/fotboll/osk/forum/8128.aspx/fotboll/osk/forum/8128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2007-05-08 10:00
BLÅSNINGEN

Apropå mitt inlägg om vinden i går innan match
"Omöjliga bollar kan helt plötsligt bli möjliga och tvärtom ..."

Vasques otroligt vackra mål blåste otagbart in, men det kan också ha varit så att han kompenserade för vinden, otroligt duktigt i så fall ;-)

Annars hade det blivit stolpe ut!

Tyvärr blåste det inte in några bollar bakom Bengan innan domaren blåste av första halvlek.
Örebro deportivista
2007-05-08 09:52
Jag vill också kommentera nationalsången-debaklet. Jag tycker dels att den ska sjungas före landskamper men inte före allsvenska matcher (vet inte någon serie där de spelar nationalsången innan), men tycker naturligtvis inte att det var rätt av kubanerna att ignorera den.

Däremot så insåg inte jag att det var nationalsång förrän ungefär halva var sjungen, så det är möjligt att kubanerna helt enkelt inte var medvetna om att de gjorde något fel - det har inte kommit några högtalare till "nya stå" ännu, så man hörde överhuvudtaget aldrig vad speakern sa...
Örebro Marquis de Sade
2007-05-08 09:49
Bison// Bra skrivet - grämer mig att inte jag skrev det inlägget...med tillägget jag tycker att det var roligt att se Nordin få chansen och att han förvaltade den väl.

Örebro bison
2007-05-08 09:48
Ämne: Oavsett vad man tyck....
Håller med till fullo. Skicka tillbaka nationalsång och reklaminslag till hockeyrinken. Men respektera nationalsången om dne nu spelas.
Själv blir jag mer upprörd över reklaminslag under match - vad i helvete är det för jävla påfund!!
Örebro deportivista
2007-05-08 09:48
..och så avslutar jag "gnäll-trippeln" med att notera att om det vi såg igår var det "nya, spelande IFK" då är jag glad att se laget tidigare. Som jag såg det så var det en återgång till klassiska IFK-taktiken med hög press och kontringar/långbollar vilket ÖSK inte klarade av. Första IFK-passningarna på mittfältet såg inte jag förrän vid ställningen 0-3 då ÖSK försökte med 3-mannamittfält (och lämnade gigantiska ytor)..
Örebro Sekt. E
2007-05-08 09:46
Oavsett vad man tycker om att nationalsången spelas inför matcherna (jag tycker inte den behövs i detta sammanhang) ligger det till såhär: OM den spelas och det står en flicka på planen och sjunger så står man upp, håller tyst eller sjunger med. Allt annat går bort. Att hoppa och sjunga något annat under tiden är inte coolt, det är pinsamt. För övrigt är Kubanerna på rätt väg, dock inte där.
AIK Saywee
2007-05-08 09:45
Jag har tidigare lovordat Kubanerna och tänker forsätta med detta, men ingen är ofelbar.

Respekt finns med som en av grundvärderingarna i Kubanernas stadgar - och jag anser bestämt att man "gick över gränsen" när man inte kunde respektera vår Nationalsång och tjejen som sjöng igår kväll!

... sedan tycker jag att den inte behövs inför Allsvenska fotbollsmatcher, men det är en annan sak. Man kan väl ta upp en diskussion med de som ansvarar för hur matcherna skall inledas på Behrn Arena?
Örebro bison
2007-05-08 09:45
Klappruttet är för mig ett nytt uttryck, men jag tycker att det passar alldeles utmärkt för att beskriva lagets insats igår.
Kul för Westman att göra en rad riktigt svettiga räddningar men ändå få plocka ut bollen 4 gånger.
Är en förespråkarr av att laget ska försöka spela sig ur en press i försvaret, men igår blev det ju fiasko - i stället för att rensa spelades ett par idiotpassar som snarare satte mottagaren i ett ännu svårare läge, slutade alltid i en paniktjong.
FreSam hade inte någon bra dag, å andra sidan inte en helt lätt uppgift när han ofta hamnade ensam mot 2-3 ICA-lirare, men hans bollbehandling lämnade ju mycket övrigt att önska.
Nordin gjorde på intet sätt bort sig, men jag måste säga att Jeffs var den inhoppare som gjorde det bäst. Sätt in Ian från start nästa match.
Örebro deportivista
2007-05-08 09:45
Sen vill jag fråga Sektion E om han inte blundade även när ÖSK hade bollen i slutet av matchen? Nordins inhopp lovande? Som jag såg det avslutade ÖSK matchen med en man mindre på planen. Visst, han gör bra saker när han får tag på bollen, men eftersom han var totalt orörlig utan boll så är det inte många sekunder som han får den chansen - om man fick spola tillbaka matchen och jaga reducering/kvittering igen så skulle jag vilja se JoPe 99 gånger av 100 istället...
Örebro deportivista
2007-05-08 09:42
Det bästa (och kanske enda bra grejen) igår var ändå när kubanerna körde "gamla fina örebro" trots 0-3 resp. 0-4, då blir iallafall en gammal romantiker som jag berörd - samt att "hata göteborg"-ramsan tystades med visslingar och burop
Örebro J Mossberg
2007-05-08 09:39
Medgångssupportrar kommar alla lag i hela världen dras med..Även trogen supporter får klaga om ÖSK får stryk så har man rätt å klaga.Visst ibland kan man falla med flagggan i topp.ÖSK vek ner sig igår visa ingen vilja alls.idag klagar jag om vi vinner emot Bajen så är jag glad igen
Örebro öskfotboll
2007-05-08 09:39
med herregud kan de va så jävla svårt...inse ..kubanerna skämde ut sig e de så svårt....bara att ta emot den kritiken å hålla käften nästa gång sveriges nationalsång spelas...man lärde sig juh de när man gick på lekis ...måste väll ni med gjort
Örebro Marquis de Sade
2007-05-08 09:36
Romano// Du verkar ha väldigt bestämda åsikter om hur andra skall göra. Föreslår att du startar upp ännu en klack - det finns gott om utrymme på arenan, så kan ju folk som delar din uppfattning ansluta sig. Ni skulle ju kunna hålla till bakom södra t.ex.
Örebro Gäddhäng
2007-05-08 09:27
Fanns det en klackledare igår?!?!?!
Tyckte jag såg nån med megafon i början på första, men var faen tog han vägen i andra när han behövdes som bäst?
Örebro Romano
2007-05-08 09:22
Tjatigt kanske men det skiter jag i.
Kubanerna gjorde bort sig så in i helvete igår!

Ni måste bara vara ett gäng snoris som inte överstigit tonåren. Ni är så in i helvete respektlösa.
Så här är det. Oavsett vad man tycker om Nationalsången inför en AS match, så ger man fan i att sjunga något annat än just nationalsången. Eller så kniper man igen käften.

Jag har full förståelse för att medelåldern i Kubanerna är barnsligt låg, för vuxna människor har lärt sig vad respekt är och vad man respekterar!

Vore mycket tacksamt om Kubanernas orförande eller klackledaren från gårdagen kunde ge sin bild av det hela!
Örebro Chipset
2007-05-08 09:14
GÄddhäng// Helt korrekt! Som trogen ÖSKare står man kvar matchen ut, oavsett hur det ser ut på planen. Sista 30 minuterna med en häcklande Göteborgare bakom var de längsta i mitt liv...
AIK Saywee
2007-05-08 09:14
Men Mittåt, Lagrell kan väl snabbt ändra på reglerna?

Hur länge skall han vara kvar på SvFF innan lampan faller?
AIK Saywee
2007-05-08 09:12
Gäddhäng//
Håller fullständigt med, trist när så många drar innan föreställningen är slut, kan i och för sig förstå om några kanske av någon anledning måste iväg.

Men att så många "nästan demonstrativt" visar sitt missnöje, verkar väl lite klent. När våra svartvita eleganter hänger med huvudena behöver de väl nytändning eller kom igen för tusan!
Med lite drag på läktarna kanske vi hade kunnat spräcka nollan?

Kom igen, vi har ofta haft förmågan att spela bra mot "bra" lag. Bajen, MFF och Helsingborg får verkligen se upp, och 10 svartvita spelare är revanschsugna med tanke på sin senaste insats!

FORZA SVARTVITT!
Örebro Gäddhäng
2007-05-08 09:03
Trist match.. Tristare att folk lämnade arenan innan slutsignalen.. Taskigt drag på läktaren..

Vi var trots allt några som försökte hålla stämningen uppe!!

Örebro joth
2007-05-08 09:02
BabyKladde//Vi får väl se hur det är med mot- och medgångssupportrar på resan till Hammarby.
Örebro Mittåt
2007-05-08 09:01
Saywee// I Yxhult är Ove inte greppbar för tomtemaffian. Reglerna för elitlicensen är bara tillämpbara för lagen i Allsvenskan och Superettan.
AIK Saywee
2007-05-08 08:54
Mittåt//
Vet du något om Yxhults ekonomi, kan Lagrell flytta ned dom till div 6 om han vill?
AIK Saywee
2007-05-08 08:51
Respekt för vår flagga och vår nationalsång, men den behövs kanske inte inför våra Allsvenska hemmamatcher. Borta kan vi inte göra något åt om detta skulle förekomma.

Tänkte på något som var så genomgående under hela matchen, vid samtliga anfall (spelanfall)hade IFK 3-4 man med långt upp, medan vi hade 1, någon gång kanske 2 med i ett anfall. Enda gångerna vi hade lite chans med fler gubbar verkade vara vid ett "anfall" från hörna eller inkast långt ned.

Jag tror jag får ett anfall snart, för jag skall under dagen passera GBG, funderar på att ta vägen över Jönköping istället till Halland ...

Kom igen svartvita eleganter, stubinen är väl påtänd och snart smäller det igen!

FORZA SVARTVITT!
Örebro Mittåt
2007-05-08 08:51
Mot nya djärva mål?

I en artikel i dagens NA, som egentligen handlar om IFK Kumlas önskemål om att kommunen hjälper till med att anlägga en konstgräsplan på Idrottsparken, så skymtar även Yxhults IKs nyvalde ordförande förbi. Mannen ifråga har en hel del erfarenheter från konstgräsanläggningar.

Yxhult spelar i div 5 (utan några större framgångar) och deras nye ordförande heter Ove Lindqvist.
Örebro BabyKladde
2007-05-08 08:34
nya tag på Söndag och en rejäl bakläxa i veckan för ÖSK-spelarna!
Örebro BabyKladde
2007-05-08 08:33
Hörde på radion igår några timmar innan ÖSk-matchen där dom diskuterade medgångssupportrar och framgångssupportrar..
..kan säga att jag håller med det om sa om att folk borde lära sig vara troget ett lag istället för att gå på matcher bara för just nåt visst lag kommer så man vet att storpublik väntas..

Mer trogna supportrar och mindre medgångssupportrar som bara klagar när det går dåligt det ger bättre publikstämning i längden!!!
Örebro J Mossberg
2007-05-08 08:31
Idag är det bara + till Peter Westman,å Kubanerna.ÖSK laget i övrigt vek ner sig totalt.Kvartsamtal nästa
Örebro micro_42
2007-05-08 07:56
Ämne: Stort av så många ör....Tack Örebroare är inte gnälliga bara snälliga.
edit: annars rimmar det inte ;-)
Örebro One¨touch
2007-05-08 07:43
Rirobban// Oavsett om vår nationalsång ska sjungas eller inte inför match, är den fortfarande vår nationalsång och ska inte kallas "den jävla sången".
Oerhört respektlöst att uttrycka sig på det viset.
Örebro rirobban
2007-05-08 01:51
Osquar//
Håller med. Är riktigt dåligt att vi har den jävla sången på Behrn arena inför alla matcher den här säsongen. Orka med skiten. Varför inte spela en ÖSK-låt eller något annat som har med fotbollen att göra!?
Annons: