/fotboll/osk/forum/8141.aspx/fotboll/osk/forum/8141.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2007-05-01 18:18
I morgon möter reservlaget Gefle i den allsvenska utvecklingsserien (som den kallas). ÖSK bör kunna ställa ett rätt så starkt lag på benen. Frågetecknen är som jag ser det två.

1. Har man någon högerback?
Förhoppningsvis är Jocke Green spelklar igen. Från talangtruppen finns i princip ingenting att låna. Det råder högerbackbrist även där. Alternativ är kanske Ian Jeffs, Fredrik Jansson eller Magnus Samuelsson. Ingen av dem känns väl som gjutna på platsen.

2. Var kommer Nordin att spela?
Alla utom Walker vet att Nordin skall spela som en framskjuten central mittfältare för att bäst komma till sin rätt. Har PW insett detta eller låter man NG ta jobbet som renodlad anfallare? Till NGs fördel talar kanske att man inte verkar att ha så många alternativ den här gången. Kevin är väl i träning, men knappast i matchform. Jeffs passar där, men behövs på kanten.
Örebro Kerberos
2007-05-01 18:12
Intressant, nu börjar det bli kreativt.

Det var det enda jag ville väcka med min frågeställning förut idag.

Jag vill inte ge några personliga värderingar och svar. Det enda jag kan ge värdering i är, att jag tycker att det finns obesvarade frågor, som jag tror Kubanerna behöver svara på och ta ställning i, för att kunna överleva.

Dock kanske frågor som behövs besvaras först är: Vilken är den kollektiva värderingsgrund som Kubanerna och dess medlemar står för?

Hur tas den fram?

Hur redovisas och förankras den?

För att sen svara på:
Hur ska Kubanerna sen göra för att förebygga och förhindra att den inte missbrukas?

Om den missbrukas, vilka åtgärder tas då?
Örebro Toro
2007-05-01 18:12
BoP //

Absolut jag tycker inte heller det borde behövas. Men det är en ide =)

Men att samla alla kubaner till ett "snack" om vilka förhållningsregler det finns borde ju vara ganska given,om det inte redan görs/gjorts?
Kilten
2007-05-01 18:11
Kubanerna bestämmer knappast vad som får och inte får sjungas på läktaren. Kubanerna har inte ensamrätt på sång.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 17:55
Toro//

Det ska inte behövas. Jag står i klacken för att stödja ÖSK verbalt, inte för att vakta andra människor som av någon anledning inte kan sköta sig.

Jag tror inte någon "Kuban" skulle vilja gå runt på läktaren heller av den anledningen.
Örebro Toro
2007-05-01 17:51
hmm varför inte testa införa "Kuban-värdar" som sprider ut sig i klacken och om det mot förmodan börjar skanderas smädesord så ber dom helt sonika personen/personerna i fråga att knipa käft och sluta skämma ut Kubanerna?

Lr nåt i den stilen
Örebro charlieboy
2007-05-01 17:03
Jag skulle också vilja understryka att kubanerna inte är varken hela västra eller klacken, men förhoppningsvis ge en lite mer nyanserad bild.

Som officiell supporterförening anser jag att kubanerna har ett antal viktiga roller:

- Samla människor vars hjärtan slår för Örebro SK, innan, under och efter hemma- och bortamatcher.

- I vissa situationer, föra dessa personers talan "uppåt" mot ÖSK.

- För en växande supporterkultur, se till en viss disciplin råder på läktaren.

Den sista punkten är naturligtvis den svåraste. Inte nödvändigtvis pga arbete (det krävs mängder med arbete för att driva en supporterklubb även i kubanernas storlek) utan för att det finns många viljor som vill fram.
Då vi nu har vuxit till en storlek då kontrollen inte längre kan vara fullkomlig måste man göra några överväganden. Om en person ståendes i mitten av västra stå häcklar en motspelare på ett sätt som bara är korkat (en majoritet av alla skribenter/läsare här inne har nog häcklat motståndare som "förtjänat det" i stridens hetta), ensam eller tillsammans med några lika korkade polare, hur ska de kunna tystas?
En klack med den nuvarande storleken måste ses som en stor helhet, där varje individ sköter sig efter eget "behag", men där inga dumheter kommer från klackledare, banderoller osv (dvs kubanerna).Örebro joth
2007-05-01 16:24
ÖSK tjejen//datumet är ej bestämt men senast den 17:e maj är det som gäller. Då mot vinnaren i matchen Eskilstuna-Öster.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 16:23
Synd att ÖSK är så ojämna, med det spelet som man stundtals visade upp mot Elfsborg och andra halvlek i går skulle kunna räcka till en plats i Royal League.

Men spelar man som mot GAIS eller som i första halvlek igår, ja då är det botten som gäller.

Hoppas på mycket folk i nästa match, IFK Götebotg brukar ju ha ett bra bortafölje och matchen spelas på kvällen som den skall.
Örebro Ösk tjejen
2007-05-01 16:21
när ska ösk spela nästa match i svenska cuppen?
Örebro joth
2007-05-01 16:06
Ropesin//6 poäng på dessa vore jättebra... men 4 poäng kanske är realistiskt, eller?

Å andra sidan så har vårat lag i sina bästa stunder potentialen att spela ut vilket lag som helst i Allsvenskan.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 15:54
Om man räknar med Svenska Cupen har vi just nu 13 raka tävlingsmatcher utan förlust!

I allsvenskan har vi på de senaste 8 spelade matcherna har vi vunnit 5 och spelat 3 oavgjorda. Antalet gjorda mål är 12 och antalet insläppta mål är 3!

ÖSK är formstarka!
Örebro Ropesin
2007-05-01 15:48
Hur många poäng tar vi i maj månad tror ni? 4 matcher står på programmet, dessa är:
7 Maj: Örebro SK - IFK Göteborg
13 Maj: Hammarby - Örebro SK
20 Maj: Örebro SK - Malmö FF
28 Maj: Helsingborg - Örebro SK

Vad ska man säga? 6 poäng vore fantastiskt bra, men kanske för mycket begärt?
Örebro joth
2007-05-01 15:33
Misstolka mig rätt...
Jag tycker att i allmänhet så gör Kubanerna ett strålande jobb. Men när det börjas skanderas elaka ramsor mot motståndarmålvakten så tycker jag att det är lågt... då funderar jag på att lämna in mitt medlemskort. De som körde den ramsan stod väldigt nära klackledaren... hade klackledaren agerat smart hade han dragit i gång en positiv ramsa för att överösta de som skämde ut sig. Istället så hakade flera på ramsan...

En avspärrning för endast Kubaner går väl att fixa... men det skulle ju naturligtvis ha en negativ effekt vilket skulle hämma "supporterkulturen" som har möjlighet att växa nu...

Som officiell supporterförening tycker åtminstone jag att Kubanerna har ett ansvar för att hela västra oavsett medlemsskap sköter sig...

- tänds en bengal, hjälp publikvärdarna att sätta dit personen i fråga.
- Beter sig någon/några dumt genom att håna motspelare m.m. så dra igång en positiv ramsa som överröstar.
- Det som händer på Västra kommer alltid att förknipas med Kubanerna oavset man vill det eller inte. Så att skylla på någon annan hjälper inte.

Men som sagt, Kubanerna gör allt som oftast ett mycket bra jobb...
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-01 15:06
erik204//antar att du är medlem i Kubanerna,hur lång tid tar det innan man får medlemskorten till Kubanerna,betalade medlemskapet igår,tar det typ ett par dar el 1-2veckor?
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-01 15:04
Ämne: Marquis de Sade

T....
Aldrig att vi lägger ner klacken,ju mer skit vi får ju starkare blir vi.
Örebro erik204
2007-05-01 14:40
Marquis de Sade

Tack! Läser man det här forumet får man fan uppfattningen om att majoriteten vill att klackverksamheten ska läggas ner. Styr upp nåt själva om ni tror det är så jävla lätt. Eller ni kanske vill ha en knäpptyst arena igen?
Örebro Marquis de Sade
2007-05-01 14:37
Stort tack till Kubanerna för eran insats på Behrn Arena, är rätt övertygad om att ni drar några hundra extra för den goda stämningen.

Ett lag - en publik!
Örebro warlord
2007-05-01 14:26
Vad säger ni om att följa upp gårdagens vinst med en 2-0 dito mot GBG? Då skulle vi vara ordentligt med i tabellen och ha ganska så mycket arbetsro inför fortsättningen. Jag hoppas på att vi alla gör vårt bästa för att fylla BA och verkligen hjälpa sport att vinna.
Örebro Storm_90
2007-05-01 14:02
Men snälla inte den här JÄVLA dikussionen igen? Den diskuteras på Na och Kubanernas forum(där den frågan väldigt ofta kommer up) Räcker inte det? Om ni tycker det är så svårt att acceptera att folk har olika åsikter kanske ni inte bör gå på fotboll. Visst man ska ha respekt mot andra men de äldre som sitter på sittplats ska ge samma respekt till att de i klacken ibland kan skrika något som ni anser vara olämpligt. Sen så får vi som står i klacken ha respekt för er när ni sitter och gnäller på allt.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-01 14:00
Inte konstigt att det aldrig funnits någon supporterkultur i Örebro när det sägs något olämpligt under match när adrenalitet sprutar,så blir det klagomål från folk runtomkring,vafan skit i vad folk säger på läktaren,stå upp för Ösk,sjung för Ösk,gör vad som behövs för Ösk,fråga spelarna vad dom föredrar,tystnad i 90min som förr eller ett jävla sjungande i 90min som det är nu äntligen,förekommer det nazistiska eller rasistiska ramsor eller slagord så ska vi naturligtvis inte tolerera det,det ska stoppas.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 13:48
Man får väl använda sunt förnuft.

Kubanerna bedriver ingen dagisverksamhet, Kubanerna stödjer ÖSK på olika sätt.

Om ni anser att en person som kanske inte ens är medlem i Kubanerna talar för hela supporterföreningen får ni väl göra det.
Örebro Farsen blir till Guld
2007-05-01 13:46
Isåfall får kubanernas ledare ta mer ansvar och kolla efter vilka medlemmar man tar med i klacken. Och kanske även kontrollera under match om det är nån som faller utanför ramarna. Annars får de nog räkna med att bli anklagade för det ena och det andra så är det bara.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 13:45
Liberate tu-teme ex inferis//

Kul... Väldigt
Örebro Kerberos
2007-05-01 13:45
Bastard on Parade//
Personligen har jag inte en åsikt i om hur. Du utryckte din uppgivenhet om att folk inte förstår att det är skillnad. Jag frågade bara om hur ska man/jag se skillnad på det?

Du beskriver ett problem som är värt att fundera på från Kubanernas sida och lite som jag frågar efter. dvs om Kubanerna anser att det är ett problem att några utgör sig i Kubanernas namn en åsikt som Kubanerna inte står för.

"Hur agerar kollektivet när enskilda individer inte agerar efter kollektivets överenskommelse om vad kollektivet står för?"

Hur gör Kubanerna för att tydliggöra att de är Kubanerna och hur gör Kubanerna för att tydliggöra att de inte är Kubanerna och inte delar åsikt med sin omgivning?

För vissa kanske hela västra ståplatsläktaren innefattar Kubanerna, det är förmodligen den generaliseringen många gör. Om det inte är den generalisering som Kubanerna vill att sin omgivning ska ha om vilka de är så tror jag att det måste det finnas en handlingsplan om hur Kubanerna förändrar den generaliserade bilden om vilka Kubanerna är.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-01 13:44
Ämne: Jag blir så trött på....
Ok..bastard..,då kan du se till att dela upp läktaren nästa match mot Gbg,ena halvan med Kubaner andra halvan med klacken,lysande,så slipper vi tänka på vem som säger vad.ser fram emot avspärrningsband..
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 13:32
Kerberos//

Vad tycker du själv?

Om två Västeråsare som är svenska medborgare gör Hitlerhälsningar mot Syrianskas spelare, kan man då säga att alla Västeråsare är naszister?Naturligtvis inte!

Om några individer som står placerade på Västra läktaren försöker håna och psyka Fredrik Persson, betyder det att de är Kubaner? De gör vad de själva vill, Kubanerna kan inte styra andra människors åsikter. Man får ofta utlopp för sina känslor när man står i klacken och det är inte alltid så bra, men man ska inte dra alla över samma kam.
Örebro Kerberos
2007-05-01 13:26
Bastard on Parade//
Hur ska man se skillnad på det tycker du? När börjar och slutar generalisering?

Förstår individen som ställer sig i kollektivet på i vilken egenskap och för vem den agerar åt? Är det för kollektivet eller den enskilde individen? Har han rätt att utnyttja kollektivet för att få fram sin individuella åsikt?

Vilka är de kollektiva överenskommelser som styr vad kollektivet står för? Vet alla i kollektivet vilka de är? Är de tillräckligt förankrade? Hur agerar kollektivet när enskilda individer inte agerar efter kollektivets överenskommelse om vad kollektivet står för?
Örebro Bastard on Parade
2007-05-01 13:01
Jag blir så trött på folk som inte ser skillnad på Kubanerna och klacken, enskilda individer och stora folkmassor.

Fritz fick höra en hel del saker igår, men det mesta (om inte allt) var ju med glimten i ögat. Kul att han i alla fall förstod det!

För övrigt kul att se att Samuelsson tog för sig, blev positivt överraskad. Han var nog bästa ÖSK:are i första och bra i andra. Vem ska Anttonen peta när han är fit for fight?
Örebro Marcus Avenbrand
2007-05-01 12:34
På något sätt befriande att domaren inte valde att målchansutvisa backen som rev ned Pettersson i slutet. Gillar inte den trippla bestraffning (straff, rött kort och avstängning) som brukar vara följden i ett sådant läge. Nya direktiv som råder?

in med Boniek//
Rodevåg gjorde ett mycket uppoffrande lagjobb och hade bara något avslut. Önskar att han vågar ta för sig mer, blir lite mer egoistisk och inte bara väljer de enkla passningsalternativen. :)
Annons: