/fotboll/osk/forum/6519.aspx/fotboll/osk/forum/6519.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro MACS
2008-10-31 12:29
ÖSK-Karl//
Håller med dig att ÖSK inte SPARKAR Rodevåg. Samtidigt brukar ju vi fans bli helt galna när våra favoritspelare inte förlänger, vi pratar om "bristande klubbkänsla" etc. Kan därför ändå känna att det är lite som att "sparka" när man inte förlänger med en sådan lojal och duktig spelare som Stefan som verkligen signalerar att han vill vara kvar.
Örebro ÖSK-Karl
2008-10-31 12:20
Rodevåg förtjänar helt klart respekt, men är det ingen mer än jag som blir trött när media basunerar ut att: ÖSK SPARKAR RODEVÅG, det som hänt är ju att de inte utnyttjar optionen, sparken får en spelare som har kontrakt.
Örebro Sekt. E
2008-10-31 12:19
Efter att ha kollat på na-tv och eftersom epitetet kung redan är upptaget av Alvbåge får jag väl säga; Kaiser Sixten. Utan konkurrens den bästa värvningen vi gjort på länge.
Örebro psoari
2008-10-31 12:12
Angående artikel om sjunkande publiksiffror med hänvisning till bl a antalet besökare till Ellos och Kalmars senaste hemmamatcher.
Men letar nu ågärder, några förslag.
* Bättre väder
* Tillåt bara AIK, Djurgården, Hammarby, MFF och Göteborg att vara topplag i slutet av den allsvenska serien.
* Kräv en minimipubliksiffra likväl som spelbar plan och solsken för licens att vara ett allsvenskt lag
* Gör uppehåll i EM/VM och för landslaget när allsvenskan spelas.
* Det lag som har störst hemmapublik har automatiskt hemmamatch när två lag ska mötas.

Fler bra ideér sökes...
:-)
Örebro ÖSK!
2008-10-31 12:01
Om man kollar på målen AIK gjorde ser man direkt vad som var fel, Bassombeng skulle ha tagit 1-1 och Wowoah var helt borta på 2-1, samma misstag får inte ske mot Gif Sundsvall på söndag.

Är det någon som vet om Kim är tillbaka då?
Örebro Grixx
2008-10-31 12:01
Rasberg+joth// Instämmer att N-dahl inte tillförde mycket. Sixten var lite mer avslappnad än vanligt och snackade på bra, möjligen kunde han bjudit in Thomas lite mer i samtalet.

För en tränare som lever i nuet och dagligen jobbar STENHÅRT som Sixten gör så märks det en "viss" skillnad på honom och Nordahl.

ps ...inte menat som något illa mot TN.
Örebro ÖSK!
2008-10-31 11:55
joth // jag tycker att det är bra att Sixten sger vad han tycker, det ska en tränare göra,

Forza Sixten/Alec och ÖSK på söndag!
Örebro Henke(Old Boys)
2008-10-31 11:49
Stort tack till Rodevåg för hans tid i klubben.
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2008-10-31 11:47
rasberg//Hehe... Nordahl har väl alltid var lite dryg/speciell. :-)
Däremot tycker jag Sixten är en riktigt skön snubbe som sägervad han tycker.
Örebro Marta (hane)
2008-10-31 11:12
Kexet/
Instämmer!
Hån av en kille som visar dålig attityd och divafasoner a´la-näfver kan jag i viss mån ta och även ha viss förståelse för, men att klanka ner på en kille som Rode, med en massa skitargument, är både IQ-befriat och dumt. Gynnar ingen.
Örebro Kex Gunnar
2008-10-31 11:02
Volyes : Rodevåg har nog både känsligare fötter och bättre tajming i sitt sätt att hantera än fotboll än vad du har i ditt inlägg i frågan. Visst var och en har sin uppfattning men att håna en spelare som verkligen gett järnet för ÖSK, kämpat sig tillbaka från en svår skada, och visat med både själ och hjärta att han ville vare kvar i ÖSK. Sådana spelare kräver respekt från oss fans. Hoppas Rodevåg hittar en klubb som vill sattsa på honom, men han kommer alltid att ha en plats i ÖSK hjärtan.
Örebro Rasberg
2008-10-31 10:22
men satan va jobbig nordahl är i NA:s webbtv med sixten. Orka!
Örebro Marta (hane)
2008-10-31 10:12
Öreskå/
Om nu Rode skulle vara intresserad av det, (med tanke på nivån/hans amibitioner och relativt unga ålder), så borde det vara en grym idé. Måste ju naturligtvis även få en lön att leva på, kanske i kombo, med en anställning. Kanske skulle Örebro då kunna skjuta till lite pengar/hjälpa till med jobbkontakter mm, för att hjälpa sin nya "samarbetsklubb"/visa god vilja gentemot en god ÖSK:are (som i sin tur kan tjäna som gott exempel på hur vi behandlar våra spelare.)

I förlängningen skulle detta även kunna dra mer kvalitativa spelare till Karlslund vilket i sin tur, i förlängningen, gynnar ÖSK.

Tänk vilken radarpar i 1:an, Rode med Jidsjö vid sin sida som bollmottagare.
Örebro Örebro-SK
2008-10-31 09:52
Tack Rodevåg för dina insatser i Ösk och lycka till i fortsättningen. Hoppas Kim Olsen kan presenteras som nyförvärv under dagen :)
Öreskå
2008-10-31 09:48
Nu vet jag inte om Stefan är intresserad av "nedvarvning". Men han vill väldigt gärna stanna kvar i Örebro, pga familjesituationen. Här har ju ett lag som Karslund en jättechans. De ordnar en sponsor som ger Rode ett jobb och en framtid och han ger dem en målgörare som hjälper dem till fortsatt avancemang.
Bara en liten idé, så där. Men som sagt, jag vet inte om varken Rode eller eventuellt lag är intresserade.
Örebro Västbanken
2008-10-31 09:44
Tack Stefan för den här två åren! Du förtjänar respekt för att du varit lojal med laget och visat bra inställning när du fått spela. Känner för dig och din sociala situation. Lycka till i fortsättningen, var den nu blir.
AIK Saywee
2008-10-31 09:07
N.Bates//
Håller verkligen med dig, hån är inte min grej heller.

Tack Stefan för ditt slit och din inställning till det svartvita laget, aldrig gnällt fast du befunnit dig i själva "bältet".

Lycka till i fortsättningen!
Örebro N. Bates
2008-10-31 03:09
Volyes/
Vet inte om jag hängde med på allt du skrev, men i spelet fotboll så är inte nödvändigtvis bollbehandlingen det enda som krävs. Inom laget kan det även behövas en spelare som har förmågan att trycka in bollen i mål. En toppforward som har grym teknik men saknar målnäsa rankar jag nog lägre i ett lag.
Sen fattar jag inte varför man ska håna en spelare för att dennes största kvalite inte är tekniken? Det blir många att håna då.
Svaret på din fråga vad "själva meningen med fotboll?" är, så skulle man nog kunna säga: Att göra fler mål än motståndaren. Eller att ha kul. Eller nåt.
Örebro Volyes
2008-10-31 01:40
Skönt att man kastar iväg den här elektriker. Jag förstår inte hur svensk fotboll inte lyckats håna den här typen av anfallare. Jag förstår inte, noll bollkänsla. Rodevåg är en elektriker. När en fotboll kommer till hans fötter så får den automatiskt en stöt och flyger iväg. Jag menar, ifall man har spelat fotboll hela sitt liv så måste man kunna hantera en boll. Vad är själva meningen med att spela fotboll? Hur har Rodevåg haft intresse för fotboll när han inte ens kan vårda den. En fotbollsspelare (speciellt en anfallare) bör kunna vårda en boll bättre än sin familj.
Örebro Mittåt
2008-10-30 23:41
Fotbollsöden som möts.

Degen hade för några år sedan en pigg liten ytterspringare som heter Eirik Lamøy. Han var same till börden och han gjorde Degerfors mål mot ÖSK på Stora Valla år 2006. Den match som ÖSK sedemera vann med 1-2 efter ett rätt sent mål av Kristoffer Näfver och ett väldigt sent mål av Sebastian Henriksson.

Lamøy stannade dock bara ett år (har jag för mig) i Degerfors innan han återvände till Nord-Norge. Där han haft stor lycka som målskytt i ett div 2-lag. Nu rör han på sig igen och han skall under de närmaste tre åren representera Sandefjord - den klubb som ju tränas av Patrick Walker.
Örebro jappel
2008-10-30 23:19
Ämne: Vad har Rodevåg gjor....
det är väl inte frågan om vad han gjort...utan snarare var han inte gjort. Mål till exempel :-)
Tror helt enkelt att det inte är bra nog att vara med som bänkvärmare när man värvats som toppanfallare utan att levera. (nu har jag inte något emot Rodevåg. Han har helt enkelt inte lyckats ta chanserna han fått. 6 mål på 38 matcher eller så är nog helt enkelt inte bra nog. mål var sjätte match...inte sämst i stan. men samtigigt långt ifrån bäst.
Örebro Mr. Milton
2008-10-30 23:18
Tack för denna tid Stefan och lycka till framöver i karriären. Hade gärna sett Rode kvar i truppen men accepterar ledningens beslut.
Örebro Einar B
2008-10-30 23:16
Ämne: Vad har Rodevåg gjor....
Inget ont alls. Alla gör så gott dom kan under Sixtens ledning. Men, det räcker inte till i alla lägen.
Örebro MACS
2008-10-30 23:15
Ämne: Vad har Rodevåg gjor....
Läs länge ner i forumet så får du hela storyn. Mest en fråga om hans spelstil som inte riktigt matchar klubbens taktik. Tror han skulle kunna vara nåt för BP, i alla fall bättre än Guterstam.
Brommapojkarna Grimstapojken
2008-10-30 23:10
Vad har Rodevåg gjort för ont som inte får stanna ?
Örebro MACS
2008-10-30 23:08
Håller helt med Kenya om att mittfältet måste prioriteras. Kihlberg är ingen ungdom, Nordback på glid (?), Gerzic som säkert är intressant för stora rika klubbar om han fortsätter utvecklas. Bassombeng tycks vara väldigt skadebenägen, Per J som tillhör annan förening. Känns väldigt riskabelt just nu när vi ska bygga ett mästarlag ...!
Örebro Einar B
2008-10-30 23:05
Tror dock inte att klubben gjort sig av med Stefan utan vetskap om vart Kim O kommer spela nästa sesse.......
Örebro Einar B
2008-10-30 22:59
Stefan R har ju blivit lite av en kultfigur. Varför vet jag inte riktigt.
Var på Råsunda och såg matchen mot Gnaget. Ifrån bilen skojade jag lite med min AIKkamrat och sa att ni ska passa er för Rodevåg ikväll. Och vi skrattade gott. Och vad händer? Det vet ni...
Men faktum är att Stefan inte håller måttet för AS. Det är den bittra sanningen. I mitt sett att se det så brister det både i bollbehandling och spelförståelse.
Det var synd att vi hade ett par viktiga pjäser bort mot AIK, för dom var inte bra.
Första våg,andra våg, Rodevåg......
Örebro kenya
2008-10-30 22:51
Tror styrelsen gjort rätt val angående Rode, han är en duktig spelare men passar inte in i formationen riktigt. Förmodligen handlar det dock mestadels om ekonomi, hade vi haft pengar så hade Rode fått vara kvar och agerat backup. För han klagar aldrig och ger ju allt när han väl får chansen.

För övrigt skulle jag inte klaga på om vi skulle få Mumba för en billig peng, har ingen aning om varför han valde Gif istället för oss men det är inget som stör mig. Han visade respekt för oss när han inte firade ledningsmålet när vi möttes.

För det känns som att det är mittfältet som behöver förstärkas, om vi räknar bort Per så har vi ingen riktig backup till Kihlen, Nobbe och Nordin.

Hoppas fortfarande på Bedoya!
Örebro Rooka
2008-10-30 22:44
Tycker Mattias Mete är en spelare de bör uppvakta hårt.. Han verkar hyperintressant, ung, hungrig och målfarlig... Dock har jag inte följt honom i så värst många matcher, det finns kanske andra som har studerat honom bättre.. Men intrycket är mkt positivt...

Vill också tillägga att jag lider lite med Rodevåg om det nu var så att han väldigt gärna ville stanna. Har fått ett mkt bra intryck av honom både som person och hans agerande på planen för laget.. väldigt målfarlig i boxen och han kommer def. göra någon annan lycklig ;).. Tack för din tid i ÖSK!
Annons: