/fotboll/osk/forum/671.aspx/fotboll/osk/forum/671.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Mäster Estragon
2016-04-03 22:18
@Nicknamn i ribban:

Stannar i höjd med straffområdet gör han ju varenda match.. In med Hagge eller Brendan och låt Björnquist lira till vänster.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-04-03 21:58
@Mäster Estragon:

Ändå så gjorde han näst flest assist i ÖSK i fjol.

Det här med att "stanna i höjd med straffområdet" var inget unikt för Dajje idag. Djurgården kröp ner djupt ned i banan och stängde ytorna exemplariskt.

Vem vill du se på högerbacken istället? DG?
Örebro Bastard on Parade
2016-04-03 21:55
@Pedretti:


Vem skulle vinna duellerna mot Colley, Hansson, Faltsetas och Höie? ÖSK gjorde ju ett försök att överbelasta på Djurgårdens högerkant och slå längre inlägg dit, men det gav ju i ingenting även om Astrit eller RÅP vann förstaduellen vid några tillfällen.
AIK Nissesson
2016-04-03 21:53
Efter en torsk hemma är ju naturligtvis mina och andras inlägg inte så konstruktiva eller givande eller bygger på fakta.

Men en del är rent bedrövliga och de vanliga "ordningsmännen" lyser med sin frånvaro.

Men det beror nog mest på vem som skrivit vad, eller?

Kan bara hoppas att främst Axén och spelarna lärde dig något och att motivationen fortfarande finns kvar hos alla som jobbar för laget och framgångarna i framtiden!!!
AIK Nissesson
2016-04-03 21:47
Den enda som hade ork och spring och stundtals visade vilja var DG, och Rinne var väl OK. I övrigt vetetusan?

Resten krånglade till det en hel del i onödan ...
Örebro Chris P. Bacon
2016-04-03 21:39
Nu har ÖSK snackat upp sig själva som ett topplag i år, då är det läge att visa det på planen också! Ajdarevic har snackat mycket, men hans insats idag är under all kritik.
Örebro Chris P. Bacon
2016-04-03 21:37
Tycker domaren borde ha sett när Ranegie knockade Almebäck innan 0-2, svagt. Men man har ju inte så höga förhoppningar på "Sveriges bästa domare" som missade världshistoriens tydligaste hands när vi mötte Forward.
Örebro Fy bubblan
2016-04-03 21:36
@Nicknamn i ribban:


Du har rätt Nicknamn i ribban. Blev någon form av takevurpa där, vill ha Hines-Ike till vänster även om jag tycker att Dajje får ut väldigt lite av sitt offensiva spel. Precis som Mäster Estragon skriver. Dajje är snabb, frejdig och vill mycket, men det känns som hans offensivlust och inläggspel ger väldigt lite Drar heller inte bara växlar av dagens match det jag skriver om Ring utan tar även hänsyn till U21, tränings- och cupmatcher i mitt omdöme.

Känns dock orättvist att låta han bära hundhuvudet för dagens förlust och i den tycker jag ansvaret ligger hos mer namnkunniga spelare som vi kan, och bör, kunna kräva mer av. Gerzic, Ajdarevic, Crespo och Almebäck för att nämna några. Hade också hoppats mer av Kalle i sitt inhopp men han är ingen h-ytter och med facit i hand kanske man skulle använt Nordmark där som i cupen mot Helsingborg t.ex. Nåväl, lätt att vara efterklok och sitta här och konstatera. :)

Blir spännande att se vilka elva hjältar som startar på Olympia. Känns som att många som inte startade mot Djurgården stärkte sina aktier i alla fall. :)

Örebro Sunnanlid (2013)
2016-04-03 21:31
Måste också tillägga att Nordin absolut är godkänd enligt mig.
Örebro Pedretti
2016-04-03 21:28
Jag är förbryllad över varför man inte matade inlägg sista 25 utan istället försökte spela sig igenom....
Postat via SvenskaFans-appen
Mäster Estragon
2016-04-03 21:26
Ser gärna Björnquist på vänsterbacken mot HIF så kan han enbart kan få fokusera på defensiven för offensivt är han fullständigt värdelös. Antingen springer han ut med bollen över kortlinjen eller så stannar han i höjd med straffområdeslinjen och funderar 3-4 sekunder för att sen passa bakåt i banan.
Hans inläggsspel vill jag inte ens kommentera.
Örebro Klackspark_60
2016-04-03 21:20
Tycker att Sebastian Ring varit medioker i U21 också....
För dåliga passningar fel i positionspelet...Var inte Patrik Haginge något alternativ för vänsterbacken ?

Axen måste kunna ändra Taktik under matchen .
Kände att Ösk var för uppskrivna och det var en ballong som sprack .
Tråkigt när fansen kommer och fyller läktaren .
Örebro Sunnanlid (2013)
2016-04-03 21:16
Riktig besvikelse här. Orkar inte ens skriva ett längre inlägg, men jag måste kommentera Astrits attityd. Är han ens intresserad av att spela fotboll. Jag har nog aldrig sett en spelare med ett så oengagerat uttryck. Kändes som att han tänkte "vad fan gör jag här?" hela matchen. Dessutom gav han DG en ordentlig utskällning innan avspark i andra halvlek. RIktigt skumt beteende.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-04-03 21:16
@Fy bubblan:

Det kan tyckas som en liten ändring, men den skulle kunna få stora konsekvenser för vårt spel.

Jag tror alla här vill att Dajje ska följa med högt upp i anfallen. Om vi sätter honom på Rings position innebär det att han måste hålla igen sin offensiv samt använda sin vänsterfot mer. Istället skulle Brendan få gå högt upp i banan på högerkanten. Visst, han gjorde det bra mot GAIS, men det säger i ärlighetens namn inte så mycket. Då ser jag mycket hellre att Brendan tar vänsterbackspositionen om varken Ring eller Logi håller måttet.

Sen kan jag tycka att det är konstigt att göra så stora förändringar för att vi förlorar 1 match. Senaste förlusten (innan den här) med A-laget kom i mitten av augusti förra året.

Det här var en coachseger av Pelle Olsson. Djurgården hotade med inlägg och fasta situationer, precis som han ville. Efter ett ledningsmål kunde man backa hem (ännu mer), precis som han ville. Ett kompakt försvarsspel kunde ta bollen av ÖSK och gå på kontringar mot de få spelare vi hade kvar i defensiven, precis som han ville.
Örebro Bastard on Parade
2016-04-03 21:09
Det syntes tydligt att Axén anser att det inte är hans jobb att motivera spelarna. Sällan ser man så oengagerade spelare i en premiärmatch. Katastrofal attityd!

Minatankar//

Jag håller inte alls med dig om att Nordins insats var godkänd. Jag tycker att han var usel tillsammans med de flesta i ÖSK. Han försökte förvisso, men han misslyckades med allt i offensiven. Pricken över i:et var hans avslut som var närmre träffa krysset i isladan än Vallens mål och hans kompispass till Astrit när den sistnämnde tittar åt annat håll och har motståndare runt sig. Den ende som var godkänd i mina ögon är Rinne så det är väl egentligen orättvist att hänga ut Nordin.
Örebro Fy bubblan
2016-04-03 20:37
Riktigt svag insats i dag av samtliga utespelare. Tycker främst att Gerzic, Astrit och Crespo var besynnerligt svaga. Svår debutmatch för Ring och man skall nog inte såga för tidigt, ung spelare och allt det där men ser nog hellre Dajje till vänster och Hines-Ike till höger mot HIF.

Djurgården klart bättre på det mesta och känns som att det var närmare 0-3 än 1-2.

Revansch på onsdag och hoppas att Brobergs skada är lindrig.
Tror på det här laget och det kommer att vändas. Mot HIF gissar jag på större kontringsytor och då kommer Crespo och DG att skina på ett annat sätt.

Kämpa ÖSK!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-04-03 20:36
Ska man hitta något positivt var det kul att det var drygt 11 200 på plats. Hur välfylld var Västra stå förresten?
Örebro jpsvartvitt
2016-04-03 20:34
Jag vill inte ta tbx det jag skrev om Ring, rätt dum match att få göra premiär på.. Men hur många inlägg slog människa ? 1 max? Hines slog iaf 2-3 inlägg på den korta tid han fick.. Hoppas detta var första och sista gången spelarna tillät motståndarna fira med fansen på BA
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Asbjörn#10
2016-04-03 20:30
Det är knappast förlusten som oroar mest. Det är hur vi kan bli så totalt taktiskt låsta av motståndaren på hemmaplan. Vi har sett detta förr och då kunnat skylla på att vi inte haft tillräckligt mycket offensiv kvalitet i truppen för att låsa upp det... vad ska vi skylla på nu?

Hur många bolltouchar hade Crespo på hela matchen? 5?

Pelle Olsson vet som vanligt exakt hur han ska agera på bortaplan med sitt kompakta lagbygge. Ingen slump att de senaste årens hemmamatcher mot hans lag slutat enligt följande:

2016 ÖSK-DIF 0-2
2015 ÖSK-DIF 0-1
2014 ÖSK-DIF 0-1
2013 möttes ej
2012 ÖSK-GIF 1-2
2011 ÖSK-GIF 2-3

Nej, nu hoppas jag verkligen vi tar oss i kragen och studsar tillbaka upp på hästen redan på torsdag! Såväl laget som vi supportrar. Det här ska Helsingborg få ut för!
Örebro ÖnSKar
2016-04-03 20:25
Astrit och Crespo såg riktigt trötta ut idag, vi måste bara få fart på dem!
Riktigt tråkigt med skadan på Broberg, nu kändes helt plötsligt inte offensiven så bred som den gjorde för några timmar sedan. Kändes som slöseri att låta Calle springa där, men jag hade nog gjort likadant.
Örebro Gentile
2016-04-03 20:24
Djurgården hade gjort läxan, kompakta i mitten framför eget straffområde, ställde om snabbt! bara för Axen o rota i verktygslådan efter rätt verktyg till nästa match, denna är numera en sorglig historia att lägga till handlingarna!
Örebro Nicknamn i ribban
2016-04-03 20:19
Det såg ju bra ut fram till Brobergs skada. Vad hände sen?

Som supporter brukar man vara snabb på att påpeka att det egna laget var riktigt dåligt, inte att motståndarna var bra. Här måste jag dock lyfta på hatten och berömma Djurgårdens försvarsspel. Suveränt bra faktiskt. Colley var överallt.

Annars kändes det totalt ofarligt när ÖSK anföll. DIF vann duellerna och plockade andra- och tredjebollarna. Vi rullade mest runt långsamt i backlinjen utan att komma någon vart. När DIF hade etablerat anfallsspel flyttade man bollen snabbt från kant till kant. Våra spelare var inte snabba nog ut i pressen på deras ytterbackar som tilläts slå inlägg efter inlägg. Pelle Olsson lär sitta och mysa på bussen hem, Alic och Axel har mycket att fundera på.

Ring gjorde ingen övertygande insats. Tveksamt dock om en frisk Logi hade gjort det bättre, tyvärr.
Örebro Walter Gigena ☆☆☆
2016-04-03 20:16
@Walter Gigena ☆☆☆:


Finns det någon hjälte som befinner sig runt kansliet imorgon och kan hjälpa Walter Gigena att reklamera 3 köpta sittplats? De medförde högt blodtryck, huvudvärk och kraftigt illamående. Inte alls vad jag som kund förväntade mig.
Örebro Sparkabolleninimål
2016-04-03 20:13
Fy nu mår man bara skit! Vi kom Inte upp i nivå men inga marginaler på vår sida heller. Bläää bryta ihop och komma igen
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2016-04-03 19:57
Ber om ursäkt. Så jävla besviken bara och hade detta på känn :(
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2016-04-03 19:55
Djurgården bra, ÖSK dåliga.
Godkänt för Moberg, Nordin, RÅP och DG.
Astrit alldeles för lågt i banan, speciellt i andra halvlek då han inte orkade söka offensiva positioner efter att han spelat ifrån sig bollen nere i försvarslinjen.
Astrit måste längre fram på mittfältet och mittbackarna slå hårda, raka/djupa passningar längs backen, precis som Brendan är så duktig på.
Kalle bäst i mitten, inte på kanten.
Det verkade som om de flesta ÖSK:are var nervösa p g a stor publik och stora förväntningar. Endast de fyra godkända ovan höll sig lugna och proffsiga.
Örebro Robben 82
2016-04-03 19:43
Blev precis som jag misstänkte! Att Ösk inte skulle palla denna hajp som uppstått...nu är vi där vi brukar med en hemma match mot Jönköping och 6000 på läktaren och vinst med 2-0....
Örebro Ansiktet
2016-04-03 19:35
Mitt i all denna besvikelse så får vi tänka att det faktiskt är 29 omgångar kvar. Det kan knappast bli sämre än det här. Vi kommer börja att spela bättre, det är jag säker på!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2016-04-03 19:33
Ursäkta..ska aldrig mer tippa emot ösk då. Då ska man tydligen dra åt helvete. Försöker bara att se på saker realistiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2016-04-03 19:30
Varför ska jag göra det? Försöker bara att tona ned denna sjuka hybris som finns här. Heja heja ÖSK!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: