tränarna och spelarna är ju något som faller tillbaka på den inkompetens som finns hos styrelsen. Du får gärna utveckla varför du har känslan att jag tror att tränare, kontor, spelare och styrelse är ute efter att sänka klubben. Jag har kritiserat beslut som fattats och arbetsmetoder och ingenstans i min argumentation har jag ens antytt att någon ska vara ute efter att sänka klubben med vilja. [/QUOTE] Har man inte en fet plånbok kan man bara inte peka på vad man vill ha å så får man det! Hade man haft en fetare plånbok så hade förmodligen både Bärkroth och Almebäck spelat för ÖSK nu. ÖSK har inte råd att ha 3-4 anställda scouter med uppdrag att leta spelare till ÖSK. De beslut som fattats tidigare får de som då satt i ÖSK ledning svara för. Inte dagens ledning!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-08-20 01:11
Darum müssen wir reden//

Jag tror absolut inte att tränare, kontor, spelare eller styrelse är ute efter att sänka klubben. Däremot så fattar de otroligt många dåliga beslut och att försöka ge hela Södra läktaren bortasupportrar är en katastrof. Jag tvivlar inte på att ÖSK gör sitt bästa för att värva rätt spelare. Problemet är att det alldeles för ofta blir fel. Jag är övertygad om att alla gör sitt bästa, men jag är även övertygad om att det saknas kompetens hos såväl tränare, spelare och styrelse. Att det saknas kompetens hos tränarna och spelarna är ju något som faller tillbaka på den inkompetens som finns hos styrelsen.

Du får gärna utveckla varför du har känslan att jag tror att tränare, kontor, spelare och styrelse är ute efter att sänka klubben. Jag har kritiserat beslut som fattats och arbetsmetoder och ingenstans i min argumentation har jag ens antytt att någon ska vara ute efter att sänka klubben med vilja.
Örebro Darum müssen wir reden
2015-08-20 00:59
@Bastard on Parade:


Det känns som du tror att tränare, kontor, spelare och styrelse är ute efter att sänka klubben och inte kämpar på som sjutton för att lösa både spelmässiga och ekonomiska problem. Det tror jag de gör.

Tyvärr blir det allt tydligare att vi går mot en europeisk situation där serien går av på mitten med positiva spiraler (MFF) och negativa spiraler (ÅFF, ÖSK, HBK. FFF). Jag tror man jobbar häcken av sig för att lösa detta även om man i alla lägen inte anser sig kunna tala om vad som är på gång. De tre senaste värvningarna är jag övertygad om gjorts för att man tror att det skall hjälpa ÖSK att undvika nedflyttning i tid före 30e omgången, inte för att man letar efter sämsta möjliga spelare att spendera de sista slantarna på.
Örebro Lekiller
2015-08-20 00:43
Fy fan va alla bara gnäller hela tiden! Vill ni inte byta plats för 1 match så gör inte det! Vill ni sitta på er plats som ni suttit på i 39 år så gör det då! Men kom fan inte å gnäll sen om ni hamnar mitt i en livlig och hotfull situation. För ÖSK kommer släppa alla lediga platser på södra åt allmänheten. De som vill köpa en plats kommer att kunna göra det. AIK och Örebroare! Kom sen inte heller och gnäll när ÖSK inte har råd att värva in bättre spelare än sådana som är petade i andra klubbar! För ni vägrar flytta på er för 1 match, en match som kan inbringa lite extra pengar till ÖSK kassa.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: