/fotboll/osk/forum/6342.aspx/fotboll/osk/forum/6342.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSKare i exil
2009-01-05 10:28
Spännande. Någon som kommer se träningen?
Örebro Mittåt
2009-01-05 10:20
På sätt och vis gör Näfver rätt även om han gjort det på fel sätt. Han tar inte vänsterkantsplatsen av Porokara. Samtidigt behöver han få så mycket speltid som möjligt för sin utveckling. Då är det rätt att söka sig någon annanstans.

Beträffande hans uttalanden är det inte alltid så lätt. Sportjournalister kan vara rätt provocerande och många av dem drar sig inte för att tänja på intervjuresultatet. Deras jobb är ju att producera intressant och läsvärt material.

I en sådan situation kan det vara svårt att väga sina ord på guldvåg för att de inte skall kunna missuppfattas.
Örebro DaSa
2009-01-05 09:42
Volyes//
Problemet med Näfver är att han verkar inte klara av att ha konkurrens om sin position. Han skulle nog må bättre av att vara given på vänsterkanten så att han bygger upp sitt självförtroende igen så jag hoppas att han byter klubb.

Sen är det inte schysst mot Frempong att låta honom konkurrera med två spelare igen om en position.
Örebro Henke(Old Boys)
2009-01-05 09:37
Off topic kanske men..
Sätt på 106,3 på radion.
Örebro Olsén19
2009-01-05 09:23
ja goa vänner..
Då kör vi!! 2009

Örebro SK
Örebro Mittåt
2009-01-05 07:33
Träningsstart (från dagens NA)

Truppen återsamlas idag för uppstart av försäsongsträningen. Meningen var att man skulle starta utomhus men eftersom Behrn Arena är snötäckt kan det bli inomhus i stället.

Tommy Wirtanen är ivrigast att komma igång. Han är redan på plats.

Hassan Sesay anländer i morgon och Alejandro Bedoya på torsdag.

Eric och Berra kommer till Sverige i morgon och påbörjar sin träning på onsdag.

En klubb har anmält intresse för Robert Walker. ÖSK tycks anse att bollen ligger hos denna klubb för att föra saken vidare. (De väntar väl på något slags bud, antar jag).

Det finns ingen som anmält intresse för Kristoffer Näfver.

Någon transferbomb verkar inte vara på väg att explodera.
- Under förutsättning att det inte blir några försäljningar eller om någon av de skadade spelarna inte kommer tillbaka i träning kommer vi att spela med den trupp vi har just nu, säger Lennart Sjögren till tidningen.

Om Näfver lämnar kommer inte någon ersättare att rekryteras. Prorokara och Frempong täcker ÖSKs behov på vänsterkanten.
Örebro Mittåt
2009-01-05 07:21
Volyes// Med Näfver förhåller det sig ju så, att det inte är ÖSK som slänger ut honom utan det är han själv som sagt att han vill iväg. Något som ÖSK accepterat.

Nu kanske hans situation inte är så "utsatt" som ÖSK-Karl gav sken av i går. Enligt morgonens papperstidning tränar han trots allt med A-truppen, när träningen drar igång idag igen. Något som givetvis är positivt för hans möjligheter att finna en ny klubb att spela för.
Örebro Volyes
2009-01-05 00:56
Jag är väl ensam om att Näfver borde få vara kvar i laget och få en sista chans. Jag vet inte varför men ÖSK-Karl verkar tycka att det är ett lysande deal att låta Näfver få gå för en miljon. Ge Näfver chansen, låt han visa upp sig, och sälj han till en dansk klubb för 3-4 miljoner. Idiotiskt att skänka iväg han när man vet vilka kvalitéer han besitter
Örebro Mittåt
2009-01-04 19:55
Ett av problemen för Näfver under året var att han tog vänsterkanten från Porokara. Där fungerade Roni inte alls lika bra som till vänster. När sedan Eric blev spelbar så kunde ÖSK få ut betydligt mer genom att spela Eric till höger och Roni till vänster. Och då fanns det ingen plats kvar för Näfver.
Örebro Grohl
2009-01-04 19:33
Tror att Näfver skulle kunna funka bra ihop med Olsen.. Han fick väl aldrig den chansen? Porokara växte ju flera snäpp när han fick en riktigt bra centertank med sig på planen. Nu råkar det väl iofs vara så att Roninho är mil bättre än Kristoffer, men ändå.. Minns att Näfver varit riktigt riktigt nyttig i ÖSK
Örebro Mittåt
2009-01-04 18:09
Näfvers misslyckade utflykt till Stockholm ligger honom i fatet. Om man inte ens får spela för årets upplaga av Djurgården håller man helt enkelt inte allsvensk klass. Vilket gör att väldigt få om ens några allsvenska klubbar borde vara intresserade. Petad av ÖSK och mer eller mindre utfryst av Djurgården ser inte så bra ut i CVn.
Örebro ÖSK-Karl
2009-01-04 18:04
Mittåt//

Jo, så är det ju. Säkerligen trodde båda parter att Näfver skulle vara lättare att sälja. Nu kommer man att avvakta januari ut, sedan kan det säkert bli tal om en annan form av uppgörelse.

Men det ser onekligen tunt ut när han inte ens blir erbjuden provträningar med klubbar som skulle kunna lösa honom.
Örebro Evigt ÖSK
2009-01-04 18:01
Jag tycker att vi skänker bort Näfver, initialt med ett undantag att ÖSK skriver in att när/om Sirius säljer Näfver ska 50-75% av transfersumman tillfalla ÖSK. Han är mer av en börda för ÖSK och oss supportrar så lämpligast vore det väl om han bara försvinner från Örebro och ÖSK.
Örebro Mittåt
2009-01-04 17:58
O-T är det väl säkrast att skriva innan jag spinner vidare på förkylningstråden. När det gäller influensa, så är det ett känt faktum att den bara (?) uppträder under den kalla årstiden. Man har länge frågat sig varför och teorierna har varit många.

År 2007 publicerades dock en undersökning som verkar ge stöd för teorin att de förmånligaste betingelserna för influensavirusets spridning är låga temperaturer och låg relativ luftfuktighet.
Örebro Grixx
2009-01-04 17:46
BabyKladde// Alla vet nog att man blir förkyld av virus men många går nog i villfarelsen att kylan hjälper till viruset att bryta ut eller att man blir sämre av kylan när man redan är förkyld...men icke.

Läste något om att i princip 100% av sveriges befolkning trodde det.

Likaså ska man inte äta frukost på morgonen utan först efter några timmar på jobbet/skolan. Nya rön som presenterades för halvannat år sedan.

Alla föräldrar och grundskolelärare(och kanske fotbollstränare) får släppa sina "teser" om varma kläder och morgonfrukosten.

ps Detta var bara en inlaga i avdelningen för "onyttigt" vetande ;-)
Örebro malge
2009-01-04 17:41
tjena har vart borta ett tag och undrar så klart om mr x har blivit namngiven?, och när har ösk sin första träningsmatch?
Örebro Mittåt
2009-01-04 17:29
ÖSK-Karl// Om ingen vill lösa honom för det priset så är det uppenbarligen för högt. Man skulle kanske kunna tänka sig ett alternativ med en lägre initial ersättning och sedan en slant per match.
Örebro BabyKladde
2009-01-04 17:26
Ämne: Ämne: ÖSK kom....dom brukar köra i lilla hallen vet jag. annars håller dom ofta till ute i "friidrottshallen" vid örebromässan..

Grixx:
Vet jag också att kyla inte skapar själva förkylingen. Men fysisk aktivitet i samband med kraftig kyla som det kommer vara imorrn är ju aldrig bra för kroppen.. o skulle om inte annat se lustigt ut om dom springer runt i stora vinteroveraller istället för långkalsonger och träningsställ.

EDIT:
hörde för övrigt också att Olsen och Staaf har fortfarande problem med hälsenor resp. ljumskar.. delvis på grund av konstgräset..
..men konstgräset kommer att bytas ut till säsongen eller nästa (en viss "garanti" ÖSK valt att hålla då konstgräset blir slitet)
Örebro ÖSK-Karl
2009-01-04 17:25
Mittåt//

Men frågan är om 1 miljon är för mycket egentligen, med tanke på ålder o.s.v.

Iofs borde det gå att lösa med vidareförsäljningsklausul.
Örebro Grixx
2009-01-04 17:17
BabyKladde// Förkylning har inget som helst med kyla att göra. Har du angripets av ett förkylningsvirus så bryter det inte ut lättare om du är ute i kyla och du blir inte heller sämre om du är ute i svinkyla när du är förkyld.

Däremot kan en förkylning bryta ut snabbare genom fysisk ansträngning.
Örebro Mittåt
2009-01-04 17:16
Det är nästan så man tycker synd om Näfver. Allt han gör verkar få maximalt sämsta resultat för honom själv. Nu är han alltså utan lön, kan inte träna med A-truppen och har fått en alldeles för hög prislapp på sina fötter. Jag hoppas att ÖSK/Spelarinvest förbarmar sig och släpper honom till Sirius på villkor som uppsalalaget kan klara av.

Även om Kristoffer har lyckats skaffa sig väldigt mycket bad-will så skall man inte glömma att han även bidragit positivt till ÖSK. Före sin knäskada var han en given startman och en källa till stor oro hos motståndarna.
Örebro Disasterpiece
2009-01-04 17:14
Ämne: ÖSK kommer inte trän....
Är det i idrottshuset då eller fins det en inomhushall på BA?
Örebro DaSa
2009-01-04 17:02
ÖSK-Karl//
Hade ett förslag förut angående Näfver. Om han går med på en förlängning av kontraktet med ett år så kan vi låna ut honom till Sirius för att sedan kunna sälja honom om ett år. En win-win situation för alla parter.

Sen förstod jag inte hur det var med Näfvers lön. Är det spelareinvest som betalar den? Eller går han helt utan lön?
Örebro BabyKladde
2009-01-04 16:45
ÖSK kommer inte träna utomhus imorrn..
..Örebro Tifo har varit nere på Behrn Arena och vi sprang på Ivan som sa att dom lär köra inomhus.

EDIT:
inte så kul om alla i laget får en förkylning första träningsdagen då det ska bli ännu kallare imorrn än idag.
Örebro ÖSK-Karl
2009-01-04 16:13
ÖSK KRILLE//

Nej, jag har inte hört om några bud på någon av startspelarna i ÖSK. Sirius rycker i Näfver, men de har inga pengar och lån är uteslutet då han bara har ett år kvar på kontraktet.

Kan också berätta att ÖSK inte betalar lön för Näfver, parterna kom skriftligt överens om detta. ÖSK/Spelarinvest skall som motprestation sälja honom för lägst 1 miljon. Men intresset verkar oerhört svalt. Han får väl hålla igång med ÖSK-Ungdom kanske?

Den gode Näfver trodde nog att han gjorde en kanonuppgörelse ;))
Örebro Disasterpiece
2009-01-04 15:40
Ämne: Mittåt//
Har du var....Örebro får mej att tänka på day after tomorrow. kallt!
Örebro Mittåt
2009-01-04 15:39
Saywee// Tar man på sig ordentligt så försvinner kylan.
AIK Saywee
2009-01-04 15:36
Mittåt//
Har du varit du ute och cyklat i denna polarkyla?
Örebro Mittåt
2009-01-04 15:23
Olsén// Jag cyklade förbi där idag. Hålet har blivit större. Men att det skall stå en läktare där så småningom finns det inga tecken på. Inte att det skall bli ett garage heller för den delen.
Örebro Olsén19
2009-01-04 15:13
Finns det bilder på hur Östra ser ut just nu?

Även om det bara är ett hål så är det lite intressant tycker jag. Någonting måste väl ha hänt sen senaste bilden uppdaterades? 1 dec-08
Annons: