/fotboll/osk/forum/8272.aspx/fotboll/osk/forum/8272.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2007-03-25 15:20
Vårtecken

Det nationella spelet startade igår med en match i Svenska Cupen. IFK Falköping (div 3) mötte Tenhults IF i ett västgötskt derby. Något oväntat (i alla fall för tenhultarna) så blev det laget från Falköping som drog det längsta strået. De vann nämligen matchen med hela 5-0. Nu hoppas man på tur i lottningen och allsvenskt motstånd i nästa omgång.
Örebro Bastard on Parade
2007-03-25 14:33
Näfver och Halilovic hade flera fina samarbeten under den korta tid de fick spela tillsammans.

Jag ser gärna att Riddez-Näfver spelar på vänsterkanten. Och ifall Näfver tröttnar kan vi byta in antingen Holgersson, Henriksson eller Frempong beroende på matchbilden.

En högerkant som får möta både Näfver och Frempong under samma match lär ju få sömnsvårigheter efteråt!
Örebro E.Shams
2007-03-25 14:04

För att få framgång i fotboll krävs en produktion av mål. I ÖSK så är det i synnerhet två spelare som skall producera dessa mål. Rodevåg och Halilovic. Det finns en del osäkerhet gällande Rodevågs skadeproblem samt diskussionen om att han kan ha problem att göra mål på högre nivåer. Därför ser jag Halilovic som ÖSK:s viktigaste målskytt (kanske även spelare). Således är det av mycket stor vikt att han får så bra bollar så möjligt att arbeta på för om han får det så är jag helt säker på att målen också kommer. Därmed vill jag påstå att följande förenklade ekvation gäller:

Ju bättre passningar till Halilovic = desto högre placering i tabellen


För att det ska gå bra för ÖSK i allsvenskan så måste passningarna till Nedim var bättre än gårdagens. Många passningar till han hade dålig precision och många passningar slogs för sent vilket fick till följ att han blev offside.


Ser att "joth" uppmärksammade detsamma genom att skiva:

Laget oförmåga att hitta Nedim i djupled tycker jag också är ett bevis på att "just nu" är det bara en spelare som håller Allsvenskklass, Nedim Halilovic.


Örebro Adios
2007-03-25 13:46
Ämne: Adios//

1.Hemma: ....
Merci! :-)
Örebro ösk92
2007-03-25 13:38
Adios//

1.Hemma: Ja
2.Motstånd: IK Sirius
Örebro Adios
2007-03-25 13:31
Ämne: Adios//
På Lördag k....
Tack! Hemma? Motstånd?
Örebro rirobban
2007-03-25 13:23
Adios//
På Lördag kl 13.00 spelas den sista träningsmatchen innan Allsvenska premiären.

EDIT: På Behrn arena såklart:=)
Örebro rirobban
2007-03-25 13:22
Medan jag ändå håller på kan jag länka till denna som jag lagt ut på min blogg också. Men ifall någon kanske missat den så finns den nu på youtube också. Inget nytt material men det är iaf en äkta ÖSK-låt:=)
Örebro Adios
2007-03-25 13:20
Jag hittar som vanligt ingen info varken här eller på officiella. Var och när är nästa träningsmatch?

Tacksam för info.
Örebro rirobban
2007-03-25 13:17
Bra tryck på läktaren mot Assyriska i sista matchen förra säsongen:=) Kanske lite sent att lägga ut det nu, men va f*n:=)
Örebro joth
2007-03-25 13:10
Till spelarnas fördel får man väl säga att det säkerligen inte är så motiverande att möta lag som ÅFF, Sirius m.fl. när Allsvenkan hägrar...
Örebro joth
2007-03-25 13:06
Mackan//Attans... synd med Kevin. När det gäller Näfver så är det nog bättre att utnyttja honom i slutet av matchen då lite trötthet har satt in hos motståndarna, tycker jag i alla fall.

Nåväl, det viktiga i år är att hålla oss ovan den 14:e platsen, allt annat är bonus!
Örebro Mackan
2007-03-25 12:58
joth//Ska du inte ha med skadade spelare får du ta bort Kevin. Han är fot(?)skadad för tillfället.

Om nu inte Näfver orkar i nittio munuter (vilket jag tror han gör) så hoppas jag ändå att han får starta matchen. Bättre att dra nytt av hans spetskompetenser i 65 minuter snarare än 25 minuter.
Örebro joth
2007-03-25 12:30
Vi får hoppas på det bästa, men det känns lite oroligt när Rodevåg dras med en skada som inte riktigt vill bli bra. Sebastian har inte heller spelat många minuter. Haginge har återkommande problem med ryggen och utan honom är backlinjen riktigt långsam. Larsen har inte varit bra i år och laget envisas med att lyfta in bollar i straffområdet från hörnflaggan trots att vi inte har någon huvudspelare i varken anfall som mittfält. Näfver fungerar bra som inhoppare, men jag är skeptisk till 90 minuter... å andra sidan känns det tunnt på vänstermittfältet.

Men som sagt, man får ju hoppas att oron bara är nervositet inför premiären.

Min premiärelva om de skadade spelarna inte är tillbaka:
--------PeWe------------
--PaAn-PaHa-MaWi-GlHo---
IaJe-KeWa-FrNo-LaLa-JoRi
--------NeHa------------

Min "Drömelva":
--------PeWe-------
PaHa-MaWi-GlHo-JoRi
PaAn-FrNo-LaLa-SeHe
-----StRo-NeHa-----
Örebro Joerny - Put your hands up for Örebro
2007-03-25 11:58
Inte en chans att vi blir ett bottenlag. Vi har gått runt på hela truppen under försäsongen, men när vi toppat laget har det stundtals sett riktigt bra ut.
Åtvidaberg hejja
2007-03-25 11:51
Alla dessa inlägg om att ÖSK blir bottenlag i Allsvenskan.. var kommer det ifrån?
jag har i och för sig bara sett en träningsmatch iår men vad man har läst så tycker jag ÖSK verkar farliga, mycket farligare än på flera år..

Och som killen från Åtvid skriver att ÖSK håller i Superettan och hälsar oss välkommna till Kopparvallen 2008. Det bevisar ju bara att DU inte tror på ditt eget lag..
Örebro BabyKladde
2007-03-25 09:59
Ni som påstår att ÖSK inte tränar boll kan ju inte sett nån träning den här försäsongen.

Dom har ju tränat med boll sen mitten av Januari.

Men ÖSK är väl ett av dom få lag som varvar runt med kondition/styrka, bollträning & individuell träning. Andra lag skippar alltid en av bitarna.

Men i början av försäsongen körde dom mest styrka/kondition för att bygga upp en grundstyrka & kondition i spelarnas kropp.

Tror inte ni ska oroa er..
Degerfors 100 år
2007-03-25 09:53
1-1 mot Åtvid.....hm....0-3 mot Degen!!!!

Det luktar Superettan Ösk!
Örebro Mittåt
2007-03-25 09:46
Att döma av rapporteringen från Tomteförbundets årsmöte så kommer ÖSK vid en eventuell framtida licensaffär att slippa uppmärksamheten från Lagrells torped Khennet Tallinger. Denne är numera (sedan igår) ordförande i något som kallas Diciplinnämnden. Licensfrågorna kommer av allt att döma att hanteras av en Licensnämnd med Anders Beck-Friis som ordförande.

Vidare kan man notera att de så kallade bestraffningsorganen (Licensnämnd, Appellationsnämnd, Diciplinnämnd och Besvärsnämd) i fortsättningen kommer att sortera under Förbundsmötet snarare än under Förbundsstyrelsen. Nog verkar det vara en knäpp på Tomtefars näsa.

Örebro Behrnabeu
2007-03-25 09:46
Ämne: Aspen//Kan ju där ti....
Det har varit flera bollpass varje vecka under hela försäsongen. Man har varvat fys- och bollträning. Vilket jag tycker är helt rätt.
Örebro joth
2007-03-25 09:35
Aspen//Kan ju där tillägga att man inte har tränat med boll under den första tiden av ÖSKs försäsong, lite märkligt.3-4 månader utan boll borde ju sätta sina spår.
När det gäller försäsongen är det lite märkligt att spelarna måste ägna sig åt at bygga upp kroppen. Vad händer då igentligen mellan sista matchen och försäsongen, håller inte spelarna igång?

Tycker att Behrn Arena borde inbjuda till mer teknikträning under vintern/försäsongen. Tycker att grundkondition och fysik borde ligga mer på spelarnas ansvar.
Örebro Aspen
2007-03-25 09:11
Man blir fundersam på den svenska försäsongen som varar 4 månader mot 4 veckor på kontinenten. Det mest synbara resultatet är att många spelare är skadad när serien startar och att spelet de första omgångarna går på kryckor. Dax för nya ideer??!!
Örebro joth
2007-03-25 07:09
Tycker ni är lite hårda mot Henrik-Åtvid. Tycker att gårdagens match var ett riktigt bottennapp både tempomässigt och spelmässigt. Under årets försäsong har jag endast sett en halvlek som varit något, andra halvleken mot Norrköping.

Att Åtvid sen inte hade så mycket boll och inte skapade direkt mycket gör ju saken nästan ännu värre.

Laget oförmåga att hitta Nedim i djupled tycker jag också är ett bevis på att "just nu" är det bara en spelare som håller Allsvenskklass, Nedim Halilovic.

Larsens oförmåga att lyfta blicken kanske innebär att kanten är det sista alternativet för en långsammare Larsen... å andra sidan vill vi väll knappast sätta upp svängdörrar framför Anttonen.

Får hålla tummarna för att de skador vi har kan höja tempot när de är tillbaka och att försäsong bara är försäsong.

Nåväl, i år räcker 13:e platsen gtt och väl för mig. Och jag hoppas verkligen att laget oftare kan spela på topp, dvs oftare än en halvlek mot Norrköping.
Örebro Bastard on Parade
2007-03-25 01:32
Hehe, satt och läste igenom en gammal krönika jag skrev för ett tag sedan. Ordet Degerfors är understuket med grönt och när man högerklickar på ordet står det: "Beakta ordformen Degerfors. I vanlig text kan den kännas invecklad och byråkratisk."

I brist på något bättre...
Örebro Behrnabeu
2007-03-24 23:37
Mitt drömlag just nu. Sebben och Roden måste bli friska. :)

Westman
Anttonen-Haginge-Holgersson-Riddez
Larsen-Nordback-Henriksson-Näfver
Halilovic-Rodevåg
Örebro rirobban
2007-03-24 23:06
Ämne: Ämne: Henrik-....
Det måhända att vi har svårt för Åtvidaberg. Idag skulle vi dock ha vunnit! Hur som helst har vi redan spelat mot några Allsvenska motståndare under försäsongen och endast förlorat en av dem. Förlust mot Hammarby sen oavgjort mot Gefle och GAIS. Segern mot Malmö visar att laget besitter kapacitet att även sno poäng mot topplagen.

Vad har du emot ÖSK egentligen? Det finns inte en chans att vi åker ut i år. Endast ett lag gör det och vi är bättre än BP, TFF, GAIS, Gefle och Halmstad helt klart. Även Hammarby ska vi kunna komma före!

Jag förstår ifall du saknar oss på Kopparvallen, men du får freda dig med IFK Norrköping istället. De verkar bli kvar i "ettan" i all framtid;)
Örebro Bastard on Parade
2007-03-24 22:56
Lite kul att Åtvidaberg dyker upp i LHC:s spelarbuss ;-)

Annars var det en buss med ovanligt mycket reklam för LHC...
Örebro Behrnabeu
2007-03-24 22:54
Jag skulle vilja säga nåt om Åtvidaberg efter att ha sett dem i EN försäsongsmatch. Men inser sen hur domt det vore att kommentera ett annat lag efter att ha sett dem i EN enda träningsmatch.

Henrik-Åtvid//
Förtydligande: Givetvis får du tro att ÖSK blir ett bottenlag i allsvenskan. Första sextiofem minuterna i dag ger fog för ett sådant tippande. Menade bara att man får se till helheten och ta fler träningsmatcher med i bedömingen samt rådande skadeläge och annat. Tror faktiskt att ÖSK kan ha ett riktigt bra kontringslag för allsvenskan och må bra av att inte "tvingas" föra matcherna. Det är man inte bra på. Ser också ett par räddningsplankor (de behövs ju bara en) i BP, Trelleborg och Gais t.ex. :)

Grattis att ni fick behålla Bergström. En klar klasspelare och måste nog vara en av de bästa i Sverige på att få bra prescsion på hörnor och frisparkar. Vem var på topp för Er i dag förresten? Den killen var inte så bra tycker jag.
Örebro Los Flores
2007-03-24 22:47
henrik-åtvid

åk hem till din så kallad "stad" !!
Örebro Bastard on Parade
2007-03-24 22:46
ÖSK var väl ganska dåliga fram till den 60-65:e minuten, efter det hängde inte Åtvidaberg med längre. Träff på ribba, stolpe och precis utanför ett par gånger. Sedan hade Riddez två enormt bra lägen som han missade.
Annons: