/fotboll/osk/forum/6832.aspx/fotboll/osk/forum/6832.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mange svartvit
2008-07-29 15:11
Ämne: Jag kan ha förståels....
Var på Ullevi och såg Maiden, vem stod för säkerheten? Det var nog minst lika mycket vakter, polis, sjukvårdare, mm som en riktig het Allsvensk match.
Örebro sahlin007
2008-07-29 15:07
Jag kan ha förståelse för att Gnaget och Bajen reagerar på att de skall stå för kostnaden vid varje match, men grundfrågan kvarstår ju: Varför har vi läktarvåld överhuvudtaget ?
Varför skall inte supportrar som håller på olika lag inte kunna sitta på samma läktare det är ju sjukt ! Älska fotbollen för det den är: Idrott och underhållning.
Örebro Midsomer
2008-07-29 14:28
Är det någon ÖSK:are i Sthlm som kommer att se matchen i kväll? Vore kul med lite omdömen om t.ex Green, Staaf och Walker efteråt.
Örebro Mange svartvit
2008-07-29 14:07
Ämne: Ämne: Bajen ä....
Såg er manifetation igår, mycket bra. Ingen kan ha undgått den. Jag stödjer er till fullo och då tillhör jag ändå den lite äldre generationen. Tycker förståss att det är tråkigt när bortasektionen står tom, det blir ju lite festligare när ni är där.
Örebro ÖSK till döden...
2008-07-29 13:44
Opus klon//
Det är många som håller med dig liksom jag, men...
Varför skall er bojkott drabba föreningar som "tar sitt ansvar" och redans står för kostnaderna?
Är inte risken att bojkotten snarare har motsatt effekt på de som idag tar sitt ansvar?
AIK Opus klon
2008-07-29 13:38
ÖSK till döden//

AIK och Hammarby röstade efter sina intressen och röstade alltså nej.

Förstår faktiskt inte varför man ska rösta solidariskt med majoriteten, vad vinner man på det?
Det känns som att man ganska effektivt stryper all diskussion och debatt om man gör på det viset och att alla sitter och håller med om allt utvecklar väl kanppast svensk fotboll.

Sen är det som du säger oftast så att de flesta klubbar står för större delen av kostnaderna redan i dag. Örebro SK är inget undantag.
Dock har bortalaget fortfarande ansvaret (enligt SEF, enligt svensk lag har hemmalaget ansvaret) och reglerna finns ju trots allt där så om det uppstår en meningsskiljaktighet så har ju hemmalaget alltid rätten på sin sida.

Varför bevara regler som ändå inte följs av någon?
Örebro ÖSK till döden...
2008-07-29 13:26
Aspen//
Vare sig Ticnet eller andra system kan selektera ut vissa supportrar vid en bokning oavsett om den sker över Internet eller på annat försäljningsställe. Det är polisens, ordningsvakters och publikvärdars ansvar att se till att inte borta- och hemmasupportrar blandas. På Söderstadion avlägsnades alla med ÖSK-tröjor och hänvisades till borta-stå, oavsett om de hade löst sittplats elller ej. Kanske något som borde annammas i Örebro också (?).

Bajen äger SÖS & Opus klon//
Kan förstå bojkotten och känner även till majoritetsbeslutet i SEF, vilket ÖSK solidariskt med övriga klubbar röstat igenom (trodde dock att även AIK och Hammarby röstat för denna regel...?). Däremot har jag fått berättat för mig att ÖSK redan står för kostnader i samband med bortasupportrarna, dvs. kostnaden för ordningsvakter osv. Att ÖSK sedan är solidariska i ett majoritetsbeslut bland övriga föreningar borde vara självklart, eller?

Tror även att många andra föreningar har större intäktsbortfall än ÖSK har i samband med bojkotten!
Hammarby ♪ Bajen äger SÖS ♫ ©
2008-07-29 13:04
Ämne: Bajen äger SÖS//
Me....300 eller 400, inte vet jag. Det är en uppskattning från utanför staketet. Men att som er krönikör enbart ränkna skillnaden i publik mellan året och förra året som att det var bajare som gjorde skillnaden är ju så korkat att man baxnar. Men visst, vill man inte visa att det faktiskt handlar om mer än det dubbla i intäktsförlust (hur mycket såldes i kiosken som var stängd igår?) så är det ju att blunda för verkligheten och det är ju något som Stalin och Mao använde sig av ockå, med framgång, men bara inom sina egna led. Sen sprack bubblan.

Att "vi" hördes i går från långsida beror ju på att det faktiskt inte var fler än ett tiotal på borta stå, som satt och skämdes. Ett normalt besök domineras totalt från bortasektionen. Vet inte vad du famlar efter.
Örebro jensa_2
2008-07-29 12:08
Han är utlånad till ÖSK för att få fart på anfallsspelet.

Efter Kim Olsens första allsvenska mål säger dansken till Sportbladet:

– Jag stannar gärna i Örebro
Örebro hunter
2008-07-29 12:03
Anfallstrion Porokara,Olsen och Bassombeng kommer oroa än mer ifall vi får en kreativ mittfältare. Nordback gör ju fan inget framåt. Han kan vara ersättare för Kihlberg ifall han blir trött eller skadad.

Wowoah ska INTE spela back. Han är på mellis hela tiden och går aldrig upp och stöter utan blir stående 1 meter ifrån och det blir farligt varje gång på den kanten genom att dom ostört kan lägga inlägg lite som dom vill. Skulle hellre vilja se Holgersson på den positionen och flytta upp Wowoah som avbytare efter Porokara.

Genom att Holgersson flyttar ut till Vänster har vi då ingen ersättare till mittback? vi har väl Oskar Johansson som jag tycker skulle få chansen.
Vi har då Wowoah som kan ifall det skulle strula med Holgersson även vara ersättare till honom men om än tillfälligt för vi behöver en riktig vänsterback.

Alså Köp en vänsterback med offensiva kvalitéer kanske även en till mittback ifall Osakr Joahnsson inte är redo än. En lars Larssen kreatör. Nordback är inte det och anfallet blir lidande p.g.a det. Köp Bedoya vid Jul då han tagit examen. Då har vi en ersättare till Gerzic.
Walker är patetisk och borde inte ens få hoppa in i en allsvensk match,men vad har vi för val!?
AIK Opus klon
2008-07-29 11:46
Aspen//

Det där med bortasektion är något som klubbarna bör ta en funderare på. Som regelverket är nu så är det i princip kontraproduktivt, om gästande supportrar vet om att de kostar sin klubb pengar kommer de i stor utsträckning att ställa/sätta sig på andra sektioner vilket innebär ett säkerhetsproblem.

Det finns ingen bra anledning alls till det nuvarande systemet, mer än att klubbar likt Örebro som har fler gästande supportrar än vad man själva gästar andra klubbar med sparar några kronor på arrangemanget.
Rent säkerhetsmässigt är det inte heller ett optimalt arbetssätt, då klubbarnas personal förväntas känna till alla utrymningsvägar, återsamlingsplatser osv på samtliga allsvenska arenor.
Jag är ganska övertygad om att de som är bäst lämpade att ta han dom en olycka på Behrn Arena är Örebros egen säkerhetsorganisation och inte gästernas.

F.ö så kan jag direkt säga att varken AIK eller Hammarbys fans är ute efter att ge en "känga" till ÖSK för att man "böjt sig för förbundet". Alla lag förutom AIK och Hammarby har röstat Ja till Elitfotbollsmanualen med alla dess regler. Det har alltså absolut ingenting med just Örebro SK att göra.
Örebro Kronblom
2008-07-29 11:35
Ämne: Aspen//
Byt ut dom ....
Håller med där,tycker faktiskt Kilen tillhörde de sämre på plan igår,tycker ej heller Roni var bäste ÖSK:are igår men han var dock bra, tyckte däremot Basse var bäst i ÖSK,ej lika dominant som mot sundsvall men så mötte han ju ett bättre lag också.Tycker DIF-Emil hade problem med Basse matchen igenom,en pinne mot formstarka Hammarby måste väl såhär dagen efter ses som godkänt även om det kändes surt när man lämnade BA igår.Är dock inte så himla impad av Hammarby ändå,när man har så mycket boll som de har i andra så tycker man de skulle ha skapat mer.Sett över hela matchen var resultatet rättvist!
Örebro Grixx
2008-07-29 11:15
För övrigt måste jag säga att vi börjar få ihop en riktigt jäkla bra startelva.

Antonnen,Berra,Basse,Nordin ligger ruskigt högt upp och får nästan alltid mungiporna att gå uppåt.

Alven,Kim och Roni kommer MYCKET tätt efter.

Kilen(där protesterar säkert en del) och Wowoah.

Sedan kommer Nobbe och Wikström.

Wowoah har mycket mer att ge, liksom Jidsjö känns spännande.

Berra känns redan förlorad till..minst FCK och är en anledning att gå in i spelarinvest.

Basse är riktigt på gång och båda sistnämnda är nog redan dags att försöka "skydda" genom att diskutera långa förlängningar....för att kunna få bra pris vid försäljning.
Örebro Grixx
2008-07-29 10:50
Aspen// Visst lite missförstånd kan det säkert vara:-)

Men som jag sagt tidigare ville jag byta ut Roni för några matcher sedan men därefter har han varit riktigt bra, dock inte lika bra igår.

Då är det svårt att sätta in någon från start som man tycker är sämre pga att man ska spela in och ge förtroende till denne. Det måste ju lika mycket gälla Roni som nu börjar få till det.

...och åter till det jag tidigare tyckt att vi bedömer gärna våra egna hårdare och räknar missar mer än positiva insatser. Kommer en motståndarforward förbi tre gånger så är han jobbig och farlig även om han stoppats fler gånger,....och det var precis det som Roni gjorde igår, han kom loss och slog in några bra bollar. Motståndarna tycker han är jobbig och vet att om man ger honom en mm för mycket så är det kört.

Sedan skulle jag vilja ändå vilja "finslipa" en hel del. Gärna att han ibland fösöker bryta in lite tidigare i straffområdet och bättra på skottet.
Hammarby RDH
2008-07-29 10:46
Tack för FANTV.
Hammarby GreenDream
2008-07-29 10:31
Ämne: GreenDream//Ni tycks....
Aspen,
vet inte hur man kan agera juridiskt, men det vore värt att kolla upp vad som kan göras.
Örebro Henrik(ÖSK)
2008-07-29 10:30
Roninho rör man inte på i första taget, bäst på Söderstadion och sannerligen inte dålig igår. Anfallstrion känns väldigt gjuten just nu, minst sagt.
Örebro Aspen
2008-07-29 10:17
Grixx//Tror Du inte förstår vad jag menar. Dom som är dåliga i en match är inte alltid dåliga. Det kan vara en formsvacka eller motståndaren. Speciellt för oss i botten gäller det att alltid jobba med helhelen.
Det gäller att alltid vara på tå och det går alltid att bli bättre.
Örebro Kerberos
2008-07-29 10:09
Vi förlorade nog mot nu Allsvenskans kanske bästa spelare, Petter Andersson. Det är nästan enbart tack vare han Hammarby tog 4 poäng mot oss.

Blir han kvar i Hammarby resten av säsongen blir jag mycket förvånad, det var länge sedan jag såg en så bra spelare live som Petter var igår. Premier league nästa?

Tänk om Nordin hade samma ork som Petter, för när Nordin orkar är han minst lika bra.
ÖSK Lions
2008-07-29 09:42
Vill tacka redaktionen som lägger ner så mycket för oss supportrar. Avenbränder m.fl., ta åt er av all den cred som ni ska ha. Svartvitt står i en klass för sig.
Örebro Grixx
2008-07-29 09:25
Aspen// "Byt ut dom som är dåliga"

...Jäpp det är det vi gjort, men även med det bästa manskapet så måste några höra till den sämre halvan och någon måste vara "DEN SÄMSTE" men det finns ju många röster om vem det är.

ps IFK med sina resurser spelar ändå som ett "krattlag", eller hur.
Örebro Midsomer
2008-07-29 09:17
Aspen//
Byt ut dom som är dåliga säger du. Men nu kan det ju varit så att t.ex tränarna inte tyckte att Roni var dålig. Han fick t.ex priset som matchens lirare och Axén berömde honom också efteråt i FANTV-intervjun. Känns som att du ser allt väldigt mycket i svart och vitt.

Roni var som sagt bäst mot Bajen borta, han låg bakom bägge målen mot Sundsvall och var pigg som attan första halvtimmen i går. Att såga honom så som du gör känns inte helt rättvist.

Men nog om det negativa. Nu till det positiva. Håller, nästan, helt med Mackan i spelarpoängen i matchrapporten även om jag gärna sett att Patrik Anttonen belönats med någon poäng. Alvbåge var suverän och jag undrar fortfarande varför inga andra lag var intresserade av honom. Ännu mer oförklarligt är att Viborg kunde peta honom, de måste ha det VÄLDIGT gott ställt på målvaktssidan. Man börjar nu se glimtar av varför Marseille var intresserade av Bassombeng. Har vi någonsin haft en snabbare spelare (med och utan boll) än Eric?

NA gav Kihlberg en fyra. Jag tyckte han sprang mest i tomrum tyvärr. Ytterligare ett bevis på hur olika man kan se på en spelarinsats.
Örebro Aspen
2008-07-29 09:08
Grixx//Jo nog måste man se till vad man har för tillfället. Med den nya uppställningen har vi väl spelat 5 mot 7 mål.
Om man jmf med ICA så tror jag ingen av deras ungdommar är bättre än Sella eler Hysen men dom får spela ändå. OCH resultatet för laget blir bättre.
Näfver kommer inte igen genom att sitta på bänken. Staaf, Jidsjö, ... kommer inte att utvecklas på bänken.
Byt ut dom som är dåliga.
Örebro Grixx
2008-07-29 08:52
Aspen// När det gäller anfallet som gjort minst mål så måste du väl räkna den konstelationen vi har nu och inte den innan uppehållet, lika självklart som du inte räknar med anfallet för ett eller två år sedan.

Även om Roni inte fick ut lika mycket som de senaste matcherna så såg du att han drar på sig två motståndare hela tiden, varför.

....och alternativen är ju bara Näfver och visst omöjligt är det inte att han kommer igen.
Örebro Aspen
2008-07-29 08:38
GreenDream//Ni tycks tro att det är SEF som ansvarar för lagen. Det är fel det är regiering och riksdag som stiftar lagar i Svergie.
Örebro Aspen
2008-07-29 08:34
Motståndar supporters på hemmaläktaren tycks vara baksidan på det nya biljett- och inpasseringssystemet.
Det var flera bajamajorer som flyttare från Östra till Västra för att det var så dött på Östra
Örebro Aspen
2008-07-29 08:29
Grixx//Jag tycker Roni var klart sämst (uddlös framåt, bakåt gjorde han ingenting) i ÖSK igår. Då måste han vara en första kandidat för byte, inte Kim.
Kim hade både attityd och ork - ett byte av honom innebar att ÖSK förlorade vinnar mentalitet. Bytet av Nordin innebar detsamma om än inte lika mycke.
Rallyfinnen//Tar man 3 poäng av AIK på två matcher så är man klart nöjd. Vi tog 1 poäng av bajen.
Örebro För det hjärta som brinner...
2008-07-29 08:27
Jag tycker man ska kunna umgås supportrar emellan. Ta en öl ihop och njuta av att det är matchdag, tillsammans.

Men jag blir mäktigt upprörd över att man släpper in motståndarsupportrar på "våran" läktare.
Kan någon svara på VARFÖR man låter personer i motståndarfärger få stå på Västra stå?
Det är absurt och skulle inte få ske på någon annan arena i hela världen.

Om man anser att det är för att ÖSK publiken är så vänlig så varför har man då så förbaskat med vakter på Västra stå?
Örebro Rallyfinnen
2008-07-29 08:00
"spelar vi så här kommer vi fixa ett nytt allsvenskt kontrakt." säger David Leinar.
Ljungskile är tydligen nöjda över deras 5-3-2 system med 4 (!) mittbackar på plan!
Usch säger jag...
Hammarby GreenDream
2008-07-29 08:00
Aspen, bra invändning som jag också funderat på.Ställa SEF inför Europadomstolen skulle nog vara effektivast för att få slut på kollektiva bestraffningar.
Annons: