/fotboll/osk/forum/72.aspx/fotboll/osk/forum/72.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ZebranÖsk
2017-06-09 20:34
Såg Dardan Rexhepi på stan idag. Potentiellt nyförvärv?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-06-09 20:21
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:

Spelar tydligen fortfarande? Visby Gute?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-09 19:52
@Gubben i stubben:


Vad bra på huvudet den mannen var! Klinisk.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-09 19:51
@Snö:


Jag klickar och klickar på din länk men kommer inte dit
Örebro Snö
2017-06-09 19:45
@Siverto
Var detta lögnen du pratade om http://na.se/fotboll/allsvenskan/osk-supporter-far-tilltradesforbud-kastade-snobollar-pa-ostersunds-malvakt?referrer=app
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Gubben i stubben
2017-06-09 19:34
@Columbus:

Robert Mambo Mumba !!! Efter segern behövde vi ÖSK-supporters poliseskort ut från Råsunda
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-06-09 19:20
Kan någon berätta för mig vilken grupp/artist som spelar från 0:39 i Gamla Trä senast pod? Försökte identifiera med SoundHound men den gick bet
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-06-09 18:57
@Columbus:

Degraderingen var ett övergrepp eftersom man gick ur räkenskapsåret med ett kapital på 1.4 miljoner.
Örebro Columbus
2017-06-09 18:21
Läser på NA att snubben som kastade snöbollar på Östersundsmotståndare i april blir avstängd från BA för tredje gången i sitt liv. Aaah, vilken härlig människa! Projektilerna kastades ju från klacken/nära klacken. Någon som vet om han är medlem i kubanerna?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Columbus
2017-06-09 18:09
[QUOTE=Gubben i stubben]Tänkte lite på att det finns vissa likheter mellan årets säsong hittills och säsongen 2004 då vi (i dåvarande 14 lags-serie) hade matchserien 9 6 11 och 32-45 i målskillnad. Sex av vinsterna då var med uddamålet, två med två måls marginal och en med tre. Framförallt på bortaplan radade vi upp storförluster, 0-5 mot HBK, 1-5 mot Djurgården och MFF och 0-3 mot Elfsborg, men även hemma genom 2-5 mot HBK. I tabellen hamnade vi så pass högt upp som åtta men åkte som bekant ur ändå... [/QUOTE] 2004 var vi illa ute ändå in i oktober. Så, att vi hade många stora förluster den säsongen överraskar mig inte. Minns vi hade ödesmatch på Råsunda mot bottenkollegan AIK och vann med uddamålet. En fin spurt på sluttampen fixade dock en placering i mitten. Därefter gick det som det gick. Den sista överklagandeinstansens beslut är ju en klassiker. Den gick ungefär så här: "ÖSK tvångsdegraderas pga negativt eget kapital. Klubben har åtminstone -50 000 i neg. eg. kapital. Eller så är summan ännu större".
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-06-09 15:42
@pemo:

Tänkte lite på att det finns vissa likheter mellan årets säsong hittills och säsongen 2004 då vi (i dåvarande 14 lags-serie) hade matchserien 9 6 11 och 32-45 i målskillnad. Sex av vinsterna då var med uddamålet, två med två måls marginal och en med tre. Framförallt på bortaplan radade vi upp storförluster, 0-5 mot HBK, 1-5 mot Djurgården och MFF och 0-3 mot Elfsborg, men även hemma genom 2-5 mot HBK. I tabellen hamnade vi så pass högt upp som åtta men åkte som bekant ur ändå...
Örebro Sport!
2017-06-09 15:18
plutot cool! som fransmännen säger..

(blev ett lite längre sammandrag...)

avslappnad intervju med Plessis om hur fotbollen och mentaliteten är i sverige.

Jag valde att komma till Örebro med ett kontrakt om 1 år med möjlig förlängning 1 år för att få speltid, kunde valt Grekland men hade dåliga erfarenheter därifrån, valde därmed att inte få spela på ett halvår (tror jag han menar).

Han känner sig väl integrerad i laget, som en av gänget. Alla är seriösa men inte pretentiösa. ärliga också - en kompis hade tappat sin plånbok och fått tillbaks den hos polisen, det skulle aldrig hänt i marseille eller paris.

fråga: det lär ju inte vara samma nivå på organisationen och sånt som i liverpool eller panathinaikos?

- faktiskt är det väldigt bra nivå, visst finns det en del konstgräsplaner, men det är väldigt professionellt. alla våra träningar filmas. det finns varma och kalla bad. jag trodde det skulle vara som i franska tredjeligan (!) men motsvarar snarare Ligue 1.

och hur är nivån på allsvenskan?

det är bra. men inte så mycket press. lagen känner varandra och tränarna byter lag, de får inte sparken efter en eller två förlorade matcher.
inte så fysiskt spel som i england, men det passar min ålder bättre här.

jag är nog en av de äldre spelarna. alla landslagsspelare går till utlandet i ung ålder

och zlatan?

han är som en gud här! - som i PSG fast gånger 10.

skulle du rekommendera franska spelare att komma till allsvenskan?
- ja, om de som jag är arbetslösa och söker en nystart.
Örebro Grohl
2017-06-09 15:04
@kenya:


Han skrev på för 1+1 år efter tips från någon i Portugal (RÅP?) och hoppas kunna få fart på sin karriär.

Han tycker att det är skön stämning i landet, att folk är ärliga och ”coola”.

Han är förvånad över hur proffsigt det är i Örebro, han trodde att det skulle vara som i franska tredjedivisionen men att det mer liknar Ligue 1. Han nämner att det är plastgräs men verkar inte lägga någon värdering i det.

Han var imponerad av Malmö FF och verkar tycka att domarnivån är hård (tacklar man får man gult direkt), men att det passar honom ”i hans ålder”. Han skulle rekommendera franska spelare att gå till Sverige om de behöver en nystart
Örebro Pedretti - Admin
2017-06-09 15:02
@kenya:
Jag behärskar inte språket MEN jag behärskar google translate! Han berättar om varför han valde ÖSK. Han säger att han kunde ha återvänt till Grekland men hade dåliga erfarenheter därifrån och att om han skulle gå till ett lag i Grekland så skulle han inte få spela förrän på hösten/sommaren. Men en f.d. lagkamrat i Portugal berättade om, oklart här om han menar ÖSK eller allsvenskan generellt, att han borde komma hit och sedan berättar han att Axén kontaktade honom i mars. Han säger sedan att integrationen in i laget gick väldigt bra då spelarna behandlade honom som en vilken svensk som helst. Han säger att alla är "coola" och att alla kan kommunicera på engelska. Han berättar också om den svenska mentaliteten och att den skiljer sig från den franska. Han säger att svenskarna är inte de som tar tag i ledarrollen direkt, de är respektfulla men inte högfärdiga. Att de är ärliga och rättvisa. Han berättar sedan att han blev förvånad över hur proffsigt allting var och att konstgräsplanerna här är väldigt bra. Han säger att han trodde att det skulle vara mer avslappnat lite som i franska tredjeligan men att det är mer som i Ligue 1. Han berättar också om nivån på ligan som han inte riktigt kan bedöma då han endast spelat fyra matcher. Men han tycker att Malmö FF höll hög klass. Samtidigt så har han märkt att coacherna inte får sparken direkt efter två förluster eller liknande utan att de får vara kvar. Sen säger han också att coacherna och lagen känner varandra väl här och att han själv inte tycker att det är så mycket tryck på spelare efter dåliga insatser (då borde han ha läst här inne efter matchen mot GIF sundsvall) Han tillägger att det fysiska spelet inte är lika accepterat här då man enkelt kan få ett gult kort så i det avseendet så föredrar han engelsk fotboll men att det kanske passar honom bättre med det svenska spelet i och med att han blivit äldre. Och han säger också, på tal om ålder, att han är bland de äldre i laget. Han kommenterar också de unga talangerna och landslaget genom att säga att en ung spelare kan glänsa i ett halvår i allsvenskan för att sedan lämna och att de på så vis lämnar fort. Sedan säger han att alla landslagsspelare spelar i klubbar utomlands. Sedan kommenterar han, givetvis, Zlatan. Han säger att Zlatan är som en gud för oss och om hans hype var stor i Frankrike så kan de multiplicera denna hype tio gånger om för att komma upp i den svenska nivån. Han drar ett exempel på detta med att berätta om att när Zlatan skadade sig så sjönk priserna på Europa League-finalen rejält men att folk ändå fyllde arenan helt för de visste att Zlatan skulle komma. Slutligen frågar reportern om han kan rekommendera Allsvenskan för franska spelare. Då säger han detta "Ja, om vissa är kontraktslösa, som mig, så kan detta vara en plats där man hittar formen, för andra så beror det på vad de letar efter och vart de kommer ifrån." edit: detta blev lite längre än ett kort sammandrag, oops.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-06-09 15:01
Tja, det står en hel del i den franska artikeln. Nästan allt framställer ÖSK, Örebro och Sverige i positiv dager. Han har blivit väl mottagen, människor är lugna och osannolikt ärliga (hans kompis fick tillbaka sin plånbok, som han tappat, på polisstationen). Plessis är ende fransman i Sverige enligt artikeln. På slutet får han frågan om han skulle rekommendera Sverige för andra fotbollsspelare. Då svarar han ja, om man som jag är arbetslös fotbollsspelare som vill göra comeback, annars beror det på ens ambitioner. Han tror att han är äldst i laget, bedömer att det är typ 5 andra som är i 30-årsåldern. Svenskar älskar Zlatan. Han hade anbud från grekiska klubbar, men ville inte tillbaka dit p.g.a. svajigheten.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro kenya
2017-06-09 14:32
@Trivseltorsten:

Någon som behärskar språket och kan bidra med ett kort sammandrag?
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-06-09 14:29
Nytt avsnitt av Gamla Trä ute NU!
Örebro Trivseltorsten
2017-06-09 13:32
Vi är omnämnda i L'equipe idag =)
Örebro pemo
2017-06-09 09:17
Gubben i stubben // Ville bara kolla om någon läste vad jag skrev. :=)

Men OK, vi kan väl gör 0-2 på Hammarby så det blir "break even "
Örebro Gubben i stubben
2017-06-08 20:04
@pemo:
Nåja, 16-17 blir det ju då, men det är ju nästan så nära +/- noll man kan komma, så man kan ju nästan säga att det är plus/minus noll. Nästan. :?)
Örebro Vinnartradition
2017-06-08 19:22
Den första bortamatchen efter uppehållet spelas mot Hammarby lördagen den 8:e juli. Då matchen är schemalagd en helg i semestertider vet vi att många ÖSK:are kommer ta tillfället i akt att göra resan till Stockholm.

Vi vill härmed bjuda in alla ÖSK-supportrar till en dag präglad av gemenskap, sommarväder(?) och semesterkänsla. I syfte att spä på det sistnämnda ytterligare går resan under semestertema.

Ta fram kylklamparna ur frysen, fyll kylväskan, packa badleksakerna, solglasögonen och det svartvita parasollet. Lördagen den 8:e juli åker vi till Stockholm och semestrar med Örebro SK!

De 50 första som köper resan åker för 100 kr (därefter är priset satt till 150 kr). Det är först till kvarn som gäller och det finns fortfarande platser kvar för en hundring. Ta chansen!

Resan köps på länktipset.
Örebro Empes
2017-06-08 19:17
Ranégie kontraktslös. Men gissar att han inte är aktuell för oss av flera anledningar.
Örebro Empes
2017-06-08 18:55
Elfsborg värvar storebror Holmén. Tuffare konkurrens på mitten för DG.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-06-08 18:37
Här finns postern att köpa!
Örebro Restalundsv
2017-06-08 15:46
Fick min poster idag. Den var otroligt fin att skåda. Tack redaktionen och tack Beijer som gjort den. Samma poster finns att köpa, så köp den.
Örebro pemo
2017-06-08 14:53
Funderingar kring första tredjedelen av serien.
15 poäng och dåligt spel. Vad ska man säga?
10 - 17 i målskillnad säger i alla fall två saker.
Vi har fruktansvärt svårt att göra mål, men släpper in för många när vi möter lag på den övre halvan. ( AIK räknas inte )

Samtidigt har Oscar hållit nollan i tre matcher. ( ja, nästan fyra om vi räknar Sirius sena reducering ) . Men å andra sidan gjorde vi inte ett enda mål under Kennedys avstängning. Dock saknades inte chanser, men kunnandet var klent.

Som andra skriver så tycker jag att Oscar och Nordin har varit bäst över dessa 12 matcher.
Försvaret hyfsat OK. Släpper inte till så mycket på fasta längre, men känns inte alltid 100 i uppspelsfasen.

Rogic och Mårtensson har kanske inte lyft laget precis, men de jobbar bra i defensiven och täljer på motståndarbenen.

Ytterfältarna har ju varierat en hel del, där Omoh kanske är den som till sist fått spela mest på sin kant.
Han är en publikfriare, men orkar inte en hel match.

Framåt fungerar det inte. Trots Kennedy. Men det beror kanske på att inga backar följer med upp, innermitt hinner inte in i boxen. Vilket får till följd att många anfall avbryts för att spela hem på säkerhet i stället.

De utländska nyförvärven har jag klagat på så mycket, så de nämns bara helt kort med att jag inte förstår hur så många kunde hylla Naah efter två mediokra matcher?

Vad har jag då att se fram mot? JO, det ska bli kul att se Kalle när Norrköping öppnar höstsäsongen. Den matchen kommer vårt försvar att få jobba. Ska vi ha en chans måste Oscar ha en toppdag. Norrköping står aldrig stilla. Dessutom en bolltrygg libero i Andreas J.
Där finns den absolut största skillnaden mellan dagens ÖSK och IFK N.

Att sedan Sjölund med sin rutin regerar på mitten är inte lika tufft, då jag anser att Nordin är lika bra.

Men vem ska stoppa Bärkroth, Telo , Eliasson, Moberg-Karlsson ? Alltså, där går det undan.
Lorentzon kan nog styra med rutinen, men hur f-n ska vi klar av vänsterkanten? Har för mig att Bärkroth hade lekstuga med Logi så länge han höll förra året.

Nåja, den matchen tar vi 2 juli. ;)

Ska jag jinxa igen? Jag trodde ju på max 1 poäng de tre sista matcherna.
Det blev 7, så det är bara att göra en pudel.

Men Norrköping, Hammarby och IFK Göteborg ( innan serien vänder ) känns väl som max 3 poäng? Om man ser det med objektiva ögon.......

Fast Hammarby borta brukar väl gå bra? Göteborg hemma?
Äsch, varför alltid vara realist? jag tror på 9 poäng de tre första matcherna,
2-0, 0-1 och 3-0 . Då är vi +/- 0 i målskillnad när serien vänder och kan satsa på den fruktade "ÖSK-hösten"

Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-08 12:41
Kina brukar dock vara hetast under vintern, precis som svenska klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2017-06-08 10:03
Redaktionen//

Ta en titt i inkorgen på er mejl.
Örebro Empes
2017-06-08 04:10
@Nicknamn i ribban:


Instämmer. Kan tänka mig att han kan lämna redan nu under sommarfönstret. Tycker att han visat tillräckligt mycket redan så att lag med större plånböcker borde vara intresserade. ÖSK vill säkert behålla honom åtminstone året ut. Men kommer rätt bud så säger man inte nej.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-06-08 00:41
Själv är jag tveksam till att Kennedy spelar för oss nästa år. Får han vara frisk (och inte avstängd) kommer det säkert finnas erbjudanden från Kina till vintern. Förhoppningsvis kan både ÖSK och Kennedy casha in.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: