/fotboll/osk/forum/7341.aspx/fotboll/osk/forum/7341.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2008-01-17 22:38
Sedan var det Sixtens tur, men vid det här laget hade jag nästan drabbats av skrivkramp, tror jag. För mina anteckningar är inte längre lika fullmatade. Tomten kan kanske komplettera, för han var också där.

Sixten och Alex har nu jobbat med truppen i en och en halv vecka (vilket ju inte är speciellt länge). För närvarande kör man 9 pass i veckan, vilket är mycket. Sixten tycker att det är bra med den hör typen av hård uppstart eftersom man då kan få en uppfattning om spelarnas attityder. Vilka är det som viker ner sig, klagar och börjar att maska? Det verkar dock som om alla har bitit ihop och kämpat på så här långt för han tyckte att det såg bra ut. Eller så ville han inte avrätta maskarna offentligt.

Att det tog litet extra lång tid att välja tränare var givetvis beklagligt. Men man skall ha i åtanke att tränarvalet är ett väldigt viktigt beslut för en förening. Så man bör kosta på sig de extra veckorna så att man blir säker på att det blir rätt val. Vilket han tyckte att ÖSK gjort.

Det var väl lite grand av hans instruktörsbakgrund som skymtade fram där. Och visst har han rätt. Tränarvalet är en väldigt viktig rekrytering. Kanske den viktigaste en förening har att göra.

Sixten tryckte vidare på den breda erfarenhet som tränarteamet hunnit samla på sig. Alec har erfarenheter från Sverige och Norge. Sixten från Finland, Sverige (som spelare) samt med en viss del av sin utbildning i England.

Sixten framhöll vidare att det gäller att han vill att de lag som kommer till Örebro skall känna att: "Fan vad det är svårt att spela här". Att verkligen göra det svårt för de gästande lagen att komma hit är något man redan börjat jobba på. Det gäller att kunna dra nytta av alla de lokala förhållandena, som väl för Örebros del i första hand har med planen att göra.

Sixten är mycket för individuell träning. Detta gynnar även laget för om individen blir bättre blir även laget bättre.

För egen del framhöll han:
sitt språk: (muminsvenska)
ålder: 44
civilstånd: sambo samt med en kombinerad barnaskara som nästan räcker till att bestycka ett fotbollslag.
Örebro jappel
2008-01-17 22:35
Mittåt//
tack för rapporten.
Låter mycket trevligt med dessa träffar. (väl värt lite extra sponsring till ÖSK (det är i alla fall så jag ser på guld och silver medlemskapen. jag behöver inte få något tillbaka, mer än kanske just möjlighet att komma på denna typ av träffar, men jag har lite för långt att resa till dessa informationsmöten det är ju nästan för långt för att få mig att åka allt för ofta ens när det är match! :-)
Örebro Mittåt
2008-01-17 22:24
Alex presenterade sig själv och klarade av det hela på en halv minut - eller om det kanske gick på en. Han berättade att han varit tränare i 11 år, varav de senaste 7 i Rynninge. Han ser fram emot det kommande året med tillförsikt och entusiasm.
Örebro Mittåt
2008-01-17 22:22
Lennart hade även en del att säga om spelarrekryteringen. Jag nöjer mig med att återge mina noteringsstolpar på denna punkt:

Kontinuitet viktigt.
- få eget spel
- bli så skickliga att vi kan föra spelet

Spelarrekryteringen
- attityden viktig
- skall smitta av sig på våra ungdomar.

Kihlberg och Wowoah är utmärkta i detta avseende.
- hemvändare
- erfarenhet
- bra attityd

Kamerunierna är enormt utvecklingsbara men man skall inte förvänta sig att de anländer till Örebro som färdigkläckta frälsare. Det kan ta tid för dem att anpassa sig. Det är mycket nytt som skall smältas.

Man söker ytterligare en till två spelare till truppen. Prioritet ett är ytterligare en anfallare. Eventuellt kan det även bli tal om ytterligare en defensiv kraft, men på den punkten måste tränarna få mer tid på sig för att smälta sina intryck av vad vi redan har idag. Fram emot månadsskiftet bör man dock ha tagit ett beslut i den frågan.

Målsättningen för året är att sträva uppåt i tabellen.
Örebro Sigges högra sax
2008-01-17 22:18
För övrigt, grym FANTV med Kihlberg och bilderna från träningen. För att inte tala om musiken. Vem har gjort musiken?
Örebro Mittåt
2008-01-17 22:14
Sigges högra sax// Ja, det verkar som om man tänkte göra det. Jag har ingen aning om hur andra klubbar gör i det avseendet.
Örebro Mittåt
2008-01-17 22:11
Lennart Sjögren inledde med att berätta om de två satsningar man gör organisationsmässigt inför det nya verksamhetsområdet. Inga nyheter där egentligen. Det handlar alltså om de personalmässiga förstärkningar man gjort på scoutingsidan där Arvi Taaler anställts samt på talangutvecklingssidan där Håkan Juhlin får en mera fristående roll som talangutvecklare. Det dagliga gnetet med träning och matchning av div 3-laget faller på den nyanställde Lars Zetterlund. (Bernhard Nilsson som hade den uppgiften förra året har ju gått och blivit assisterande i KIF Örebro - God bless him som man säger i Amerikat).

Personalmässigt noterades även att Thomas Andersson knyts närmare tränargruppen i och med att han blir en 50-procentig fystränare. Det är ju ett ansvar han haft även tidigare, så jag antar att det här i första hand handlar om en övergång från ett arvoderat till ett lönebetalt uppdrag. Plus att det kanske blir fler timmar.

Under Håkan Juhlins ansvarsområde kommer det att finnas en speciellt utvecklingsgrupp. Detta motsvarar väl närmast vad man tidigare kallade lärlingar. Spelarna i utvecklingsgruppen kommer att samträna med A-truppen X gånger i veckan, vilket väl innebär att de tränar med Talangtruppen Y gånger i veckan. En litet mjukare övergång alltså än den man tillämpat tidigare och med en mentor i form av Håkan som håller ett vakande öga på ungdomarna samt kontakt med skola och föräldrar.

Tidigare har det väl varit så att en del av de ungdomar som flyttats upp till A-truppen lämnats lite vind för våg eftersom A-tränarna har haft andra bekymmer att ta sig än. Jag tror att det blir en bra lösning med Håkan i den här rollen. Han kommer att matcha sina telningar på bästa möjliga sätt.

Lennart nämnde aldrig vilka de fyra talangerna är, men för de som följer talangtruppen så rör det sig inte om några direkt överraskande namn.
Örebro Sigges högra sax
2008-01-17 22:03
Mittåt//
Så man kommer ta betalt för U21-allsvenskan?

(Det kanske i och för sig de andra klubbarna också gör)
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-17 22:02
Magnus Kihlberg är äntligen hemma.
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-17 21:59
Bilder från Örebros träning.
Örebro Mittåt
2008-01-17 21:58
Det meddelades att Jan Karlsson fått (eller om det är får) ett nytt uppdrag. Han kommer att ta på sig ansvaret att vara Klubbchef i fotbollsföreningen. Riktigt vad detta innebär är dock oklart - det bedrivs ju inte så mycket verksamhet där numera.

Traditionellt är det i den här typen av föreningar ordföranden som driver verksamheten. Nu har ju Rose-Marie en del andra tunga utredningsuppdrag, så det kanske handlar om en avlastning av henne. Eller så tycker man att det är praktiskt att det är samma person som rent operationellt basar över både de juridiska personerna.
Örebro Mittåt
2008-01-17 21:55
En positiv liten nyhet för guld- och silvermedlemmar som kom fram vid mötet idag är att premium-medlemskapen laddas med fler förmåner.

Under året kommer de nämligen att få gå på Talangtruppens (ÖSK Ungdom - div 3) matcher gratis. Är man guldmedlem får man dessutom även se matcherna i U21-allsvenskan utan att behöva betala någon entré.

Slutligen kommer dessa medlemmar även att - tillsammans med Spelarinvesterarna - bli insläppta på restaurang 4e Våningen i samband med vårens träningsmatcher. En möjlighet att värma frusna tår och fingrar således om kylan skulle slå till. Vilket den ju brukar göra precis då vänskapsmatchandet drar igång.
Örebro Mittåt
2008-01-17 21:51
Jag var som Grixx påpekade på medlemsmötet idag för guld- och silvermedlemmarna. Det blev några sidor med anteckningar, men inte så mycket konkret och matnyttigt.

Boström fortsätter att göra ett allmänt gott intryck tycker jag. Jag skall titta igenom anteckningarna och se vad som lämpar sig att återge i skrift.
Örebro Mittåt
2008-01-17 21:48
En märklig historia med VSK och Biselius. Normalt så bjuder man inte in en annan klubbs spelare till provträning utan att först ha förankrat det hos klubben. Det har säkert ÖSK också gjort. Men tydligen har det skurit sig i VSK med olika uppfattningar om det lämpliga med provträningen.

Nu spelar detta iofs. mindre roll. Biselius är kontrakterad till 2010 och jag kan inte tänka mig att VSK släpper iväg honom innan han kan säljas som förstemålvakt.
Örebro Joerny
2008-01-17 21:36
Ang. Biselius o VSK:s agerande. Relationen mellan örebro och gurkorna har väl aldrig varit smärtfri. Nu har vi bara fått ytterligaere en anledning att hata VSK. Kommer bli underbart drag på söndag. Hacka Gurka!!
Örebro Chipset
2008-01-17 21:11
Vilket är de andra allsvenska klubbarna som jagar Guterstam?
Örebro Chipset
2008-01-17 21:08
Ämne: Mindervärdeskomplex?....
Ibland undrar man egentligen vilket lag som väcker mest känslor i ÖSK-lägret. Degerfors i all ära men Västerås...usch!
Örebro Grixx
2008-01-17 20:47
Evigt ÖSK//Mittåt förde anteckningar och dyker säkert upp med text.
Örebro Evigt ÖSK
2008-01-17 20:34
Är det inte idag som ÖSK har möte med suppotrarna där de får träffa Sixten och Alexander? I så fall vore det roligt att få läsa något om vad som sades!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-17 20:34
Mindervärdeskomplex??
AIK Saywee
2008-01-17 20:05
Erki//
Angående Nedim ...
Kanske Halilovic kan passa bättre i 4-3-3, men jag är lite rädd för att han inte klarar av alltför mycket konkurrens om "sin" startelvaplats ...?

Det visade han ju minst ett fjantigt prov på förra året.

Angående Olof ...
Även om Guterstam kan tänkas vara/bli skaplig så hoppas jag på något bättre.
Örebro Erki
2008-01-17 19:27
Jag tror faktiskt på Nedim i år. Minst tio mål blir det av honom. Det känns som om han passar bra i en ytterroll i ett tremanna-anfall, och får han bara tillbaka snabbheten och de kyliga avsluten från superettan + att han har folk runt sig som släpper bollen i tid så kommer han göra många mål.

Sen så hoppas jag att Manswell och finnen imponerar så att vi slipper Guterstam, tyckte han var högst medelmåttig i fjol de gånger jag såg BP.
Örebro Bastard on Parade
2008-01-17 19:08
Passa på att skicka in era frågor till Jan Karlsson.

Helst via mail men det går bra via PM också om ni skulle vilja det. I morgon sammanställer jag frågorna då jag åker upp till Kristinehamn och förmodligen inte hinner göra det efteråt.
Örebro jappel
2008-01-17 18:51
Bara guterstam (mest av stålthetsskäl, tackar man nej en gång så är det kört sedan...i alla fall om alternativet var BP)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-17 18:50
jappel/ Nej du är ju emot allting! :-)
Örebro jappel
2008-01-17 18:46
Ämne: jappel// Oj då! Är j....
härligt.
Då är vi nästan lika optimistikst lagda :-)
ÖSK mot SM-guld 2008
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-17 18:41
jappel// Oj då! Är jag emot allt annat? Nämn nåt mer kompis.
Jag är FÖR:
Axen Sixten
4-3-3
Nordin
Kubanerna
Wowoah
Nedim
Roden
Frempong
Och resten av truppen.
Vi har potential till övre halvan.


Örebro 1000-Lappen
2008-01-17 18:09
Alltid lika kul att läsa på denna sida.
Tänkte höra om det kommer att finnas några match bilder ifrån K-hamn i helgen? Har tyvärr inga möjligheter att ta mig dit...

Porokara eller Guterstam vem är dyrast att lösa, tro?
Kex Torsten
2008-01-17 18:07
Inget Leeds för Guterstam. Öppnar för ÖSK ?
Örebro anderzon_
2008-01-17 17:45
Är "the Pimp" avstängd än? Hoppas det. Han är nog fan det dummaste jag sett på det här forumet på bra länge. Enerverande kille ;D
Annons: