/fotboll/osk/forum/8554.aspx/fotboll/osk/forum/8554.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Hammarby Bajen Jeppe
2006-12-05 16:53
Mittåt // Ja konstgräs är framtidens melodi i Norden enligt mig och många andra. Man kan börja träna tidigare och längre på bättre planer. Dessutom får man bättre teknik om man spelare konstgräs.

Grattis till att ni har fått Stefan Rodevåg, det ni behöver nu är en mittback som ersätter Thomas Andersson.
Örebro Mittåt
2006-12-05 16:40
Beträffande konstgräs så noterade jag idag i en artikel från min gamla förening Turebergs IF i Sollentuna.

Konstgräs.
Av det som hänt det senaste halvåret är det i särklass viktigaste att vi har fått vårt efterlängtade konstgräs på plats. Det var sannerligen inte något som kom seglande från skyn utan det tog en hel del resurser i anspråk.

Men det var ändå värt insatsen - och så inspirerande att springa ut, gång efter gång!

Vi har alla under en längre tid känt att vi utan vettiga träningsförutsättningar skulle ha mycket svårt att bedriva verksamheten i konkurrens med de som har det så mycket bättre. En stor pusselbit finns nu på plats och nu gäller det att hitta smarta vägar att utnyttja denna underbara träningsyta på effektivaste sätt.


Ja, så kan det låta på - förlåt uttrycket - gräsrotsnivå i norra Stor-Stockholm. TIF vann för övrigt sin div 4-serie i år och spelar nästa år följaktligen i trean.
Örebro Mittåt
2006-12-05 16:33
För övrigt planerar Degerfors att lägga en plastmatta över Stora Valla. Den blir knappast klar till i vår, men väl till nästa år.
Örebro Mittåt
2006-12-05 16:32
Ja, det var ett riktigt härligt mål. Både att uppleva in natura och att få se det i repris. Märkligt hur Larsen så intensivt kollar bakåt då han springar fram mot Seb för att gratulera honom för målet. Var han rädd för att domare eller linjeman inte skulle godkänna målet. Det verkar nästan så.
Örebro GT
2006-12-05 16:00
Underbart att se Super-Sebs mål som sänker degen !!
Undrar om de ska spela på sjögräs även nästa år på Gnäll-Valla ??
Mjällby mr mjällby
2006-12-05 15:09
Grattis till Rodevåg!!!Nu blir ni farliga nästa år!!
Hälsa till E-A!!!Ha det Kubaner!!!
Örebro Andy King
2006-12-05 14:57
Var det coopers test som gjordes i mässhallen??
Vilka tider har de bästa killarna?
Örebro Allsvenskan =07
2006-12-05 14:49
Rodevåg klar?? Ojojojoj...Nu har Halilovic en partner..ngng som kan beskriva rodevågs styrkor har alldrig sett han..
Örebro Joerny - o inget annat
2006-12-05 14:36
Nu när första nyförvärvet är i hamn så kan det börja rulla på med fler nya spelare. Magkänslan säger iaf att Wikström och Richardsson snart är ÖSK:are.
Örebro Chivas
2006-12-05 13:47
Ska bli grymt kul att se ÖSK:s matcher i AS nästa år. Forza ÖSK!!
Örebro Kerberos
2006-12-05 13:41
Problemet spelare som Nordback har är att han har en ganska osexig roll, destruktivt spelförstörande spelsätt i rollen som defensiv mittfältare.

På ungefär samma sätt som Linderoth i landslaget blir Nordback och Linderoth emellanåt ifrågasatt om de verkligen är så bra. Det är svårare att se det nyttiga i det destruktiva spelet än i det konstruktiva, alltså skillanden mellan Larsen kontra Nordback.

Att den ena är viktigare än den andre tycker jag är meningslöst att ens jämföra då det är som att jämföra, vilken frukt är mest nyttig, päron eller äpple?
Örebro Kronblom
2006-12-05 13:39
Känns skönt att det blev ÖSK som fixade Rodevågs namnteckning,har varit mycket snack om var målkungen skulle hamna men eftersom det inte blev Norge så kändes det som ÖSK låg närmast till.Nu får man se hur han klarar steget från SE till Allsvenskan och hur samspelet mellan honom och Nedim kommer bli,han kommer inte ösa in mål som i Falkenberg men han är ju giftig i boxen och en väldigt snabb spelare som en del mål kommer det ändå bli och han har ju stått överst på både min och övriga ÖSK:ares önskelista inför 2007!
Örebro Sersant
2006-12-05 13:36
Håller helt med rirobban :), Välkommen Stefan.

Någon som vet om dem kommer träna nåt på BA i veckan?

Alla till Vallen på onsdag :)
AIK Saywee
2006-12-05 12:45
Välkommen till ÖSK Stefan!
Örebro rirobban
2006-12-05 12:28
Allt snack om vem av Larsen och Nordback som varit viktigast är riktigt larvigt att ens disskutera. Båda har gjort riktiga bra insatser och har stor del till att ÖSK tog sig upp. Larsen hade den stora offensiva delen och Nordback mera defensivt även om han gjorde en hel del mål:) Utan Henriksson eller Halilovic hade det heller inte blivit någon uppflyttning, så det handlar inte om en spelare, utan 11. Varav 5-6 st har varit ännu viktigare än andra.
Örebro Matthew S
2006-12-05 12:16
Mittåt//Men samtidigt skall man ha klart för sig att han fick ha Carreño och Jelecák bredvid sig på mitten vilket innebar att han fick ta ansvar för både offensiv och defensiv hela tiden. Nobbe var helt klart en av våra bästa spelare 2005 och även 2006. Nordback är en defensiv innermitt i första hand. Men det offensiva kunnandet finns där. Om han fick en upptäckande spelare bakom sig så är jag säker på att Nordback skulle kunna visa sitt fina anfallsregister.
Örebro Mittåt
2006-12-05 12:04
Beträffande Nordbacks eventuella talanger som en konstruktiv spelare på mittfältet, så tycker jag att det med all tydlighet visades förra året - då Larsen saknades - att detta inte är Fredriks styrka.
Örebro ÖSKare i exil
2006-12-05 11:59
Ämne: Jag för min del skul....
Tycker snarare att Nordback är som peggen plus att han kan hantera det offensiva spelet samt ett ruggigt skott. Anledninger är att han helt enkelt inte fått delta så pass mycket i det offensiva spelet att vi sett det....sitter jag och säger från ett regnigt irland då jag såg 1 match förra säsongen. Baserar väl mig egentligen på gamla meriter.
Örebro Mittåt
2006-12-05 11:43
Jag är inte så säker på att Walker hoppas få se Nordin i laget. Men som tränare måste han ju vara diplomatisk första dagen med en spelare på provträning.

Den största varningsflaggan vill jag hissa för Nordins fysisk. Den verkar inte direkt vara på topp, om man säger så. De gånger jag sett honom spela i Rynninge så har han haft en framskjuten position på mittfältet. Han har egentligen inte alls deltagit i lagets defensiva arbete, utan väntat på att någon annan skall erövra bollen och spela den till honom så att sedan skall kunna utföra något mindre underverk med densamma (det är han bra på).

Sådant ser fint ut i div 2, men håller inte i Superettan eller Allsvenskan. Tvärtom är det inre mittfältet en av de mest arbetskrävande positionerna i laguppställningen. Jag är väldigt tvivlande på att en spelare som inte förmår att hålla sig i fysiskt trim på allvar kan aspirera på en plats i ÖSKs allsvenska lag.

Han kan väl träna upp sig, tycker kanske somliga. Visst kan han det, säger jag. Men hans naturliga inställning verkar inte ligga åt det hållet. En spelare på det inre mittfältet skall kunna springa och springa och springa och dessutom tycka att det är kul. Det får inte en kännas som en extra pålaga att man skall hålla sig i fysiskt topptrim.
Örebro Sekt. E
2006-12-05 11:32
Jag för min del skulle känna mig mycket lugnare om vi ex hade Mambo Mumba och Larsen på mitten istället för Nobbe och Larsen. Nobbe är som Peggen var ungefär för mig. Tuff och slitstark, men gör alldeles för sällan stor skillnad. Bortsett förra premiären då..
Örebro ÖSKare i exil
2006-12-05 11:27
Lite klipp från Nordin artikeln.
"Patrick Walker om de fyra provspelarna:

Nordin Gerzic
– Jag har känt Nordin sedan han var en liten grabb och han har väldigt mycket boll i sig. Dessutom har han mognat de senaste åren och jag vill att han ska känna på oss igen."

Nordin
"Vad var det som gick snett förra gången du var här?
– Jag hade inte rätt inställning och var inte beredd att träna så mycket som krävdes. Nu har jag förändrats som människa och vill spela fotboll. Dessutom har jag nog utvecklats en del som spelare också.
Du tror inte att din förra sejour i klubben kan påverka huruvida de vill ha dig nu?
– Det vet jag inte men jag hoppas inte att det ska påverka i alla fall."

Låter som två lite blyga personer som båda vill så att de skäms. En affär torde ligga nära till hands.
Örebro ÖSKare i exil
2006-12-05 11:20
Nått vi alla kan enas om är att Nordback+Larsen är en riktigt bra kombination på mittfältet.
Örebro E.Shams
2006-12-05 11:10


Matthew S// Jag tror alla håller med dig när du säger att "Nordback är extremt nyttig för ÖSK". Jag tror också att alla håller med dig när du säger att "Norback passningsspel och skott håller allsvensk klass".

För mig råder det ingen som helst tvivel beträffande Nobbes kunnande. Det är inte något som jag någonsin sagt något emot.

Min invändning gällde en beskrivning som gav en bild av att Nordback närmast är dubbelt så bra som Larsen. Genom att skriva "min mening är att nobbe e så mkt mer värdefull än va larsen är" ges en bild av att skillnaden i värde mellan dessa spelare är extremt stor. Uttalandet kan också uppfattas som en sågning/pik gentemot Larsen. En behandling som han inte ska behöva utstå med det han har presterat för Sportklubben.

Publiken glömmer så snabbt. Förra säsongen var ÖSK ett helt annat lag. När en spelare som är 35 år gammal kommer tillbaka efter att ha kämpat med en skada och levererar 17 poäng och är den bäste offensiva kraften ÖSK har i laget. Klubben går upp till allsvenskan.

Man kan skriva en sak på 1000 olika sätt. Skriver man att Nobbe är kanske något viktigare än Larsen, eller att Nobbe är något viktigare än Larsen, eller Nobbe är viktigare än Larsen o.s.v. så kan jag fortsätta.

Första alternativet säger att skillnaden är mycket liten. Andra alternativet säger att skillnaden är liten. Tredje alternativet säger att det finns en skillnad o.s.v.

Således kan man stegvis beskriva sin syn på skillnaden i värde mellan två spelare.

När MR_FALKEN skriver att Nordback är så mycket mer värdefull än Larsen så ger han en bild av att skillnaden är mycket stor till extremt stor i hur värdefulla dessa spelare är för ÖSK. Genom att skriva på ett sådant sätt så klankar man indirekt ner på Larsen något som jag inte kan gå med på. Man kan säga något på 1000 sätt, då ska tänka sig för hur man uttrycker sig, om det är proportionellt samt om det är rimligt.

Örebro Mittåt
2006-12-05 10:42
Papperstidningen rapporterar att Vadim med det krångliga efternamnet är en löpstark yttermittfältare. Han kommer bara att vara i Örebro denna vecka. Jag undrar om man kommer att kunna motstå frestelsen att låta honom spela mot Carlstad United i morgon.
Örebro
2006-12-05 10:37
Bra jobbat av ÖSK-ledningen med Rodevåg.
Det kändes bra med Skoog/Paulsson och med kenyanerna under en tid. Då hade vi två bra anfallare - nu har vi tre!
Har vi någonsin haft det?
Dessutom finns Ismael och Johan i bakgrunden.
Örebro 1908
2006-12-05 10:19
Förlåt att jag skjuter in en fråga som egentligen inte har att göra med ÖSK... Undrar om det är ngn som vet ngt smidigt och billigt (allt är relativt :-) sätt att få tag på biljetter till Premier League-matcher... ni kan ju skicka ett meddelande direkt till mig om ni har ngr bra tips...

ThX!
Örebro Ösk-Power
2006-12-05 10:17
Vilket nummer fick Rodevåg?
Örebro Matthew S
2006-12-05 10:03
E.Shams// Jag tycker att Nordback är extremt nyttig för ÖSK och hans roll i att avancemanget blev ett faktum skall absolut inte undervärderas. Jag tror också att Nobbes kreativa kunnande är något underskattat men i och men att han fått underordna sig systemet så har han inte riktigt fått visa det då Larsen har haft den rollen. Visst är gammeldansken bättre offensivt, men Nordbacks passningsspel och skott håller som jag ser det allsvensk klass. För mig var det superbt att han valde att förlänga.
Örebro Matthew S
2006-12-05 09:59
Bättre sent än aldrig:
Härligt med Rodevåg!!

Vilket ypperligt kontringsanfall vi får i form av Rodevåg/Halilovic. 25 mål gemensamt på 38 matcher. Det är ett helbra facit som bådar gott för allsvenskan. De har dock bara tre assist tillsammans på dessa matcher. Men kanske bara bra med lite egoism längst där framme?

Nu hoppas jag att snöbollen är satt i rullning och att Wikström, Richardsson och någon till skriver på. Sen börjar det bli bra slagkraft i det här svartvita gänget.

Forza ÖSK!
Örebro Ericson
2006-12-05 09:51
Grymt schysst lucka i julkalendern idag...
Annons: