/fotboll/osk/forum/7399.aspx/fotboll/osk/forum/7399.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2007-12-30 23:19
ÖSK-Karl// ÖSK Ungdom är en separat förening för ungdomar upp till 16 år, vars verksamhet omfattar de flesta av ÖSK-sporterna. Där finns inte bara fotboll, utan även bandy, innebandy och handboll. Allt under samma föreningstak, även om de olika sektionerna nog har åtskilda ekonomier. Klubbchef är Peter Johansson och fotbollsansvarig är Jörgen Gustafsson. Ekonomin är stabil och helt åtskild från ÖSK Fotbolls och de andra grenföreningarnas.

För att krångla till det hela så finns det också ett fotbollslag som spelar under namnet ÖSK Ungdom. Detta lag har dock bara namnet gemensamt med ungdomsföreningen. Namnet var så att säga ledigt eftersom ungdomsföreningens verksamhet upphör efter 16-årsåldern. Div 3-laget hör till ÖSK Fotbolls ansvarsområde och finansieras helt och hållet av ÖSK Fotboll.

Och för att göra det ändå krångligare så spelar pojkarna i ÖSK Ungdom (ungdomsklubben alltså) under klubbnamnet ÖSK Fotboll. Detta för att tillmötesgå tomteförbundets krav i samband med bolagiseringen. Fotbollsflickorna i ÖSK Ungdom spelar under klubbnamnet ÖSK Söder - antagligen på grund av att man vill poola spelarresurserna på bästa möjliga sätt.
Örebro Anna-ÖSK
2007-12-30 23:07
Varför inte värvar Pablo Monsalvo(AIK) spelare?
Örebro ÖSK-Karl
2007-12-30 23:05
Aspen//

Det beror ju även på hur ÖSK och Sjögren resonerar vad gäller likvärdiga spelare. Jag skulle t.ex hellre välja en spelare som inte är lika skade och avstängningsbenägen som Barsom även om han är något lite sämre spelmässigt, vinnarinstinkten bör dock vara likvärdig.
Örebro ÖSK-Karl
2007-12-30 23:00
Mittåt//

Du som har koll på det mesta. Visst är det väl så att ÖSK Ungdom är helt skild från allsvenska ÖSK och att ÖSK-ungdom har en mycket bra ekonomi?
Örebro Aspen
2007-12-30 23:00
Det ska bli spännande vem som Sjögren tycker är jämnbördig med Barsom. Men Sjögren kan ju inte säga att vi har ett sämre alternativ på gång.
Örebro Aspen
2007-12-30 22:56
Mittåt//Hoppas ändå Zäta kan fungera som dragplåster, någon att se upp till. Grabbarnas farsor berättar säkert vem han är. Att bygga upp HBK:s profil tar många år. Och någonstans måste man börja.
Örebro ÖSK-Karl
2007-12-30 22:49
kenya//

Mambo Mumba gjorde några stormatcher i ÖSK. Han lyckades inte något vidare i Norge. Hamnade i avsjälpningslaget Häcken. Där var han inte ens dominerande i SE.

Jag tror inte ÖSK var särskilt intresserade av honom, men visst, hade Barsom lämnat besked tidigare så hade kanske redan efterträdaren varit på plats.
Örebro Mittåt
2007-12-30 22:46
Aspen// Yngre grabbar vet nog knappast vem Zäta är - i alla fall inte de som inte är från örebrotrakten. Då Zäta var aktiv och aktuell var dagens prosects knappt ens 10 år fyllda.

För att ÖSK skall bli attraktivare krävs det nog framför allt en profil som Halmstad. En klubb som ger yngre spelare en chans att komma till allsvenskt spel och som sedan släpper dem vidare till Holland (eller vart de nu tar vägen).

Om ÖSK kunde skaffa sig den profilen skulle laget kunna uppfattas som en del i den unga talangens fotbollskarriär.
Örebro ÖSK-Karl
2007-12-30 22:44
Farsen fortsätter (igen)//

Jag har inga namn, men finns det inga svenska spelare ute i Europa, t.ex Tyskland, Holland, Danmark, Grekland o.s.v med utgående kontrakt som Sjögren kanske har på gång?

ÖSK avsatte ju en stor summa pengar för erbjudandet till Barsom, den summan kanske lockar någon med familj hit?

Jag har tidigare kritiserat Sjögren, främst för att avskedandet av Walker och att värvningen av Barsom kom så sent. Men nu har han lyckats värva två landslagsmän från Kamerun. Vi saknar två ytterbackar och en innermittfältare, det är jag övertygad om att det löser sig under januari.

I mina ögon får vi en betydligt bättre trupp än den vi startade med -07, utan att riskera ekonomin.
Örebro BK Svartvitt
2007-12-30 22:42
AIK bryter kontraktet med Pablo Monsalvo. Något för oss att kolla in nu när Barsom är borta. Har hört att han är en mycket teknisk mittfältare.
Örebro kenya
2007-12-30 22:35
Nu svider det lite extra att vi förlorade dragkampen om Mumba. Trodde vi skulle knyta Barsom till oss men nu blir det svårt att hitta en mittfältsgeneral.
Örebro Aspen
2007-12-30 22:33
Mittåt//Kanske Zäta kan fungera som dragkraft på yngre grabbar. Ungdom bör upp både en och två divisioner.
Örebro Mittåt
2007-12-30 22:08
Aspen// Det får vi se. Peter Rosendal - målvakten från Borlänge, som var här och provtränade före jul, tillhör den kategorin. Men jag skulle tro att om det finns några sådana spelare, så ligger man lågt med att nämna namn. Det är ju onödigt att väcka eventuellt sovande men likväl konkurrerande björnar.

Rent generellt har dock ÖSK haft svårt att locka hit yngre spelare. Det blir ju en rätt komplicerad apparat där boende, skolgång etc. måste arrangeras. Något som ÖSK inte haft resurser för de senaste åren.

Dessutom har det för många prospekts inte varit tillräckligt lockande med en placering i ett div 3-lag. Många talanger verkar att tro att det är bättre att hamna som talang i huvudföreningen, även om det innebär att de inte får spela några riktiga matcher alls.

Jag skulle tro att den senare invändningen kanske inte kommer att väga lika tungt i fortsättningen, eftersom talangerna kommer att få en chans att spela i U21-allsvenskan och därigenom mäta sig med de bästa i åldersgruppen och inte bara med div 3 spelare från närområdet.
Örebro chilie
2007-12-30 22:06
spelaren som sjögren syftar på borde vara rubbe!
Örebro Aspen
2007-12-30 21:50
Mittåt//Har inte scoutingverksamheten under Micke Steen hittat några tänkbara spelare som vill till ÖSK.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2007-12-30 21:49
Vem kan det då vara? Känns som att alla spelare med kvalité i allsvenskan står under kontrakt. Superettan? Norge?
Örebro Mittåt
2007-12-30 21:42
Jag tycker att de som tror att det var Wowoah som Sjögren syftade på skall tänka till en gång till - om de tidigare tänkt överhuvud taget. Om man från ÖSKs sida sett Wowoah som en spelare med samma kvaliteter som Barsom så hade man redan gjort allt klar med honom. Killen vill ju inget hellre än att åter spela i ÖSK. Därmed inte sagt att man inte kommer att ta in honom i truppen. Men den kan näppeligen vara den spelare som Sjögren talar om.
Örebro Mittåt
2007-12-30 21:37
En annan källa med insikt i den svartvita intressesfären kunde berätta, att det nog inte blir så stora förändringar i talangtruppen nästa säsong. Rör på sig gör det ju alltid, men det blir kanske inte blir så omfattande förändringar som jag befarat.

Joakim Green tar av allt att döma steget upp till A-truppen - två år för sent som jag ser det. Zebastian Lovén hamnar av det mesta att döma i Forward för att täppa till luckan efter HBK-flyktingen. Kristofer Jonsson lämnar också. Ny adress är oklar. Slutar med fotbollen verkar Christian Lumbana-Kapasa att göra. Arbete och studier tar för mycket av Chriss tid i anspråk för att han skall känna sig motiverad för ytterligare ett år. De krånglande ljumskarna kan väl också ha gjort sitt till.

Tillflödet verkar i första hand att komma från ÖSK Söder. Namn som nämns i sammanhanget är Adam Botvidssons, Edvin Möllers, Marcus Astwalds samt Simon Karlssons. (Simons pappa är en ÖSKare med rätt många matcher på meritlistan).

Dessutom borde det väl bli ytterligare några nytillskott. Truppen var definitivt i tunnaste laget under årets höstsäsong.
Mats Rubarth!
2007-12-30 21:34
Varför tackade han nej? bara för att att ni var dåliga eller? hahaha
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2007-12-30 21:32
Vem ska ta tag i det offensiva spelet i ÖSK nu?
Örebro Lukas_ÖSK
2007-12-30 21:25
Vi har jobbat parallellt med andra namn och vi har ett svenskt huvudalternativ som vi anser är likvärdigt med Barsom säger SJÖGREN.....!
Spelare heter Samuel Wowoah....!
AVGÅ Sjögren.
Örebro Mittåt
2007-12-30 21:25
Jag bytte några ord med Richard Nilsson under Örebrocupen idag. Jag kunde givetvis inte låta bli att fråga hur det ser ut med KIFs trupp inför återkomsten till div 2. Bra, tyckte Richard.

Jonas Grederborn går som bekant till Forward, men i gengäld kommer förre Forwardspelaren Daniel Jansson över från Rynninge.

Richard trodde att Michael Jidsjö kommer att fortsätta även nästa säsong i KIF, men slängde för säkerhets skull med brasklappen att detta givetvis är upp till ÖSKs nya tränare att bestämma om.

I målet kommer man av allt att döma även nästa år att ha ÖSK Ungdoms tidigare målvakt Jonas Persson, som bestämt sig för att ta en säsong till.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-12-30 20:47
Ämne: Sjögren värvar helst....
Klokt men det blir inte många att välja på.
Örebro Aspen
2007-12-30 20:45
Sjögren värvar helst spelare som har någon anknytning till Örebro.
Gefle Perø
2007-12-30 20:35
Barsom nobbar Örebro
Nu talar mycket för Fredrikstad

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article1545161.ab

Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-12-30 20:34
Ämne: Gympa med mjukboll......
Vi höll faktiskt på utomhus även på den tiden(vi gick i 7,8,9:an tillsammans),tro det eller ej;)
Örebro MangeSvartAndVit
2007-12-30 20:32
Gympa med mjukboll...då förstår jag;)
Nä haha..Nu ska jag sluta tjata om honom..Han är inte spelartypen vi är i mest akut behov av!!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-12-30 20:29
Ämne: Liberate// haha...ta....Det var på gympan,på den tiden det fortfarande var obligatoriskt med gympa.
Örebro MangeSvartAndVit
2007-12-30 20:27
Liberate// haha...ta bollen ifrån honom var inga problem...Det var det roligaste jag läst på länge...Vilket lag spela du i när ni gick i paralellklass?
Fråga vad urban hammar tyckte om Magnus K när han var runt 16-17 år spelade i kif:s a-lag...Han säger än i dag att kilen är den mest talangfulla han någonsin tränat....

Örebro ÖSK-Karl
2007-12-30 20:26
MangeSvartAndVit//

"En sak är säker...Kilen är bättre än Nordback...Men som sagt...det är ju en spelfördelare vi behöver där på mitten...en kille med bra blick å härlig teknik...Var ska vi hitta honom?"

I Finland kanske?
Annons: