/fotboll/osk/forum/8941.aspx/fotboll/osk/forum/8941.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-27 23:03
E-A//

Din elva ser bra ut, frågan är ju bara om Larsen bör spela på bortaplan? Han har ju tydligen varit blek mot Qviding, Umeå och nu Falkenberg... Är vi så beroende av honom?

Sen har vi ju Näfver som inte har varit i närheten av sin kapacitet på bortaplan! Kanske måste Walker träna laget mer på naturgräs? Lite träligt kanske att åka till Marieberg pga det...
Örebro kubanen_90
2006-08-27 22:55
Mittåt, E-A//
Tack för svaren.
Örebro Mittåt
2006-08-27 22:54
4-0 Gyorgi Gyosev

Kyosev har börjat producera. Dessutom verkar det som om han bytt namn. Men det kan ju vara tryckfelsnisse som varit framme.

Hur som helst med det. Bottenlaget i div 2 Östra (Rynninges serie) är Kungsörs BK. De ligger allra absolut sistast. Idag slog de ett antagligen underskattande IFK Eskilstuna på deras hemmaplan med 5-0. Lasse Zetterlund kan inte ha varit alltför glad efter den holmgången.

Trots den stora vinsten ligger Kungsör fortfarande sist.
Örebro Mittåt
2006-08-27 22:45
kubanen90// Bara så att allt är klart.

Spelarinvest har ett eget kapital på 13 mkr. Det är de pengar som succesivt stoppats in i bolaget. Men en rätt stor del av detta belopp har redan investerats. Till exempel då man försökte rädda elitlicensen. Friska pengar för nya investeringar är väl ungefär eller litet drygt hälften av detta belopp.

För att de redan investerade pengarna skall kunna användas så krävs det att någon eller några av spelarna i truppen säljs.
Örebro E-A
2006-08-27 22:44
kubanen_90//
Fredrik Olsson verkar ha gjort en helt okej säsong för MaIF men inte fått ut sitt max.. han har ju vart lite skadad under säsongen så det kan ju bero på det.. men han är ju ung och har framtiden för sig, han är dessutom väldigt snabb och målfarlig vad jag förstått så det kanske vore nått att satsa på men nu känns det lite försent för denna gång..
Örebro E-A
2006-08-27 22:39
Mittåt//
har haft exakt samma tankar som dig ang. truppens bredd ett bra tag nu.. uppenbarast blev det väl under Degen-matchen när Walker inte gjorde ett enda byte trots att vissa verkade lite trötta på slutet.. men vad ska man göra när det inte finns alternativ? vi har en hygglig förstaelva men en skada eller avstängning skapar kaos på en gång.. det är ju också en ekonomisk fråga. de kan ju inte bredda truppen så mycket som man skulle villja p.g.a att en SE-budjett måste hållas men det finns fler positioner än just anfallet som jag tycker det börjar bli lite akut att förstärka på..
Örebro Kenneth.
2006-08-27 22:34
kubanen_90//
De borde ha bättre svar och veta var felet ligger. De kanske inte vill såga sina spelare eller så ligger felet hos tränarduon...
Örebro kubanen_90
2006-08-27 22:33
Såg att Spelar Investmant hade 13 mille. Ge oss någon super spelare till nästa år. Hur har det gått för Fredrik Olsson i MAIF i år?
Örebro Kenneth.
2006-08-27 22:32
E-A//
De får ju ändå spela typ varannan gång på olika underlag. Det bästa vore nog att SvFF ändrar på kraven på speldugliga planer som ändå vartenda år spricker.
Ändra spelschemat och kör intensivare på sommarmånaderna med 2 matcher i veckan...

Var en tankegång iaf...
Örebro Mittåt
2006-08-27 22:29
Vad jag tänkte skriva och som försvann var att jag tror att en anledning till att laget underpresterar är att truppen är för tunn.

Det finns i princip ingen konkurrens om platserna i startelvan, vilket kanske gör vissa spelare en aning bekväma.

Tränarna har små möjligheter att ställa en spelare åt sidan om denne drabbas av en formsvacka eller liknande.

Tränarna har små möjligheter att ändra matchbilden under pågående match. Spelarna på bänken (undantag Näfver) är sämre än de som är på planen och kan inte tillföra något nytt.
Örebro E-A
2006-08-27 22:28
Mittåt//
har hänt mig några gånger idag med trots att jag varit aktiv en kort tid innan.. nått stämmer inte riktigt idag..

DaaL//
komentarer ang. min elva?

skulle Mirza funka som vänsterytter, nån som vet?
Örebro kubanen_90
2006-08-27 22:27
JAg börjar bli så jävla trött på att Hammar och Walker är helt ställda efter VARENDA JÄVLA MATCH JUST NU! Nää skär ner spelarnas löner och skapa vinspremier istället då kanske de börjar spela bra igen! FY FAN!
Örebro E-A
2006-08-27 22:26
Kenneth.//
eller så kan ju laget träna oftare på gräsplan.. jag tror konstgräset ger oss fler fördelar än nackdelar sett till det stora hela..
Örebro Mittåt
2006-08-27 22:26
Är det något skumt med forumet för tillfället?
Precis som Kerberos har jag några gånger idag råkat ut för att siten skickar iväg mina inlägg ut i tomma intet.

Detta brukade hända om man höll på och skrev så länge att man blev utloggad. Men då kunde man i allmänhet "bläddra tillbaka", hitta sitt inlägg, kopiera det, logga på och klistra in det.

Men nu när man bläddrar tillbaka hamnar man utanför Svenska Fans där man var innan man kom hit.
Örebro Kenneth.
2006-08-27 22:20

Riv bort plasten och så gräs!
Örebro E-A
2006-08-27 22:18
K8//
det är väl vi supportrar, om några, som kan påverka? kanske inte just på detta forum men genom att inse problemen kan vi ju påverka mer än att bara säga "fan det här suger!" det vet ju redan alla att det gör.. VI KAN PÅVERKA!!! det är vi som betalar deras löner! det är vi som gör att ÖSK, som elitklubb, existerar över huvud taget! utan oss skulle ÖSK gått i konkurs för länge sen p.g.a de "smarta" personer som smutsat ner styrelsestolarna genom de senaste åren..
Degerfors Red Farmer
2006-08-27 22:17
Mackan//

Måste tyvärr hålla med även om intrycket av Garcia. Det vi hoppas på är förstås att det handlar om aklimatisering. Faktum är att Mendes varken levererade eller såg speciellt vass ut första tiden ...

Vad gäller Seb spekulerades en hel del. Vad jag kommer landade det (spekulationerna alltså) i att parterna inte kunde enas ekonomiskt. Till saken hörde att det inte var 100 att Ola faktiskt skulle sticka då - det dör drof ut på tiden (Toivonens vara eller icke vara hade förstås betydelse för vilka lagdelsförstärkningar som prioriterades men självklart även för ekonomin).

Men visst - ett tag hette det att styrelsen ville ha hem Seb men inte Tony. Detta har han dock vad jag förstår dementerat. En egenhändigt ihopsnickrad teori från min sida är emellertid denna: Tony tycks ha jobbat ganska hårt på att få bort det degerforstypiska i att hela bygden är med och styr och ställer. Det där torde vara värre ju fler av släktens släktingar som finns i truppen och runt laget. Jag tror faktiskt Mål-Otto fick offras just tack vare detta - svårt att ha "spelare som är större än laget" brukar det ju heta - i DIFs fall kan det här formuleras som att det är svårt med spelare som är mer Degerfors än Degerfors om du fattar vad jag menar.

Som kanske är känt är Henriksson precis som Berger en DIF-spelare av 2:a generationen. MIN teori är faktiskt att Tony inte ville ha in ännu en brukspöjk helt enkelt (långt och kanske långsökt - you asked =)

p.s. ni kan va lugna BP åker inte hem från Valla med mer än 1 poäng imorr'n.
Örebro E-A
2006-08-27 22:12
Aspen//
jag tror också Walker måste börja anpassa spelet bättre till förutsättningarna. eftersom vi alla är smärtsamt medvetna om att ÖSK har allvarliga problem på bortaplan måste man ju göra allt för att det ska bli bättre. det har ju vart såhär i flera år nu men det är mer acceptabelt mot det bättre motstånd som bjöds i Allsvenskan, nu kan vi inte "bjussa" sämre lag på fler poäng!
Örebro K8
2006-08-27 22:12
Jo det känns ju verkligen som att vi kan påverka här ifrån vårat lilla forum.

Jag vägrar äta upp denna skitinsats, svälja och se fram emot nästa match som om inget har hänt. Nu är det skärpning som gäller!
Örebro Henrik(ÖSK)
2006-08-27 22:11
Mycket snack om underpresterande men skapar man elva avslut på mål är det väl någon helt annat. Desperation kanske? Stress? Vinner BP nu blir det obehagligt...eller kanske bra? Det kanske passar Sportklubben bättre att jaga än att hålla undan.
Örebro E-A
2006-08-27 22:07
K8//
känns iallafall mer givande än att smäda spelarna och deras familjer.. blir ju inte gladare men vi kan ju få en viss insikt i vart problemen ligger genom att gå igenom dom.. genom att se och ta tag i kärnan av problemen kan man ju göra nått åt det ist för att skita i dom, skriva att allt suger och hoppas att det blir bättre av sig självt..
Örebro Aspen
2006-08-27 22:07
Att ändra spelsystem i grunden är nog inte lösningen. Anpassa det i stället till de möjligheter som Halilovic ger. Möjligen mer defensivt på bortplan men det är svårt vi behöver ju alla poäng.
Åk INTE matchdagen till Trelleborg eller Ljungkile. Gör allt för att komma i topptrim till matchen.
Örebro K8
2006-08-27 22:03
Varför fortsätta sitta och leta "realistiska förklaringar"? Det är väl det vi har gjort hela tiden efter dessa pinsamma insatser och har det blivit bättre, blir vi gladare av det?

Usch fy fan va äckligt det här är.
Örebro E-A
2006-08-27 22:02
DaaL//
det är en bra elva.. så här skulle jag formaterat den:

--------------------Westman--------------------

F.Samuelsson--P.Haginge(ev)--Holgersson--Riddez

Anttonen------Nordback----Larsen------Näfver

--------------Halilovic------Seb-----------------

det finns ändå vissa frågetecken med denna elva.. Näfver på bortaplan? Larsen's form (som verkar gå nedåt igen..)? Halilovic skicklighet (har inte sett han)? Samuelsson är mest med p.g.a att det saknas alternativ på den positionen.. alt. skulle jag kunna tänka mig att sätta in Mirza på mitten för han funkar inte som ytter va?
Örebro E-A
2006-08-27 21:53
dietrich//
nej inte ändra spelsystem, det tycker jag överhuvudtaget man inte ska exprimetera med mitt under säsong.. men det måste ju visas nu att man VILL till Allsvenskan och SATSAR på det! fan satsa allt! vi har allt att vinna å inget att förlora nu!

tror att spelet är brukbart och jag tycker de visar det också genom att producera så många målchanser men det gäller ju att sätta dom också! självförtroendet kanske inte är det bästa hos spelarna just nu och det beror säkert en del på Gif matchen och flera andra matcher där vi inte haft marginalerna på vår sida.. det är hög tid att vi rycker upp oss nu om vi VILL ta oss till Allsvenskan! jag önskar bara att ledningen också kunde ta det faktumet till sig..
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-27 21:48
Kanske måste vi spela mer defensivt på bortaplan?

--------------------Westman--------------------

F.Samuelsson--P.Haginge(ev)--Holgersson--Riddez

Anttonen------Nordback----Henriksson------Näfver

--------------Halilovic----Jelecak--------------
Örebro E-A
2006-08-27 21:47
DaaL//
just ja hade förträngt det.. tack för påminnelsen! =(

tyvärr känns det så just nu men ingen verkar ju ha lust att ta tag i det.. vi har alla förutsättningar men styrelsen verkar ju tro att det ska komma gratis allt..
Örebro dietrich
2006-08-27 21:46
E-A//
Ja, det kunde kanske blivit annorlunda. Men jag tror nog inte att Walker skulle ändrat spelsystem även om han varit på plats tidigare. Jag är rädd för att han inte vågar sig på förändringar mitt i säsongen. Men det spel som fungerade så bra under vårsäsongen har nu analyserats av motståndarna och de vet precis hur de skall spela mot ÖSK.
Örebro E-A
2006-08-27 21:45
DaaL//
om han inte kan komma igen så har vi ett riktigt allvarligt problem framför oss.. Kapten och Jansson håller inte som mittbackspar, dom är för söliga.. Näfver verkar inte hålla på bortaplan av nån konstig anledning så Jeffs måste nog ta hans plats och han håller inte heller, enligt mig.. detta för att Glenn måste ta Janssons plats på Mittbackspositionen.. kanske går att flytta ner Mirza på mitten om Halilovic håller?
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-27 21:43
E-A//

Vi vart ju nollade av både Trelleborg och Qviding... Hemska minnen! Håller vi på att slarva bort den allsvenska platsen?
Annons: