/fotboll/osk/forum/8634.aspx/fotboll/osk/forum/8634.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kapsyl
2006-11-01 11:11
Hmmm....undrar hur stark Allsvenskan är egentligen?

AIk går direkt upp i toppen och har vittring på guldet. ÖSK B har lekstuga med Djurgården B.
Är en Royal League-plats ett realistiskt mål redan nästa säsong?
Örebro Arx
2006-11-01 11:06
Nu har jag funderat klart:

Superettans toppar 2006:

1. Fredrik Persson, Trelleborg
Supernollan som tillsammans med ett kanonförsvar fixade allsvenska platsen åt TFF och som i sista omgången var stor hjäte i det dolda för ÖSK.

2. Lars Larsen, ÖSK
I slag styr han hela ÖSK:s spel. Ur form och laget hamnar i en svacka.

3. Olof Guterstam, BP
En kombination av osynlige mannen och gubben i lådan. Grymt målfarlig.

4. Thomas Andersson, ÖSK.
Uträknad på förhand som för långsam och för gammal. Visade att alla hade fel, tung bakåt, stark framåt och säker straffskytt. Mannen som fick bli bilden av ett slaget ÖSK som reste sig.

5. Stefan Rodevåg, Falkenberg
Att ligga i skytteligans topp när laget håller till i mitten är grymt imponerande. Skaffa killen en vit tröja till nästa år!

6. Jörgen Wålemark, LSK
Håller hur länge som helst.

7. Nedim Halilovic, ÖSK
Kom, sågs och segrade.

8. Michael Mensah, Trelleborg
TFF hade inte bara ett bra försvar!

9. Daniel Mendes, Degerfors
Hade Degerfors fått behålla honom hade de aldrig behövt kämpa i botten.

10. Patrick Elmander, Jönköping
Storebror kan också göra mål.
Örebro Arx
2006-11-01 10:50
Ämne: Favorit i repris ell....
Hehe... Det är inte lätt att vara "expert". Åtminstone halva listan är ett bra underlag för "Superettans största floppar 2006".

Inte mångar rätt där. Lyckligtvis ett: Larsen. Wålemark stämde ju rätt bra också, 14 mål i fjol, 13 i år. Olsson gjorde visserligen 9, men är knappast högvilt för de allsvenska klubbarna just nu. Och Bergström är väl OK på en tiondeplats.

Men Jörgen P blev knappast "Superettans största namn", Amuneke vräkte inte direkt in mål och Hellström kan mycket väl spela SE även nästa år (han får väl hoppas på det iaf). Resten har knappast tagit något steg framåt, varit skadade eller duktiga floppar.

Någon som har förslag på en mer korrekt lista, nu när vi har facit i hand? Ska fundera och återkommer i ämnet.
Örebro Avgå Lagrell!
2006-11-01 02:47
"Även Johan Pettersson kan tänka sig att stanna i Örebro trots lite speltid.
- Som det ser ut nu så har jag nog bestämt mig för att stanna kvar ett år till. Men sedan kommer jag nog komma tillbaka till Sirius, jag känner ju mycket för klubben fortfarande, säger Pettersson.
Men även Pettersson kan ändra sig.
- Ja, jag har inte fått någon förfrågan ännu och om jag får det så är det klart att jag kommer att fundera på förslaget, säger Pettersson."

Lutar åt att P stannar!
Örebro Avgå Lagrell!
2006-11-01 02:44
Titta vad man kan hitta på google...

Fan vad uttråkad jag är ;D
Örebro Avgå Lagrell!
2006-11-01 01:58
Ämne: Ämne: Hoppas ....
Missade du min smiley? ;-)

Nämen han var duktig idag, gav lite smällar i en del närkamper faktiskt! Och så skadar det inte att man gör tre mål heller!

Frempong är underbar att se! Inte hans bästa match idag, men ändå leker han... Lite bättre fysik så leker han med de allsvenska försvaren också!
Örebro kubanen_90
2006-11-01 00:37
Sersant//
Jag kan gå med på en utlåning men då ska vi kunna ta tillbaka han när vi känner för det.
Örebro Sersant
2006-11-01 00:15
kubanen_90:
Håller med om att JP inte riktigt fått chansen på allvar men samtidigt så ser jag inte att han skulle få den nästa säsong när vi spelar en division högre upp så ser hellre att han säljs/lånas ut, för att sedan ta in någon mer etablerad som tillexempel Pinones som visat att han håller AS klass.

Håller med RiRobban om att Nurme inte petar Westman men samtidigt så är det svårt att bedöma en spelare som jag bara sett på någon träning och någon B-lags match så och i B-Lags matcherna har han inte haft så jätte mycke att göra så, jag har iallafall sett han mer än rirobban så vitt jag vet. Ser dock helst att Westman säljs och att IFKs Rickardsson plockas in istället.

Sen fortsätter jag att tycka att Anttonen kan bli en lika bra ytterback som Riddez om han får en försäsong att träna upp fysiken och lite mer defensiva kvaliter.
Örebro kubanen_90
2006-11-01 00:04
Ämne: Ämne: Vem var....
P har aldrig riktigt fått chansen av Walker. När han väl får spela vet han att han måste typ göra mål för att få spela nästa match. Jag har varit i den sitsen under många år det är oerhört frustrerande. Om P får känna att han har Walkers förtrående så kommer också målen.
Örebro LASSEKONGO!
2006-10-31 23:59
Hahahah, Per Johansson som ÖSK tidigare försökte skriva kontrakt med spelade med Djurgården ikväll mot ÖSK. Nu lär ju ÖSK få lägga ut lite till för att knyta honom till svartvitt..

Inte så konstigt att ÖSk vann idag, Djurgården ställde upp med en betydligt yngre trupp och hade egentligen ingenting att sätta emot. ÖSK slarvade lite för mycket i första halvlek och det kunde absolut stått 3- eller 4-0 efter 45 minuter.
Örebro Mittåt
2006-10-31 23:50
Yunus är väldigt bra på den här nivån. Han är startsnabb och snabb över längre sträckor, han har en väldigt bra teknik samt den blick för spelet som behövs för att kunna spela fri sina medspelare. Han täcker bollen bra då han har den och han är dessutom inte oäven målgörare själv heller. Han rör sig slutligen över väldigt stora ytor och måste vara en mardröm för motståndarna att hålla koll på, eftersom han i princip kan dyka upp var som helst. Det enda frågetecknet skulle kunna vara fysiken. Han ser lite klen ut. Men med den farten han har kommer motståndarna i allmänhet inte åt honom.
Rock_strongo
2006-10-31 23:41
Anttonen klarade sig bra men det märktes att han inte var van vid positionen.tror att han kan bli väldigt bra som högerback.Yunus visade att han har väldigt bra spelförståelse.johan pettersson måste springa mer och bli tuffare.han sätter nästan varje chans han får.
Örebro Matthew S
2006-10-31 23:34
Glömde länken till målen.
Örebro Matthew S
2006-10-31 23:34
Perfekt//Målen upplagda från dagens match mot Djurgården. Det sista målet av Jeffs tycker jag var mycket läcket. Kul även att Yunus har visat framfötterna igen med ett mål och två målpass. Hur var han i spelet i övrigt samt hur var Anttonen som högerback?
Örebro rirobban
2006-10-31 23:29
Ämne: rirobban //

du lå....
Ja jag blir så när Barcelona tappat viktiga poäng i slutminuterna:(
Rock_strongo
2006-10-31 23:26
rirobban //

du låter väldigt gnällig ;)
Örebro rirobban
2006-10-31 23:20
Ämne: Efter att ha tittat ....
Det som inte är/blir snyggt är ju att alla läktare kanske kommer se olika ut. Annars är det ganska dålig kvalité på de svenska arenorna. Men Kalmar, Malmö, AIK, Hammarby, Helsingborg, Öster och alla Göteborgslagen har ju helt nya arenor på gång (finns säkert fler). Helsingborg ser jag annars som den snyggaste arenan i Sverige idag (ja faktiskt snyggare än Borås arena tycker jag). Våran norra läktare påminner för övrigt mycket om deras stora sittplatsläktare. Om det byggs en likadan läktare på östra sidan som västra så får vi en riktigt snygg arena, dock långt ifrån alla lag som får helt nya arenor inom några år....

PS: Visst låter jag gnällig idag?:)
Örebro rirobban
2006-10-31 23:12
Ämne: Vem var det som sa a....
Och så håller verkligen reservlagsmatcherna samma nivå som allsvenskan! Snälla skilj lite på dessa två. Pettersson har varit rent utsagt usel i superettan, hur skulle han kunna ta en plats i allsvenskan? Vara att inse att han är en ny Kuhi!
Örebro rirobban
2006-10-31 23:06
Ämne: Hoppas lite extra på....
Mambo Mumba håller jag med dig om... men att Nurme ska ta plats är bland det värsta jag läst. Han ska bort från klubben då han inte håller superettaklass ännu och inte är någon talang längre. Han håller inte ens som reserv i A-laget, ne här behövs en ny duktig målvaktsförvärv, Westman får vi nog se som förstemålvakt första säsongen, jag tror inte att klubben lyckas hitta någon så skicklig målvakt som kan gå direkt in i elvan. Det är om Alvbåge vill ta ett mellanår i ÖSK:)
Örebro Riganó
2006-10-31 22:51
ni borde värva arce
Örebro öskfan____
2006-10-31 22:33
Hoppas lite extra på att häcken åker ur allsvenskan. Vore grymmt kul om vi kan se Robert Mambo Mumba i den svart-vita dressen. Ser även gärna att Nurme tar över mellan stolparna!
Örebro go_osk
2006-10-31 21:38
Bra gjort av reserverna att vinna med sa pass stora sifforor. Kul att JP fick satta nagra strutar. Hoppas att han kan blomma ut ordentligt till nasta sasong, for vi lar behova anfallare som vet vart de hae malet.

Halsningar fran Marocko=)
Örebro Avgå Lagrell!
2006-10-31 21:32
Vem var det som sa att vi skulle låna ut Pettersson? Han var kung idag ;-)
Örebro orebrosk_
2006-10-31 20:44
Fler bilder på norra läktaren ;)
Örebro orebrosk_
2006-10-31 20:42
Efter att ha tittat på dessa bilder kan jag säga att Örebro SK, Örebro Stad kommer att ha en av Sveriges absolut finaste fotbollsarenor. Så fort västra läktaren blir klar så kommer stockholmarna bara titta och drömma!! Närmsta konkurrent måste vara Borås Arena, och den är vrålsnygg...!! Den har visserligen större publikkapacitet, men Behrn har den finare designen av de båda... Njut Örebroare till ALLSVENSKAN och till (nya) Behrn Arena !!
AIK Billy Shears
2006-10-31 20:34
--Oscar O
Kolla länken
Länktips: www.myp2p.eu
Örebro Oscar O
2006-10-31 20:23
Vad är länken till sidan/programmet där man kan titta på streamad fotboll? Kommer inte ihåg länken.

Vill se Barcelona - Chelsea men har tyvärr inte Viasat...
Andreas_IFK
2006-10-31 18:59
Hoppas ni får en fin läktare på kortsidan jag följer bygget ska bli spännande och se hur det kommer att bli

Lycka till i Allsvenskan
Örebro _Adde_
2006-10-31 18:35
Vad händer?!?! Smedberg snart klar för GAIS! Vad gör ÖSK? AGERA!
Örebro Mittåt
2006-10-31 17:33
Favorit i repris eller hur kunde det gå så?

SPORT-Expressen rankar superettans tio hetaste
14 april 2006

1, Kevin Amuneke, Landskrona
Skulle - och ville - säljas för en massa miljoner, men är fortfarande kvar i Bois. Nu ska 20-åringen riva upp superettan - ett steg på vägen mot de stora ligorna. Hur det går? Amuneke kommer att pumpa in mål under våren och är redan i sommar het på transfermarknaden.

2, Jörgen Wålemark, Ljungskile
34 år och gråhårig - men hetare än någonsin. Straffområdeskungen smällde in 14 mål i fjol. Tror på repris i år. Vilken legendar!

3, Erland Hellström, Assyriska
Håller lojalt och proffsigt masken, men vill bort från Assyriska. Kommer garanterat inte att spela i superettan 2007.

4, Mikael Dahlberg, Sundsvall
Var "klar" för ett gäng klubbar efter förra årets starka säsong. Men U21-landslagsmannen blev kvar och måste vässa målskyttet i år. Bara fyra mål i allsvenskan i fjol.

5, Jörgen Pettersson, Landskrona
Från Bundesliga (Kaiserslautern, Mönchengladbach) och danska ligan (FC Köpenhamn) via allsvenskan till superettan. Här är seriens största namn. Vänder karriären uppåt igen nu? Mycket oklart.

6, Bruno Santos, Norrköping
Brassen vann skytteligan i fjol (16 mål) och har fått ännu bättre uppbackning i år. Här kommer mera.

7, Lars Larsen, Örebro
Är inte han skadad, undrar ni säkert? Det vet man aldrig. Men dansken håller hög allsvensk klass när han får vara hel.

8, Patrick Amoah, Assyriska
Ville ha mer speltid och krävde en uthyrning från Djurgården till Södertälje. Kan sluta hur som helst. Men killen har mycket fotboll i sig.

9, Fredrik Olsson, Mjällby
Liten, snabb och målfarlig. Kan han upprepa fjolårets målsuccé (13 mål) - så lär allsvenskan vara nästa anhalt.

10, Kristian Bergström
En av Sveriges vassaste vänsterfötter måste vara med på listan. Med den behöver man inte vara hypersnabb för att leverera målpassningar.

Av MATHIAS LÜHR
Annons: