/fotboll/osk/forum/8647.aspx/fotboll/osk/forum/8647.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2006-10-28 18:31
Grattis Sirius, Brekkan och Kullinger, m flera ...!!! Nu blir det nog flera resor till Studenternas och Uppsala, 2 av mina barnbarn spelar just i Sirius!

FORZA SIRIUS!!!
Örebro Erki
2006-10-28 18:19
Grattis Sirius och Einar Brekkan ;-D
Örebro Mittåt
2006-10-28 17:57
Sirius har haft en fantastisk resa de senaste åren. År 2004 var det nära att laget föll ur div 2. Förra året gick man till ettan tack vara de generösa uppflyttningsreglerna då de två div 1-serierna skapades. Och i år kvalade man sig till en plats i Superettan.
Örebro Mittåt
2006-10-28 17:54
Sirius firar och Väsby United deppar.
Örebro Mittåt
2006-10-28 17:40
Goalwire hänger inte med på Vilundavallen. Kullinger har gjort 0-1 för Sirius i den 71:a minuten. Just nu är man i den 81:a.

Det vore onekligen ett lyft för Superettan med Sirius istället för Väsby United.
Örebro Ståhl
2006-10-28 17:26
Truppen 2007:

Målvakter
1 Peter Westman
17 Rickard Rickardsson (ny)

Försvarare
2 Fredrik Samuelsson
3 Joel Riddez
4 Magnus Wikström (ny)
6 Magnus Samuelsson
14 Glenn Holgersson
15 Fredrik Jansson
16 Moses Reed
19 Patrik Haginge

Mittfältare
5 Lars Larsen
8 Fredrik Nordback
9 Patrik Anttonen
13 Robert Walker
21 Sebastian Henriksson
22 James Frempong
23 Kevin Walker
24 Ian Jeffs
27 Kristoffer Näfver


Anfallare
10 Mirza Jelecak
12 Yunus Ismail
29 Nedim Halilovic
XX Stefan Rodevåg (ny)
XX Alexander Gerndt (ny)

Bort från truppen:
20 Niklas Lönnqvist
7 Johan Pettersson
25 Sandro Pavicevic
xx Simon Nurme
xx Thomas Andersson

Henriksson skolas om till innermittfältare.

Örebro Chivas
2006-10-28 17:13
ÖSK!!
Örebro Mittåt
2006-10-28 17:13
Sirius är en halvlek från Superettan. Det är å andra sidan Väsby också. 0-0 i halvtid på Vilundavallen gynnar dock hemmalaget som nådde 1-1 på Studenternas.

Enligt direktrapporteringen på Sirius hemsida har gästerna varit det bättre laget.

PAUS. Första halvlek klart på poäng till Sirius. Väsby har det inte alls lika lätt som på Studan. Sirius spelar med stor aggressivitet, väsbyiterna är konfunderade och klagar en hel del (enligt SMS från Vilunda).

Hur det går med Superettan är ju numera helt ointressant för ÖSK och för oss, om det inte vore för för förhoppningen att Sirius skall "ta tillbaka" Johan Pettersson.
Örebro Mittåt
2006-10-28 16:34
Kerberos// Jo, det stämmer nog att han har (haft) ett problem med en fotled. Under sitt sista år i ÖSK ville han aldrig säga nej då han fick chansen att spela, vilket gjorde att skada aldrig läkte ut ordentligt. Det är i alla fall vad jag hört.

Just skadebenägenheten är väl en av de saker som talar emot Niklas.
Örebro Mittåt
2006-10-28 16:30
Avgå Lagrell// Han har varit skadad en del och det har nog mestadels varit i samband med detta som han inte varit med från start.

I många matcher har han tillhört deras absolut bästa spelare. Att han hamnat utanför mittfältet har haft en hel del med Forwards tunna trupp, tror jag. Peder har väl resonerat som så att det var bättre att spela typ Hempa på det inre mittfältet och Niklas i anfallet än att sätta Niklas på mittfältet och inte ha någon vettig spelare i anfallet.

Å andra sidan skall man nog kunna kräva att en spelare som skall spela allsvenskt på mittfältet skall vara så bra att han tar den platsen även i ett div 1-lag.
Örebro Kerberos
2006-10-28 16:24
Angående Klingberg så har jag hört något om att han är nästan "fotbollsinvalid" han har haft någon skada som gjort att han inte kan vrida ena foten i alla normala vinklar, hans fot är alltså nästan helt stel.
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-28 16:13
Mittåt//

Om jag inte minns fel har han väl varit petad i några matcher också? Känns som om han har haft ett sämre år, trodde mycket på honom innan förra säsongen faktiskt!
Örebro Mittåt
2006-10-28 15:54
Avgå Lagrell// Niklas kontrakt går ut i höst/vinter. Eftersom han inte ansågs platsa i årets rätt tunna trupp, så har jag svårt att se att man tar tillbaka honom nu. Dessutom har han spelat i en del okonventionella positioner hos Forward, typ som anfallare etc. Jag kan inte tänka mig att ÖSK funderar i de banorna.
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-28 15:39
Någon som vet hur det blir med Klingberg? Antar att han inte blir kvar i laget, annars är ju han ett alternativ som innermittfältare/högerytter...
Örebro Ösk-Power
2006-10-28 15:32
Hoppas hoppas!
Örebro Ösk-Power
2006-10-28 15:30
Avgå Lagrell//

Det är en bra fråga. Kan tyvärr inte ge dig något svar , men han är iallafall så bra att han fortfarande platsar i Kanadas landslag. Vet inte om det säger så mycket, men jag är övertygad över att han skulle göra bra i från sig i ÖSK.

För övrigt har han en hemsida för lite mer information. Gå in på google, sen söker du på Chris Pozniak, sen kommer det upp länkar!
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-28 15:07
Ösk-Power//

Förstår precis vad du menar...

Frågan är ju då hur bra Pozniak är i dagsläget? Jag vet att han var en riktigt bra högerback när han var hos oss, men det har ju gått ett tag sedan dess... Någon som har koll på honom?
Örebro Ösk-Power
2006-10-28 15:05
Avgå Lagrell//

Saken är den att Ibrakovic är en ung kille som saknar erfarenhet/rutin och han kan omöjligvis direkt gå in i en startelva i ÖSK.
Okej, han kanske är ett framtidslöfte, men som sagt när det gäller backar, och backlinjen generellt så är det oerhört viktigt med rutin och kyla.
Därför Pozniak ett mycket bättre alternativ än orutinerade Ibrakovic.

Om vi skall värva backar så anser jag att de skall vara så bra att de kan ingå i en startelva, tveksam om Ibrakovic gör det.

Förstår du mitt resonemang?
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-28 14:39
Ösk-Power//

Varför inte Ibrakovic? Antar att du inte sett honom då du inte sett Gerndt?

Känns som om han är bättre än FreSa offensivt, defensivt kanske FreSa är lite vassare!

Får vi Pozniak i samma skick som när han var här senast blir jag glad, gilllade honom när han var här och förstår inte varför han lämnade...

Frågan är om vi ska satsa på spelare som funnits i klubben tidigare men lämnat av diverse anledningar? Klubbhjärta?
Örebro Ösk-Power
2006-10-28 14:28
Förstår inte riktigt varför inte vissa "typer" på detta forum inte vill se Mambo Mumba i laget.
Ni är skeptiska, och tror att han har tappat i klass.

Han var grymt bra i Häcken dom första omgångarna han spelade, men sen har det dalat ner lite. Har sett att han t.ex har fått lira anfallare, och det passar ju inte Robert. Larsen börjar bli till åren. I Allsvenskan måste vi spela mer avvaktande och defensivt, därför är Mambo Mumba gjuten i mitt lag.

Målvakt: Richard Henriksson (IFK Göteborg)

Mittback: Wikström ( Gefle), inget snack. Han skall hem.

Högerback: Ni kan väl inte vara allvarliga när ni säger att Ibrakovic skall ta den platsen?
Återigen, varför inte ringa ett samtal till ÖSK´s bästa högerback i modern tid : CHRIS POZNIAK! ( Haugesund, div 1 Norge )

Anfallare: Blir lyrisk ifall vi lyckas värva "Rodde", killen har en enorm speed i sig, och det är en mycket viktig ingrediens.

Gerdnt har jag inte så mycket att säga till om. Vet inte ett dugg om honom om jag skall vara allvarlig.

Sammanfattning: Richard Henriksson, Wikström, Pozniak, Mambo Mumba , Rodevåg.


Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-28 14:12
Mittåt//

Det jag har sett av Per Johansson gillar jag skarpt! Problemet är väl att vi redan har många spelare på vänsterbacken/vänstermittfält?

Vill gärna se Jidsjö i ÖSK, det är nog ändå för tidigt med ett A-lagskontrakt men det skulle ju kunna vara en bra joker att slänga in...
Örebro Mittåt
2006-10-28 14:05
I dagens papperstidning skriver Lasse Wirström att tre spelare kommer att provträna med ÖSK, då vinterträningen drar igång i början av december. ÖSK vill ännu inte bekräfta några namn, då man inte diskuterat klart med berörda klubbar. men Wirström anser sig veta att det rör sig om Nordin Gerzic (ingen större överraskning där) samt Karlslunds unga talanger Mikael Jidsjö och Per Johansson.

Av dessa tror jag att Per Johansson (17 i år) skulle kunna tillföra en hel del. Han spelar vänsterback i P17-landslaget, där ju även Kevin Walker, James Frempong och Erik Nilsson figurerat under året som gått.

I Karlslund har man i år oftast hittat honom som vänsterbräddare (i alla fall i de matcher jag sett honom). Per är en robust stark spelare som löser sina uppgifter på ett imponerande bra sätt (med tanke på hans ålder) på alla delar av fotbollsplanen. Skulle nog kunna gå in i A-truppen redan i vinter om han är intresserad och anses intressant.

Jidsjö, som är 16, är jag mera tveksam till. Han är nog något för valpig än så länge och skulle passa bättre i ÖSK Ungdom än i A-truppen. Frågan är dock om han är intresserad av att komma över. KIF spelar ju in samma division, så rent seriemässigt innebär det inte något lyft för honom. Å andra sidan så ger ju deltagandet i Talangtruppen en betydligt bättre exponering mot A-tränarna med möjligheter att gå upp och träna med seniortruppen samt att få delta i reservlagsmatcher. Det får han inte om han stannar kvar i Karlslund.

Nordin slutligen, ett fotbollsgeni som förmodligen inte har tempot eller den vilja att jobba defensivt, som är nödvändig för att etablera sig på de högsta nivåerna i seriespelet.
Örebro D...
2006-10-28 13:51
DaSa// Sen när är det fel att ha landslagspelare i laget. Sen att dom är Walkers söner spelar väl för fan ingen roll. Tycker du att dom har fått spelat mycke i år lr??? Tragisk liten varelse är vad du är.
Örebro Matthew S
2006-10-28 13:38
DaSa//Märkligt att läsa att du tror att PW prioriterar sina söner före laget. Är det därför de varit så ordinarie i Superettan i år? Ingen av dem har väl startat någon match alls. Det är två stora talanger men håller inte för allsvenskt spel än tror jag.
Örebro Kronblom
2006-10-28 13:28
Mancini//
När det gäller Toivonen så är jag tveksam,en bra fotbollspelare men tror inte det är realistiskt med den värvningen.Däremot så håller jag med dig om Wikström och Rodevåg,hoppas i första hand på Guterstam men visst är Rodevåg en giftig spelare.Och skulle Nobbe lämna så är ju Mambo Mumba vara ett bra komplement på innermittfältet.

Henrik//
Ja,Pettersson har inte varit ngn höjdare i ÖSK.Har svårt att se att han ska följa med till Allsvenskan,vore nog bättre med en återkomst till Sirius om de går upp!
Örebro DaSa
2006-10-28 13:27
Ämne: I Uppsala florerar r....
Låter ju kanon, då får man hålla en tumme för Sirius idag.

Toivonen skulle vara det optimala nyförvärvet som efterträdare till Larsen. Men som jag skrivit innan så tror jag inte styrelsen vågar gå emot Patrick och värva en ny spelare på platsen där ngn av hans söner skall ta över.
Örebro Henrik(ÖSK)
2006-10-28 13:18
I Uppsala florerar rykten om att Johan Pettersson är på väg till Sirius igen, skulle klubben ta steget upp i Superettan. Vilket vi får reda på några timmar här..
Örebro Mr.Mancini
2006-10-28 13:09

Alla som har varit med ett litet tag vet vad Mambo Mumba kan.

Min absolut största önskan skulle vara att knyta till oss Ola Toivonen. Jag ser det som rätt orealistiskt då alla toppklubbarna vill ha honom. Ola Toivonen kan som mittfältare göra mål vilket är guld värt. Mambo Mumbas starka sida är hans deffensiva förmåga.

Därför vill jag som många andra trycka på dessa namn:

Wikström
Mambo Mumba
Rodevåg


Örebro Fang
2006-10-28 12:57
Skulle Nordback försvinna så skulle det förståss se annorlunda ut. Då måste de värva men jag tror och hoppas han stannar.

Larsen gör nog sin sista säsong ja, frågan är om han håller en hel säsong men så länge han gör det och är i form så är det inga problem. Så därför ser jag hellre att de låter någon yngre förmåga sitta på bänken och backa up Larsen istället för att en dyr(?) spelare som Mambo Mumba ska göra det. Det vill han nog inte ens göra.

Men vi får väl i första hand se vilka som stannar.
Örebro Matthew S
2006-10-28 12:27
Fang// Du kanske har rätt. Själva kommer jag bara i håg Mambo-Mumba under hösten i ÖSK. Då var han formidabel och en mycket stark orsak till att ÖSK grejade nytt kontrakt. Men kanske har han blivit sämre i Norge och Häcken. Jag tror inte Nordback blir kvar. Larsen är inte purung direkt. Mambo-Mumba och Henriksson på innermitten hoppas jag.
Annons: