/fotboll/osk/forum/8635.aspx/fotboll/osk/forum/8635.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Per Persson
2006-10-27 20:23
Sekt.E//

Mycket bra krönika, snacka om att man kände igen sig i mycket.

Egentligen är det först nu man börjat fatta att vi faktiskt är hemma igen.
Örebro ÖSK Fans
2006-10-27 20:12
Smaka på den!!!!
Örebro rirobban
2006-10-27 20:00
Ämne: Ämne: Ämne....
När PFO stack så klarade ÖSK ändå av allsvenskan därför räknade jag inte med honom. Jon Lundblad spelade ju typ inget sista året pga skada. Emra spelade inte heller något i A-truppen. Thomas tappar vi och Costa tappade vi. Men jag anser ändå att vi har förstärkt tillräckligt för att ha en bra stomme i laget. Allsvenskan kanske är bättre, men det är ÖSK med. Jag tror att laget som vinner kvalet får rankas som sämsta lag i nästkommande säsong. Finns flera tänkbara lag som Örebro kan komma före, och med tre nya spelare tror jag att vi kan bli det mittenlag vi var innan vi åkte ur....
Örebro Mr.Mancini
2006-10-27 19:35
Ämne: Ämne:
Den s....
Kanske någon mer? Tomas A, Emra T, Petter F, Ricaro C, Jon L + Danielsson, Alvbåge, G.Andersson..osv osv..

Lika viktigt är att Allsvenskan är nu tuffare/bättre/bredare..kan inte jämföra med för 3 år sedan..på papperet är ÖSK det lag med högst odds att vinna Allsvenskan 2007..


Örebro rirobban
2006-10-27 19:14
Ämne:
Den som tror att &....
Du har fel, vi tappade då Danielsson, Alvbåge, G.Andersson (kanske någon mer)... men har istället fått in Henriksson, Holgersson, Halilovic (de tre H:na) och Jeffs. Det kommer inte att behövas några jätte stora namn nu. Visst vi har inte samma lag, men vi har ett mer spelskickligt och yngre trupp. Robert Walker kan förresten snart knacka på dörren för en startplats i elvan. Jag tycker inte att truppen är speciellt mycket sämre eller tunnare (möjligen på anfallet då).
Örebro Mr.Mancini
2006-10-27 19:02

Den som tror att "vi har ju samma lag som åkte ur 2004" misstar sig. Den allsvenska bredden är betydligt bättre och vi har en tunnare trupp. Förstärker vi inte laget med 4-6 nya spelare kommer vi bli ett bottenlag.....

Örebro rirobban
2006-10-27 18:31
Ämne: Nice, ett Na-löp med....
Visst kommer nyförvärv att behövas, men i sin helhet är inte denna trupp kalaxkliv ifrån det lag vi hade när vi åkte ur Allsvenskan (på icke sportsliga grunder). Jag tycker då inte att det är en ny PFO vi behöver, han har vi redan i Halilovic. Helt klart behövs en ny anfallare, men kanske vore det både klokt och intressant att försöka med någon av de talangerna som visade upp sig igår. Annars är det framförallt försvaret som måste förstärkas, förhoppningsvis med Wikström och en högerback (helst i Pozniak-klass). Hoppas verkligen att ÖSK vågar satsa på en del talanger blandat med erfarna spelare.
Örebro Matthew S
2006-10-27 18:10
ÖSK:are i Exil// Suveränt inlägg. Jag har också tänkt i samma banor. Såg bilderna från insidan på den Norra Läktaren i dag. ÖSK är på frammarsch. Rubriker (negativa) om ekonomi, och olika nämnder är förmodligen borta för att aldrig återkomma.

Riddez var årets spelare. I konkurrens med Nedmim och Sebben.
Örebro joth
2006-10-27 17:33
Ville bara berätta att John Alvbåge kommer att spela i sverige den 30 november och den 2 december.

30/11 Sverige 2:an - Viborg
2/12 Sverige 1:an - Viborg

Antar att AIK grejar en av platserna... blir det Kubanbuss till Råsunda för att heja på Alvbåge?

För er som undrar är det Royal League det handlar om...
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-27 17:25
Ämne: Var Riddez årets bäs....
Mycket bra skrivet, håller absolut med dig även om jag tycker att Riddez kanske var den bäste i år! ;-)
Örebro joth
2006-10-27 17:08
ÖSKare i exil//Måste var skönt att kunna vara ÖSKare var än i världen man befinner sig! :-)
Örebro ÖSKare i exil
2006-10-27 16:56
Var Riddez årets bästa spelare?

Givetvis retas jag men för mig som exil ÖSKare har årets bästa spelare helt klart varit den 12e spelaren. Som exil ÖSKare i snart 8 år har jag blivit van att följa laget så gott jag kan. Vår sida och orebro-sk.se tillhör de sidor jag besöker varje. Och när det kommer till att följa laget är det fansen, alla artiklar, bilder, diskussioner på forum och SMS från BA som gör det otroligt mycket mer spännande och enklare att följa ÖSK. TextTV i all ära men att få ett telefonsamtal där man inte hör något mer än glädje skrik ifrån läktar sektionen eller ÖSK klipp på youtube slår det ju med häst längder.

Klacken växer, svartvitt är ett av de mest besökta och använda forum. Läktar byggen bevakas, likaså träningar. Bloggar, krönikor, artiklar och bilder. ÖSK bidrar med material på sin sida och hälsningarna till Thomas Andersson var ett underbart initiativ. När jag dessutom mailade ÖSK shoppen om att jag ville ha kaffekoppar med ÖSK emblem på kom ett mail efter nån vecka att det kommer att finnas att köpa till jul samt att whiskey ala ÖSK kommer dyka upp.

Sagt förut. Fotbolls kulturen kring ÖSK är underbar och för mig ovärderlig. Det märks enormt vilken bredd som finns på engagemanget. Så ett stort tack till alla som skriver, postar och framförallt sjunger på matcherna.

Tacksam och otroligt lycklig - ÖSKare i exil.

PS.
Kul att see Martin Bengtsson och höra lite närkemål. Finns flera som konstant glänser här på forumet men Mittåt - du är kung.
Örebro ÖSKare i exil
2006-10-27 16:56
dubbelpost
Örebro joth
2006-10-27 16:46
Kapsyl//Förstår hur du tänker men som nibor säger så har alla kategorier möjligheten att gratulera. Sen tillhör kag den kategorien som tycker att ÖSK inte syns tillräckligt mycket i Örebro Län. Jag vill att ÖSK ska bli mer personligt. Kanske inte till den grad att Sebastian helt plöstligt knackar på dörren och vill fika, men ändå.
Örebro nibor
2006-10-27 16:32
Ämne: Nu lär jag väl bli s....
Som du kanske läste så var det för BARN och FAMILJER. Tvivlar på att alla 5 åringar får vara uppe klockan 21 och kolla på raketer med fulla supportrar. Se det som en kul grej, tänk att vara ett litet barn och kanske får träffa sin idol?
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-27 16:26
Erki //

Jag tror de får skatteåterbäring från förbundet... De har väl en gammal hederlig fotbollsledare?
Örebro Erki
2006-10-27 16:13
Alla som tror att IFK blir bestraffade med poängvdrag räcker upp en hand!
Om dom kan skattefiffla för flera miljoner och ändå undvika straff så lär väl inte det här ge något.
Örebro Kapsyl
2006-10-27 16:01
Nu lär jag väl bli skjuten, men det får jag väl ta:

Att ÖSK spelarna hyllades efter matchen i lördags och att de sedan firade på Stora Hotellet är dem väl förunnat. Men jag läser nu att "hjältarna" skall hyllas på Stortorget klockan 14 imorgon.

men va fan! De har gått upp i högsta serien, de är f.n. sveriges 16:e bästa lag! DE har inte vunnit OS-guld eller SM-guld! Vad är det att "hylla"? Ska de ha bragdgulddet och Jerringpriset också?

Visst, de har gjort något väldigt bra för klubben, för sig själva och för staden. Men någon jäkla måtta på proportionerna måste det väl ändå vara?
Örebro E-A
2006-10-27 15:53
löpsedlarna hämtas personligen, skickas ej!
Örebro Grixx
2006-10-27 15:51
Nice, ett Na-löp med spelarnas signaturer blev resultatet av min röst på Ian Jeffs som favoritspelare.

Annars är undran stor över hur vi ska hänga kvar i AS nästa år. Trelle har redan spelat in sig inför sitt Allsvenska spel. Frågan är om vi klarar övergången eller blir som andra dussinlag som strider tappert de första 5-6 matcherna för att sedan dala.....

Av vår ojämnhet under hösten så är jag mer än orolig......en ny PFO behövs.
Örebro E-A
2006-10-27 15:51
en grej som är rätt ball är att en och samma person har tagit hem fribiljetter i företagsjakten varenda gång och nu även vunnit ett signerat NA-löp.. grattis till dig.. vem har du mutat?
Hammarby Eken_
2006-10-27 14:02
Ämne: Såg att Degen-Tony ä....
När såg du Bajen lira senast, 2001?
Örebro Kronblom
2006-10-27 13:06
Ämne: ÖSK kan knappast utg....
Nej,tycker att många varit lite väl tuffa mot Fresa i sina omdömen ibland men tycker nog inte man ska satsa på Fresa i Allsvenskan,Hagge har spelat högerback de senaste matcherna och gjort det bra!
Örebro stödben
2006-10-27 12:43
lite statistik från årets superetta (från IFK Norrköpings officiella sida)

edit. tydligen gick det inte att länka direkt, klicka på nyheter och sen finns rubriken statistik i vänstermarginalen
Örebro Mittåt
2006-10-27 12:42
Beträffande Robert Damberg och kommentaren om defensiva mittfältare ligger det väl till ungefär så här. Walker kommenterade insatsen och nämde Dambergs position som huvudsakligen var defensiv. NA däremot, tyckte att det finns tillräckligt med (inre) mittfältare i den egna organisationen.

Från tidningens sida tänkte man då nog i första hand på spelare som bröderna Walker, Niklas Lönnqvist (som dock aldrig får spela där) samt Anton Ahlén, Erik Nilsson och Gustav Lundholm från ÖSK Ungdom.

Om ÖSK absolut vill satsa på en inre mittfältare från Västmanland tycker jag att Köpings Mikael Gustafsson (18) borde ligga betydligt bättre till. En riktig Tobias Linderot typ. Tuff, frän och med spelsinne. Eftersom han kommer från ett div 3-lag, så är det nog ok för Gustafssons del att spela en säsong i ÖSK Ungdom. Damberg som kommer från ett div 2-lag är knappast sugen på att ta steget en division neråt, men jag ser inte att han fyller ut en plats i A-truppen än.
Örebro Chivas
2006-10-27 12:01
Heja svartvitt!!
Örebro Mittåt
2006-10-27 12:01
Det är svårt att ha någon egentlig uppfattning om Ibrakovics kvaliteter som högerback efter gårdagens testmatch, tycker jag. Hans defensiva egenskaper testades väl inte på allvar. Däremot så såg han ju väldigt pigg ut i sitt offensiva spel. Men det är ju trots allt inte en ytterbacks huvudsakliga arbetsuppgift.

De bästa ytterbackarna igår var för övrigt Joakim Green och Moses Reed. Den senare fortsätter att övertyga. Han har utvecklats riktigt bra den här säsongen trots att det inte blivit så mycket spel för hans del.
Örebro Arx
2006-10-27 11:46
ÖSK kan knappast utgå från att FrSa håller i allsvenskan. I alla fall inte Walker, att döma av startelvan i en av ÖSK:s viktigaste matcher någonsin. Lär nog bli lite högerbacksjakt, alternativt omskolning av Haginge eller någon annan.
Örebro rirobban
2006-10-27 11:45
Ämne: Efter omdömena som m....
"I Allehanda stod det att vi hade många unga lovande defensiva mittfältare, vilka syftar de på?"

Var stod det?
Om du menar där de kommenterade spelare så var det på Robert Damberg du måste ha fastnat. Men han är ju central mittfältare och det är b.la. bröderna Walkers som jag kan tänka mig att Allehanda syftade på...
Örebro DaSa
2006-10-27 11:34
Efter omdömena som man hört om provspelarna så tycker jag att vi skall värva Alexander Gerndt så att Nedim får lite konkurrens. Så kan vi lägga krutet på att köpa in en etablerad anfallare som kan komplettera de två och ha Hendriksson som reserv. Utgår/Hoppas från att Mirza inte kommer att erbjudas nytt kontrakt.

Sen kommer det bli spännande att se hur de tänkt sig på högerbacken. Tycker ÖSK att FrSa håller i allsvenskan? I så fall kan det vara värt att värva Ibrakovic som ung lovande att ta över hans plats till säsongen 2008. Men om de inte tycker han håller så får vi värva en etablerad hb och sedan ha FrSa som reserv (för han har väl kontrakt ett år till?)

I Allehanda stod det att vi hade många unga lovande defensiva mittfältare, vilka syftar de på?
Annons: