/fotboll/osk/forum/7102.aspx/fotboll/osk/forum/7102.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-04-11 09:38
jappel//
Castro är ingen strikertyp. OK jag har bara sett honom i en matchj och 2 träningar men han känns mer offensiv mittfältare än klinisk avslutare. men det kanske kommer.. Fast själva skjutandet borde vara det som är minst svårt att komma in i i nytt lag och land..
Örebro Hlynur
2008-04-11 09:30
Rasberg// Senast jag såg RiRi var han matchens lirare och gjorde till och med mål och räddade en poäng åt laget.
Örebro pemo
2008-04-11 09:19
Åker till Örebro med förhoppning om att inte bli förnedrad. Men får se ett helt annat ÖSK än mot IFK. Löpninar, spelvägar och annat godis som man inte är van vid. Naturligtvis är Kalmar tungt att möta, men vi stod upp bra. Funderade i början hur man kan spela Nordin på topp mot deras fyrtorn, men när bollen kommer till honom på kroppen eller fötterna så spelar storleken ingen roll. fortsätt så där Nordin! Bästa matchen av Hagge på länge. Väntar bara på att det skall lossna för Roni också. Nu ligger han på två varningar och får säkert den tredje mot Ellos så mot DIF får vi hoppas att Anttonen är på benen. Men vi skall inte misströsta för mycket. MFF och Gefle har oclså tre poäng. Vi har gjort dubbelt så många mål som AIK och Ljungskile. Släppt in lika många som Hammarby och Norrköping, så vad de än skriver i storstadspressen så tillhör vi väl medel i Allsvenskan.
Örebro Gooner86
2008-04-11 09:16
Roni kändes punktmarkerad av 2 spelare nästan hela tiden. Jag tycker att Nordin var bra i gr, han tog nästan ner alla långbollar och var alltid farlig.

ÖSK var bra i går och Kalmar gjorde ett slumpmål. Kom igen ÖSK, nu kör vi över köplaget Elfsborg!
Örebro Rommel
2008-04-11 09:15
Svårt att känna nåt annat än lättnad efter en match med mycket bättre spel från ÖSK än senast i Göteborg. Backlinjen med Haginge i spetsen hade verkligen skärpt till sig och Kihlberg på mitten känns som ÖSK´s viktigaste spelare i år. Bara att hoppas han får vara skadefri.
Samtidigt som det känns surt att förlora på ett "skitmål" så är det inget snack om att Kalmar var förtjänta av segern. Nickskarven som leder fram till Ingelstens/Wovvens mål SKA inte få ske. Alla vet hur farliga deras långa inkast är, då måste man in och kriga för att få bort bollen/spelaren. Som sagt, inte så besviken över resultatet men däremot sättet som målet kom till på.

Mina plus i matchen:

+++ Haginge: Helt grym igår
++ Kihlberg: Otroligt viktig i defensiven
+ Porokora: För sin första halvlek

Alvbåge till ÖSK!
Örebro -=joth=-
2008-04-11 06:07
Tycker att Westman påminde om en sådan där bordshockey spelare, han följde linjen hela tiden. Tror att jag räknade till en boll som han var ut och plockade ner. Däremot gjorde han ett par bra räddningar på linjen... men med ett bra luftrumsspel så hade det inte behövts.

Varje fast situation emot oss känns riktigt farlig....

Walker bytet förstår jag inte men då har jag ju missat veckans träningar.

Tycker ändå att det fanns en hel del positivt i spelet vi visade upp. Dock måste vi skärpa oss i passningsspelet på offensiv planhalva.

Min elva till nästa match:

-------PeWe--------
PaHa-MaWi-GlHo-SaWo
-----FrNo-MaKi-----
PaAt----SeHe---KrNä
--------RoPo-------

Kommentar: Roni ska ha mer boll och kan nog ställa till med mycket på topp. Eftersom det är bortamatch går den "offensiva" rollen till Henriksson. Westman får stå i brist på alternativ.
Örebro Plingu
2008-04-11 05:12
Jag skiter i vilken stor talang Näfver är men det är sådana spelare, med en jädrans förlorar mentalitet som vi inte behöver i ÖSK. Ett underdog lag behöver vinnarskallar inte sådana som är rädda om benen. Fan är du rädd för att bli skadad så spela futsal eller något din hobby hiphoppare. Vid varje 50/50 situation viker han undan och antingen hoppar över eller saktar ner.
Man blir så arg för att han skulle kunna göra så mycket bättre bara han slutade vara Örebros största fegis.
Örebro anderzon_
2008-04-11 01:57
Haginge - måste bara få stämma in i hyllningskören. Vilken match han gör. Och även Kihlberg. Fan vilken sur förlust.
Örebro kuban4life
2008-04-11 01:48
Borde bytt in Nedim istället för Walker och gjort sina byten tidigare.

Det syntes att dom va på g precis i slutet.. så. OM bytena hade kommit tidigare så hade det kanse kunnat bli 1-1 iaf
HBK until The End
2008-04-11 00:22
När gör Porokara sitt första mål i Allsvenskan?
ÖSK2008
2008-04-10 23:55
Bastard On Parade skriver:

"Hur i helvete kan Cesar Santin få med sig så otroligt många frisparkar? Han filmar ju hela tiden!"

Jaaa, det är väl JUST DÄRFÖR han får med sig så många.....
Örebro Rojas
2008-04-10 23:54
Vilken match såg du på Tjuren El toro ??, Westman var skit i luftrummet, felpassade satte igång spelet för sakta och hans utsparkar kom 2 gånger !!! över planhalvan.Nordback var okej, men slår alltid bakåt det fegaste alternativet utmanar ALDRIG, Nordin kämpade bra var inte dålig men gjorde sig inte rättvis..Har du nån annan åsikt är jag javligt nyfiken på den ?
Örebro go_osk
2008-04-10 23:53
Hoppas nu bara att Boström och Axén håller sig kyliga och satsar vidare med samma filosofi. Om så blir fallet kan det här mycket väl bli ÖSK:s år.

I nästa omgång möter vi ett Elfsborg som spelar 4-5-1 vilket jag tror kan passa ÖSK. Lyckas bara våra mittbackar neutralisera deras ensamme topp medan Kihlen, Seb och Nobbe tar hem slaget om mitten så är mycket vunnet.

Kämpa ÖSK!
Örebro Toro
2008-04-10 23:38
Klagomål på Westman, Nordin och Nordback? Och på Sixten också i nån post.

En fråga till dem som framfört dem; Vilken match tittade ni på?
Örebro kuban4life
2008-04-10 23:35
Riktig bra spel idag... synd att inte Roni kunde fått ner nicken i slutet på första halvlek.
Örebro Ordem e Progresso
2008-04-10 23:33
Grixx

Har aldrig sagt att RiRi är bättre, och inte heller att vi ska värva Buffon, dock överväger Westmans svaga sidor hans starka, och vi behöver en bättre målvakt till nästa säsong.
Örebro Grixx
2008-04-10 23:29
Tycker dagens spel bådar gott för framtiden.
Örebro Grixx
2008-04-10 23:26
...och tycker att Nordin klarade sig riktigt bra i matchen och imponerande att kunna vinna bollen så ofta mot vissa kalmarjättar. Satsade riktigt ordentligt på löpningarna vid kontringar.

Bytena kändes rätt, men blev inte spec bra.

Dagens lirare Hagge-Näfver.
Örebro Grixx
2008-04-10 23:21
Instämmer om att det är synd med Cesars filmningar så onödigt hela tiden.

Har inte haft möjlighet att kolla repriserna från matchen, men visst var det tokmycket tveksamheter från domaren.
Örebro Grixx
2008-04-10 23:18
Ordem e Progresso// Bara för att det inte är hans starkaste sida så innebär det inte byte.
Har du inte sett vad han gör för övrigt, det gäller att se det som är bra. Det är det som gör att man tar ut spelare till laget.Man letar inte efter den felfria spelaren för den finns inte.

Har du inte sett RiRi´s svagheter och styrkor.
Örebro Bastard on Parade
2008-04-10 23:17
Oerhört stark insats av laget med tanke på plattmatchen mot Göteborg. Kalmar är utspelade långa stunder men frågan är om inte det också var deras taktik. Kalmar har en oerhört tydlig spelidé, egentligen borde det vara lättläst men de genomför den utmärkt.

Fasta situationer är en viktig del av fotbollen, se och lär ÖSK!

Dagens fråga: Hur i helvete kan Cesar Santin få med sig så otroligt många frisparkar? Han filmar ju hela tiden! Han söker inte en målchans längre utan han letar efter ett ben att falla över (vilket i och för sig resulterar i en målchans). Otroligt pinsamt att se.

Vem var huvuddomare? Vem viftade med flaggan längs norra läktaren? Sämst i år...
Örebro Ordem e Progresso
2008-04-10 23:09
Visst, Westman är bra på linjen och en mot en, men på fasta situationer är han OTROLIGT osäker, han styr inte i sitt eget straffområde och kmr oftast ut fel på hörnor eller inlägg. Känns aldrig säkert.
Örebro Rasberg
2008-04-10 23:08
Tack ÖSK för en mycket bra genomförd match! Är stolt över grabbarna! Synd om dem bara att de inte fick med sig poäng.
Örebro Walter Gigena
2008-04-10 23:08
Sönderblåst match. Domaren var verkligen en katstrof, ingen som helst känsla för spelet. Den långhåriga dvärgen (Santin?) i Kalmar låg och sprattlade på marken hela tiden och domaren föll för det varje gång. Tur dock att Westman stirrade ner honom vid frisparken iförsta så den gick i ribban. Westman hade stenkoll där(?)

Vissa verkar tycka att vi gjorde en bra match idag mot upp-hypade Kalmar. Jag tycker den var medioker och var vad man minst ska kräva. Kalmar är ett lag vi ska slå på hemmaplan, man kan fan inte säga att man är nöjd med spelet när man torskar med 0-1. Första halvlek var Ok, den andra dålig.
Vi behöver en målspruta och flyt snarast
Örebro Ordem e Progresso
2008-04-10 23:07
Tycker att Nordin gör en mkt bra match i den rollen han fick. Fick nästan alltid med sig bollen och frisparkar, han fick ju för fan spela target mot Kalmars bjässar, och han gör det bra för att vara så liten.
Örebro Rasberg
2008-04-10 23:07
Hlynur//
Hur kan du vilja byta ut Westman efter den här matchen? Han var otroligt bra. Hur många har ens sett richardsson? Samtidigt som W släppte 4 mot ICA så släppte RiRi 4 i u21. Han är inte bra.
Örebro Grixx
2008-04-10 23:00
Startelvan kändes rätt rakt igenom matchen.

Kalmar var riktigt inspelade i systemet och var livsfarliga i början, men sedan kändes det som att vi verkligen tog oss in i matchen.

I andra halvlek höll vi på att ta över ordentligt och blev riktigt agressiva. Så synd att det inte bar hela vägen.

Nordins instickare till Roni, OTROLIGT snyggt.

Hagge höll stundtals landslagsklass och Näfver visade äntligen lite jävlaranamma. Herregud han kan ju göra snabba dribblingar när det hettar till.

Ingen föll ur ramen idag, riktigt spännande förutom liten stund efter målet.

Tack för kämpainsatsen
Örebro Fang
2008-04-10 22:55
Gummianka: Ja, jag såg det. Det var lite småkul även om skämtet inte kändes som det låg riktigt rätt i tiden. Nu för tiden finns det ju andra lag som passar bättre in i ett sånt skämt. ;)

Men all uppmärksamhet är säkert bra!
Örebro ÖSK-Karl
2008-04-10 22:54
Förövrigt är Rydström en riktig retsticka, konstigt att han inte får mer stryk.
Snaken77
2008-04-10 22:54
Lite om matchen i Kalmars lokala blaska. *länk*
Annons: