/fotboll/osk/forum/6711.aspx/fotboll/osk/forum/6711.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Wivallius
2008-09-02 11:32
//Kronblom

Vi mötte i en bortamatch ett tippat topplag som spelat riktigt bra i allsvenskan sista tiden. Dessutom har vi inte tagit poäng mot dem på nio år i Tjockhult. Vi hade fem matcher utan förlust under bältet innan, bland annat "bara" 3-3 mot Trelleborg borta. Trots att man kunde önskat vackrare spel tycker jag vi skall vara riktigt nöjda. Dessutom ... notera Djurgårdarnas nervositet sista 15. Ingen nervositet alls hos oss utan vi flyttade fram positionerna i stället. Borta är de många matcher där vi släppte in skitmål sista 5.
Örebro Kronblom
2008-09-02 11:27
Ämne: Två saker.

Vad hä....
Intentioner till bra spel?Måste ha varit när Rodevåg kom in och ÖSK fick mer tyngd framåt för fram till dess så hade ÖSK fruktansvärt svårt att få i gång eget spel,skansen var bättre på allt:passningsspel,vinna bollen på mitten,närkampsspelet;ja det mesta.Taktiskt sett kan man dock tycka att ÖSK gör en prickfri match då man ligger på rätt sida motståndarna försöker krympa ytorna men hade hoppats att ÖSK hade tagit för sig mer,tur man har Alven för annars hade man åkt dit mer tre mål i baken åtminstone.Fattas bara med förbundskaptenen på plats...
Wivallius
2008-09-02 11:24
Edit: Löste sig själv :-)
Örebro Midsomer
2008-09-02 11:23
Edit: Dumstrut på :)
Wivallius
2008-09-02 11:22
Ämne: ... och justja, Alvb....//Midsomer

Vad tröttsamt det är att läsa sådana svart/vita kortartiklar i Aftonbladet. Helt onyanserade med en vilja att var lite "sensationella", helst då negativa mot ÖSK. Ingen analys alls.
Örebro Mittåt
2008-09-02 11:19
Hur man kommer tillrätta med sin fotbollsabstinens.

Den kommande veckan kommer trots allt att kunna erbjuda några svartvita lag i aktion på Behrn Arena.

I kväll möter ÖSK Söder serieledande Sköllersta IK. Söderkillarna har förstärkt laget ordentligt under sommaren och är allmänt obehagliga att möta för vilket lag som helst på hemmaplasten. Något som bland annat övriga två topplag i serien redan fått erfara. Oavgjort både mot Lekeberg och mot Laxå. Sköllersta tränas för övrigt av Jörgen Gustafsson, som ju också är fotbollsansvarig hos ungdomsklubben ÖSK Ungdom. Så han kommer att få se ett knippe av sina tidigare adepter i aktion.

På lördag möter sedan talangtruppens lag ÖSK Ungdom IFK Ölme i en viktig div 3-match. Talangerna har (tack vare syrianernas 2-2 borta mot just Ölme i lördags) hamnat i en situation där man av egen kraft kan spela sig till en plats i div 2-kvalet.

Slutligen, som avrundning på fotbollslördagen, spelar ÖSK Söder sin andra hemmamatch för veckan. Man möter HOIF kl. 15:00.
Örebro Rasberg
2008-09-02 11:18
Chipset//
Tycker inte ösk gjort en miss vad det gäller Touma. De ville ha honom och gav honom ett kontrakt. Ett lag som Malmö kryddade kontraktet på ett sätt som ÖSK inte kan för en som inte är klar startspelare. Hade han floppat så hade man suttit där med ett dyrt kontrakt på en som inte får spela.

Att spelare inte Väljer ÖSK kan ju knappast vara ÖSK:s fel.
Örebro Kubanen
2008-09-02 11:12
Två saker.

Vad hände med Kim? Skadad och borta länge eller vila under uppehållet och tillbaka igen?

Och ni som klagar på ÖSKs spel igår ska komma ihåg hur det sett ut på bortamatcher de senaste 7 åren. Dödgrävarfotboll à la Lundin. Igår fanns hela tiden intentioner att spela fotboll och det är ett stort steg framåt. Slutet av första och andra fanns mer tålamod och då skapade också ÖSK mer än DIF.
Örebro Chipset
2008-09-02 10:54
Tyvärr kan inte fotbollsabstinensen lindras av U21-laget den här veckan heller. Morgondagens match är inställd!
Örebro Midsomer
2008-09-02 10:53
... och justja, Alvbåge fick fem plus av Aftonbladet. :)
Örebro Midsomer
2008-09-02 10:50
Chipset//

Till ÖSK:s försvar skall väl sägas att man verkligen ville ha Per och erbjöd honom ett kontrakt. Sedan kom DIF in i bilden och "snodde" ÖSK:s deal med Forward (med utlåning under ett år). Tydligen erbjöd blåränderna ett sjukt bra avtal för Per som ÖSK inte hade någon chans att matcha.

Men som du säger, kul att han spelar i rätt tröja nu och hoppas verkligen att han gör det även nästa säsong.
Örebro Chipset
2008-09-02 10:45
..och Per J är väl det närmaste ersättare vi kan komma till Nobbe och Kilen. Lundholm och Nilsson i all ära, men än är de inte lika bra som Per.
Örebro Chipset
2008-09-02 10:44
Per J börjar framstå som en lika stor miss som Jimmy Touma. Förövrigt ett under att den sistnämnde inte spelat mer i Malmö än vad han gjort om man tänker på vad han presterat. Skillnaden dom emellan är att vi med Per fortfarande har chansen att rätta till ett gammalt misstag och det tycker jag ÖSK ska göra. Även om Djurgården var slitet i slutet så kändes det som vi plötsligt vann mycket mer boll och hittade nya moraliska krafter när Per kom in.
Örebro Sekt. E
2008-09-02 10:44
Västbanken// Jag tycker 4-3-3 har funkat kanon so far. Bortsett från stora delar av denna match. Med Per J på vänsterbacken istället för vovven så får vi mer defensiv tyngd, offensiv också. Igår tror jag att vi såg det som finns kvar av respekt för 08-lag på bortaplan. Det är mentalt svårt för oss att spela bra i Stockholm. På sikt försvinner detta mentala spöke och ett sätt är att fortsätta spela med en i grunden offensiv tanke. Även om som sagt igår blev rejält nedtryckta. Kul ändå att se att spelarna kämpar hela vägen och sista tio vill vi mer än blåränderna verkar det som.

Vi är det enda laget med ökande publiksiffror.
Ekonomin blir stadigt bättre.
Vi har ett tränarpar som vill lira fotboll.
Vi har spelare med gott självförtroende.
Västra stå har blivit ett riktigt bra stöd.
Arenan blir ännu bättre.
Man är lite missnöjd med en pinne borta mot dif.

Ni ser, någon måste helt klart avgå. Gärna idag!
Örebro Västbanken
2008-09-02 10:17
Ämne: Ämne: Är det ....
Det största frågetecknet för mig är varför Sixten inte gör några taktiska förändringar när vi så totalt förlorar kampen om mittfältet första 70 minuterna (med undantag för slutet av första halvlek). Snarare än en diskussion om hur han borde ha ställt upp laget till avspark, där är det ju lätt att vara efterklok.
Örebro Rasberg
2008-09-02 10:09
Ämne: Är det någon mer än ....
Varför skulle vi byta spelsystem när vi dominerat matcher mot Ellos och IFK? Att yttrarna inte kom fram berodde väl på att dif var mkt bra o vi lirade ett slags 4-5-1 istället. En match? Är vi verkligen så gnälliga? Oavgjort borta mot dif o vi ska börja snacka om att byta spelsystem? kom igen nu!
Örebro Sekt. E
2008-09-02 09:40
Kilen, vilken kämpe!
Staaf, vilken bra värvning!
Per, vilken påläggskalv på mitten!
Alvbåge, landslaget nästa!

Djurgården var bara ett litet gupp på den väg som är vår.
Örebro Sersant
2008-09-02 08:50
Ämne: Är det någon mer än ....
Vi förlorade ju inte ens matchen o ändå vill du se förändrat spelsystem? Systemet har ju funkat de senaste matcherna en plattmatch är inget oväntat direkt.
Örebro Midsomer
2008-09-02 08:23
Helt rätt att ÖSK fortsätter med samma spelstil som mot Elfsborg. Speciellt som Kim var tillbaka. Anledningen till att man frångick 4-3-3 mot Kalmar var väl Bassombengs skada. Tror inte att man hade petat honom och spelat diamant om han varit frisk då.

Har nu återsett matchen och kan konstatera att jag inte tycker det är fullt så illa som det kändes direkt efter slutsignalen. Så kul att höra de frustrerande hemmafansen.

Gillar Robin Staaf. Bra löpningar, fin teknik och när det vankas målchans är han på plats. Avslutet på Porokaras passning i slutkedet lämnade dock mycket i övrigt att önska dock. Skall bli mycket, mycket skoj att följa skåningens framfart nästa säsong med ytterligare rutin och en hel allsvensk försäsong i benen.

Majestätiska Kihlberg!
Örebro Västbanken
2008-09-02 07:46
Är det någon mer än jag som ifrågasätter taktiken efter en sån här match? Varför spelar vi 4-3-3? Det är ju från matchens början uppenbart att yttrarna Basso och Roni inte ges möjlighet att tillföra mycket offensivt. När de inte heller är i position att bidra i kampen om mittfältet känns det som två offrade spelare. Varför fortsätter Sixten med den här uppställningen?

Även offensivt blir ju Olsen ensam kämpe i ingenmansland. Olsen behöver någon att skarva till. Lösning: 4-4-2, troligen med diamant för att vinna mittfältet. In med Per Johansson på mitten(som var ASBRA när han kom in) och Mål-Göran på topp, ut med Basso och Roni.

Det här spelsättet lyckades ju mot KFF borta, borde testas igen.

Sedan kan man ju ifrågasätta att ställa upp med 7 mittfältare, även om startelvan på ett sätt känns självklar nu och har vuxit fram. Wovven var igår helt offside i defensiven - då borde han inte spela ytterback. Varje ytter som kommer mot Wovven är inställd på att dra honom - med en mer defensivt skolad spelare som Per J. skulle det knappast vara så. Konstigt, dock - Wovven är ju på tårna och rapp, han borde kunna göra bättre ifrån sig. Brukar iofs vara bättre än igår.
Örebro rirobban
2008-09-02 00:36
Frågar återigen...
Ingen som vet ifall matchen kommer att läggas upp på nätet för nedladdning?:)

Inte för att det kanske var någon bra match från ÖSK. Men vill gärna se bra målvaktsspel:)
Örebro lollo_homeboy
2008-09-01 23:55
Hade tyvärr inte tid att åka iväg till sthlm idag! Så jag fick följa matchen via mob medans jag befann mig på trängen.. Helt sjukt att Vsk supportrar håller på fortfarade och skriker hata örebro.. De spelar ju fan itne samma serie sen en ganska lång tid tillbaka.. Skönt att forward vände och vann med 3-1 ännu ett mål av Herish.. Skulle gå ner och spana på forward målvakt K.Jonsson som ryktes väg kommer bli nr 2 bakom jon alvbåge nästa år. Tyvärr satt han på bänken denna match. Fick informationen att de delat på jobbet i år för de har två lika bra målvakter på läkatren.. VSK supportarna var inte glada efter matchen domarn fick transporteras av planen med vakter..
FORZA ÖREBRO!
2008-09-01 23:50
haha tänk er att vi har inte tagit poäng borta mot djurgårn sen 9 år tillbaka hallå! och just idag av alla år tar vi poäng på stadion! hms...

det kan betyda att vi är ett formstarkt lag i nu läget, vilket vi redan är ;) FORZA ÖSK!
Örebro # brorzan
2008-09-01 23:33
Synd att Alvbåge inte fick kröna kvällen med en sådan här grej. :o)
Djurgården DIFMoberg
2008-09-01 23:32
Alvbåge var riktigt grym idag. Ligger säkert bra till hos herr Lagerbäck som var på besök på stadion. Tack för matchen grabbar.
Örebro ÖSK!
2008-09-01 23:31
det är väl självklart att TV4 inte var seriössa ikväll, Alvbåge blev inte veckans målvakt och de vissade två halvchanser från matchen. mitt personliga röda kort går till TV4.


Skäms!
Örebro Miroslav kuba
2008-09-01 23:19
Ämne: Ämne: Och Alv....
Jo dom gjorde väl en liten kul grej av det hela dom ville hylla Kalmar.Men det tycker jag att dom kan vänta med till efter säsongen isof.Dom gav ju tom det röda kortet till Kalmar.
Örebro rirobban
2008-09-01 23:13
Ämne: Och Alven blev inte ....
Angående tv4 "veckans lag" så var de inte seriösa idag. Kalmarmålvakten hade kanske ett skott att rädda. I övrigt var det Kalmarspelare/tränare på alla positioner. Det är ju inte för att de var bäst, utan för att de ville håna resten av fotbollssverige eftersom Kalmar kan ligga i toppen...

Annars hade Alvbåge blivit veckans målvakt, Tom Prahl veckans tränare och några andra spelar på de andra positionerna. Någon Kalmarspelare hade varit okej, men inte på alla positioner.

Skäms på TV4!!!
Örebro Midsomer
2008-09-01 23:12
Mr. Milton//

Vem fick priset då? Poppen i Bajen?

Wivallius//

Bara 80% här. Jag hade nog valt Anttonen i stället för Nordback. Men det är hugget som stucket. :)
Örebro Miroslav kuba
2008-09-01 23:10
Ämne: Och Alven blev inte ....
mmm håller med dom tog Kalmars målvakt.Hur många räddningar behövde han göra mot Giffarna? 1 eller kanske 2? skumt.
Annons: