/fotboll/osk/forum/7326.aspx/fotboll/osk/forum/7326.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro 0REBR0
2008-01-20 22:11
Tack för alla dagens rapporter!
när kan man hoppas på Fan TV från dagen? blir det sent?
Örebro mustard
2008-01-20 22:10
Ämne: Om det redan nu finn....
tror du att Sixten handplockar en spelare från Finland om det inte finns någon möjlighet att köpa loss honom om det visar sig att han är duglig..
Inte vet jag, men jag menar bara att man måste väl ha någon form av täckning för ett provspel.

Mittåt// tack tack, ska titta där!
Örebro Mittåt
2008-01-20 22:05
mustard// Träningstiderna hittar du på officiella. Längst ner i "mittkolumnen".
Örebro go_osk
2008-01-20 22:05
Om det redan nu finns mista tillstymmelse till att Näfver får svårt att komma upp i den nivå som han bör ligga på så tycker jag att man bör skramla lite extra för att köpa loss Porokara. Jag vet att spelarinvest för tillfället har dåligt med pengar, men när det dyker upp ett potentiellt kap så vore det fel att lägga fingrarna i mellan. Jag anser dessutom att det vore bra att förstärka med en central forward och en mittback som även behärskar vänsterbacksplatsen. Tror tyvärr inte att Reed är mogen för allsvenskan än och Wowoah känns mer som en nödlösning.
Örebro mustard
2008-01-20 21:50
ingen som sitter inne på veckans träningstider??
Örebro Rasberg
2008-01-20 21:15
Ämne: Förresten tycker jag....
Håller med. Han är vek, vågar inte gå in i närkamper och tvekar inför att utmana spelare. Tycker inte han har någon speed eller ryck kvar. Han känns helt klart som årets flopp inom ÖSK. Hoppas för guds skull att jag har väldigt fel, men jag tror tyvärr inte att jag har det...
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-20 21:07
Förresten tycker jag Nävfer var väldigt dålig. Hur har skadan påverkat honom?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-20 21:06
Min åsikt efter dagen:
Manswell kändes inte speciellt bra men tycker han kan få fler chanser. jetlag och liten plan är nog inte till hans fördel. Var dock usel.

Porokara är en Rubarth-typ som måste värvas. Grymt "ryck" och väldigt bra teknik.

Stellan visade verkligen vad han kan med fina ryck och bra jobbat även defensivt. Gjorde ett fint hattrick (Grums). Men får nog svårt att platsa i år.

Wowoah var helt ok som central mitt. Kommer nog kunna användas på flera platser. Bra teknik och stark i kroppen.

Nordin: Bäst idag. Mycket bra teknik. Vrider och vänder precis som han vill och är oerhört duktig passningsspelare. Får se hur han sköter sig i högre nivåer.

Örebro Gummianka
2008-01-20 21:05
Tack till er som bevakat och rapporterat från cramo cup. Skitkul att det spelas fotboll igen.
Örebro Bastard on Parade
2008-01-20 20:47
Vill egentligen inte döma ut Manswell redan nu, men han måste prestera bättre på träning. MYCKET BÄTTRE! I jämförelse med Manswell så verkar Gigena vara en begåvad med en teknik lik Maradona. Jag tycker bara att en spelare som är aktuell för ÖSK ska kunna prestera mot ett lag från division 5 även ifall han skulle råka gå (springa?) i sömnen.

Nordin tog för sig, pratade mycket med medspelarna, pushade på, dribblade lite lagom och slog ett antal genomskärare som borde förvaltats bättre av anfallarna. Efter ett par månaders nötande av positionsspel och lite annat kan han vara perfekt som den offensiva mittfältaren i en 4-3-3 formation.

Vi behöver dock en till offensiv innermittfältare. I första matchen imponerade inte Wowoah alls på mig, förlorade dueller och tappade boll i princip hela tiden tills han byttes ut. I matchen mot Degerfors var det en annan spelare, kylig, teknisk och löpstark. Jag tror ändå inte att han kan ta samma ansvar som Nordin i det offensiva spelet, jag tappade räkningen på Nordins briljanta framspelningar ganska tidigt. Vad gör vi ifall Nordin skadar sig eller är avstängd? Vi har inget alternativ i dagsläget, Porokara kanske klarar av det?

På tal om Porokara... Värva! Riktigt bra teknik som han behärskade även i hög fart, hans ryck var något jag inte sett på länge i ÖSK (slår nog Frempong ganska rejält) och jag fick intrycket av att han är väldigt klok, kan avgöra när han ska dribbla själv och när han ska släppa bollen tidigt. Han såg ut att vara van med 4-3-3 formationen och verkar ha kommit in i laget på ett bra sätt. Problematiken uppkommer väl när man tänker på vilka spelare vi har i just den positionen: Näfver, Frempong, Wowoah(?), Bassombeng, Rodevåg, Pettersson(?) och Halilovic.

Pettersson fick visserligen spela högerback mot Grums, men jag tycker han visade så pass goda intentioner att han borde få en ärlig chans mot ett bättre motstånd. Han var med i varenda anfall första 15-20 och fortsatte följa med i offensiven i andra men fick inte alls lika mycket boll då. Vet inte riktigt hur ofta en högerback blir avvinkad för offside men i 4-3-3 ska ju ytterbacken vara offensiv! ;-)

För övrigt underbart att se Mordback igen, oj vad jag har längtat. Det small ordentligt mot både Västerås och Degerfors men det var precis på gränsen många gånger. Tycker han tog mer ansvar än förra året, vilket förmodligen är kopplat till kaptensbinden, genom att styra medspelarna bra, agera pådrivare och visa vägen på planen.

Börjar bli ett hyfsat inlägg redan nu, men kan ju fortsätta när jag väl är i farten. Westman får ta på sig målet, förstår inte riktigt vad han skulle göra på den bollen, straffräddningen drar upp betyget. Rosendal ser spännande ut men sattes aldrig på något svårare test. Jelecak spelare respektlöst, utmanade bra och stod för några fina framspelningar efter samarbete med Pettersson men fick tyvärr lämna planen ganska tidigt. Oskar Johansson sattes väl inte heller på några större prov men jag tror ändå han redan nu skulle klara sig alldeles utmärkt som fjärde mittback. Tack vare U21-allsvenskan kommer han ju få mycket speltid ändå. Hans kollega för dagen, Ramström, hade lite mer att göra men klarade sig även han galant.

Stellan började lite avvaktande men började ta för sig rejält efter ett tag och det gav ju resultat. Tror inte det finns plats för honom i A-truppen den här säsongen men skulle inte vara negativ om man lyckas lösa det på något sätt.

Halilovic saknar självförtroende, det syns på långa vägar. Han började bra som högerforward mot Västerås men i takt med att missarna blev fler från hans sida, blev hans spel uppenbart sämre. Låt oss bara konstatera att han inte hade marginalerna vid sin sida idag.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 20:11
Ämne: Liberate// Nej, det ....
Ok,hoppas han visar lite mer under veckan.
Örebro Rasberg
2008-01-20 20:10
Liberate//
Om han ska förklara bort det så måste han vara minst ett halvår fel pga jetlag. Mycket mycket mycket blek. Det fanns en del spelare i Grums IK (div5) som visade mer än vad han gjorde...
Örebro Mittåt
2008-01-20 20:09
Liberate// Nej, det tror han nog inte. Manswell såg väldigt obekväm ut så fort bollen var i närheten. Rörelsemönstret var klumpigt och inte verkade det finnas speciellt mycket energi i benen heller. Reströttheten spelade säkert in, men det hela såg så otympligt ut på något vis.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 19:53
Rasberg//tror du inte att det var jetlagen som spökade för Manswell?
Örebro Rasberg
2008-01-20 19:46
tankar efter dagen i kristinehamn:
betong är det kallaste underlaget nånsin.
manswell håller inte div5 klass.
Finnen har grym teknik o grymt steg.
Roni ska värvas asap!
Wowoah är klass.
"Riktiga supportrar hatar även på försäsongen" ;)
Rode är riktigt vass.
Jag är trött o måste sova.
ÖSK dominerade på planen och speciellt på läktaren.
SF borde skrivit i matchrapporterna att vi hade en klack som dominerade.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-01-20 18:49
Jag tror Wowoah är en mycket bra värvning! Han har varit en av de bättre på träninarna vad jag har hört! sedan i Cramo cup värkar han ha varit bland de bättre också. Han kan bli riktigt bra tillskott! :)
Örebro Gogo Vahlin
2008-01-20 18:40
hur är det med träningar denna vecka? någon som har kolla på när dom har två-lags spel?

måste ju ner och kolla Manswell och Afrikanerna!
Örebro Chipset
2008-01-20 18:32
Edit: "Dubbeltryck"
Örebro Chipset
2008-01-20 18:32
Ämne: Chipset//
kan då in....
Jo, det var det jag menade i det jag skrev till ErikP. Var kanske lite otydlig där. Men det räcker väl inte med en targeti hela truppen? Jag ställer mig positiv till Guterstam. Manswell kändes fel.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-01-20 18:28
Chipset//
kan då inte seb vara en targetspelare?
Örebro Chipset
2008-01-20 18:24
Ämne: Signa Roninho NU! Tr....ErikP// Stellan skulle inte att funka som centerforward. Kant eller anfall gäller för hans del. Kanske bör ÖSK leta efter en ersättare till ersättaren för skiter det sig med Guterstam finns väl inget där bakom...förutom Henriksson. Eller Rodevåg kanske?

ÖSK KRILLE// Jo, det tror jag men frågan är om han kommer till sin rätt där. Tycker han varit bättre i offensiva positioner.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-01-20 18:18
Chipset//
Kan inte seb spela defensiv mittfältare?
Örebro ÖSK KRILLE
2008-01-20 18:01
Chipset//
En mittback behövs absolut. Hoppas bara att ösk tycker likadant.
Örebro Mittåt
2008-01-20 17:55
När det gäller Ronis spel i klubblaget ligger det till så här. Hans lag spelar 4-4-2 med en diamantuppställning. Han spelar till vänster på mittfältet. Enligt hans agent klarar han dock att ta hand om alla fyra mittfältspositionerna. Han är faktiskt högerfotad, men eftersom han spelat till vänster i ca. 6 år, så trivs han bäst på den kanten.
Örebro Chipset
2008-01-20 17:54
En sak är redan klar. Wowoah blir ÖSK:s hjälpgumma säsongen 2008.
Örebro Chipset
2008-01-20 17:52
Ämne: Offensiven ser bra u....
ÖSK KRILLE// Fler backar behövs definitivt. Iallafall en mittback. Det slog mig också att det kanske skulle behövas en defensiv innermitt till. Räcker det att gå runt på Nordback, Kilen och eventuellt Wowoah på en hel säsong? Tveksamt.
Örebro Chipset
2008-01-20 17:48
Nyss hemkommen från Kristinehamn. Jag skulle vilja understryka mitt tidigare statement att Nordin får genombrottet i år. Jag sträcker mig till att påstå att han kan bli något av en nyckelspelare.

Angående Manswell så håller jag med Mittåt. Gigena vibbarna var tydliga. Vill dock se honom på en större plan med vassare lagkamrater omkring innan jag gör en slutlig bedömning. Fast jag vill nog redan slå fast att Guterstam är ett bättre val.

Stellan finns det ingen plats för tyvärr. Om han inte kan tänka sig att signas och "utlånas" till ungdom eller annat länslag. Jag har fått indikationer att han kan vara öppen för den lösningen. Nästa år finns det förmodligen större möjligheter för Stellan. Då kan både Nedim och Pettersson vara borta. Den sistnämnde fick idag spela på en postion som många önskat och gjorde det bra. Han och lillebror Jelecak var behållningen i första halvlek mot Grums.

Roni eller Ronino som han tydligen redan kallas visade goda intentioner. Härligt driv, bra fysik och bra spelsinne. Jag sätter en slant på att ÖSK redan nu funderar på hans prislapp. Synd bara att han verkar trivas till vänster. Visserligen är Näfver helt under isen för tillfället men en frisk Frempong blir svårt att rå på. Kan Ronino spela centerforward? Troligen inte. Däremot kan han förutom att spela till vänster även vara ett komplement till Nordin i den offensiva mittfältspositionen.

Wowoah blir nyttig på samma sätt. Han fungerade bra på innermittfältet och kan också fungera som backup till Holgersson på vänsterbacken.
Örebro Mittåt
2008-01-20 17:37
En annan spelare som var bra idag var Johan Pettersson som högerback i matchen mot Grums. Nu är det dock svårt att värdera insatsen eftersom motståndarna håller till i div 5 sommartid. Men han fyllde på bra efter kanten och ungefär halvvägs in i matchen ledde han nog skottstatistiken också. Klart positivt.
Örebro Mittåt
2008-01-20 17:31
Glenn tyckte jag var riktigt bra idag.

Manswell påminde väl mest om Gigena. Jag undrar om han någonsin haft en boll som sin bästa vän.

Nordin blandade och gav. Bland annat vände han ut och in på ett knippe rödvita vid några tillfällen. Men han har en tendens att hålla i den för länge. Man skall sluta när det är som roligast.
Örebro mustard
2008-01-20 17:24
varför säger ni att Wowoah spelade bra idag? Jag tycker inte att han imponerade. De som gjorde det (imponerade på mig alltså)var Nordin, Holgersson, Roni och Johan P i sin roll som back mot Grums. Manswell visade väl i princip ingenting, men det kanske är jetlaggen! vem vet.
Annons: