/fotboll/osk/forum/6835.aspx/fotboll/osk/forum/6835.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2008-07-29 17:14
Cronie//

Du, jag missar aldrig en Öskmatch och så mycket nollåttor som varit på sittplats både mot er och AIK, har jag aldrig upplevt. Dessutom att behöva sitta och höra det uttjatade bonndjävlar i 94 minuter är också något nytt på sittplats.

Skitsamma, de som verkar lida mest av bojkotten är ni själva, stå utanför och elda bengaler och skjuta raketer är ju patetiskt.
Örebro ÖSK-Karl
2008-07-29 17:07
Bajenista//

Det fattar väl en 7-åring, men ni vill ju att ÖSK skall stå för kostnaden när ni kommer hela gänget. Då är det bättre att ni som nu löser sittplats och smyger in. Bara det att ÖSK direkt borde förpassa er till bortaläktaren.

Sedan kan man ju som ÖSK:are undra var solidariteten från er nollåttor var när vi blev tvångsnedflyttade på tvivelaktiga grunder?
Örebro Majjo
2008-07-29 17:06
Verkar hända saker för för Näfver (se länktips). Eller kan man över huvud taget lita på AB? Den som lever får se..
Hammarby Bajenista
2008-07-29 16:58
ÖSK-Karl: Jag vet inte om du är dum eller om du spelar dum. De som slipper bevakningskostnaderna är vi. Det är liksom det hela grejen går ut på, dvs att regelverket är snett och att bortalaget ska behöva stå för dessa kostnader. Har du inte fattat det vid det här laget så måste det vara illa ställt där uppe.

Förövrigt så har vi alltid runt 1000 pers på plats på långsidorna. Det är likadant i Norrköping också. Skillnaden är att bortasektionen var tom.
Hammarby Cronie
2008-07-29 16:57
ÖSK-Karl Fattar inte du att det alltid är 500-1000 personer som sitter på långsida borta mot er + 2-3000 till på kortsidan...
Örebro ÖSK-Karl
2008-07-29 16:50
För det hjärta som brinner...//

Det var lika illa på sittplats, vi hade 5-6 idioter bakom oss som gjorde allt för att reta upp oss, till slut blev våra svar dem övermäktiga så de gav upp. Snacka om iq-befriade idioter.

ÖSK: Ni måste ta tag i det här mot 08-lag, är de klädda i bajentröjor skall de omedelbart förpassas till bortaläktaren, även om de just nu inte vågar stå där för sina egna.
Örebro ÖSK-Karl
2008-07-29 16:39
♪ Bajen äger SÖS ♫ ©//

Fick du betyg i matte alls i skolan. Fattar du inte att era över 1000 smygisar på sittplats ger samma pengar som när ni fyller ståplats?

Dessutom slipper ÖSK en massa bevakningskostnader, det är ju perfekt !
Örebro Miroslav kuba
2008-07-29 16:02
Bassombeng var riktigt bra igår synd det inte räckte till 3 poäng.men vi får ta dom mot Trelleborg istället.
Örebro Grixx
2008-07-29 15:31
Har hört en sidans motivation "till leda" för protesten men givetvis måste det funnits diskussioner inom SEF. Hur har tankarna varit där,plus och minus.

Har någon här hört andra sidans argument?
Örebro Mange svartvit
2008-07-29 15:11
Ämne: Jag kan ha förståels....
Var på Ullevi och såg Maiden, vem stod för säkerheten? Det var nog minst lika mycket vakter, polis, sjukvårdare, mm som en riktig het Allsvensk match.
Örebro sahlin007
2008-07-29 15:07
Jag kan ha förståelse för att Gnaget och Bajen reagerar på att de skall stå för kostnaden vid varje match, men grundfrågan kvarstår ju: Varför har vi läktarvåld överhuvudtaget ?
Varför skall inte supportrar som håller på olika lag inte kunna sitta på samma läktare det är ju sjukt ! Älska fotbollen för det den är: Idrott och underhållning.
Örebro Midsomer
2008-07-29 14:28
Är det någon ÖSK:are i Sthlm som kommer att se matchen i kväll? Vore kul med lite omdömen om t.ex Green, Staaf och Walker efteråt.
Örebro Mange svartvit
2008-07-29 14:07
Ämne: Ämne: Bajen ä....
Såg er manifetation igår, mycket bra. Ingen kan ha undgått den. Jag stödjer er till fullo och då tillhör jag ändå den lite äldre generationen. Tycker förståss att det är tråkigt när bortasektionen står tom, det blir ju lite festligare när ni är där.
Örebro ÖSK till döden...
2008-07-29 13:44
Opus klon//
Det är många som håller med dig liksom jag, men...
Varför skall er bojkott drabba föreningar som "tar sitt ansvar" och redans står för kostnaderna?
Är inte risken att bojkotten snarare har motsatt effekt på de som idag tar sitt ansvar?
AIK Opus klon
2008-07-29 13:38
ÖSK till döden//

AIK och Hammarby röstade efter sina intressen och röstade alltså nej.

Förstår faktiskt inte varför man ska rösta solidariskt med majoriteten, vad vinner man på det?
Det känns som att man ganska effektivt stryper all diskussion och debatt om man gör på det viset och att alla sitter och håller med om allt utvecklar väl kanppast svensk fotboll.

Sen är det som du säger oftast så att de flesta klubbar står för större delen av kostnaderna redan i dag. Örebro SK är inget undantag.
Dock har bortalaget fortfarande ansvaret (enligt SEF, enligt svensk lag har hemmalaget ansvaret) och reglerna finns ju trots allt där så om det uppstår en meningsskiljaktighet så har ju hemmalaget alltid rätten på sin sida.

Varför bevara regler som ändå inte följs av någon?
Örebro ÖSK till döden...
2008-07-29 13:26
Aspen//
Vare sig Ticnet eller andra system kan selektera ut vissa supportrar vid en bokning oavsett om den sker över Internet eller på annat försäljningsställe. Det är polisens, ordningsvakters och publikvärdars ansvar att se till att inte borta- och hemmasupportrar blandas. På Söderstadion avlägsnades alla med ÖSK-tröjor och hänvisades till borta-stå, oavsett om de hade löst sittplats elller ej. Kanske något som borde annammas i Örebro också (?).

Bajen äger SÖS & Opus klon//
Kan förstå bojkotten och känner även till majoritetsbeslutet i SEF, vilket ÖSK solidariskt med övriga klubbar röstat igenom (trodde dock att även AIK och Hammarby röstat för denna regel...?). Däremot har jag fått berättat för mig att ÖSK redan står för kostnader i samband med bortasupportrarna, dvs. kostnaden för ordningsvakter osv. Att ÖSK sedan är solidariska i ett majoritetsbeslut bland övriga föreningar borde vara självklart, eller?

Tror även att många andra föreningar har större intäktsbortfall än ÖSK har i samband med bojkotten!
Hammarby ♪ Bajen äger SÖS ♫ ©
2008-07-29 13:04
Ämne: Bajen äger SÖS//
Me....300 eller 400, inte vet jag. Det är en uppskattning från utanför staketet. Men att som er krönikör enbart ränkna skillnaden i publik mellan året och förra året som att det var bajare som gjorde skillnaden är ju så korkat att man baxnar. Men visst, vill man inte visa att det faktiskt handlar om mer än det dubbla i intäktsförlust (hur mycket såldes i kiosken som var stängd igår?) så är det ju att blunda för verkligheten och det är ju något som Stalin och Mao använde sig av ockå, med framgång, men bara inom sina egna led. Sen sprack bubblan.

Att "vi" hördes i går från långsida beror ju på att det faktiskt inte var fler än ett tiotal på borta stå, som satt och skämdes. Ett normalt besök domineras totalt från bortasektionen. Vet inte vad du famlar efter.
Örebro jensa_2
2008-07-29 12:08
Han är utlånad till ÖSK för att få fart på anfallsspelet.

Efter Kim Olsens första allsvenska mål säger dansken till Sportbladet:

– Jag stannar gärna i Örebro
Örebro hunter
2008-07-29 12:03
Anfallstrion Porokara,Olsen och Bassombeng kommer oroa än mer ifall vi får en kreativ mittfältare. Nordback gör ju fan inget framåt. Han kan vara ersättare för Kihlberg ifall han blir trött eller skadad.

Wowoah ska INTE spela back. Han är på mellis hela tiden och går aldrig upp och stöter utan blir stående 1 meter ifrån och det blir farligt varje gång på den kanten genom att dom ostört kan lägga inlägg lite som dom vill. Skulle hellre vilja se Holgersson på den positionen och flytta upp Wowoah som avbytare efter Porokara.

Genom att Holgersson flyttar ut till Vänster har vi då ingen ersättare till mittback? vi har väl Oskar Johansson som jag tycker skulle få chansen.
Vi har då Wowoah som kan ifall det skulle strula med Holgersson även vara ersättare till honom men om än tillfälligt för vi behöver en riktig vänsterback.

Alså Köp en vänsterback med offensiva kvalitéer kanske även en till mittback ifall Osakr Joahnsson inte är redo än. En lars Larssen kreatör. Nordback är inte det och anfallet blir lidande p.g.a det. Köp Bedoya vid Jul då han tagit examen. Då har vi en ersättare till Gerzic.
Walker är patetisk och borde inte ens få hoppa in i en allsvensk match,men vad har vi för val!?
AIK Opus klon
2008-07-29 11:46
Aspen//

Det där med bortasektion är något som klubbarna bör ta en funderare på. Som regelverket är nu så är det i princip kontraproduktivt, om gästande supportrar vet om att de kostar sin klubb pengar kommer de i stor utsträckning att ställa/sätta sig på andra sektioner vilket innebär ett säkerhetsproblem.

Det finns ingen bra anledning alls till det nuvarande systemet, mer än att klubbar likt Örebro som har fler gästande supportrar än vad man själva gästar andra klubbar med sparar några kronor på arrangemanget.
Rent säkerhetsmässigt är det inte heller ett optimalt arbetssätt, då klubbarnas personal förväntas känna till alla utrymningsvägar, återsamlingsplatser osv på samtliga allsvenska arenor.
Jag är ganska övertygad om att de som är bäst lämpade att ta han dom en olycka på Behrn Arena är Örebros egen säkerhetsorganisation och inte gästernas.

F.ö så kan jag direkt säga att varken AIK eller Hammarbys fans är ute efter att ge en "känga" till ÖSK för att man "böjt sig för förbundet". Alla lag förutom AIK och Hammarby har röstat Ja till Elitfotbollsmanualen med alla dess regler. Det har alltså absolut ingenting med just Örebro SK att göra.
Örebro Kronblom
2008-07-29 11:35
Ämne: Aspen//
Byt ut dom ....
Håller med där,tycker faktiskt Kilen tillhörde de sämre på plan igår,tycker ej heller Roni var bäste ÖSK:are igår men han var dock bra, tyckte däremot Basse var bäst i ÖSK,ej lika dominant som mot sundsvall men så mötte han ju ett bättre lag också.Tycker DIF-Emil hade problem med Basse matchen igenom,en pinne mot formstarka Hammarby måste väl såhär dagen efter ses som godkänt även om det kändes surt när man lämnade BA igår.Är dock inte så himla impad av Hammarby ändå,när man har så mycket boll som de har i andra så tycker man de skulle ha skapat mer.Sett över hela matchen var resultatet rättvist!
Örebro Grixx
2008-07-29 11:15
För övrigt måste jag säga att vi börjar få ihop en riktigt jäkla bra startelva.

Antonnen,Berra,Basse,Nordin ligger ruskigt högt upp och får nästan alltid mungiporna att gå uppåt.

Alven,Kim och Roni kommer MYCKET tätt efter.

Kilen(där protesterar säkert en del) och Wowoah.

Sedan kommer Nobbe och Wikström.

Wowoah har mycket mer att ge, liksom Jidsjö känns spännande.

Berra känns redan förlorad till..minst FCK och är en anledning att gå in i spelarinvest.

Basse är riktigt på gång och båda sistnämnda är nog redan dags att försöka "skydda" genom att diskutera långa förlängningar....för att kunna få bra pris vid försäljning.
Örebro Grixx
2008-07-29 10:50
Aspen// Visst lite missförstånd kan det säkert vara:-)

Men som jag sagt tidigare ville jag byta ut Roni för några matcher sedan men därefter har han varit riktigt bra, dock inte lika bra igår.

Då är det svårt att sätta in någon från start som man tycker är sämre pga att man ska spela in och ge förtroende till denne. Det måste ju lika mycket gälla Roni som nu börjar få till det.

...och åter till det jag tidigare tyckt att vi bedömer gärna våra egna hårdare och räknar missar mer än positiva insatser. Kommer en motståndarforward förbi tre gånger så är han jobbig och farlig även om han stoppats fler gånger,....och det var precis det som Roni gjorde igår, han kom loss och slog in några bra bollar. Motståndarna tycker han är jobbig och vet att om man ger honom en mm för mycket så är det kört.

Sedan skulle jag vilja ändå vilja "finslipa" en hel del. Gärna att han ibland fösöker bryta in lite tidigare i straffområdet och bättra på skottet.
Hammarby RDH
2008-07-29 10:46
Tack för FANTV.
Hammarby GreenDream
2008-07-29 10:31
Ämne: GreenDream//Ni tycks....
Aspen,
vet inte hur man kan agera juridiskt, men det vore värt att kolla upp vad som kan göras.
Örebro Henrik(ÖSK)
2008-07-29 10:30
Roninho rör man inte på i första taget, bäst på Söderstadion och sannerligen inte dålig igår. Anfallstrion känns väldigt gjuten just nu, minst sagt.
Örebro Aspen
2008-07-29 10:17
Grixx//Tror Du inte förstår vad jag menar. Dom som är dåliga i en match är inte alltid dåliga. Det kan vara en formsvacka eller motståndaren. Speciellt för oss i botten gäller det att alltid jobba med helhelen.
Det gäller att alltid vara på tå och det går alltid att bli bättre.
Örebro Kerberos
2008-07-29 10:09
Vi förlorade nog mot nu Allsvenskans kanske bästa spelare, Petter Andersson. Det är nästan enbart tack vare han Hammarby tog 4 poäng mot oss.

Blir han kvar i Hammarby resten av säsongen blir jag mycket förvånad, det var länge sedan jag såg en så bra spelare live som Petter var igår. Premier league nästa?

Tänk om Nordin hade samma ork som Petter, för när Nordin orkar är han minst lika bra.
ÖSK Lions
2008-07-29 09:42
Vill tacka redaktionen som lägger ner så mycket för oss supportrar. Avenbränder m.fl., ta åt er av all den cred som ni ska ha. Svartvitt står i en klass för sig.
Örebro Grixx
2008-07-29 09:25
Aspen// "Byt ut dom som är dåliga"

...Jäpp det är det vi gjort, men även med det bästa manskapet så måste några höra till den sämre halvan och någon måste vara "DEN SÄMSTE" men det finns ju många röster om vem det är.

ps IFK med sina resurser spelar ändå som ett "krattlag", eller hur.
Annons: