/fotboll/osk/forum/879.aspx/fotboll/osk/forum/879.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Center
2015-09-18 23:44
@Cherokee (gamla Saywee):
Ja hur skall ÖSK kolla det? Vakterna kan gå runt och lyssna efter Stockholmsdialekt i köerna? Men då återstår ju problemen med alla Wanna-Be-DIF:are bosatta i länet. Här har ÖSK en riktigt svår nöt att knäcka! Online kan sajten kolla om IP-adressen kommer från stor-Stockholm och då direkt neka köp. Finns nog många sätt. Tycker Erik skall lyfta detta problem i ett extra insatt studio-ÖSK och be om förslag.
Örebro chetchup
2015-09-18 23:21
Enligt rykten från AIK-håll kommer många AIK:are be anhöriga/vänner i Örebro att köpa biljetter till västra stå åt dem. De kommer sen klä sig neutralt. Detta är inte bra alltså. Jag vet detta för att jag själv blivit tillfrågad.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-09-18 23:15
@Cherokee (gamla Saywee):

Återstår väl endast lögndetektor kopplad till kassan eller datorn varifrån man köper sin biljett
Örebro bison
2015-09-18 23:10
AIK-supportrar som köpt biljett till Västra stå kommer att avlägsnas från arenan

Läs inläggen Saywee!!!

Det framgår att det inte är framförallt vid inköpet utan på arenan! Det framgår också att det är Västra och familjeläktaren som det handlar om.
Om du vill fortsätta yra om inkognito supportrar på andra läktare eller Stortorget så kan du väl för i helvete skaffa en blogg
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-18 23:01
Vinnartradition, jag tror att jag förstår vad du skriver, men det gäller inte bara Västra stå.

Hur kan man i samband med biljettköp, oavsett hur det går till, avgöra supportertillhörigheten hos den som köper?
Örebro flesklepp
2015-09-18 22:44
@Cherokee (gamla Saywee):

jo, det är klart att hen kunde ha gjort
Örebro Vinnartradition
2015-09-18 22:26
@Cherokee (gamla Saywee):


AIK-supportrar är inte direkt kända för att vara diskreta med sin lagtillhörighet. Om det blir bråk på Västra till följd av att AIK-supportrar köpt biljetter där har ÖSK enbart sig själva att beskylla.

Än så länge är jag imponerad av hur ÖSK valt att hantera biljettförsäljningen. Jag hoppas bara att Skuthälla och hans vaktbolag arbetar i enlighet med det ÖSK kommunicerat nedan:

"Biljetter till ståplats för hemmasupportrar (Västra Stå) och till familjeläktaren säljs endast på ÖSK Fotbolls kontor och Örebrokompaniet och endast till ÖSK-supportrar. AIK-supportrar som köpt biljett till Västra stå kommer att avlägsnas från arenan."
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-18 22:07
Alltså, stående på sittplats är ett otyg!!!
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-18 22:04
Ja, därför skrev jag "ÖSK-personal"

Bad honom att hjälpa de stackars tonorstjejerna, som oxå satt bakom den stående på sittplats, genom att kontakta matchvärdrar eller vad det heter ...

Svar
"Det är inte mitt jobb"

Är det något mer du vill veta ?
Örebro flesklepp
2015-09-18 21:58
@Cherokee (gamla Saywee):
Men, det var väl en kaffebryggare du pratade med?
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-18 21:30
@Vinnartradition:


Hur man tänker urskilja vilka som supportar vilket lag, är för mig fortfarande en liten gåta.

Jag beskrev dessutom tidigare i ett inlägg, att när jag bytte plats bakom en aspackad stående Bajenfans och fick noll hjälp av "ÖSK-personal" utan snarare blev ombedd att flytta på mig från den plats jag flyttat till, till en annan ledig plats eller tillbaka till den som jag betalat för.

Klent agerande ...

Förstår att om man är klädd i "lagets" färger så klassas man som en viss supporter, men om man av rädsla valt neutral klädsel, hur blir det då?
Örebro Sunnanlid (2013)
2015-09-18 20:58
@widemarsh:


Hade nog varit bättre om de lyckats kvittera, men å andra sidan hade vi ändå åkt ner till kvalplatsen på sämre målskillnad. Nu är HBK åtminstone lite avhängda med ett mardrömsprogram framför sig. Nu gäller det för oss att gå om FFF igen. Blir riktigt lurig hemmamatch mot dem men vi måste se till att åtminstone inte ligga mer än två poäng efter till dess.
Örebro Lekiller
2015-09-18 20:10
[QUOTE=Droos]Angående vad? [/QUOTE] Samma som Roswall undrar. Angående AIK matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2015-09-18 20:04
Jag hoppas att ÖSK lever upp till den text de publicerat på hemsidan:

"Biljetter till ståplats för hemmasupportrar (Västra Stå) och till familjeläktaren säljs endast på ÖSK Fotbolls kontor och Örebrokompaniet och endast till ÖSK-supportrar. AIK-supportrar som köpt biljett till Västra stå kommer att avlägsnas från arenan."

ÖSK:s säkerhetsansvarige Johan Skuthälla är stor AIK-supporter. Frågan är om han och hans vaktbolag arbetar efter det som står ovan.
Örebro widemarsh
2015-09-18 19:57
Vågar man hoppas på att Halmstad ska kunna kvittera mot FFF? Inget kul att ligga på kvalplats igen.
Örebro ÖSK-Karl
2015-09-18 14:02
@Minatankar:


Tror tyvärr inte att det hjälper, när Leksand låg i SHL hade ishockeyn samma problem, vakter var snabbt på plats men det hjälpte inte. Inte ens att man drog ut ett antal ur Arenan för att "skrämma" övriga, det gick helt enkelt inte att få dem att sätta sig. Däremot var polis på plats snabbt för smockan hängde i luften från de som naturligtvis ville sitta just på sittplats.
Örebro Bastard on Parade
2015-09-18 13:56
@frrreddo:


Det är ju ingen nyhet att ÖSK, ordningsvakter och polis inte vågar ingripa mot Stockholmslagens supportrar. Ordningsvakter, polis och publikvärdar lät ju en Hammarbyare provocera framför Västra läktaren utan att ingripa. Eller ja, de ingrep först när ÖSK-supportrar reagerade på provokationen och de agerade mot ÖSK-supportrar som vanligt.

Det är ju likadant med pyrotekniken. De skulle aldrig ta sig upp på bortasektionen när AIK, Hammarby eller Djurgården är på besök, men det tar inte många sekunder innan de tar fram batongerna och kliver in på Västra läktaren.
Örebro frrreddo
2015-09-18 13:20
Jag uppfattar det som att publikvärdarna är rädda och inte vågar säga till. Så var det de tidigare matcherna mot Sthlms lagen. Alla som kommer från Sthlm är ju inte huliganer? Men de finns väll väktare att tillgå? Flera stycken som hamnade bakom just sådana klungor var märkbart irriterade och påtalade det för publikvärdarna
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-09-18 12:51
amn: Droos
Sänt: 2015-09-18 11:23
//

ÖSKs uppmaning att byta biljetter är jag inte så insatt i och vill inte kommentera.

Däremot håller jag helt med dig om att det inte är acceptabelt att bortalagets supportrar som det nu varit på flera matcher tillåts stå upp på våra sittplatsläktare och skymma sikten nästan helt för alla de som betalt dyra pengar för att sitta.

Här behöver man använda speaker, matchvärdar och om nödvändigt vakter för att de som betalat för sittplats ska kunna få se matchen sittande.
Örebro Droos
2015-09-18 11:23
Du förstår mig inte. Jag har inga problem med att AIK:are köper biljetter. Först till kvarn, liksom.

Men, jag analyserar redan nu de problem kommer att uppstå när så MÅNGA motståndarsupportar kommer befinna sig på läktare som de normalt aldrig huserar på:

1) Att uppmana årskortsinnehavare på Södra att flytta över till Norra är dåligt gjort av ÖSK. ÖSK v-e-t ju att en massa AIK:are som köpt biljett till Södra kommer stå upp hela matchen. Troligen blir det hela läktaren. Detta är en av huvudanledningarna, gissar jag, till ÖSK:s uppmaning. Ändå anges det inte som någon möjlig anledning i informationsutskicket för en månad sedan.

2) Samma sak kan det bli på Norra 31 oktober. Ändå kommer ÖSK stolt proklamera efter matchen att AIK-supportrar "är nöjda över bemötandet". Precis som skedde efter både Hammarbys och Djurgårdens stora bortaföljen tidigare i år. Självklart är supportrar hur nöjda som helst när man får stå upp på sittplats utan att publikvärdar säger åt dem....
Örebro Roswall
2015-09-18 10:56
@Droos:


Droos, vad tänker du är allternativet? Vi örebroare har ju haft möjlighet att köpa de här biljetterna men har inte gjort det. Om de kostar 150kr st för det sig ju om ca 150 000 kr. Rätt bra pengar att få in ändå.
Örebro Droos
2015-09-18 10:49
@Lekiller:


Angående vad?
Örebro Droos
2015-09-18 10:47
Sådär, nu är de där 1.000 tillgängliga sittplatsbiljetterna slutsålda. Det tog 40 minuter.....

.....många AIK:are som står upp på sittplats kommer det bli. Förväntar mig inget annat än att ÖSK kommer utöka sin stab av publikvärdar för att komma till bukt med dessa "ståare". Grattis i förskott till all irritation, ÖSK!
Örebro Lekiller
2015-09-18 10:43
Droos/ Vad skulle ÖSK ha gjort annorlunda tycker du då?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ösk-groda
2015-09-18 09:28
Droos

Jag har sittplats på södra och har nu flyttat över till norra.......Jag frågade hur många säsongsbiljetter som finns på södra och fick till svar att det finns ca 500.....
Jag har missat hur många som sålt totalt.....finns säkert någon kunnig här på sidan kan det....
Örebro Droos
2015-09-18 09:05
Har inte ÖSK sålt cirka 5000 årskort denna säsong? Inkluderat sponsorer. Då finns det ju inte så mycket mer än 1.000 biljetter kvar på Norra + drygt ena halvan på Södra. (När Östra, Västra och Familjeläktaren räknats bort). Jag gissar utan att veta att 200 biljetter har blivit sålda till ÖSK:s årskortsinnehavare och medlemmar under denna månad den försäljningen varit låst.

///////

Själv undrar jag hur ÖSK instruerar sina logeägare på östra. "Gå INTE och sätt er på era platser utanför logen. Vi vill inte riskera något bråk mellan er och AIK:s supportar"??

////////

Att reservera Familjeläktaren och Västra stå till ÖSK-supportrar är SJÄLVKLART. Det finns många AIK-supportrar som kommer stå upp hela matchen, sittplatsstolen till trots. Blir nog ingen bra stämning när alla knattar på Familjeläktaren frågar sina föräldrar varför människorna framför dom står upp.....

Inget plus i kanten till ÖSK för detta, alltså. I min bok. Självklarheter ska inte hyllas.
Örebro Vinnartradition
2015-09-18 07:11
@Bastard on Parade:


Med tanke på att ÖSK enbart släpper 1000 biljetter idag drar jag slutsatsen att stora delar av biljetterna på den norra läktaren är sålda till ÖSK:are.
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-18 03:56
Det är ingen som svarar ...
Örebro Center
2015-09-18 02:14
@Cherokee (gamla Saywee):


Ring ÖSK och fråga
AIK Cherokee (gamla Saywee)
2015-09-17 22:28
1000 tack GT, jag minns den siffran på ett ungefär, jag var nog otydlig i min fundering.

Undrade över publikrekordet, sedan Vallen blev BA.
Annons: