/fotboll/osk/forum/8004.aspx/fotboll/osk/forum/8004.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 01:32
Järnkaminen//

Åker till stadion, nej så självmordsbelägen är jag inte.
Djurgården Järnkaminen
2007-06-26 01:29
riobban//
Just därför tycker jag det e onödigt av Ösk-Karl att starta diskussion om att vi inte har det så lätt i "Fjollträsk". Ser gärna att ni sluter upp på stadion så många som möjligt när det beger sig och visar vad ni går för.
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 01:28
Järkaminen//


"Vår klack var ju fan större än er idag. Tycker du inte det e lite pinsamt"

1. Er klack var kanske hälften så stor som vår.
2. Troligen kom kanske 1 av tre från Fjollträsk, resten tycker det är kul att tillhöra ett hulligangäng.

10-tal idioter som skämmer ut sig? Då hade det ju räckt med en minibuss till dem. Den siffran får du revidera rejält.


Örebro Gooner
2007-06-26 01:23
Matchref samt tränarkommentarer finns nu på officiella.
Länktips: www.orebro-sk.se
Örebro rirobban
2007-06-26 01:22
Järnkaminen//
Det är iofs inte speciellt pinsamt. Man får ofta med sig fler i klacken på bortaplan konstigt nog. Som mot Gefle så var vi ca fyra till fem gånger så stor klack mot deras. Men sen handlar det om storleken på städerna. Örebro är sju gånger mindre än Stockholm. Klart det är fler som håller på DIF.
Djurgården Järnkaminen
2007-06-26 01:19
ÖSK-Karl//
Ja, kommer det över 30000 så brukar det alltid vara ett tiotal idioter som skämmer ut sig. Men den stämning som infinner sig på derbyn, eller stadion för den delen heller, är ni aldrig ens i närheten av på Berns arena. Vår klack var ju fan större än er idag. Tycker du inte det e lite pinsamt?
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 01:16
Järnkaminen//

Vem är det som gnäller? Dessutom skulle jag aldrig komma på tanken att bevittna ett Fjollträsk-derby, snacka om att välja mellan pest o kolera. Läste att polisen i vanlig ordning hade fullt upp med er.
Djurgården Järnkaminen
2007-06-26 01:12
rirobban//
Jo, det blir lätt så när man släpper lös en massa monstertruckar. Inte direkt naturgräsets bästa vän. Det var ju något jon som fick för sig att speedway skulle köras på stadion för ett par år sen. Hörnpartierna mådde ju inte susen av det precis.

ÖSK-Karl//
E du en sån där cool internet-huligan som e ute efter internetbråk? Du verkar inte ha mycket att komma med. DIF jobbar hårt för att få loss mark till en ny arena men vi har politikerna emot oss. Det är nackdelen med att komma från huvudstaden. Om du bevittnade derbyt DIF-aik för några veckor sen så hade du upplevt den stora fördelen med att komma från "Fjollträsk".
Gnällbonde!
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 01:08
rirobban//

Ganska intressant med skadorna i de olika trupperna också. Lagen från Fjollträsk har ju en hel del, medans vi, Elfsborg och Gefle är i stort sett skadefria. Gammaldags gräs verkar slita en hel del på spelarna ;)
Örebro rirobban
2007-06-26 01:03
Ämne: Ösk-Karl//

"....
Kan man hålla en bra och fin gräsmatta hela säsongen så är det att föredra. Men är det som det var på Eyravallens matta år in och år ut innan konstgräset kom så är det helt klart mera värt med konstgräset. Frågan är ifall du föredrar Ullevis "gräsmatta" (eller vad man nu ska kalla det) just nu??
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 01:02
Järnkaminen//

Har ni ens någon riktig hemmaplan? Har för mig att ni måste spela vissa matcher på Råsunda.

Ni verkar inte ha det lätt i Fjollträsk.
Örebro rirobban
2007-06-26 01:00
Ämne: rirobban//

Gick i....
Japp... som tur är så har de avblåst planerna för ett flyttbart tak. De räknar med att höja publiksnittet med den nya arenan. Och det gör de nog första säsongen, men sen blir det tuffare. Kolla bara på Elfsborg där intresset för själva arenan var enormt i början. Men eftersom de spelar en underhållande fotboll och har några stjärnor i laget så har de behållt stora delar av publiken.

Men finns verkilgen intresset i Kalmar för en ny arena? Det ska bli kul att se hur det går där. Men skönt att en av Allsvenskans sämsta arenor försvinner.
Djurgården Järnkaminen
2007-06-26 00:59
Ösk-Karl//

"Ni i Dif som förordar gammaldags gräs och spelar på en gammal trist arena borde väl även åka med häst o vagn till matcherna?"

Är det bara i den hypermoderna världsmetropolen Örebro som naturgräs blivit "gammaldags"?
Ja, man skäms ju över att se sitt lag tvingas spela fotboll på en av allsvenskans absolut bästa gräsmattor. Stackars oss klubbar som DIF, aik, Liverpool, Barcelona, Real Madrid och Milan som tvingas lira våra hemmamatcher på ett sånt antikt material som naturgräs. Bara att inse att ÖSK, Elfsborg och Gefle rusat ifrån oss i utvecklingen.
Örebro rirobban
2007-06-26 00:56
ÖSK-Karl//
Ja det gör nog det...

För övrigt såg jag nyss på NA:s webb-tv från matchen. Västra läktaren är ju kanonfull. Finns inte en chans att man ska få in 3000 åskådare till på arenan. Jag tippar att det var ca 12 700 på Behrn arena idag.
Örebro Bässerwisser
2007-06-26 00:56
stod själv 4 meter ifrån, och när? well typ 19:36.
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 00:55
rirobban//

Gick in och läste din länk. Knepigt att Kalmar har så lite publik. De planerar väl för en ny dyr Arena?
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 00:52
rirobban//

Tror det fortfarande finns de som förväxlar skrikandet på kort med apljud.

Förövrigt verkar de från Fjollträsk ha det svårt att fatta att utvecklingen går framåt (konstgräs).
Örebro rirobban
2007-06-26 00:48
Ämne: Skillnaden mellan en....När hörde du de ljuden? Jag stod i Kubanerna och hörde inte något sådant...
Örebro rirobban
2007-06-26 00:45
Vi ligger lungt och stabilt i mitten av publikligan:) Ganska stort hopp till närmaste uppåt men också stort avstånd till närmaste lag neråt.
Örebro Bässerwisser
2007-06-26 00:44
Skillnaden mellan en kanonpassning och ett smalben imellan e liten, Larsen spelar alltid på marginalen och stod för flera fina passningar idag med,, rutinen när han söker frisparken vid dif´s utvisning var fenomenal, next efter Rodevågs lyft och skott va det "matchens Grej of the day". Sen måste jag säga att allt positivt jag känt kring Kubanerna e borta, deras Apljud när Djurgårdens färgade spelare hade bollen vid kortsidan var uselt. Heja och stötta ditt lag håna gärna spelare för att de ska komma ur balans, men inte med rasistiska tillmälen.
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 00:28
Optimo_Kun//

Tycker inte vi spelat dåligt på gammaldags gräs. Vi spelar visserligen snabbare på modernt gräs, men Kalmarmatchen kan sluta hur som helst. Vi har haft mycket emot oss i år, så 0-1 i den matchen på en tveksamt dömd straff till oss rättfärdigar en hel del.

Ni i Dif som förordar gammaldags gräs och spelar på en gammal trist arena borde väl även åka med häst o vagn till matcherna?
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 00:20
Vad skönt det är att pengar inte betyder allt. Se på Dif. De skapade ingenting, visserligen har de några skadade spelare. Men med den dyra truppen borde man kunna kräva mer.
Örebro rirobban
2007-06-26 00:17
Ämne: Ni får stortorsk näs....
Dåliga på gräs?
Både mot Bajen och AIK så var vi det bättre laget och borde ha vunnit. ÖSK spelade ut Hammarby på Söderstadion och vad jag vet så har både AIK och Bajen helt vanligt gräs på sina arenor.

Visst var det uselt att inte få in bollen mot er idag. Men vi kommer igen...
Örebro ÖSK-Karl
2007-06-26 00:16
I Nordin har vi säkert ett ordentligt sparkapital till höstsäsongen. Han skall försiktigt matchas in. Öka dosen med ca. 5 minuter per match. Tycker Walker gör helt rätt så här långt med honom.
Elfsborg Guldsvart
2007-06-26 00:16
Det är inte säkert. Kalmar har spelat som bäst mot topplagen men dom fick problem när dom mötte t.ex. Trelleborg och Gais. Hoppas ni slår dom! En grå betongmur med några inköpta brassar som ska fixa allt. Urk.
Örebro rirobban
2007-06-26 00:14
EbooT//
Visserligen... men det stod massor av folk nere vid staketet och med dem på läktaren så hade det lätt varit 4000 på västra. Publiksiffran är lika fel som den var mot Malmö. Annars har någon överskattat arenans kapacitet.

Mycket oturligt att vi inte fick med oss alla tre poäng idag. DIF var ungefär lika dåliga som de var mot BP i första matchen. Riddez visar att han håller landslagsklass... Larsen gör en av sina sämre insatser den här säsongen. Dock är han viktig kugge i laget och bör hitta tillbaka till en bra form. Westman är en otroligt stabil målvakt... skönt att vi har honom:)

Kalmar borta i nästa omgång... blir tufft, men i Allsvenskan kan allt hända. En seger där skulle göra att ÖSK skulle klättra flera placeringar i serien. Vi har inte långt upp till en Europaplats. Men då måste laget våga vinna mera eftersom det inte håller med oavgjort i längden...
Optimo_Kun
2007-06-26 00:10
Ni får stortorsk nästa match! 3 skäl: Ni är dåliga på vanligt gräs,ni kan inte vinna på hemmaplan mot ett lag ni säger är dåliga fast som spelar ca 30 av 90 minuter med 1 man mindre och så är det ju att Kalmar är klasser bättre :D
Örebro EbooT
2007-06-26 00:07
Västra stå var långt ifrån fylld... det var mkt utrymme omkring och på sidorna kunde man röra sej ganska obehindrat. Nedim såg ju sådär jätteintresserad ut idag. Är dock imponerad av Rodevågs kämparinsats de senaste matcherna. fortsätt så, synd bara att de mesta av jobbet blir i defensiven.
Örebro Toro
2007-06-25 23:59
Dåligt att skylla på nån annan än Walker för de 2 "tappade" poängen.

Han kan nog vara en av allsvenskans bästa TRÄNARE, men fy faan vad dåligt han coachar laget under match.

3 saker herr Walker borde gjort;
- sett över Larsens position,han var punktad av 2gubbar nästan hela matchen utan åtgärd.
- Bytena kom på tok för sent.
- Anfallarna får ta ett alldeles för stort defensivt ansvar och får inte fokusera på sina egentliga uppgifter(mål).

En snabb Toro-analys på kvällningen =)

Not: Finns fler saker men dessa 3 känns ändå på nåt sätt viktigaste.
Hade personligen inte sagt nej till att se en
3-4-1-2 uppställning efter DIFs utvisning med Nordin som släpande forward.
Örebro Mittåt
2007-06-25 23:45
Det finns egentligen inget direkt samband mellan matchintäkterna (på matchdagen)och antalet åskådare. De flesta intäkterna kommer till ÖSK på andra vägar.

- Sponsorerna får platser när de betalar sina sponsorpaket.

- Årskortinnehavarna har betalt sina årskort långt tidigare.

- De som köpt förköp via Biljettbutiken/TICnet betalar till dessa. Dessa företag redovisar direkt till ÖSK.

- De flesta som köper sina biljetter (utom utsocknes supportrar) betalar sina biljetter i Mötesplats ÖSK. Ingen direkt koppling mellan dessa pengar och hur många som passerar in genom vändkorsen.
Annons: