/fotboll/osk/forum/7005.aspx/fotboll/osk/forum/7005.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kronblom
2008-05-10 17:12
Ämne: Vi är aldrig slagna ....
Återigen:enbart i media!
Örebro Liberate
2008-05-10 16:30
Vi är aldrig slagna på förhand,kommer aldrig bli slagna på förhand.
Örebro Kronblom
2008-05-10 16:19
Ämne: Inget personligt mot....
jag menade att man i media var förslagna på förhand,läste både på "inför matchen" i matcherna mot Elfsborg och Djurgården där det skrevs att man inte skulle räcka till.Själv tror jag alltid på tre poäng och så även på måndag mot Gais.Men att komma bättre än en tolfteplats handlar mer om att bara tro på sin spelidé,man har ärligt talat inte tillräckligt bra lag för det i nuläget utan det krävs rejäla förstärkningar för att bli ett mittenlag.Sen är det ju inte bara på bortaplan som ÖSK har svårt,man har ju svårt att näta på hemmaplan med.
Men det är ju bara att jobba vidare.Tre pinnar mot Gais!
Örebro Liberate
2008-05-10 16:17
Vi skulle behöva en sån som Santin.
Örebro Liberate
2008-05-10 16:16
2-1 till KFF efter 15min(!)
Örebro Rocky Dennis
2008-05-10 15:51
(för övrigt så var min 0-0 tippning inte medveten)
Örebro Rocky Dennis
2008-05-10 15:47
Inget personligt mot dig Kronblom. Men det ör en typisk Örebro-mentalitet. Jag visste inte att man kunde vara "slagen på förhand"? Med sådana tankegångar förstår jag varför Örebro inte vinner på bortaplan. För att komma bättre än en tolfte, trettondeplacering måste både vi och spelarna kunna släppa det och verkligen tro att vi kan vinna alla matcher, vilket vi också kan! Jag tror att den skrala målskörden beror på psykologosika faktorer snarare än kvalitativa.

Bortsett från första halvlek mot djurgården tycker jag inte att ÖSK har spelat så otroligt bra som det har låtit på vissa. Vi har varit stabilt defensivt, stundom spela bra offensivt, men precis som de nämnt har det varit alldeles för inneffektiva när det gäller målproduktion.

Mot GAIS vill jag se ett ÖSK som offrar sig både i egna (vilket man hittils har gjort mestadels) och i motståndarlagets straffområde, att man verkligen visar vart det där berömda skåpet skall stå.

VÅGA ÖSK, 3 poäng mot GAIS!
Örebro Kronblom
2008-05-10 14:56
Ämne: kribba//
Det är en ....
har tippat ÖSK på en slutlig tolfteplats och man ligger på 13:e så man ligger där man förväntat sig,det man är besviken på är att målskyttet är så trögt.De matcher man vunnit är mot lag som jag tycker man ska slå,är väl egentligen bara matchen mot Norrköping man är besviken att man var så bleka i den matchen.Bonuspoängen får väl vara mot Elfsborg och skansen där man var slagna på förhand men lyckades greja poäng!
AIK kribba
2008-05-10 12:19
Hur känns vårsäsongen så här långt? Vet inte vilka förväntningar ni hade,men kanske ni förväntat er några poäng till misstänker jag. Lag som Ljungskile och Trelleborg har bjudit på oväntat starkt motstånd så här långt och gjort att den nedre regionen är rätt tight. Med två tredjedelar kvar finns det ändå många poäng kvar att spela om.
Örebro Kronblom
2008-05-10 11:47
Ämne: Angående Berra (rätt....
Berra var en säkerhetsrisk bakåt i träningsmatcherna då han(som ngn nämnt tidigare)låg fel i positionspelet och därav kom de idiotiska kapningarna.Förhoppningsvis har Sixten/Axén nött bort det nu för vill inte se att han fixar straff åt Gais på måndag om han nu startar!
Örebro Rojas
2008-05-10 10:07
Måste instämma, berra borde verkligen få starta ! wikströms uppspel går ju till fel destination 50 % av gångerna !!!!. Bertin Zé från start
Örebro Grixx
2008-05-10 09:03
Angående omröstningen av webbsidan. Kan vara så att det kan vara kul med lite förändring efter något år, men samtidigt så har vi ju i princip den snyggaste sedan vi bytte.

Har svårt att se någon annan som skulle vara snyggare, möjligen att någon ligger jämbördes, övriga är långt efter.
Örebro Mittåt
2008-05-10 00:01
Vår hemmaplan är vår borg.

På Behrn Arena i en behaglig temperatur besegrade i kväll ÖSKs andra talanglag ÖSK Söder nyuppflyttade Fellingsbro i Närkesfyran. Segersiffrorna blev passande nog 4-0. Gästerna hängde med rätt bra fram till mitten av andra halvlek, då plastdöden slog till och benen blev väldigt, väldigt tunga. Nu var det inte därför ÖSKarna vann. Då ledde de redan med 3-0. Det första målet gjordes efter typ 10 sekunder. Det blir nog årets snabbaste på Behrns.

Ett klart genidrag av södergrabbarna att spela hemmamatcherna på Behrns i år. Där kommer det nog att bli en och annan poäng. Talangtruppen hade fyra nerfarmade 17-åringar på planen. Alla fyra (Boris Lumbana, Viktor Lindqvist, Jonathan Ring och Gustav Källberg) skötte sig klart godkänt. Boris spelade för övrigt fulla 90 minuter. (I de lokala serierna tillämpas flygande och obegränsade byten, så sköter man sig inte är det stor risk att man hamnar på bänken).

I en annan del av Örebro höll Adolfsberg på att lugga serieledarna Köping FF på samtliga poäng. Det blev i stället KFF som luggade Adolfsberg på två, när man gjorde 1-1 målet i den 88:e.

Seriens sämsta plan, skriver Magazine24 om matchunderlaget. Något som dock tjänar AIKs syften. Det är svårt att få med sig en fullpoängare från Lugnet - speciellt före midsommar.

Talangerna åker i morgon till Kristinehamn för att möta IFK Ölme, som inför denna säsong skaffat sig en riktig skarprättare till frisparksskytt. Snart 39-årige Henrik Berger har redan slagit in två på tre matcher. ÖSKs målvakt (vem det nu blir) får se upp.

På målvaktssidan noteras att det verkar som om Richard är återställd. Peter Rosendahl åker nämligen med till Värmland i morgon och det hade han nog inte fått göra om han var påtänkt som reserv på måndag.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-05-09 23:46
In med Bertin Zè mot GAIS!!!!
Örebro ÖSK-Karl
2008-05-09 22:50
Wiken har ju tillbringat de senaste 4-5 åren mestadels på konstgräs, därför tycker jag absolut att Berra borde få chansen borta mot Gais. Det måste dessutom till en förändring på våra fasta situationer och Wiken har inte varit något hot alls när han går upp på dessa.
Örebro Bastard on Parade
2008-05-09 22:37
Henrik(ÖSK)//

Jag tycker absolut att Berra tokdominerade luftrummet. Jag trodde han skulle vara given i en startelva, men så är ju inte fallet. Hans problem är väl att han rätt ofta söker sig till en position som libro, och han är ju inte världens snabbaste man om vi säger så.

Berra är ett anfallsvapen som mittback. Han kan ta insparkarna från Westman då han har en otrolig precision i passningarna. Ett bra exempel på detta är ju i träningsmatchen mot Gefle då han nådde Rodevåg som skarvade till Bassombeng som avslutade med en tvåfotare.
Örebro Henrik(ÖSK)
2008-05-09 22:24
Angående Berra (rätta mig nu gärna om jag har fel då jag inte bevittnade någon av träningsmatcherna) men kontrollerande inte Berra luftrummet fullständigt under dessa och därmed kan sägas låg positionellt rätt mesta delen av tiden? För en exil-ösk:are lovade Berras insatser väldigt gott av att döma av matchrapporterna från dessa matcher varav jag hela tiden ställt mig lite frågande till Wikströms prenumeration i backlinjen.
Örebro Matta
2008-05-09 18:38
Berras värst brist är inte kapningarna utan positionsspelet och kommunikationen med övriga. Sen har haft förstås flera starka sidor också.
Örebro DaSa
2008-05-09 17:57
Ångrade mig angående Guterstam, tycker vi skall lägga all energi på Emra. Han skulle ju vara grym som target, låna honom ett halvår så kan vi ju ta Guterstam som bosman efter det. Tror även att man kan använda Emra som off mitt då han spelade en del i en sådan position i HBK innan han stack. Sen kan ju Nordin och Emra byta lite positioner under match. Så om man skall ha en önske startelva till hösten så blir det denna:

-------------------Alven-------------------
---Hagge-----Berra------Glenn---Wovven-----
------------Kihlen---Sebbe----------------
----------------Nordin--------------------
----Bassombeng--Emra------Porokara--------

Bänk:
Weggen
Wiken
Nobbe
Anttonen
Näfver
Frempan

Sälj/låna ut:
Nedim
Rodevåg (låna ut till en SE klubb så han får upp självförtroendet igen)
Walker
Nobbe (om man får ett hyfsat bud, sen kan vi köpa in en ny mera talangfull spelare)
RiRi - Sälj


Sjävklart skall vi inte göra oss av med alla ovan, men minst ett par (Nedim, RiRi) stycken i alla fall.
Örebro DaSa
2008-05-09 17:41
Hoppas att det stämmer att Berra kommer spelas in istället för Wiken i sommar, inte en dag för sent. Men jag skulle nog ha velat sett att Hagge hade flyttats in igen istället för att nött på med Wiken som jag tycker är för långsam för att spela i AS. Kommer ihåg IFK G matchen då en normal snabb back kunde ha sprungit och tagit bollen istället för Wiken som lät motståndaren ta bollen för att sedan täcka inlägg.

Tycker att ÖSK skall skicka en video med första halvlekens spel mot DIF till Guterstam så kanske vi har vår efterlängtade målskytt till hösten.
Örebro Rocky Dennis
2008-05-09 17:37
dessutom har näfver varit bänkad de tre senaste matcherna.
Örebro DaSa
2008-05-09 17:35
ÖSK!

Kanske inte var så svårt att välja bästa målvakt, back och mittfältare. Enda anmärkningen där är väl att Hagge inte var lika grym på slutet som i början. Men anfallet så tycker jag nog Porokara om man ser över alla matcher, Näfver blandar och ger och Nordin var inte så bra i början av säsongen.
Örebro Rocky Dennis
2008-05-09 17:34
Alla som vill se Berra mot gais räcker upp en hand!

jag räcker ivrigt upp min i alla fall.
Örebro ÖSK!
2008-05-09 17:28
ÖSK:S bästa spelare hittills:
Målvakt: Peter Westman, jätte match I Borås, och ingen annan har stått.
Försvarare: Patrick Haginge: har varit bra hela säsongen. (1 MÅL)
Mittfält: Mangus Kihlberg: han kämpar som fan! (1 MÅL)
Anfallare: Kristoffer Näfver: han har varit väldigt bra(1 MÅL) , han är inte mycket bättre än Gerzic men lite.

någon som inte håller med om de här spelarna?
Örebro Bastard on Parade
2008-05-09 17:15
Aspen//

Jag håller med dig. Visst är han lite opolerad, men hellre en spelare som går in i närkamperna än en som står ett par meter ifrån! Berra har en otrolig potential, dags att han får visa det!
Örebro Aspen
2008-05-09 17:06
Berras kapningar är klart överdrivna. Så de flesta matcher i Sverige under försäsongen. Mot Gävle var han jättebra. Inga kapningar att anmärka på. Det var några tillfällen på Cypern som enligt min åsikt har fått för stora konsekvenser.
Berra tar för sig. Studerar man matchbilder från AS finns mer att önska på det området från de mittbackar som spelat. Bättre att agera än att titta på.
Ge Berra chansen i några matcher så kanske vi får en mittback som motståndaren fruktar, som kan slå precisa passningar och vara ett offensivt vapen på hörnor.
GE BERRA CHANSEN!!!
Örebro Bastard on Parade
2008-05-09 16:04
Chipset//

Berra är bra mycket bättre än Wikström i luftrummet! Han kan bli ett hot i motståndarnas straffområde då han vågar ta för sig, till skillnad från vissa andra...
Örebro Liberate
2008-05-09 15:34
Upp med Berra i anfallet,där behöver han inte kapa så mycket och chansen för straff är mindre.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-05-09 15:25
Jag skriver också under på Toros elva. Men Chipset/ Missade du försäsongen? Fan Berra var ju 2 meter över marken när han nickade. Dock mosade han ju några anfallare på köpet. Ge Berra chansen.
Örebro Bempa no:10
2008-05-09 14:43
min start elva
-------------Westman-----------------
antonen-Zé Ndille-Holgersson-Vovven
---------Khilberg--Nordback----------
---------------Gerzic----------------
rodevåg----Halilo---Näfver------
Annons: