/fotboll/osk/forum/6399.aspx/fotboll/osk/forum/6399.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Marta (hane)
2008-12-05 12:35
Wivallius/
Jag retirerar. Sorry! Även om jag tycker frågan om "vem som har rätt" många gånger är oväsentlig i sammanhanget.
Wivallius
2008-12-05 12:29
Marta Hane//

Jag skrev inte "alltid/oftast" som du påstår utan "för det mesta (inte alltid)". Det är en väldig skillnad.

Självklart blir gruppen lidande om en medarbetare vägrar ta kritik medan de andra försöker att anamma ledningens önskemål, i detta fall Sixten och Alec. Fokus på fel saker är definitivt fel, särskilt i en sådan grupp som ett fotbollslag.
Örebro Marta (hane)
2008-12-05 12:10
Parallellen Näfver/samuelsson ligger så långt ifrån avarandra att jag har svårt att över huvud taget se en koppling då Fredrik alltid gav allt, tog alla chanser han fick och aldrig klagade. Hade dock vissa andra brister för att duga i ett spelsystem alá ÖSK 2008-framåt?
Örebro Marta (hane)
2008-12-05 12:09
Wivallius/
Måste bara få motsätta mig att chefer alltid/oftast har rätt och har mer erfarenhet. Däremot är det en förutsättning för att organisationer ska fungera att alla drar åt samma håll och då gärna åt det håll som ledningen vill. Det är ändå de som är satta av andra att ta de besluten.

Näfver borde väl nu ha lärt sig en läxa i ödmjukhet, för gör han det inte efter det här så tror jag inte han är kapabel att göra det.
Örebro Olsén19
2008-12-05 12:06
Kristoffer kommer nog aldrig kunna bli något, jag tror att han har fått sina chanser...
jag gillar han inte heller, lite som Fredrik S när han var här, visst stöttar jag dem när dem är på plan och representerar ÖSK, men jag tror på andra alternativ och vill inte att han ska vara kvar.
Wivallius
2008-12-05 11:59
//ÖSK-Karl

Inställningen att "det kanske inte alltid är jag som rätt" skulle hjälpa.

Det går att vända, se på Nordin, men det tog några år. Det är viktigt att tro på sig själv och att stå upp för sig själv är också viktigt men man måste också kunna ta kritik på rätt sätt.

Så är det på övriga jobbmarknaden och fotboll är numera ett jobb. Både på privata sidan och i offentlig verksamhet får man ta order ibland och för det mesta (inte alltid) har chefen rätt (han/hon har oftast mer erfarenhet av verksamheten) och då blir det bra till sist.

Eftersom Alec lyckades med Nordin till sist borde han ha möjlighet att räta upp Näfver också men då måste Kristoffer LYSSNA!
Örebro ÖSK-Karl
2008-12-05 11:52
Wivallius//

Ja, något konstigt är det med syskonen Näfver, båda i princip kontraktslösa, detta trots att de är unga ock har landslagsmeriter. Det räcker inte bara med talang, synd att de inte förstått det.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-12-05 11:41
Wivallius//

Det har du rätt i :)
Wivallius
2008-12-05 11:33
ÖSK-Krille//

Nej, för dyr och för strulig. Räcker med en strulande mittfältare som inget annat lag vill köpa!
Örebro ÖSK KRILLE
2008-12-05 11:28
Tror ni att ÖSK är intresserade?
Örebro Olsén19
2008-12-05 10:43
Kommer det ingen artikelserie om Östra läktaren som det gjorde med den Västra?
Vore kul att se vad som händer.
Hammarby Bajare i norrsundet
2008-12-05 10:31
Gå med i ligan "allsvenskan" på xperteleven.com och visa att just ditt lag är bäst i allsvenskan.
Sök på ligaID: 185842 för att söka til ligan
Örebro Kramelet
2008-12-05 09:40
Ämne: Kramelet, om jag för....
Saywee; jag är inne på ditt spår, menar bara att det i många lag är det där tankesättet som har gällt på träningar, väldigt lite Personlig färdighet och sådär...

Deportivista:
Utifrån ditt exempel så blir de juh genialt att värva så sent som möjligt, kanske därför Sixten blev klar så sent, och därför vi väntar med "mittfältsbomberna" tills serien drar igång frammåt mars. Nae, ja tror de finns mer o vinna i att ha ett o samma lag hela säsongen som får spela ihop sig. sommarpanikvärvningar kan gå snett också och utifrån lönesynpunkt så tror ja de finns lite buffert, antingen lånar man ut någon eller säljer om man vill ha platts i lönebudgeten.
Örebro deportivista
2008-12-05 09:05
Ämne: Här kommer något som....
Jag tror att ÖSK 2007 trodde att truppen under våren var tillräckligt bra, baserat på att laget var lika bra eller bättre än vid senaste sejouren i allsvenskan. Man var dock inte förberedd på att alla andra lag hade höjt sin nivå så mycket under våra två år i S1. Därför blev det lite panikvärvningar sommaren 07 (f ö tror jag att Norrköping gjorde samma upptäckt i år men värvade inte i somras). Under våren 2008 så hade ÖSK redan gjort klart med ett antal kvalitetsvärvningar (Kihlberg, Sammy, Berra, Basse) före säsongen - men trodde/hoppades väl att Rodevåg, Näfver & co skulle ha tillräcklig kvalitet för Sixtens taktiska idéer...

Det är dessutom på många sätt mer ekonomiskt försvarbart att värva på sommaren - inte minst i år då bara en tredjedel av serien spelades under 'våren'. Då slipper man ju betala lön för spelarna under tidsperioden då de inte kan spela match (Dec-Mars), samt att det finns möjligheter att göra fynd utomlands när kontrakt går ut eller spelare vill flytta (t ex Alvbåge) eller som lån (Olsen). Jag tror att allt fler klubbar kommer att satsa på en ganska liten trupp under våren där man är beredd att ge egna talanger chansen, men om det behövs så värvar man under sommaren för att förstärka laget där det bäst behövs.
Örebro psoari
2008-12-05 08:40
"Undrar hur många gånger ordet "bomb" använts senaste 2 månaderna =) "

Vi kan ju iaf trösta oss med att vi har fler läsare än vanligt. FRA måste ha bråda dagar i dessa silly tider.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-12-05 07:13
Saywee/ Jag får också be om ursäkt för att ha tagit upp det här med "bomben" här i höstas. Hade något minne av att du nämnde det förra året och vips så hade vi ett "bombforum". Undrar hur många gånger ordet "bomb" använts senaste 2 månaderna =)

Fortsätt förresten med dina sköna kommentarer. Det är bra att det finns någon som inte överdramatiserar sina egna inlägg och tar de på för stort allvar.
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2008-12-05 05:53
Midsomer//Nackdelen med Facebook. :-P
Örebro Midsomer
2008-12-05 03:47
:D
Örebro Conjuration
2008-12-05 02:12
Förbättrar man snabbheten genom att springa långt? Saywee du måste ju vara långsammast på hela forumet ;)

Om man ska tro dig så innebär det alltså att en pin smal person som springer maraton är snabbare än en amerikanskt blixt på 100 m? Blixtar tränar inte maraton för att bli övermänskliga på 100 m.

Om någon undrar så använde jag ordet blixt som en synonym till "en person som är jävligt snabb".
AIK Saywee
2008-12-05 00:37
Nej snart dags för nya laborationer ...
... måste vila några timmar!

Väntar på "dagens" nyheter
Wivallius
2008-12-05 00:23
Japp!

Så blev det läggdags. På värvningssidan intet nytt, förutom hos degen då, som snart verkar ha dammsugit hela Örebro på lediga spelare. BP värvar sin egen spelare och testspelarna i ÖSK får inget veta. På plats byggs det parkeringsgarage i stället för läktare och skidskytte är dagens häftigaste sportpryl, om man inte kommer från Linde, förstås, och man får åka till storstan för att se sitt lag lira handboll. Gäsp!

Tur det är andra advent snart så man får smutta på glöggen. Kanske det roligaste man kan göra är att läsa Fever Pitch en gång till och stryka över Arsenal, Gunners och rö'-vitt och ersätta mot ÖSK, Sport och svartvitt. Fast vi lär ju aldrig vinna FA-cupen i alla fall! Så det så!
AIK Saywee
2008-12-05 00:08
Kramelet, om jag förstått dig rätt är det viktigt att man "springer i ruscher" om man vill förbättra snabbheten och konditionen förbättrar man genom att springa långt. Slutligen förbättrar man tekninken genom att trixa med lädret.

Alla dessa tre egenskaper krävs mer eller mindre för olika positioner hos alla i en svartvit startelva, kanske inte för sista utposten dock, eller tänker jag fel?

Dessutom krävs fler egenskaper!

Vad jag bl.a. funderar på är hur viktigt det är att springa snabbt om man inte får bollen med sig eller kan störa motspelare till misstag.
Örebro Wuzac
2008-12-04 23:58
Ämne: Jag tycker spelet vi....Kramelet: Ja, jag håller med. Det är väl så enkelt att framgång föder framgång. Vinner man ofta vinner man även när man spelar dåligt. För man har självförtroendet

Edit stavfel
Örebro Kramelet
2008-12-04 23:49
Angående träning så tycker ja fotboll är konstigt på sånt sätt, jag har själv spelat fotboll i 15-20 år, aldrig på någon högre nivå dock. men när man skulle förbättra konditionen så springer man lågt, när man ska förbättra snabbheten så springer man rusher, och när man ska förbättra tekniken så duttar/trixar man med en boll.

Min kusin är i en av sveriges snabbaste 100 och 200m löpare o hans åsikt är att de flesta fotbollsspelare borde lära sig springa snabbt, och ja själv har jobbat som skidinstruktör ett antal vintrar o ja har mer tekniska kunskaper om den sporten efter bara några år, (även 12åringarna som åker slalom.)

Jag hoppas dock att det finns lite mer av detta inom främst ösk:s ungdomsakademi, finns nog mycket att vinna.
Wivallius
2008-12-04 23:48
//saywee

Om det inte var den där grekdomaren förstås som skyddade den inspringande publiken mot de farliga spelarna med sitt röda.
AIK Saywee
2008-12-04 23:46
Wivallius, just nu lyssnar jag på "BAD CARD" av Bob Marley, undrar om Frisk eller Fröjdfelt skrivit texten ...
Örebro Wuzac
2008-12-04 23:40
Ämne: När det gäller indiv....Mittåt: Roligt att läsa ditt svar och jag har också uppfattat att Eija varit nere. Men du som varit med så länge måste också sett att detta är ett område som blivit eftersatt. Liksom tydlighet och kommunikation. Jag vet t ex att läsa från Gais fd tränare Magnus att just den individuella träningen var en jätteskillnad mellan svensk och dansk fotboll. Iaf jämfört med hans nya klubb.

Men jättebra om ÖSK börjar i större grad anamma individuell träning. Så många som behöver det!

Edit: Vem är egentligen Eija och varför kan hon sådana detaljer?
Wivallius
2008-12-04 23:38
//Saywee

Sorry, jag lägger ner! Bristen på verkliga nyheter härinne fick tankarna att flyga iväg.
Örebro Kramelet
2008-12-04 23:37
Jag tycker spelet vi hade i början av året 08 var riktigt fint många gånger, kalmar matchen och djurgården, Tyvärr fick vi inte med oss så många poäng som vi trots allt va värda... i maj så var ja i venezuela och slapp se alla platta fall mot tex gais.

nu på hösten så gick istället de mesta vår väg, även de matcherna då vi egentligen inte förtjänade 3 poäng fick vi det...

Tror de satt mycket i huvudet på spelarna o när de aldrig släppte riktigt på våren så kom frågetecknen upp...
Örebro Mittåt
2008-12-04 23:36
När det gäller individualiserad träning så berättade Alec på "Guldträffen" häromdagen, att det är något man satsade på i träningen efter serieavslutningen. Något jag själv kan intyga. Det såg nämligen rätt rörigt ut på Behrn Arena då jag var nere och kollade en av träningarna. Speciellt intressant tyckte jag att det var att se att Eija engagerats för att ge några av spelarna skotträning. Den gången instruerade hon först Roni och sedan Kihlen. Hon verkade verkligen att gå på djupet och visade både hur man skulle hålla kroppen och hur och var man skulle träffa bollen. Jag tyckte faktiskt att Ronis skott blev bättre medan de höll på. Men detta är givetvis en sak som måste nötas in ordentligt så att det kommer automatiskt i en matchsituation.

Beträffande teknikträning för "äldre" spelare så bytte jag vid ett tillfälle några ord med Arvi om detta. Han, som ju är en mycket erfaren tränare, var av den bestämda uppfattningen, att det inte finns någon maxålder efter vilken det inte längre lönar sig att försöka träna upp tekniken. Men även det är givetvis en sak som måste nötas in. Det räcker inte med ett eller två träningspass. Men Arvis grundtes var att ingen är för gammal för att inte kunna bättra på sin teknik.
Annons: