/fotboll/osk/forum/6577.aspx/fotboll/osk/forum/6577.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro One¨touch
2008-10-21 14:46
En aspekt som jag tycker spelarinvest borde beakta är "synergieffekten". Även om man inte tror sig tjäns några pengar direkt i K.O. så höjs kvalitén i laget i och med hans närvaro. Den synergieffekt jag surrar om finns i kvalitetshöjningen av ÖSK spelet vilket lyfter såväl laget som enskilda spelare. Därmed får vi en positiv synergieffekt för de spelare SpelarInvest har kapital i. (är en smula stressad, därav den något hastiga formuleringen).
~Forza Svartvitt
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2008-10-21 14:45
Kronblom//Långtidsskador täcks väl av det normala sjuksystemet...

Sen handlar det om att skicka ut signaler till fotbollssverige. Positiva sådana.

Jag tror inte att Kims löneanspråk är så stora att det på något sätt kan äventyra klubbens ekonomi på sikt. Var går smärtgränsen?
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2008-10-21 14:40
Sen kan vi ju även diskutera Kims ålder... är 29 år så fasligt mycket? Hur gammal var Henke när han drog på sig Manchester tröjan?
Kan inte Kim vara den typen av anfallare som faktiskt kan hålla på några fler år än genomsnittet? Typ Henke, Hasse Berggren m.fl.
Örebro Kronblom
2008-10-21 14:37
Ämne: Kronblom, egentligen....
Det är ganska öppen fråga om var han spelar nästa år,hoppas han stannar men det är stor risk att han söker sig annanstans,ÖSK kan inte erbjuda det lönekuvert som många storklubbar kan och finns ingen anledning att riskera ekonomin för en enskild spelare hur viktig han än må vara.Ponera att ÖSK faktiskt har möjlighet att få hit honom permanent och att han åker på en skada,då har man kanske inga ekonomiska möjligheter att få hit en ersättare,iallafall inte av den kalibern.Hoppas man löser detta men det är ett vågspel när det handlar om de summorna!
Örebro SyreAtom
2008-10-21 14:35
One Touch//

Håller med dig, gillar också vad Sjögren har gjort i Ösk, mot hur det sett ut innan i klubben. Har fullt förtroende för Sjögren.

AIK Saywee
2008-10-21 14:33
Se upp med kopior!

Edit undrade om några fler har samma problem?
AIK Saywee
2008-10-21 14:33
-=joth=-

Mycket intressant aspekt!

Det är många kockar och många olika roller och beslut som skall styra mot samma mål!

PS Fick skriva detta inlägg ytterligare en gång eftersom jag trodde att jag skulle vinna tid genom att kopiera joth´s nick, men se då, inträffade det som inträffade även förra veckan, när jag skickar meddelandet, så kommer jag till svartvitts startsida ...?
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2008-10-21 14:22
Känns det inte lite som att Spelarinvest är boven i detta? Som jag fattar det är inte Spelarinvest intresserade av Kim eftersom det på sikt inte ger någon vinst.

Tycker Spelarinvest borde ge Kim en rejäl sing-on fee som i sin tur kan sänka de lönekrav han har mot klubben.

Kim affären kommer för mig bevisa om intresset för plånboken är större än intresset för ÖSK när det gäller Spelarinvest.

EDIT: Naturligtvis kommer jag inte att klassa Kim som en svikare om det inte blir något kontrakt med ÖSK. Däremot kommer jag bli besviken på organisationen ÖSK som helhet inkluderat Spelarinvest, Bolag och Förening.

Som någon sa så är Kim mer än bara det han utför sportsligt. han är ett varumärke som på ett positivt sätt kan förknippas med ÖSK.
Örebro OnicO
2008-10-21 14:15
Ämne: Samma visa gång efte....One¨touch
Jag håller med dig fullständig.Lennart gör ett jätte bra jobb.
för övrigt kommer Kim att stanna, det är jag helt övertygad om.
AIK Saywee
2008-10-21 14:13
Vad hände egentligen under pausvilan igår, vad sa X-en?

Forza 6-10 och Ax-1 !!!
AIK Saywee
2008-10-21 14:03
K.Carlos - vad tittade du på under matchen på BA igår? Det finns ibland "störmoment" på läktaren, men så snygga kunde de väl inte vara att du tappade bort bedömningsförmågan angående de som lirade på den gröna mattan;-)

Äh, vi tycker helt enkelt bara lite olika, det viktigaste var att vi vann och det var många som var bra i andra halvleken och flera som var förvirrade i första, då blir det svårbedömt.

Vore faktiskt lite intressant att se poängfördelningen uppdelat på två halvlekar var för sig. För igår var det verkligen två halvlekar!

FORZA SVARTVITT!
AIK Saywee
2008-10-21 13:57
Chipset, jag håller verkligen med dig, väljer han problemklubben Djurgården blir även jag ledsen.

Det enda som möjligtvis skulle kunna glädja mig om han hamnar i en annan svensk klubb är (som ni förstår) att han hamnar i AIK.
Örebro Rooka
2008-10-21 13:56
Så här är det. Lyckas man inte ro iland detta så är det väldigt fel någonstans. Antingen så har ÖSK misslyckats med att locka sponsorer och näringsliv att ställa upp eller så finns inget intresse. När ÖSK nu gör en storsatsning på alla fronter är det extremt viktigt att sponsorer och näringslivet i Örebro med omnejd ställer upp. Detta skulle utan tvekan gå att lösa om flera större aktörer gick ihop och ställde upp för Örebro och ÖSK.
Örebro K.Carlos
2008-10-21 13:56
+++++ Porokara
++++ Per J
+++ Wikström
++ Wowoah
+ Olsen
Örebro Chipset
2008-10-21 13:43
+++++ Per J
++++Kilen
+++Roninho
++Henriksson
+Wowoah

- Alvbåge: Gjorde nog sin sämsta halvlek i ÖSK-tröjan.
Örebro Chipset
2008-10-21 13:41
Kim är guld värd men det får aldrig "kosta vad det kosta vill". Jag har inga problem med att Kim väljer en annan klubb om förhandlingen strandar. Han får gärna välja Hammarby, Helsingborg, Elfsborg, Kalmar eller vad som helst. MEN väljer han Djurgården blir jag uppriktigt ledsen.
Örebro Ericson
2008-10-21 13:40
Fotbollskanalen brukar ju vara snabba med nyheter men har inte hakat på "Kim till DIF" idag. Har en känsla att Aftonbladet var tvungna att skriva något eftersom Expressen gjorde det.

Med tanke på hur Kim agerade i samband med målet igår så hoppas jag att han stannar. Konstigt uppträdande annars.
AIK Saywee
2008-10-21 13:35
"Som sagt var" ... jag har inte hört någonting?

Men det skrivs en hel del nu för tiden!
AIK Saywee
2008-10-21 13:32
Kronblom, egentligen var det inget nytt, men som jag tidigare skrivit hoppas jag både för ÖSK´s del och även för Olsén´s del att han stannar där han och familjen trivs så bra, att han har lite is i magen och spelar med allsvenskans topplag nästa år. Därefter är den fina pensionen fixad när han tar steget ut i Europa så småningom.

Men - å andra sidan kanske det redan finns ickesvenska lag som är intresserade.

Egentligen vill jag med mitt inlägg mena att det kanske inte är bra för "någon" att han skulle gå till en svensk klubb.

Inte bra för mig

Inte bra för ÖSK

Inte bra för Kubanerna

Kanske inte bra för familjen

Kanske inte bra för en ev ny svensk klubb (men om han får trivseln att stämma och fortsätter leverera i en ny miljö så kanske, vem vet?)

Kom igen Kim, tänk efter innan!
Örebro One¨touch
2008-10-21 13:23
Samma visa gång efter gång...

Nick här inne som hakar på det som skrivs i kvällspressen, vilket allt som oftast slutar med kritik mot Sjögren.

Lennart Sjögren under sin tid i klubben nått framgångar ifrån skrivbordet som få före Honom gjort.
Sjögren har mitt fulla stöd (förtroende) oavsett vilket kontraktsförslag som ges till Kim.

Keep it up Lennart! :-)
AIK Saywee
2008-10-21 13:18
Förresten, måste passa på att hälsa ÖIS, välkomna till AS 2009, Göteborgs stolthet!

Tror att jag gillar Ö-lagen (avstavas det Öl-agen månntro)?
Örebro Kronblom
2008-10-21 13:13
som sagt var...
AIK Saywee
2008-10-21 13:12
Eftersom jag åker hem från Västkusten på fredag eftermiddag via Diöttebörj kan några makrillar samåka med mig, packar dom in sig i "sillalådor" får jag nog med mig några tusen, jag släpper av dom någonstans i Tiveden och säger att det bara är några kilometer kvar till arenan, det är bara att simma mot ljuset!

Nej, skämt åsido, GAIS är AS´s bästa lag från Göteborg, ur skattefusksynvinkel i allafall.
Örebro Ericson
2008-10-21 13:04
Ämne: 5p till Kihlberg? Gj....
Va? Såg vi samma match? Kihlberg var grym igår.
AIK Saywee
2008-10-21 13:03
Gårdagens match bestod verkligen av två olika halvlekar och två olika lag i de olika halvlekarna.

I första var flera svartvita lite förvirrade ibland och osäkra lite då och då - i andra var det nästan bara ett lag på arenan - vad tusan sa våra tränar-x i pausen?

För det kan väl inte vara så att HIF "la sig" för att vi skulle passera MFF i tabellen ...?

Det blir lite lurigt med spelarpoängsbedömningar när halvlekarna är så olika, men Kihlberg var mycket bra i andra halvlek och Porokara "stack också ut" i ett (framförallt efter pausen) taggat lag!
Örebro Kronblom
2008-10-21 12:54
Tre supporterbussar från Götet och den fjärde på väg att fyllas till matchen på fredag,många makrillar på plats således...
Örebro K.Carlos
2008-10-21 12:47
5p till Kihlberg? Gjorde en av sina sämre matcher då passningsspelet var under all kritik. Per Johansson var mittfältets gigant, men 5p skulle nog ändå givits till Porokara som var den enda spelare som levererade i 90min.
Örebro Kronblom
2008-10-21 12:01
Ämne: Och att kalla Kim sv....
skulle inte bli förvånad om han blir kallad för svikare om han lämnar men då glömmer ju folk vad han gjort för klubben iår,kommer inte känna mig ett dugg bitter om han lämnar,tack vare honom att man lämnat bottenträsket,när han kom till klubben var ÖSK Allsvenkans målsnålaste lag men efter hans obligatoriska stolpträffar så har målen trillat in även om inte alltid spelat på topp.Hoppas ÖSK klarar av att lösa honom men går det inte så lönar det sig att sitta och tjura,synd dock eftersom ÖSK oftast har svårt att pricka rätt i sin scouting!
Örebro Fang
2008-10-21 11:49
Klart man vill behålla Olsen men det finns ju gränser för hur mycket klubben ska kunna erbjuda. Finns inte pengarna så finns de inte, inte mycket man kan göra åt saken. Det är
klubbens ansvar att hitta de pengarna och jag tror nog att de gjort vad de kan.

Det vore väldigt tråkigt om Olsen försvann men jag skulle inte vara bitter på ledningen för det. Det är bara dumt att äventyra klubbens ekonomi på nytt och skulle han försvinna är det väl ett tecken på att gränsen för tillfället är nådd.

Det där med att det skulle ha med risk för avundsjuka från övriga spelare tror jag är skitsnack. Finns det något som säger att det i ledningen skulle finnas en sån oro? Det är väl helt enkelt så att de inte har mer pengar. Det finns i laget idag en mängd välbetalda spelare och även om ÖSK på senare tid utvecklats mycket på många olika plan så blir man inte en rik storklubb på ett par år.
Örebro Marquis de Sade
2008-10-21 11:36
Ämne: Ämne: ... en ....
Rätt!

Fan vad kluven jag är
Annons: