/fotboll/osk/forum/7076.aspx/fotboll/osk/forum/7076.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Djurgården ExpliCidConTenT
2008-04-17 16:06
nedo801:

Du förstår inte, jag pratar inte om dte där, jag pratar inte om vad som krävs för att vinna en serie eller ens spela en serie. Jag fattar mycket väl att inget lag kan spela med samma elva och det kommer alltid att finnas matcher där man har en eller flera borta.

Men poängen här grundar sig i en tidigare diskussion om hur mycket man kan säga om det här krysst för ÖSK.

För med 6man borta kan man inte dra likhetstecken i kvaliteen på det lag ÖSK spelade ut med det lag som förmodligen kommer slåss om guldet. Och det är min poäng. Det här var en enskild match och ni kan inte bedömma motstånd efter vad DIF "Normalt ska ha för kapacitet"

Spöar vi Barcelonas D-lag kan ju knappast vi säga att vi slagit ett av världens just nubästa fotbollslag eller hur?

Det här handlar bara om klassen på det DIF som ställde upp igår. Men det kommer visa sig längre fram hur det gör för ÖSK och då lär vi få en fingervisning om vem som har rätt här.

Jag återkommer om ett par omgångar!!
Örebro nedo801
2008-04-17 15:57
Explicid

Vilket lag spelar med de 11 spelare dom vill i 30 matcher? Du kan argumentera det där fram och tillbaka i all oändlighet det kommer tillbaka till 1 punkt och inget mer. En trupp är så stor och bra som den är, kan man hantera skador vinner man kan man inte det så vinner man inte.

Det är väl fullständigt självklart att laget förstärks av de som varit skadade, det är inte det vi säger. Men ska man börja diskutera som dig så kan man inte spela en serie. Malmö kan inte spela mer för dom har fått Anders ANdersson skadad...dom är inte så bra som dom kunde va så att ni tog poäng mot dom betyder ingenting? Snäpp upp tankesättet lite eller titta åtminstone åt alla håll?

Och du menar att Dembo tagit det skottet exempelvis? "ok"....
Örebro Erki
2008-04-17 15:42
David-C// I Örebro fanns en gång i tiden en stor kexfabrik, Örebro Kex, som senare köptes upp av Göteborgs Kex och försvann. Det lades väl ner för en 30 år sedan?

"Kex och skor finns inte kvar - Men fotbollen är underbar!"

edit: http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96rebro_Kexfabrik
ÖSK Lions
2008-04-17 15:35
Tror ni inte att det är så att Djurgården inte vågar bli mer utspelade och det är därför de ställer in i kväll? ;-)
Ljungskile David-C
2008-04-17 15:30
Hej
Skulle nog vänlig själ här inne förklara varför Örebro förknippas så mycket kex?
Tack på förhand.
Djurgården ExpliCidConTenT
2008-04-17 15:23
Ni tänker fortfarande helt fel. JA DIF är guldkandidat och självklart ställer man upp med bästa laget. Förlorar man så tappar man mark och det får man inte göra om man vill vinna guld.

Sen kan ni aldrig säga att bara för att DIF går för guld så ska ett lag med 6 ordinarie borta ses som lika slagkraftigt som vårt ordinarie.

Det är skillnad på att vi får klara oss med vad vi har och att ni slagit ett lag som har en lika hög nivå som dom normalt borde. Det är självklart att DIF inte är lika bra med 6 spelare borta, sen vet vi om att det inte är någon ursäkt för att tappa mark eller inte vinna guld, men det ändrar inte fakta att 6ordinarie spelare gör laget klart sämre.

Det här är ungefär som att vi skulle dra några slutsatser på att vi lira 2-2 mot Juventus! Jag menar dmo ställer upp med sitt bästa lag och borde ha rätt inställning i alla matcher om dom vill vara med i båda ligan och internationellt!!

När det gäller vilka som var borta så får ni förhoppningsvis möta oss med Aki, Sjölund, Dembo, Toni, Jonson och Tauer på Stadion. Då visar det sig.

Att påstå att Dembo inte betyder så mycket för att Oskar inte gjorde bort sig......ok lets not go there.

Tauer må vara som han är men ni underskattar honom. Vi slängde in en junior som förra året lirade med BK Forward. Det är en viss skillnad!!

Jonson ska vi inte tala om, visst han har lirat sämre än han kan, men hans nivå är fortfarande högre än de flesta i ert lag enbart baserat på de jobb han utför på plan varje match.

osv osv.
Örebro Jonte R
2008-04-17 14:56
Ämne: Nordin i expressen: ....
Tycker att Nordin har behållt sin attityd och utvecklat sin fysik. Hans insats igår var speciellt i första halvlek glimrande.
Örebro oms
2008-04-17 14:52
Ämne: oms//
Vilken match ....
Dags att ändra attityd på samma sätt som Pelle Blom kanske!
Örebro oms
2008-04-17 14:46
Grattis Nordin Gerzic till en strålande match, du gav verkligen valuta för pengarna i går. Fortsätt så, så har din framtid fått guldkant.
Örebro Rojas
2008-04-17 14:18
Vilken jävla match Nordin,Näfver,Hagge stod för men Kihlberg var oxå riktigt bra !!!. Varför är det ingen buss till Gefle ??? Jag och ett flertal kompisar vill jättegärna dra upp men har ingen bil ! Någon som vet varför ?
Örebro Sekt. E
2008-04-17 13:42
Vad skönt att man nästan är lite missnöjd med en pinne mot dif. Laget stod upp bra, och en eloge vill jag gärna ge till Västra stå. Tror att vi har något fint på gång.
Örebro Chipset
2008-04-17 13:39
Nordin i expressen:

"Min bästa match i ÖSK-tröjan, men jag var helt slut när jag bytte. Jag höll på att kräkas."

Den gamle divan Nordin som kamperade ihop med Mirza på mittfältet i ÖSK:s b-lag och som vägrade löpa utan boll är ett minne blott. Nordin varken sprang eller gick av planen igår. Han stapplade ut.
Örebro jappel
2008-04-17 13:37
Ämne: Ämne: Stämmer....
exakt. (dif är inte bättre än så.)
Örebro Chipset
2008-04-17 13:32
Lysande analys av en positiv Blohm
Örebro Sersant
2008-04-17 13:15
Ämne: Stämmer, Aki och Sjö....
Okej då vet jag

Aki - har inte spelat nåt i AS iår
Sjölund - har inte spelat nåt i AS iår
Jonson - har så vitt jag förståt det inte varit speciellt bra när han har spelat
Tauer - Näfver hade lekt med honom oxså igår

Kuivasto var kanske den som kunde ha förändrat nåt igår (räknar inte in Aki o Sjölund). Tourays ersättare gjorde inte bort sig.

Så tycker inte vi mötte nåt B-Lag ni har ju inte kunnat ställa upp ett så mycket bättre lag i dem tidigare matcherna och ni leder ju AS just nu.
Örebro Kronblom
2008-04-17 13:13
Ämne: Stämmer, Aki och Sjö....
Precis,Djurgården tog väl de som var tillgängliga för spel.Gör det gårdagens DIF-upplaga till ett B-lag?Tillhör spelare som Johannesson,Davids,Komac och Enrico DIF:s b-lag,måste de tydligen göra eftersom man skickade sitt B-lag till Örebro...

Dessutom så har väl Djurgården ambitioner att slåss om guldet och kommer troligtvis tillhöra toppen,skador drabbar väl dessutom alla lag.ÖSK har ju haft Bassombeng och Frempong borta ett tag!
Örebro nedo801
2008-04-17 12:59
Explicit.

Det finns en stor stor skillnad. Djurgården har klara tydliga ambitioner om att kriga om SM guld och har även nämnts av många "experter" att tillhöra toppen medans samma experter sätter ÖSK väldigt långt ner. Ska DIF leva upp till det måste dom kunna hantera att 5-6 man är borta, det händer alla lag under säsongen.

Att börja säga att "ni spela mot vårt b-lag" tycker jag bara du kan göra om ni har alla friska och ändå skickar ett lag som inte är det absolut bästa (typ cupmatcher mot låg div lag), som det är nu har DIF inte en bättre uppställning alltså är det ert A-lag. Sen förstår jag oxå att det går lite emot egot att inte hämta hem 3 enkla mot ett tilltänkt bottenlag.
Djurgården ExpliCidConTenT
2008-04-17 12:58
Stämmer, Aki och Sjölund var våra två kanske viktigaste spelare förra året. På mitten var det dessa som höll ihop det. Aki är ju en otrolig karaktärsspelare.

Sen sakna vi så klart Dembo. Vidare var det Tauer som var avstängd och Jonson som var skadad. Sen innan match fick Toni lämna in.

För mig är det ok, jag har inga som helst problem med att ÖSK stundtals spelar ut vårt B-lag.

Om ni sen vill dra stora växlar av det så helt ok för mig. Det kan ju bli lite besvikelse när det sen inte går riktigt lika bra i nästa match.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-04-17 12:47
Ämne: Hur långt kontrakt h....
Vi släpper ingen av dom,blir det snack om det så får vi ta ett kvartsamtal med ledningen.
Örebro Storm_90
2008-04-17 12:43
Hur långt kontrakt har Hagge och Nordin? Orolig att de kommer gå som bosman?:S
Örebro Mittåt
2008-04-17 12:42
Daniel Sjölund borde vara en annan.
Örebro Jonte R
2008-04-17 12:37
Största plusfaktorn igår tycker jag Nordin var, han vågade utmana på ett helt annat sätt än tidigare och han börjar hitta rätt i det allsvenska tempot.

Kihlberg är annars den spelare jag imponeras mest av. Det är inte mycket som blir fel när han är i närheten av bollen.
Örebro Sersant
2008-04-17 12:35
Ämne: Kronblom:

Men du ....
Vilka e de som e skadade som du räknar in som ordinarie i eran startelva? Är inte hundra insatt i erat skadeläge :). vet att Aki, Jonsson, Tauer och Touray var borta men vilka var dem andra 2?
Örebro MangeSvartAndVit
2008-04-17 12:26
Såg ni Tobbe från en annan del av köping på matchen igår!!?Han såg ut att trivas med sina kaffe där på nya sitt:)
Å sen ska kubanerna ha en stor eloge...minst lika bra tryck som skansen boys
Örebro Jonte R
2008-04-17 12:24
Ämne: Kronblom:

Men du ....
Förstår att det är bittert att erkänna att Örebro stundtals spelade ut er. Antar att du framförde samma sak till Halmstadfans efter matchen mot dem, att ni inte var ett topplag i den matchen heller.
Djurgården ExpliCidConTenT
2008-04-17 12:17
Kronblom:

Men du tar ju bara DIF som lag rakt av. Visst normalt är vi ett topplag som slåss om guldet men det betyder nite att vi var det igår.

Tar du bort 6 spelare ur startelvan så är det klart att det är ett helt annat lag.

Med andra ord blir det bara löjligt att bedömma det DIF ni mötte igår på vad man teoretiskt ska prestera.

Och självklart tror du att ni kryssat ändå. Jag säger så här, ta bort 6man från startelvan eller låt oss få tillbaka dom 6 så tror jag det där krysset hade flygit all världens väg för er.

Men det visar sig på Stadion. Ja om nu vårt skadeelände inte fortsätter.Ang U21 matchen. Om DIF inte har lag vad tycker ni att dom ska göra? Spela med skadade spelare, ställa upp med 8man bara för att ni ska få en match?
Örebro Chipset
2008-04-17 12:16
Ämne: Chipset// ÖSK fick i....
Mittåt// Ja, så borde man inte få göra egentligen. Det är ju trots allt en form av seriespel det handlar om. Kan de inte skicka något kombinerat juniorlag istället. Vi har ju många spelare som behöver röra på sig.
Örebro BabyKladde
2008-04-17 12:13
gissar att djurgården börjar bli lite panikslagna med skadekrisen, annars hade dom ju inte ställt in matchen eftersom 3-4 st till blev skadade igår.. dom vill väl vara säkra på att ha spelare till riktiga allsvenskan ;D
Örebro Mittåt
2008-04-17 12:10
Chipset// ÖSK fick inte ens en dags varsel. Det var sammadagsvarsel. De hörde av sig först i morse.
Örebro Chipset
2008-04-17 12:05
Men... de kan ju inte ställa in matchen med en dags varsel?! Nu när man fixat med jobb och skola och allt för att kunna se matchen. Jävligt dåligt! Synd också för det flertalet spelare som verkligen behöver matchträning.
Annons: