/fotboll/osk/forum/6244.aspx/fotboll/osk/forum/6244.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Wuzac
2009-02-09 20:59
ÖSK-Karl: Tack för info. Jag har ibland funderat på just det. T ex att en spelare har 100 000 i månaden (Inte i ÖSK kanske men i Elfsborg, AIK vet jag att det förekommer och högre än så) osså ska spelaren plötsligt gå ned på vanlig dödlig sjukpenning. Därför undrade jag hur det funkade inom fotbollen (sporten).
Örebro Sersant
2009-02-09 20:56
Jag tror man vill avakta Glenn eftersom han väll kommer tillbaka till sommaren så vill man nog inte ha ett överflöd av försvarare.

Därför tycker jag att det är rätt att bara erbjuda 6 månaders kontrakt.
Örebro Sersant
2009-02-09 20:55
Ämne: Tycker det är mycket....
Du får tänka på att det bara är dem som gnäller som hörs vi som är nöjda med bevakningen som NA gör sitter kanske inte och hyllar dem här varje gång :). Men dem som gnäller verkar ju fortsätta läsa NA hela tiden så tror inte dem är speciellt missnöjda med NA ändå, då hade dem väl slutat läsa den för länge sedan.
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 20:49
Wuzac//

Det fungerar som på vilken arbetsplats som helst, om en spelare är skadad och inte kan utföra sitt jobb (match), då går Försäkringskassan in. I ÖSK:s fall betalar man sedan mellanskillnaden mellan lön och ersättningen från F-kassan i tre månader. Efter de tre månaderna är spelarna försäkrade av ÖSK. Då täcker försäkringen mellanskillnaden. Att ha en sådan försäkring från dag ett är oerhört dyrt.
Örebro Aspen
2009-02-09 20:44
P19-landslaget inledde året med förlust i La Manga, 1-3 mot Norge. Det är första gången årgång 1990 förlorar mot Norge, tidigare fem möten har alla slutat med svensk seger.
Örebro Wuzac
2009-02-09 20:32
Hur funkar det egentligen när spelare är långtidsskadade? Är det försäkringskassan som går in och betalar sjukersättning och ÖSK behöver inte betala lönen under denna tid? Och när anses de friska? När de tränar mer eller mindre eller när de är redo för match? ÖSK betalar ju sociala avgifter så det borde väl vara så?

Örebro Pras Y
2009-02-09 20:24
DaSa

Nja, tror 5 månader för Almebäck blir bra. Petar han Berra och gör det bra lär han vara angelägen om att förlänga. Killen har inte varit ordinarie på flera år och om han då äntligen lyckas bli det i ett stabilt allsvenskt lag så kommer han nog att stanna. Typ samma situation som med Olsen.
Tror även styrelsen den här gången har ett färdigt avval man kommit överens om bägge parter väljer att förlänga så de inte kan pressas.

Får han inte spela så mycket, eller visar sig bli sjuk ofta eller liknande är det tur att man inte bundit sig för länge. Jag tror ÖSK i den här situationen är i pole-position.
AIK Saywee
2009-02-09 20:24
NA=Never Again! En riktig gnälltidning.

Nu skall jag gnälla vidare, som flera kanske förstått tycker jag inte om snö, i vart fall inte i Mellansverige eller i södra Sverige, mest "slask och halka".

Smhi´s prognos för Örebro består av snöfall från onsdag morgon till och med fredag förmiddag. Hoppas att de har fel, eller att BA kan bli spelduglig ändå!

Vet med andra ord inte om det är risk för att veckans båda hemmamatcher blir inställda?

Talgoxen, hjälp mig, jag vill ha sol, vår och värme!
Örebro DaSa
2009-02-09 20:18
Sista inlägget:)

Vilket jävla anfallspar ÖIS har fått, Allbäck & Santos! Kommer bli en hård nöt att knäcka om de nu får upp bollen till anfallet:)
Örebro DaSa
2009-02-09 20:16
På tal om Anttonen, så var det inte P. Walker som sa när Anttonen började spela högerback att han skulle bli landslags aktuell?

Jag tror nog också Anttonen trivs jävligt bra i ÖSK och det skall mycket till för att han skulle byta. Men tycker samtidigt att han är värd att ta ett par år i Norge så han kan tjäna ihop lite pengar.
Örebro DaSa
2009-02-09 20:13
Tycker det är mycket gnäll på na.se. Som exil ÖSKare så uppskattar jag dem, speciellt Hermans inslag innan matcherna.

Ngn som vet ungefär hur Almebäcks kontrakt ser ut? Känns farligt att ha honom enbart på 6 månader, gör han succé så kanske han kan säga hej och tack och börja spela för råttorna eller aporna i sthlm istället!? Hoppas Sjögren fått ihop ngt bra, borde ju vara lite av köparens marknad nu när de flesta transferfönstret börjar gå mot sitt slut.
Örebro Pras Y
2009-02-09 20:12
Gurra2001

När och var har Anttonen på senare tid visat att han vill stanna i ÖSK? Visst är han självklar som högerback, det var Riddez också fast som vänsterback. Haginge var också ordinarie.

Du vet väl att ÖSK aldrig kan erbjuda lika bra kontrakt som t.ex. Norge? Mina spekulationer är absolut inte onödiga, precis som jag spekulerade i början på förra säsongen att Haginge ville till Sthlm så gör jag detsamma om Anttonen.

Jag förtydligar; Det finns en RISK att Anttonen vill tjäna lite extra såhär sent in på karriären, han fyller trots allt 29 i år. Anledningen till att han skrev ett nytt kontrakt inför förra säsongen beror på att Axen verkligen ville ha kvar honom i truppen, ledningen var inte så värst angelägna att skriva nytt. Jag är säker på att om Anttonen hade fått ett bra bud utomlands hade han stuckit men det fick han inte eftersom han inte var så värst bra säsongen 2007. Minns jag rätt så var han också bänkat vissa delar av den säsongen när Abgar kom hem och då Walker envisades med F. Samuelsson på högerbacken.
Örebro Mittåt
2009-02-09 20:04
Jag trodde att det var allmänt känt (och NA borde definitivt känna till det) att uppvärmningseffekten försämrades kraftigt när man lade in den sk. gummipaden som ett mellanlager. Paden isolerar nänligen också. Det blir ett mjukare underlag, men värmen räcker inte längre till för att smälta fallande snö. Om den ens någon gång har gjort det.
ÖSK Lions
2009-02-09 19:49
Fy fan vad irriterande det är när Nerikes Allehanda ska skriva artiklar på varenda blogginlägg som John Alvbåge skriver. För fan, skriv lite andra nyheter i stället.
Örebro Gurra2001
2009-02-09 19:43
Pras, Antonnen har visat att han gärna inte flyttar, han vill va i Örebro. ÖSK kommer inte "hänga ut honom", han är självklar som högerback. Därför blir dina spekulationer onödiga och långsökta.
Örebro Pras Y
2009-02-09 19:23
Gurra2001

Jag har koll på Patriks historia. Det finns en stor risk för att han kan gå som bosman efter säsongen.
Han har blivit uthängd av klubben tidigare men problemet tidigare har varit att inga intressanta klubbar, då menar jag främst norska eller danska, försökt kontraktera honom. Han lär inte gå till annan allsvensk klubb men får han ett saftigt kontrakt, som blir ett av hans sista, av t.ex. Fredrikstad eller liknande tror jag han tar chansen. Som sagt, Anttonen var bänkad ända fram tills att Haginge blev såld. Tycker det är du som ska läsa på innan du yttrar dig.
Örebro AllsvenskanÖSK
2009-02-09 18:16
Alla ni som spekulerar om Wallerstedt tror faktiskt inte han är aktuell då han endast ville bort från IFK Skattefusk för att få mer speltid. Skulle vi värva honom blir det ju i så fall som backup bakom Olsén.
Örebro Djäflun
2009-02-09 17:36
Ämne: Djäflun//

Beroend....
Jag hoppades på att 1,2 milj för Wallerstedt skulle vara en fullt möjlig affär. Kanske bäst att hålla i slantarna i de tider som e nu.
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 17:20
Marcus A.//

Tack för svaret !
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 17:19
Djäflun//

Beroende på att Spelarinvest är farligt nära den minimigräns man satt upp om ÖSK behöver ekonomisk hjälp kan man lägga ut max 1 miljon på spelare om ingen blir såld. Om det inte varit för skattemyndigheten hade den summan legat på 1.6 miljoner. "Skattepengarna" vågar inte Spelarinvest använda innan målet är vunnit, det kan ta upp till tre år.

Det behövs fler som köper aktier i Spelarinvest.
Örebro Djäflun
2009-02-09 17:03
Ska bli intressant och se Näfver (för så lär det väl bli)från start på Onsdag mot Häcken. Tror kanske den "tuffa" tiden han går igenom nu visar sig vara bra för honom. Senaste träningsmatcherna har han ju "knutit näven i fickan på rätt sätt" så som Albåge uttryckte sig i sin blogg. Jag tror inte att han har en chans att konkurera med Porokara i ÖSK men jag hoppas det går bra för honom hur det än blir i framtiden.

Håller en tumme för Astvald ikväll med.
Örebro Mittåt
2009-02-09 16:58
* Porokara var ute och joggade på träningen idag. Det såg rätt ok ut.

* Berra var med på alla träningsmomenten. Även i 4 mot 4 spelet. Han borde vara spelklar snart.

* Eric var med på uppmjukningsövnigarna med boll men övergick sedan till löpträningen.

* Robert Walker gick av rätt tidigt och försvann in i fotbollshuset.

* Mål-Göran kom ut i shorts och gjorde några sit-ups.

* Samuel såg jag inte till.

* Kihlen var med på allt.

* Olsen syntes inte till.
Örebro Marcus A.
2009-02-09 16:46
ÖSK-Karl//

Lille, som för några år sedan spelade i Champions League.
Örebro Djäflun
2009-02-09 16:42
ÖSK-Karl//
Vet du om det finns ekonomisk möjlighet för spelarinvest att köpa spelare nu? eller måste man sälja först i så fall?
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 16:40
Evigt ÖSK//

Vilket större franskt lag menar du?
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 16:36
in med Boniek Maruti på plan//

" (om ZURICH) betalar 50% av lönen ja då kan vi ta in Emra !"

Det innebär att ÖSK skulle behöva betala Emra ca 150.000:- per månad före skatt. Emra skulle då bli den i särklass dyraste spelaren i truppen, vill du då verkligen ha honom till en sådan överenskommelse?
Örebro Evigt ÖSK
2009-02-09 16:30
Boniek, Grixx/

Man blir, förhoppningsvis, inte såld till ett större franskt lag för 15 miljoner om man är dålig. Klart han besitter kapacitet. Men är han rätt man för ÖSK? Nej, han har dålig moral och jag anser att han inte är en lagspelare. Rätt ojämn, och att han inte har lyckats i någon av sina klubbar han varit i (utomlands vill säga). Då anser jag att Wallerstedt är en bättre back-up till Olsen iså fall.
ÖSK
Örebro Marcus A.
2009-02-09 16:04
Välkommen Micke!

Efter vad jag sett i de två matcherna (kanske främst mot Gefle) känns det som ett riktigt bra nyförvärv.

Håller helt med Joth angående Emra. Har aldrig sett att han (Emra alltså) sagt något ont om ÖSK, däremot har hans agent gjort några märkliga uttalanden. Bland annat om att hans adept fick starta i "fel" matcher.

Jag tror att ett halvår med Tahirovic vore riktigt bra, däremot är det väl tveksamt om han får den speltid han är utefter om han väljer ÖSK. Olsen lär vara förstavalet och svår att rubba. Men jag hoppas ändå att Emra kommer hit. Olsen har ju skadebekymmer då och då (hälsenor och hjärnskakningar) och jag är inte helt tillfreds med våra övriga centeralternativ nu när MålGöran och Jidsjö är indisponibla.
Örebro Kronblom
2009-02-09 14:49
Ämne: Är det bara jag som ....Vill gärna att Emra återvänder,dock så tycker jag inte han är så gudabenådad som vissa andra ÖSK-fans,matcherna han kom in och avgjorde 2005 var väl när han kom in från bänken,när han var med i startelvan(minns AIK -05)var han relativt osynlig.Föredrar att honom att slänga sista 30 om spelet kärvar. Vill som sagt ha hit Emra igen men är tveksam till att han ska starta matcherna med en frisk Olsen tillgänglig(såvida han inte ska spela ytter),står det mellan Emra och Olsen väljer jag dansken alla dagar i veckan.Intressant resonemang med Wallerstedt som substitut,kan gärna tänka mig honom i ÖSK!
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2009-02-09 14:33
När det gäller Emra så har han haft en 110% inställning på planen. Kommer tex ihåg när han blev inbytt mot Mjällby och gjorde 2 mål. Däremot har det väl varit lite snack om Emras inställningar på träningarna... men man behöver ju inte göra en hel skogsbrand av lite rök... kanske räcker med ett värmeljus.
Så vitt jag vet har Emra aldrig pratat illa om ÖSK. Däremot har jag för mig att han var lite besviken på en del supportrars efter att han lämnat ÖSK för HBK. Att han valde HBK var väl heller inte så konstigt när de låg i Allsvenskan.

Jag är för Emra i ÖSK alla dagar i veckan, däremot får han nog kämpa rejält för att ta en plats i elvan, något som kan vara bra för honom.

Sen ska vi inte glömma att det är 3 år sedan han lämnade ÖSK... mycket vatten under broarna där.
Annons: