/fotboll/osk/forum/87.aspx/fotboll/osk/forum/87.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Empes
2017-06-06 00:47
OM jag var tvungen att välja mellan att ta förstärka anfallet eller försvaret så skulle jag välja att förstärka försvaret. In med en vänsterback och en mittback. Tycker verkligen att det behövs. (Precis som de flesta tyckte innan säsongen, och läget är ju relativt oförändrat jämfört med då.)

Och OM jag skulle tvingas välja mellan dessa positioner så skulle jag välja en kompetent mittback som går in som försvarsgeneral. Ingen av Mike eller BHI verkar mogen den uppgiften. Logi har ju dessutom gjort det ganska bra på slutet (även om han inte heller prövats fullt ut eftersom vi inte mött de starkaste lagen). Det här tror jag precis som DaSa skriver skulle kunna få positiva effekter på hela laget, även anfallet.

Annars är jag enig med Gerzic – jag tycker det behövs att vi får in minst en spelare i både försvar och anfall.

Vill därför inte välja! In med åtminstone en mittback och en forward!

När det gäller forwarden så är min tanke främst att han ska vara en ersättare för Kennedy när han är borta. Men även kunna spela bredvid Kennedy när vi vågar/behöver balansera laget mer offensivt (mot svagare motstånd eller när vi behöver ett mål).

Utgångsläget mot bättre lag bör fortsatt enligt min mening vara att spela 4-3-3 med Gerzic, Mårtensson och Rogic som innermittfältare. (Här avviker alltså min ståndpunkt mot din ”Mina Tankar” – jag tror att det är helt nödvändigt att spela med alla tre mot bättre lag, annars blir vi uppätna med de relativt svaga defensiva kvaliteter vi har i övrigt.) Och med Kennedy som ensam spets. I sådana matcher tror jag att det är det mest effektiva spelsättet för oss just nu med den trupp vi har.

Angående typen av forward så är min önskan i första hand en vass poängspelare som är bra på att suga in och hålla i bollen OCH som har vissa kvaliteter även defensivt. (Han får gärna även vara en kreativ 10:a, men det är inget krav om han uppfyller det övriga.)

OM vi – till skillnad mot vad jag förordar – ska ha som utgångsläge att ta bort en av de tre nämnda innermittfältarna och i stället spela med två innermittfältare + två anfallare från start så behöver den forward som vi tar in ha kvaliteter defensivt. Med tanke på hur svajiga vi varit defensivt så kan det enligt min mening bli väldigt kostsamt att spela med två renodlade forwards. Om vi ska spela med endast två innermittfältare så tänker jag därför att det är helt nödvändigt att de får hjälp i det defensiva spelet av den ena av anfallarna. Förutom det nämnda får vår nye anfallare även på ett hyggligt sätt gärna klara av att gå in och spela på Kennedys position när han är borta. Ganska tuff kravbild. Men det är klart att den här typen av spelare finns. Och man är ju fri att önska.

(Jag tänker att vi enklare skulle kunna spela med två mer renodlade forwards OM vi spelade 3-5-2. För då har vi väldigt bra täckning centralt defensivt. Men att spela så har andra påtagliga nackdelar för oss. Tror därför inte att det spelsystemet är aktuellt överhuvudtaget. Så min önskan är en forward som även har vissa defensiva kvaliteter.)
Örebro Snö
2017-06-06 00:27
@KalleTeodor - Admin
De ord du nämner är ju helt relevanta i sammanhanget så vad är problemet, Minatankar är ofta ute o "cycklar" med sina resonemang, De som bara kastar skit på spelare o ledare efter en förlust,härinne har ju en apas kapacitet, "backen full" kanske är övertramp men vem är ofelbara, kanske bara admin;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Saywee
2017-06-06 00:06
Men vad är det för drev. Det är bara 6 st seriematcher på BA som jag har missat i år, pga att jag börjar tappa intresset lite gran och har haft annat för mig. Tidigare år har jag sett de flesta hemma och bortamatcherna på olika sätt. Att skriva att jag ALDRIG ser eller sett en match är ju bara lögn och nonsens.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-06-05 23:39
@Hitta avslut!!:


Är på din linje. Svårt att se att Omoh och Ayaz har 10+mål i sig. Tyvärr. Men hoppas att DaSa är rätt ute!
Örebro Aspen.
2017-06-05 23:31
Saywee/Du förstör för oss andra. Lägg av.
Örebro Gubben i stubben
2017-06-05 23:25
Nej, det är ohållbart, det förstår envar. Man kan inte vara (mer än) aktiv på ett lags forum och samtidigt aldrig se det lagets matcher. Du gör dig bara än mer till åtlöje om du fortsätter så. Sista ordet från mig i detta ärende. Nu får andra ta vid.
AIK Saywee
2017-06-05 22:28
Jaja, men jag kan tjöta ändå:)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-06-05 22:16
@Saywee:
Ja, gör det för sjutton så kan du vara med och tjöta på riktigt!
AIK Saywee
2017-06-05 21:15
Tackar för tipset Brunnsborrar'n, har faktiskt funderat på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-06-05 21:06
dubbel
Örebro Gubben i stubben
2017-06-05 21:05
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:

Tack!!
Örebro Hitta avslut!!
2017-06-05 21:03
Vinnartradition, Tror nog halva Europa har koll på Viktor Gyökeres. Tyvärr för ÖSK så lär nog Bosse Andersson, Björn Wesström och numera även Jesper Jansson vara flitiga besökare på Grimsta. Om inte ÖSK har koll på en sådan talang vad har man då koll på egentligen? :) DaSa, Du är alltså övertygad om att Omoh och Ayaz har 10+ mål i sig när formen är på plats. Händer det så lyfter jag på min kepa och lovar härmed nån form av pris/belöning för årets känning! Forumet är ditt vittne :) Jag vill inte ha in Bajen-rejects! Nä Sköldmark får fan växla upp och hitta sin egen väg snarare än att kopiera någon annans redan (misslyckade), lex Jingblad. Tillägg. Gyökeres och hans P98-landslag (U19) ska spela EM i sommar. I Georgien med start i Juli.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-05 20:49
@Saywee:
Varför skaffar du inte C-more och ser matcherna på TV? Kostar ju inte mer än sittplats iaf och du ser både hemma- och bortamatcherna + träningsmatcher. Men visst, jag kan förstå att det kan vara en ekonomisk fråga. Själv har jag sedan flera år slutat åka på bortamatcher (inte för att jag åkte på alla men några vart det iaf om det inte var för långt). Jag har inte tiden. Senaste jag var på var Ljungskile borta när vi gick upp. Så jag klämmer alla bortamatcher via C-more. Så jag ser dem alltid trots allt.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-05 20:42
@Gubben i stubben:


Han anger inte exakt spelartyp mer än att den skall vara "offensiv". Han anger även också en defensiv.

Det defensiva motiverar han med:

Annars har det defensiva spelet fungerat ganska bra?
– Ja, på slutet har det fungerat väldigt bra men får vi två skador har vi problem. Så vi skulle behöva få in nåt mer där.

Om det offensiva säger han:

Men en offensiv kraft alltså?
– Ja, jag tycker det. Victor (Sköld) har gjort några bra inhopp som "tia" men vi behöver något mer därframme så att vi inte blir alldeles för beroende av Kennedy, säger Gerzic.


Örebro Gubben i stubben
2017-06-05 20:12
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Frågan kvarstår, Stig-Arne, vilken spelartyp efterlyser Nordin? Det var en plus-artikel vars innehåll jag inte har tillgång till
Örebro DaSa
2017-06-05 19:03
Vet inte om jag delar er analys om att det är offensiva spelare vi behöver få in. Min (förenklade) analys av vårsäsongen och även senaste säsongerna är att vi satsat allt krut på offensiven (Iron-Mike enda undantaget) och därmed haft rätt så usla backar. Senaste stabila mittbacksparet vi har haft var Iron-Mike och Wiken, vilket var ett tag sedan.

Denna prioritering gör att våra defensiva spelare i nästan varje match gör ett eller flera grova misstag. Att då vara offensiv spelare och se sina backar tabba sig i match efter match tror jag knäcker dem, vilket gör att de bästa vill lämna och de sämsta och de mest iskalla blir kvar.

Så om jag vore ÖSK så skulle jag lagt sommarfönstrets krut på en etablerad vänsterback. Får vi in en sådan så tror jag även att vi skulle ha råd att spela Arvid istället för Brendan och Plessis som knappt är bättre och inte har samma potential (i alla fall Brendan). Vi måste våga börja spela våra unga lovande talanger, Arvid kan vara våran Linus Wahlqvist! Ser hellre honom göra misstagen som kostar oss baklängesmål en mittback från andra sidan Atlanten.

Offensivt så tror jag att Omoh, Ayaz och Igbo alla har +10 mål i sig om vi får dem i form. Däremot så tycker jag att om det kommer in ett bud på Besara så är det bara att sälja och sedan köpa in en ny lekkamrat till Igbo.
AIK Saywee
2017-06-05 18:41
Kuroslaw Försiktighet eller bristande intresse kanske ... Annars får du förtydliga din fråga angående åkomma.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-06-05 18:20
Ja du...det är
mycket vi undrar över. Finns det nåt namn på åkomman?
Örebro Brandao
2017-06-05 18:18
Jag skulle vilja ha in Romulo. Får sparsamt med speltid i Hammarby. Övertygad om att han kan bli en av Allsvenskans bästa anfallare .

AIK Saywee
2017-06-05 17:27
Kalle Teodor Först och främst kan ingen hindra mig att skriva, så länge jag kan det, det är nästan omöjligt med så många goa vänner, som gärna lånar ut sin IP-adress och nicnames byts ju hit och dit. Att jag just inte ville fortsätta tjafset mot forumets specielle ordningsman (senast Vinter) som oftast letar fel i mina inlägg är inget konstigt alls, om alla vill veta sådant förstås. Att jag fann glädje i fotboll, ÖSK, mm, för bara några år sedan och såg många matcher hemma och borta är ingen LÖGN! Men för ett par år sedan undvek jag bortastå, efter alla blickar, pekfingrar och långfingrar av egna "medsupportrar". Förra säsongen bestämde jag mig för att undvika det "gemytliga" Västra Stå. Tyvärr finns väl så kallade infiltratörer överallt och bevakar annat än det som sker på plan. Nej jag följer vad som händer tills vidare via NA-live, P4, SF och annat/andra som passar mig lämpligare. Något mer ni undrar över?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-05 17:17
@KalleTeodor - Admin:


Och man angriper dessutom person istället för sak. Om man skriver ett "Inkompetent" inlägg så vill åtminstone jag veta vad som i inlägget är "Inkompetent", hur kan man annars bli bättre?

Örebro Vinnartradition
2017-06-05 16:45
Jag hoppas att ÖSK har koll på Viktor Gyökeres i Brommapojkarna. Han fyllde 19 år igår och har som anfallare än så länge stått för fyra mål i årets superetta. Det är en spelare som har framtiden för sig.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-06-05 16:36
@Gubben i stubben:

Saywee: att du inte ens vill kommentera Gubben i stubben relevanta fråga gör mig oerhört förvånad och nej, det är inte Gud som avgör hur länge du tillåts skriva här. Det är betydligt mer jordnära personer som gör.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-06-05 16:33
@Snö:

Hej Snö: jag tycker att du svarar ganska bra på din egen fråga. Förstår du inte själv att när du använder ord som backen full, aphjärna, inkompetent och liknande om andra skribenter blir varningen än mer befogad. Man uttrycker sig inte Hur som helst.
AIK Saywee
2017-06-05 14:44
Nu är Igbo tillbaka och levererade nästan direkt. Jag kan bara hoppas att inget händer Oscar, för han har varit riktigt bra har jag förstått, utan att bevittna seriematcherna hemma och borta live. Undrar om vi inte skall avvakta lite innan vi vet/gissar var vi skall värva. Mycket kan hända ... Men jag förstår att så som det ser ut nu, samt hur det sett ut, så ropar många efter någon som kan göra mål. Tycker nog ändå att klubben skall avvakta lire till, men å andra sidan finns det ju några som inte levererat om jag förstått många inlägg rätt, så det kanske är läge att sälja av ett gäng spelare, om det inte går att få någon ordning på dem ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-06-05 14:10
Det finns ju ett antal spelare man vill skeppa iväg men tror inte vi har någon som vill köpa, Logi, Sköld, Mbombo, Plessis, Lundberg och Hagge. Tror man får avvakta på att kontrakten går ut. Är det nu Naah's kontrakt går ut? Om man inte får en bra deal på förlängning av lån så tycker jag inte man ska ta den. Som ni andra säger så tycker jag en 10a som gör poäng ska in. Någon som e stark i boxen. En målskytt. Lägg allt krut där. Backlinjen finns det väl mer att önska från ibland men tkr ändå att den får duga just nu.

Nämnts förslag på namn som Avdic, Khalili. Finns det fler alternativ?
Örebro Minatankar
2017-06-05 13:07
@Broarn:
Jag tycker både Mårtensson och Rogic är mycket duktiga defensivt och skapliga offensivt. Inte desto mindre anser jag att vi inte har råd att ha dem samtidigt på planen. Jag tycker Nordin är mycket bra både defensivt och offensivt. Inte desto mindre gör han varje år ett begränsat antal mål, mest beroende på att han har en defensiv utgångspunkt. Jag tycker vidare flera av vara yttermittfältare är duktiga, tekniska och sevärda, men de är tyvärr inga stora målskyttar. Vi behöver göra minst 50 mål för att vara med i toppen av AS. Då krävs det att det finns 2-3 spelare som gör minst 10 mål vardera och lika många som gör minst 5. Vi har tyvärr inte de spelarna idag hur duktiga de än är på olika sätt. Forsätter vi med den målproduktion vi hittills klarat av stannar det på 25 mål för hela säsongen... Men de får gärna bevisa att jag har fel. Vi behöver avveckla 4-5 spelare och ta in 2-3 från en hög hylla och sedan fylla på med unga s k talanger.
Örebro Snö
2017-06-05 12:56
@Siverto o vad var lögnen?
@Mina Tankar, Aphjärna är väl ganska milt uttryck om än taskigt mot denna djurart:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-05 12:47
@Broarn:
Jag tycker, som Mina Tankar varit inne på, att det är poängspelare ÖSK behöver. Om det är en ren anfallare eller en 10:a eller en ytter som vräker in mål är rätt egalt egentligen så länge det blir mål. Men jag skulle nog helst se en 10:a som också kan spela ren forward om det behövs. Dels för att täcka upp om Kennedy inte kan spela dels för att ge Kennedy bra stöd Samtidigt klargjorde Simon att ska någon in måste någon ut. Enklast är ju att inte förlänga med Naah. Men jag har ju väldigt svårt att se nyttan med Mbombo om ytterligare en forward kommer in. Känns som vi lika gärna kan använda Jonis.
Örebro Sieverto
2017-06-05 11:50
@Snö:

Du spred en väldigt ogrundad lögn om kubanerna i vintras om i Norrköping.
Annons: