/fotboll/osk/forum/82.aspx/fotboll/osk/forum/82.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-08 12:41
Kina brukar dock vara hetast under vintern, precis som svenska klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2017-06-08 10:03
Redaktionen//

Ta en titt i inkorgen på er mejl.
Örebro Empes
2017-06-08 04:10
@Nicknamn i ribban:


Instämmer. Kan tänka mig att han kan lämna redan nu under sommarfönstret. Tycker att han visat tillräckligt mycket redan så att lag med större plånböcker borde vara intresserade. ÖSK vill säkert behålla honom åtminstone året ut. Men kommer rätt bud så säger man inte nej.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-08 00:41
Själv är jag tveksam till att Kennedy spelar för oss nästa år. Får han vara frisk (och inte avstängd) kommer det säkert finnas erbjudanden från Kina till vintern. Förhoppningsvis kan både ÖSK och Kennedy casha in.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-06-07 22:57
AIK:s vänsterbreddare Kpozo var ju het för något år sedan. Hans utlåning till Tromsö går tydligen ut i sommar och han lär återvända till AIK. Har fått för lite speltid i Tromsö. Verkar dock som att AIK letar efter en annan wingback till vänster (Rasmus Lindqvist/Cristoffer Telo). Därför inte omöjligt med ytterligare en utlåning, men säkert då till en klubb som kan garantera speltid. Skulle väl i och för sig kunna vara något för oss. Men vi kan väl knappast garantera speltid. Känns ju dessutom inte särskilt bra att han endast spelat sporadiskt i Tromsö – skulle bli ytterligare en värvning i paritet med ett par av de vi värvade innan säsongen. Jag säger nej tack.
Örebro Empes
2017-06-07 22:53
Många AIK-supportar vill väldigt gärna bli av med Avdic (kontrakt över 2018). Och de skriker efter anfallsförstärkningar nu i sommar. Och så blir det säkert. Så Avdic kan nog tänkas bli aktuell för en utlåning/försäljning. Han har ju haft det tufft i AIK, men i grunden är han ju riktigt bra. Och på slutet har han ju åtminstone fått lite mer speltid och gjort ett snyggt mål – kanske är han på väg uppåt?

Kan nog passa in ganska hyggligt i en roll bredvid Kennedy. Kanske skulle kunna vara något för oss.

Även om jag förstås hellre sett att vi haft råd att värva en färdig klass-spelare där det saknas frågetecken…
Örebro Minatankar
2017-06-07 18:52
Jag tror att det taktum att t ex DG och Kalle lämnat oss kan ha flera anledningar, men framför allt två.

Den ena är att spelare, agent och ibland även ÖSK anser att det behövs en ny miljö för spelaren för att han kunna utvecklas ytterligare.

Den andra anledningen tror jag har med lönepolitik att göra. Jag tror det är ganska vanligt att en ÖSK-spelare kan fördubbla sin lön genom att gå till klubbar som också har minst dubbelt så hög omsättning/ekonomi.

Säg att man har 1-2 sådana spelare per år, så innebär det att skulle pressa upp lönenivån i ÖSK till nivåer klubben f n inte klarar av.

Jag tror att man är ganska kreativ när det gäller att finna unika lösningar för kontrakt som omfattar dyra, mer kortsiktiga nyförvärv (t ex Kennedy). Är inte säker på att man har samma kreativa lösningar för att rädda kvar duktiga spelare.

Detta skulle vara mycket intressant att få veta något om men det är å andra sidan inte något som klubben är skyldig att upplysa medlemmarna/aktieägarna/supportrarna om och jag undviker därför att ställa sådana frågor i direktkontakter med klubbens representanter.

Inte desto mindre torde det vara en synnerligen viktig fråga, om man över åren ska lyckas bygga upp ett lag med allt högre kvalitet. Det torde inte räcka med att sträva efter att ha optimal effektivt av överlappande kontrakt.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-07 13:44
@Broarn:


Tycker nog att DG är "sig lik" i Elfsborg rent individuellt. Låga försvar och han åstadkommer inte mycket, stora ytor och han kommer till sin rätt.

Sedan får man inte glömma att även om man anser att t ex DG har utvecklats i Elfsborg (vilket jag kanske inte tycker utan tycler det är rätt status que) så utvecklades han enormt i Örebro på tre år. Från en snabb, men trubbig ytter som sköt på kraft till den spelare han är nu. Samma gäller ju i princip på för Kalle som hela tiden låg och balanserade på ett genombrott. Han behövde bara nog en liten knuff in i rätt miljö
Örebro Broarn
2017-06-07 11:28
Svar till Jonas r.

Jag ska försöka svara på din fråga och vill först säga att jag ser väldigt mycket på allsvensk fotboll. Prenumererar på C More och ser varje allsvensk omgång jag kan. När det är två matcher samtidigt, väljer jag en och slår ibland över till den andra. Så mina intryck är förståss subjektiva - andra kan tycka annorlunda som i allt annat på detta forum.

När det gäller Kalle och Dajje känner jag mig mer säker, dels därför att jag sett dom spela flera gånger och dels för att många andra tycker som jag.
Många här såg nog också AFC -ÖSK och där tyckte kommentatorn Anders Fredriksson att Dajje var bäst på plan. Kanske var det hans bästa match, men han har varit nästan lika bra i dom andra.

Kalles utveckling har nog varit ännu bättre och han är nu bättre på i stort sett alla områden - rörlighet, placeringsförmåga, aktivitet i spelet och målskytte framförallt. Och därmed självförtroende som man får när andra ger en förtroende.

DG har jag sett många gånger och jag tycker han känns lite vassare än han gjorde i ÖSK. Har inga siffror, utan det är mitt subjektiva intryck.

Crespo är mer svårbedömd och därför skrev jag "kanske" i mitt förra inlägg. Han har varit bra i Häcken mycket beroende på att Häcken oftare och bättre än ÖSK trycker fram spelet mot motståndarmålet, så Crespo inte blir så ensam där framme som hos oss.

Som sagt, det här är mina åsikter, så får du och andra tycka annorlunda.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-07 08:19
@Empes:


Tycker faktiskt Semas också är i samma klass
Örebro Empes
2017-06-06 22:45
Kennedys nickmål – ett av vårens 10 bästa enligt Expressen. Måste ha varit ett självklart val.
Örebro Motgångssupportern
2017-06-06 21:21
@Empes:
Sverige vann med 4-1 och Arvid spelade hela matchen.
Örebro Empes
2017-06-06 20:52
Arvid Brorsson från start i P98 borta mot Ungern. (Spelades idag kl. 17. Dock inte hittat något resultat ännu.)
Örebro Empes
2017-06-06 19:59
Mittbacken Alexander Blomqvist, just nu i Trelleborg, tror jag skulle vara ett perfekt nyförvärv (inför 2018). Varit bra i ett par år. Skulle säkert redan nu lyfta en ÖSK-startelva, men kommer säkert att bli ännu bättre. Och sitter på ett utgående kontrakt. Tyvärr finns det säkert lag med större plånböcker som också vill ha honom…

Men fördelen för honom att komma till oss är väl att han i princip är garanterad en startplats direkt till skillnad mot om han skulle gå till Blåvitt eller Norrköping. Sådant kan ju vara värt en hel del för en ung kille på väg upp.
Örebro Jonas r
2017-06-06 19:01
[QUOTE=Broarn]B-E G skrev: Ska vi köra på med Axén 2018 och fortsätta pendla mellan himmel och helvete, så är det bättre att satsa på offensiven. Där har ju Axén en historik av att få slumrande potential att blomma ut. Själv vill jag som ni förstår "bygga från grunden" och ersätta Axén till 2018, som Greger Hawkwind skulle ha uttryckt saken. Det där med att Axén får spelare att blomma ut har jag aldrig tryckt stämmer särskilt bra. Crespo t.ex. var ju ett stort löfte redan när han kom till oss från AIK. Ser man istället på dom som nyligen lämnat oss så har väl snarare Kalle H., Dajje, DG och kanske Crespo blivit bättre i sina nya klubbar. Tycker f.ö. att ÖSK måste göra allt för att förlänga med Jansson, samtidigt som han får ett löfte om att bli släppt om någon intressent i Europa skulle dyka upp - precis som skedde med Rinne. Tror inte han skulle ha något emot att också ÖSK skulle tjäna en slant. [/QUOTE] Intressant angående dem spelare du nämner son blivit bättre i sina nya klubbar. Håller med dig gällande Kalle om vi med bättre menar fler poäng. Men motivera gärna Dajje hur han blivit bättre i Afc, jag har själv inte sett nån match med Afc. DG? Han gör ju inte fler poäng i Elfsborg så på vilket sätt har han blivit bättre? Crespo var ett löfte helt rätt men han blommade ut i Allsvenskan när han spelade för ÖSK. Alla minns väl hösten 2014. De jag vill säga att jag tycker din tes haltar en aning men köper den om du kommer med en djupare motivering.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-06-06 16:52
Bengt-Erik Gårdefors mustasch/ Tackar! Får se hur länge jag stannar:)

Jo, men borde inte Axén lära sig av sina misstag?:) Dvs ha en lite bättre balans mellan det defensiva och offensiva.

Jag förespråkar inte att Axén skall få sparken, men jag hoppas att vi sonderar marknaden och ser vad vi kan få istället till nästa säsong. Kan vi få in en tränare som t.ex. Jimmie Thelin så skall vi byta, men om det bara är Pelle Olsson och Henke som är intresserade så kan vi lika gärna köpa en Axén-lott även 2018 och se var vi hamnar:)
Örebro Benny Böckling
2017-06-06 15:51
[QUOTE=Asbjörn#10 - Admin]Har vi några läsare av tidskriften Offside här? Måste ju annars bara delge vad de i senaste numret skriver angående utländska spelare som visar engagemang för svensk fotboll: "En annan som kan nämnas i sammanhanget är Wanderson. När Offside sprang på honom i ryska Krasnodar förra året hade brassen stenkoll på såväl GAIS kamp i Superettan som på sin gamla tränare Alexander Axéns Örebro SK." Just sayin... ;) [/QUOTE] Wanderson é klar
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Asbjörn#10 - Admin
2017-06-06 15:41
Har vi några läsare av tidskriften Offside här? Måste ju annars bara delge vad de i senaste numret skriver angående utländska spelare som visar engagemang för svensk fotboll: "En annan som kan nämnas i sammanhanget är Wanderson. När Offside sprang på honom i ryska Krasnodar förra året hade brassen stenkoll på såväl GAIS kamp i Superettan som på sin gamla tränare Alexander Axéns Örebro SK." Just sayin... ;)
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-06-06 13:30
TILL PIERRE B SOM SKICKAT MEJL TILL OSS I REDAKTIONEN: vi vill veta mer och få kontakt med dig, men din mejladress studsar för oss. Mejla oss igen (från en annan e-post) så att vi kan få kontakt.
Örebro roaring j
2017-06-06 12:45
Aaaä
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-06 12:20
@Benny Böckling:


Ändå gör andra klubbar så här irl ibland
Örebro Broarn
2017-06-06 11:14

B-E G skrev:
Ska vi köra på med Axén 2018 och fortsätta pendla mellan himmel och helvete, så är det bättre att satsa på offensiven. Där har ju Axén en historik av att få slumrande potential att blomma ut. Själv vill jag som ni förstår "bygga från grunden" och ersätta Axén till 2018, som Greger Hawkwind skulle ha uttryckt saken.

Det där med att Axén får spelare att blomma ut har jag aldrig tryckt stämmer särskilt bra. Crespo t.ex. var ju ett stort löfte redan när han kom till oss från AIK.

Ser man istället på dom som nyligen lämnat oss så har väl snarare Kalle H., Dajje, DG och kanske Crespo blivit bättre i sina nya klubbar.

Tycker f.ö. att ÖSK måste göra allt för att förlänga med Jansson, samtidigt som han får ett löfte om att bli släppt om någon intressent i Europa skulle dyka upp - precis som skedde med Rinne. Tror inte han skulle ha något emot att också ÖSK skulle tjäna en slant.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-06-06 10:12
Kul att du är åter, DaSa! Jag tycker att knäckfrågan för om defensiven eller offensiven har störst behov av att förstärkas är om man vill förlänga med Axén. Om man inte vill det, så antar jag att den nye tränaren börjar med att göra det självklara, att sätta defensiven. Det borde vara en självklar första prio för en allsvensk tränare. Axén har ju visat att han prioriterar annorlunda i några år nu. Ska vi köra på med Axén 2018 och fortsätta pendla mellan himmel och helvete, så är det bättre att satsa på offensiven. Där har ju Axén en historik av att få slumrande potential att blomma ut. Själv vill jag som ni förstår "bygga från grunden" och ersätta Axén till 2018, som Greger Hawkwind skulle ha uttryckt saken.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2017-06-06 09:38
Den första bortamatchen efter uppehållet spelas mot Hammarby lördagen den 8:e juli. Då matchen är schemalagd en helg i semestertider vet vi att många ÖSK:are kommer ta tillfället i akt att göra resan till Stockholm.

Vi vill härmed bjuda in alla ÖSK-supportrar till en dag präglad av gemenskap, sommarväder(?) och semesterkänsla. I syfte att spä på det sistnämnda ytterligare går resan under semestertema.

Ta fram kylklamparna ur frysen, fyll kylväskan, packa badleksakerna, solglasögonen och det svartvita parasollet. Lördagen den 8:e juli åker vi till Stockholm och semestrar med Örebro SK!

De 50 första som köper resan åker för 100 kr (därefter är priset satt till 150 kr). Det är först till kvarn som gäller.

Det finns två avgångsalternativ. Du väljer det som passar dig och ditt ressällskap bäst:

Pubbuss (Rekommenderad minimiålder 18 år)
Pubbussarna avgår från Eyravallens nordvästra hörn kl. 10.30. Bussarna tar dig till den gemensamma uppladdningen i centrala Stockholm. Vart uppladdningen sker återkommer vi med i närtid.

Efter uppladdningen tar bussarna dig till bortasektionen.

Direktbuss
Direktbussarna avgår från Eyravallens nordvästra hörn kl. 12.30. Bussarna tar dig direkt till bortasektionen där du möter upp alla ÖSK:are på plats.

Vid matchens slut sker hemresa för båda bussalternativen.

Resan köps på länktipset.

Vi uppmanar er att i sociala medier sprida temat och budskapet till era ÖSK-vänner.

Semestra med Örebro SK!
Örebro Benny Böckling
2017-06-06 09:29
Dubbel
Örebro Benny Böckling
2017-06-06 09:29
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:

Nu är ju inte detta Football Manager tyvärr.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-06 01:42
@Empes:
Jag tror det är billigare att försöka bryta kontrakten med M’Bombo och Sköld än att låna ut dem och i stort sett fortsätta betala deras löner, inte bara i år utan också nästa. Sedan försöka värva en bra 10:a. Jag hart varit inne på det flera ggr. Jag tror ÖSK måste bli mer cyniska och erkänna sina värvnings-misstag, Värningen av M’Bombo strider mot allt ÖSK sagt "Hellre sent och rätt". Nu värvade man "sent och fel". Sköld levererar inte oavsett position och den som inte kan se det kan ju kasta första bollen. Visst "han jobbar". Ok. Men jag vill ha mer kvalitet än det i en allsvensk trupp. Med all respekt för dem som personer, men bryt kontrakten. Och lyckas ÖSK hitta en bra 10:a, behöver vi då Naah? 3 ut och 1 in
Örebro Minatankar
2017-06-06 01:15
Namn: Empes Sänt: 2017-06-06 00:47 // Ska ÖSK nå sin vision behöver laget sakta men säkert byggas upp med spelare som har kvaliteter som just nu Oscar, Nordin och Kennedy visar. Håller med dig om att både Mårtensson och Rogic platsar i dagens lag/trupp, speciellt om vi möter t ex MFF. De är duktiga defensivt. Vad jag menade var att laget behöver kompletteras med mittfältare och forwards som är vana målgörare och då kan vi inte samtidigt inne på planen ha tre innermittfältare och flera yttermittfältare som inte är vana målgörare. Vi kan ha Sveriges bästa defensiva spelare och framspelare. Gör vi inte mål räcker det ändå inte. Kennedy kan inte ensam göra 50 mål. Jag menar att det räcker inte med att vi har spelare som gjort mål för 2, 4 eller 6 år sedan. Vi behöver spelare som gjort många mål under 2016 och 2017. Då är chansen betydligt större att de också gör mål i höst och nästa år.
Örebro Empes
2017-06-06 01:08
Jag tror för övrigt att vår klubb vill försöka förlänga med Naah. Att man vill få över honom på ett riktigt kontrakt.
Örebro Empes
2017-06-06 01:07
Simon har tydligen sagt att vi för att kunna ta in någon behöver göra oss av med någon. Som andra här redan varit inne på så tror jag det kan vara svårt att sälja någon av våra spelare. (Förutom Kennedy då, skulle faktiskt inte förvåna mig om han lämnar redan i sommar, tycker att det han visat på den här korta tiden borde räcka till och bli över för att väcka intresse från lag med betydligt större plånböcker. Tyvärr. Men i mina tankar så räknar jag med att Kennedy blir kvar, annars behöver vi få in två forwards.) Tror därför att utlåningar är nödvändigt för att kunna ta in nyförvärv.

Men vilka ska vi låna ut? Och kan vi verkligen frigöra tillräckligt med kapital genom utlåningar? Hur stor del av lönerna är lag beredda att ta över för de spelare vi lånar ut?

M’Bombo, Lundberg, Plessis och Haginge (behov speltid/vill han?) är väl de som jag i första hand tänker borde vara aktuella för utlåningar. Och så fall är det väl endast division 1 eller Superettan som kan bli aktuellt. Det är väl egentligen bara Lundberg som jag tänker att någon klubb på nämnda nivåer kan ta över lönen på nästan helt då han inte lär ha så hög lön. För övriga tänker jag att ÖSK nog lär behöva fortsätta att betala en stor del av lönen (hälften?). Om Simon inte är beredd att skjuta till nya pengar så lär vi nog behöva låna ut samtliga dessa fyra för att kunna ha råd att ta in en mittback och en anfallare. Men det har jag svårt att se komma till stånd.

Gissar därför att Simon kommer att skjuta till nya medel och att vi därför kan nöja oss med att låna ut två av de nämnda.
Annons: