/fotboll/osk/forum/872.aspx/fotboll/osk/forum/872.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Vinnartradition
2015-10-01 18:09
@Droos:
Någon som har tidningen i digital form och som kan tänka sig att mejla artikeln om spelarinvests avveckling? Om någon har möjlighet att göra det får ni gärna PM:a mig för mejladress.
Örebro Ståhl
2015-10-01 16:18
Länge sen man hörde något om crespo. Är han med och tränar? Nån som sett någon träning?

Örebro Droos
2015-10-01 10:05
@DaSa:


Finns än mer utförligt skrivet om Spelarinvest och dess förslag på avveckling/utdelning i dagens pappers-NA.
Örebro DaSa
2015-10-01 07:51
Intressant om SIs avveckling på Eyravallen. Jag tycker det lät som en bra lösning!
Örebro Vinnartradition
2015-09-30 22:07
Jag är fullt medveten om att det är passe men här är en film (se länktips) som visar att Rinne fick utstå samma sång i ÖSK:s bortamatch mot Hammarby som den som skanderades av AIK:s supportrar när Erik Israelsson låg medvetslös.
Örebro Mellösas Frippe Jansson
2015-09-30 15:06
BoP// Tack för update! Kul att både Kalle o Jonis fick sätta ett gäng
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-09-30 13:58
@Mellösas Frippe Jansson:


Det finns en rapport på Eyravallen.se och på Åtvidabergs hemsida. Jag har inte så mycket att tillägga egentligen. Åtvidaberg hade ett riktigt svagt mittfält och anfall så de hade inte så många anfall över huvud taget samtidigt som deras defensiv var riktigt svag. Nordmark och Nkili dominerade mittfältet så länge de spelade, Kalle var riktigt het på topp och Jonis hade inga som helst problem med Åtvidabergs försvar.

Det är svårt att säga så mycket om Påhlssons insats. Han hade inte så mycket att göra, men hade ett helt OK passningsspel. Lindahl ser intressant ut, men han hade problem i första halvlek med onödiga bolltapp och lite slarv. Han tog en del fina löpningar utan att få bollen och gjorde en bra prestation när han spelade fram till 6-0. Problemet med Lindahl är att han fyller 21 år nästa år. Då kan han inte spela med U19 och sådana här matcher med U21 är helt värdelösa. Han bör med andra ord vara med och konkurrera om en plats i startelvan på allvar. Jag vet inte om han är tillräckligt bra för det just nu, även om han har en del intressanta egenskaper. Däremot så skulle det kunna vara en billig lösning att ha på bänken.
Örebro Center
2015-09-30 13:57
@flesklepp:


Jag upplever det så också men också att det känns "risky" att ha den modellen. Trots allt låter man motståndarna härja rätt fritt utanför boxen och de slår bollar sida till sida. Och jag tyckte Alec sa att man låter "dem" slå inlägg och täpper centralt.

Det har ju varit många ggr, t ex mot Hammarby, som man släppt igenom avslut, men mycket tack vare Rinne i kombination med att de också haft en hel del dåliga avslut så har vi klarat oss i höst. Och då också tack vare att vi nu har spelare som gör poäng vilket också förändrar karaktärer och mentalt matcherna.

Men det är ingen modell jag skulle vilja ha cementerad i ÖSK. Jag har inget emot ett disciplinerat lägre försvar men vill ha försvarslinjen högre upp i banan som skall börja aggressivt högt på egen planhalva.

Örebro Center
2015-09-30 13:50
Crona
Örebro flesklepp
2015-09-30 13:38
Mycket psykologi handlar det väl om, "plötsligt bara händer det", allt det där vi slet med i tjugoen omgångar och hade så svårt att få till, en vacker dag bara funkar det. En viktig detalj är väl att vi lyckats få första målet i fler matcher? Så att vi sluppit jaga för att istället köra mer av "igelkott" med lågt försvarsspel och med snabba vändningar. Men, jag måste säga/skriva att just det låga försvarsspelet tär på nerverna!
AIK Nissesson
2015-09-30 13:05
flesklepp, 11:31

Instämmer, det är faktiskt intressant, jag har de senaste matcherna funderat över varför spelidén inte fungerade i våras, så som så många beskrivit.

Men nu fungerar den, kan det vara Broberg som fixat detta, jag tror iallafall att han är en mycket bidragande angenäm orsak till att idén numera fungerar :)

Snart klättrar vi vidare uppåt!
Örebro Mellösas Frippe Jansson
2015-09-30 12:56
Är det ngn som såg U21 igår som kan avlägga en liten rapport? Hur såg provspelarna ut? Hade varit mycket uppskattat som exilare!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-09-30 11:31
@Mackan127:

Tack!
Nåja, min frukost var kl kvart över sex i sällskap med papperstidningen, men hade svårt att länka till den ;-D
Tycker att det är lite intressant att han samtidigt som han tycker att det är tydligare i ÖSK än i Djurgårn "hur vi ska agera" i såväl försvars- som anfallsspelet känner att det är "mindre strikt". Tolkar det som att man har en grövre plan i ÖSK vilken tillåter individuella initiativ..
Mackan127
2015-09-30 11:31
Podcast med Örebroberg :)
Mackan127
2015-09-30 10:23
flesklepp//

Bra länk, tack för den. Detta tycker jag var extra intressant:
"Både i försvarsspelet och i anfallsspelet är det mycket tydligare hur vi ska agera här än i Djurgården".
Säga vad man vill om Pelle Olsson men jag har fått för mig att han hade tydliga ramar och var väldigt instruktiv i hur spelarna skulle agera. Broberg nämner iochförsig att det är mindre strikt i ÖSK och att man får lite fria tyglar.. , hursomhelst trevlig läsning. Önskar också att man kunde inmudiga frukost vid 10-tiden förresten.. :P
AIK Nissesson
2015-09-30 10:22
flesklepp, mycket trevlig läsning!
AIK Nissesson
2015-09-30 10:20
Tvetov Nato

Jag beundrar ditt engagemang för vårt ÖSK, vore trevligt med flera som du kring vårt lag:)

Men vad är egentligen Ultras, vad vill de åstadkomma, det har jag aldrig riktigt förstått?
Örebro flesklepp
2015-09-30 09:57
trevlig frukostläsning idag!
Örebro Gudjonsson
2015-09-30 09:30
Jag säger "Signa Eidur!" 3 år.
Jag säger "Signa Astrit!" 3 år.


Vi vill inte ha några spelare som, innan säsongen börjar, inte vet om de kommer spela kvar hela året. (största orsak till raset 2011)
Örebro Gudjonsson
2015-09-30 09:27
@Svartvitt forever

Jag har nämnt förslaget om insamling för ÖSK. Är lite emot konceptet med en specifik insamling, men vi behöver en sån spelare att bygga laget på.
Örebro Tvetov Nato
2015-09-29 23:37
Nu satsar vi i Svartvita i Stockholm inför årets sista match: ÖSK - AIK, 31 oktober. Vi har bokat den legendariska gula faran. 40 platser finns att tillgå i världens bästa buss. Bar, soffor och gött häng Följ med! Ujujuj! Se länk för mer info och anmälan! SEGERBUSSEN!
Örebro Lord Pode
2015-09-29 23:27
@Örebro Center:


Vadf*n säger du?
Örebro Darum müssen wir reden
2015-09-29 22:53
@Bastard on Parade:


Säker är jag inte men det är främst svenska spelare vi är ute efter och svenska spelare är mest intressanta för svenska klubbar och därmed är de mest eftertraktade (och dyrast) under vinterfönstret. På sommaren har några fastnat på bänken och är mycket billigare i jakt på speltid.

Så resonerade jag när jag skrev som jag gjorde.
Örebro Center
2015-09-29 20:44
@Sparkabolleninimål:
Samtidigt tycker jag inte Astrit visat så mycket i ÖSK att det sänder vågor utomlands. Han var riktigt bra mot Hammarby medan han i övriga matcher varit tämligen anonym i spelet....faktiskt. Många vet förvisso vad han är kapabel till men form och prestation är en färskvara. Sedan räcker en galant klack eller framspelning för att vi ska vara glada. Han kan liksom "blixtra till" men något avgörande. Men jag är inte lika säker på att hans insatser över 90 minuter imponerat lika mycket på marknaden. Därmed inte sagt att han inte kan hitta en ny arbetsgivare. Om Astrit inte har direkt glödheta alternativ kanske ÖSK kan teckna kontrakt med out-klausuler t ex till sommaren om han får det rätta erbjudandet, och om inte fortsätter han till nästa fönster osv. I det kontraktet kan det ligga en sign-on men som betalas ut 1/4 per halvår vid tex ett 2-års kontrakt. Bryter han kontraktet i förväg betalas inte återstoden ut. Magnus Podes kontrakt går ut 2015-11-30. Jag räknar med att ÖSK inte förlänger det. Edit: Marcus skall det naturligtvis vara och inte Magnus
Örebro Bastard on Parade
2015-09-29 20:39
@Darum müssen wir reden:


Är du säker på att spelare är mycket dyrare under vinterfönstret? De allra flesta ligorna har ju bara öppet under en kortare period i januari, eftersom de spelar höst-vår. Svenska lag har därför en fördel på så sätt att de kan värva spelare som inte hittar någon ny klubb i januari. Det finns helt enkelt färre ligor att gå till och med färre alternativ så minskar ju även priset, speciellt om spelaren är bänkad eller om klubben behöver minska på lönekostnader. ÖSK har ju dessutom möjlighet att värva bosman-spelare från Sverige, Finland, Norge och några fler ligor som spelar vår-höst. Det är ju dessutom främst i närområdet ÖSK verkar ha en någorlunda fungerande scoutingverksamhet.

Faktum är dock att vi har inlett de tre senaste säsongerna i Allsvenskan med en trupp som inte har hållit Allsvensk kvalitet. ÖSK har tvingats reparera skadan genom att agera under sommarfönstret. Jag är medveten om att ÖSK har problem med ekonomin, men det finns lag i serien som har ännu sämre ekonomi. ÖSK ska självfallet inte riskera ekonomin så som Helsingborg har gjort, men ÖSK måste likväl bli bättre på att värva spelare inför säsongen.
Örebro Sparkabolleninimål
2015-09-29 18:48
Astrit är en mycket bra fotbollsspelare men tror inte vi ska ha så stora förhoppningar på att han är här nästa säsong. Jag tror killen vill ut i Europa igen och ska vi bjuda över blir det nog för dyrt. Svårt att hitta en likvärdig ersättare till honom, blir det pode som vaknar till liv med crespo vid sin sida?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2015-09-29 18:14
@Gudjonsson:


Om det blir insamling skänker jag en slant!
Örebro Darum müssen wir reden
2015-09-29 16:57
@Bastard on Parade:


Kanske kan det bero på att bra spelare är mycket dyrare i vinterfönstret än i sommarfönstret och att ÖSK:s största problem är ekonomin.
Örebro Bastard on Parade
2015-09-29 16:48
Jag skulle kunna tänka mig att skänka en slant om pengarna går till en förlängning med Astrit, men mitt förtroende är tyvärr mycket lågt för fotbollsgruppen annars. De har lyckats bra under två sommarfönster, men det har ju varit kortsiktiga lösningar med Sobralense, Ajdarevic och Ericsson.
Örebro Svartvitt forever
2015-09-29 16:40
Gudjonsson, föreslår att du mejlar ditt förslag till Simon Åström. Vi är säkert manga som vill vara med.

För övrigt är det roligt att läsa alla välförtjänt positiva omdömen om Eidur, som växt ut till en rese i backlinjen och dominerar luftrummet även mot fyrtorn. Han känns klockren att förlänga med.
Annons: