/fotboll/osk/forum/6241.aspx/fotboll/osk/forum/6241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Anomander
2009-02-09 23:06
Spöa degen kan de göra imorgon, att däremot spöa dem i en seriematch kan ta ett par år.
AIK Saywee
2009-02-09 22:56
Mittåt igen//
Om något/några år kan våra talanger spöa degen?
AIK Saywee
2009-02-09 22:43
Verkligen trevligt Mittåt, glada nyheter, det tycker jag om :-)
Örebro Mittåt
2009-02-09 22:38
NU ÄR DET KLART

Ja, inte Emra om nu någon trodde det, utan betydligt viktigare saker för ÖSK-organisationens framtid. ÖSK Söder skriver på sin hemsida:

Ikväll så blev det formellt bestämt att Söder ingår i Ösk Fotbolls framtidssatsning. Tränarstaben kommer att bestå av Jonas Karlberg(fd Nilsson) som huvudansvarig. Till sin hjälp kommer någon av Ösks talangtränare (Håkan Juhlin,Björn Juhlin,Lars Zetterlund,Erik Österlund) medverka vid varje träning. Detta kommer innebära stora möjligheter för de som önskar utveckla sitt fotbollskunnande.

ÖSK kommer i fortsättningen alltså att ha två talanglag (verkar det som). Detta gör det möjligt (som jag ser det) att satsa hårdare på det nuvarande div 3-laget för att få upp det till tvåan. De yngre talangerna kommer i fortsättningen att kunna slussas in via ÖSK Söder istället för att träna men inte få spela i ÖSK Ungdom (Talanglaget).

På sikt skulle detta nog kunna bli en väldigt bra lösning.
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 22:20
Wuzac//

Någon skrev ju tidigare att ÖSK kanske kunde betala halva Emras lön, ligger bra gissat på 125.000 före skatt för den halvan. Jag kan garantera att en sådan lön och påföljande försäkringspremie är en utopi gällande Emra.
AIK Saywee
2009-02-09 22:18
Jag har slutat läsa NA för länge sedan, det blir ofta så vinklat och tråkigt från en som är uddlös och en som verkar vara vad han heter. NA är väl iofs inte så olika andra tidningsmedia, det är mest jämmer, gnäll och elände i dessa. Det enda jag kollar in ibland är vad det är för väder via webb-kameran.

Nej låt optimismen ge oss förhoppningar, skriv lite glada grejer, lite oftare :-)
Örebro Mittåt
2009-02-09 22:12
Wuzac// Det kan mycket väl vara något pollenrelaterat.
Örebro Wuzac
2009-02-09 21:37
ÖSK-Karl: Tack. Nu har de klarnat på den fronten!

Mittåt: Kul att hör att Bedoya går bra på träning. Hoppas att han får köra från start nu efter ha varit inhoppare de två första.

Om Almebäck: Jag är ingen läkare men jag inbillar mig att senhösten och denna period är den känsligaste för honom. Sommaren borde vara lättare ur infektionssynpunkt (gissar jag). Bara han inte matchas för hårt under denna period.

Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 21:28
Wuzac//

Försäkringen är speciellt framtagen för idrottsmän. T.ex en spelare som blir livstidsskadad som 25-åring, han har full ersättning med indexuppräkning fram till han fyller ca.32 år, sedan sjunker ersättningen kraftigt för att helt upphöra vid ca.36 års ålder.

I det privata näringslivet har ofta högre tjänstemän en liknande försäkring, skillnaden är att den gäller fram till pensionen.
Örebro Mittåt
2009-02-09 21:27
Jo, man kan ibland undra över vad NA håller på med. men man skall samtidigt hålla i minnet att deras massiva täckning av allt som har med ÖSK Fotboll att göra med allra största säkerhet är en bidragande orsak till att ÖSK lyckas hålla uppe sina publiksiffror.

Samtidigt är de webbaserade fotbollinslagen de som får absolut flest klickar. ÖSK och NA lever i en slags symbios och drar på olika sätt nytta av varandra. ÖSK får gratispublicitet som de inte skulle kunna generera på något annat sätt. NA får ett ämne att skriva om som intresserar stora delar av deras läsekrets.
Örebro Mittåt
2009-02-09 21:22
Wuzac// Helt rätt. Men hur det står till med den saken vet vi inte förrän senare.

Jag var nere och tittade på eftermiddagsträningen idag. Det har ju uttryckts en del farhågor beträffande Almebäcks teknik, men av vad jag såg verkade den helt ok. De körde någon slags kvadratenvariant med fyra spelare på kanten, fyra medspelare i mitten tillsammans med fyra motspelare i mitten. Det var rätt trångt med andra ord. Men Michaels passningar satt i allmänhet där de skulle - hårt slagna, raka och precisa. Det såg helt ok ut.

Medspelarna i mitten hade bara ett tillslag. De måste ta emot bollen och skicka den vidare i samma moment. Outstanding i det momentet var Bedoya. Han höll sig framme och gjorde sig tillgänglig för passning och skickade sedan iväg dem till rätt adressat.
Örebro Wuzac
2009-02-09 21:05
Fast håller Almebäck medicinsk så känns ju han som mycker mer framtid än Glenn. Då känns det, om man får vara krass, att det är läge att inte förlänga med Glenn och istället satsa på Almebäck. För Glenns kontrakt går väl ut efter denna säsong eller?
Örebro Mittåt
2009-02-09 21:00
Det var nog två skäl till att ÖSK valde ett kort kontrakt. Som Sersant påpekar så kommer Glenn förmodligen att vara tillgänglig efter EM-uppehållet.

Men sedan är det också hans sjukdomshistoria. Även om man tror och hoppas att han är ok, så vet man ju aldrig. Han har haft de här problemen till och ifrån under två års tid. Även om han är symptomfri för tillfället (och man tror att det beror på medicineringen) så kan han mycket väl få ett återfall.
Örebro Wuzac
2009-02-09 20:59
ÖSK-Karl: Tack för info. Jag har ibland funderat på just det. T ex att en spelare har 100 000 i månaden (Inte i ÖSK kanske men i Elfsborg, AIK vet jag att det förekommer och högre än så) osså ska spelaren plötsligt gå ned på vanlig dödlig sjukpenning. Därför undrade jag hur det funkade inom fotbollen (sporten).
Örebro Sersant
2009-02-09 20:56
Jag tror man vill avakta Glenn eftersom han väll kommer tillbaka till sommaren så vill man nog inte ha ett överflöd av försvarare.

Därför tycker jag att det är rätt att bara erbjuda 6 månaders kontrakt.
Örebro Sersant
2009-02-09 20:55
Ämne: Tycker det är mycket....
Du får tänka på att det bara är dem som gnäller som hörs vi som är nöjda med bevakningen som NA gör sitter kanske inte och hyllar dem här varje gång :). Men dem som gnäller verkar ju fortsätta läsa NA hela tiden så tror inte dem är speciellt missnöjda med NA ändå, då hade dem väl slutat läsa den för länge sedan.
Örebro ÖSK-Karl
2009-02-09 20:49
Wuzac//

Det fungerar som på vilken arbetsplats som helst, om en spelare är skadad och inte kan utföra sitt jobb (match), då går Försäkringskassan in. I ÖSK:s fall betalar man sedan mellanskillnaden mellan lön och ersättningen från F-kassan i tre månader. Efter de tre månaderna är spelarna försäkrade av ÖSK. Då täcker försäkringen mellanskillnaden. Att ha en sådan försäkring från dag ett är oerhört dyrt.
Örebro Aspen
2009-02-09 20:44
P19-landslaget inledde året med förlust i La Manga, 1-3 mot Norge. Det är första gången årgång 1990 förlorar mot Norge, tidigare fem möten har alla slutat med svensk seger.
Örebro Wuzac
2009-02-09 20:32
Hur funkar det egentligen när spelare är långtidsskadade? Är det försäkringskassan som går in och betalar sjukersättning och ÖSK behöver inte betala lönen under denna tid? Och när anses de friska? När de tränar mer eller mindre eller när de är redo för match? ÖSK betalar ju sociala avgifter så det borde väl vara så?

Örebro Pras Y
2009-02-09 20:24
DaSa

Nja, tror 5 månader för Almebäck blir bra. Petar han Berra och gör det bra lär han vara angelägen om att förlänga. Killen har inte varit ordinarie på flera år och om han då äntligen lyckas bli det i ett stabilt allsvenskt lag så kommer han nog att stanna. Typ samma situation som med Olsen.
Tror även styrelsen den här gången har ett färdigt avval man kommit överens om bägge parter väljer att förlänga så de inte kan pressas.

Får han inte spela så mycket, eller visar sig bli sjuk ofta eller liknande är det tur att man inte bundit sig för länge. Jag tror ÖSK i den här situationen är i pole-position.
AIK Saywee
2009-02-09 20:24
NA=Never Again! En riktig gnälltidning.

Nu skall jag gnälla vidare, som flera kanske förstått tycker jag inte om snö, i vart fall inte i Mellansverige eller i södra Sverige, mest "slask och halka".

Smhi´s prognos för Örebro består av snöfall från onsdag morgon till och med fredag förmiddag. Hoppas att de har fel, eller att BA kan bli spelduglig ändå!

Vet med andra ord inte om det är risk för att veckans båda hemmamatcher blir inställda?

Talgoxen, hjälp mig, jag vill ha sol, vår och värme!
Örebro DaSa
2009-02-09 20:18
Sista inlägget:)

Vilket jävla anfallspar ÖIS har fått, Allbäck & Santos! Kommer bli en hård nöt att knäcka om de nu får upp bollen till anfallet:)
Örebro DaSa
2009-02-09 20:16
På tal om Anttonen, så var det inte P. Walker som sa när Anttonen började spela högerback att han skulle bli landslags aktuell?

Jag tror nog också Anttonen trivs jävligt bra i ÖSK och det skall mycket till för att han skulle byta. Men tycker samtidigt att han är värd att ta ett par år i Norge så han kan tjäna ihop lite pengar.
Örebro DaSa
2009-02-09 20:13
Tycker det är mycket gnäll på na.se. Som exil ÖSKare så uppskattar jag dem, speciellt Hermans inslag innan matcherna.

Ngn som vet ungefär hur Almebäcks kontrakt ser ut? Känns farligt att ha honom enbart på 6 månader, gör han succé så kanske han kan säga hej och tack och börja spela för råttorna eller aporna i sthlm istället!? Hoppas Sjögren fått ihop ngt bra, borde ju vara lite av köparens marknad nu när de flesta transferfönstret börjar gå mot sitt slut.
Örebro Pras Y
2009-02-09 20:12
Gurra2001

När och var har Anttonen på senare tid visat att han vill stanna i ÖSK? Visst är han självklar som högerback, det var Riddez också fast som vänsterback. Haginge var också ordinarie.

Du vet väl att ÖSK aldrig kan erbjuda lika bra kontrakt som t.ex. Norge? Mina spekulationer är absolut inte onödiga, precis som jag spekulerade i början på förra säsongen att Haginge ville till Sthlm så gör jag detsamma om Anttonen.

Jag förtydligar; Det finns en RISK att Anttonen vill tjäna lite extra såhär sent in på karriären, han fyller trots allt 29 i år. Anledningen till att han skrev ett nytt kontrakt inför förra säsongen beror på att Axen verkligen ville ha kvar honom i truppen, ledningen var inte så värst angelägna att skriva nytt. Jag är säker på att om Anttonen hade fått ett bra bud utomlands hade han stuckit men det fick han inte eftersom han inte var så värst bra säsongen 2007. Minns jag rätt så var han också bänkat vissa delar av den säsongen när Abgar kom hem och då Walker envisades med F. Samuelsson på högerbacken.
Örebro Mittåt
2009-02-09 20:04
Jag trodde att det var allmänt känt (och NA borde definitivt känna till det) att uppvärmningseffekten försämrades kraftigt när man lade in den sk. gummipaden som ett mellanlager. Paden isolerar nänligen också. Det blir ett mjukare underlag, men värmen räcker inte längre till för att smälta fallande snö. Om den ens någon gång har gjort det.
ÖSK Lions
2009-02-09 19:49
Fy fan vad irriterande det är när Nerikes Allehanda ska skriva artiklar på varenda blogginlägg som John Alvbåge skriver. För fan, skriv lite andra nyheter i stället.
Örebro Gurra2001
2009-02-09 19:43
Pras, Antonnen har visat att han gärna inte flyttar, han vill va i Örebro. ÖSK kommer inte "hänga ut honom", han är självklar som högerback. Därför blir dina spekulationer onödiga och långsökta.
Örebro Pras Y
2009-02-09 19:23
Gurra2001

Jag har koll på Patriks historia. Det finns en stor risk för att han kan gå som bosman efter säsongen.
Han har blivit uthängd av klubben tidigare men problemet tidigare har varit att inga intressanta klubbar, då menar jag främst norska eller danska, försökt kontraktera honom. Han lär inte gå till annan allsvensk klubb men får han ett saftigt kontrakt, som blir ett av hans sista, av t.ex. Fredrikstad eller liknande tror jag han tar chansen. Som sagt, Anttonen var bänkad ända fram tills att Haginge blev såld. Tycker det är du som ska läsa på innan du yttrar dig.
Örebro AllsvenskanÖSK
2009-02-09 18:16
Alla ni som spekulerar om Wallerstedt tror faktiskt inte han är aktuell då han endast ville bort från IFK Skattefusk för att få mer speltid. Skulle vi värva honom blir det ju i så fall som backup bakom Olsén.
Annons: