/fotboll/osk/forum/620.aspx/fotboll/osk/forum/620.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Chris P. Bacon
2016-05-18 17:49
@Nicknamn i ribban:

Vet inte om jag hört en mer trovärdig imitation av Zlatan än den Almebäck bjuder på efter 22:30. Han skulle lätt kunna ringa Hamrén och kräva att han tar in Astrit och Jacke i EM-truppen :)
Örebro DaSa
2016-05-18 17:37
Jag tror att ösks förhoppning/plan är att Ikes kommer att ta Mobergs plats i startelvan nästa säsong och det är därför de avvaktar.
Örebro DaSa
2016-05-18 17:35
Astrit var så självklar så jag glömde att nämna honom:)

Minatankar/ Jag tror inte att Kalle kommer att bli ngn stjärna. På sin höjd att han kan gå till en annan nordisk liga. Men har gärna kvar honom som truppspelare om han accepterar en sådan roll/lön. Hellre en spelare från närområdet på bänken än en isläning.

Samma sak gäller DG. Han är för ojämn och har ett för dåligt skott för att bli "proffs".
Örebro Nicknamn i ribban
2016-05-18 16:45
Moberg säger i nya avsnittet av Sportklubben att han inte hört någonting angående en förlängning. 23 och en halv minut in.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-05-18 16:05
Astrit är den överlägset viktigaste spelaren att förlänga med, men jag vore väldigt nöjd om han spelar med oss säsongen ut.

RÅP är en nyckelspelare i laget.

Crespo är den med högst marknadsvärde.


Problemet är att vi inte kan dra på oss alltför höga kostnader. Varken RÅP, Crespo, Kalle eller DG sitter på några monsterlöner. När vi senast skrev kontrakt med dem kom de antingen skadade (RÅP) eller från frysboxen (Crespo, DG). Kalle kommer jag inte ihåg när han senast skrev på, men han var absolut ingen startspelare i Allsvenskan då. Alla vill säkert ha högre lön.
Örebro Bastard on Parade
2016-05-18 14:33
Jag ser jättegärna att Crespo stannar i ÖSK. Det finns mycket att få ut av honom och han blir ännu viktigare den dag Astrit lämnar. Hans kontraktsläge är dock problematiskt. ÖSK kan inte lägga några större summor på honom med tanke på de avtal som finns med AIK och ÖSAB om inte Crespo är beredd att stanna i ÖSK ett par säsonger alternativt avtalet med ÖSAB omförhandlas.

RÅP är viktig att förlänga med, men jag ser gärna att vi förlänger med spelare som kan bidra under 2-3 år i alla fall för vi behöver ha en viss kontinuitet och kan inte på nytt hamna i en situation där nästan hela startelvan har utgående kontrakt samtidigt. Det här kan vara sista chansen för RÅP att komma iväg så jag klandrar honom inte om han testar utomlands, men det vore otroligt bra om Sköldmark lyckas ordna en förlängning.

Jag vet inte riktigt hur min prio-lista ser ut just nu. Dajje är i alla fall inte nummer 2 på den listan, även om jag inte har något emot en kontraktsförlängning där. Skulle han ha en passningsfot och teknik av allsvensk kvalitet så skulle han vara en fantastisk spelare.
Örebro Minatankar
2016-05-18 14:16
@DaSa:


Gäller det även Kalle som är ung och har framtiden för sig? Är inte sådana spelare i längden allra viktigast att knyta till sig till dess de tar steget ut i Europa?
Örebro DaSa
2016-05-18 11:27
Angående förlänga kontrakt så är det nog ett perfekt tillfälle att sätta in en stöt på Crespo nu. När målskyttet lossnar så kommer han bli mycket dyrare eller omöjlig att förlänga med.

Efter honom anser jag att det enbart är viktigt att förlänga med RÅP och Daniel B. Resterande spelare får vi gärna förlänga med också, men jag skulle inte gråta blod om de lämnade.
Örebro DaSa
2016-05-18 11:23
Borde vara förbjudet att skriva inlägg som detta, men kan inte låta bli:)

Ponera att vi vinner mot Gefle och Norrköping, då kommer vi att ligga i topp och förmodligen ha en lucka på några poäng till de som ligger fyra (MFF och Norrköping lär ha ungefär samma antal poäng som oss). Skall vi då satsa lite extra för att även sluta på en topplacering när säsongen är slut?!

Fördelen med att satsa i sommar är att vi kan sälja in oss som ett topplag. Med satsa syftar jag på:
- Ta in en backup/ersättare för RÅP beroende på om han förlänger eller ej. Som jag ser det så är RÅP den viktigaste spelaren i dagens startelva som vi inte kan klara oss utan i flera matcher.
- Ta in en ny "bra" vänsterback. Vi får riskera att behöva betala trippla vänsterbackslöner, men jag tror att det inte borde vara några problem att låna ut Ring till en SE-klubb efter hans lovande prestationer. Om vi skulle få in en vänsterback som antingen är grym defensivt eller en som har offensiva kvalitéer så kommer vi kunna addera på ett antal poäng i sluttabellen. Helst skulle man ju vilja ha båda men vi får vara lite realistiska:)
- Ta in ytterligare en anfallare, speciellt om inte Kalle förlänger.
Örebro eyravallen.se fanclub
2016-05-18 09:10
Angående Crespos känning i baksida lår i slutet av Elfsborgsmatchen är det förstås lite oroande, men knappast i närheten av att vara en så besvärlig skada som stressfrakturen han drogs med hela förra säsongen. I värsta fall missar han väl matcherna fram till sommaruppehållet.
Örebro Elliot2007(Bygg in hörnen på Behrn Arena!)
2016-05-18 08:19
Som ÖSK:are känns det ju som att Jonas Lantto ALLTID gör mål mot oss, men så är det inte riktigt.
Sen 2007 när Jonas Lantto gick till Gefle så har vi mötts 16 gånger i seriesammanhang. På de 16 matcherna har han gjort mål i 6 matcher och sammanlagt "spelat bort" 8 poäng för oss. Värst var det 2014 när han gjorde mål i båda matcherna.
Han har gått mållös mot oss säsongerna 2008, 2010, 2012.
Örebro Sparkabolleninimål
2016-05-17 20:56
[QUOTE=Bastard on Parade]ÖSK har bokat platser till guldmedlemsresan intill bortasektionen. Jag vet inte vilken sektion det är, men kolla med ÖSK om du vill sitta med andra ÖSK-supportrar. [/QUOTE] Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2016-05-17 20:50
@Sparkabolleninimål:


ÖSK har bokat platser till guldmedlemsresan intill bortasektionen. Jag vet inte vilken sektion det är, men kolla med ÖSK om du vill sitta med andra ÖSK-supportrar.
Örebro Sparkabolleninimål
2016-05-17 20:26
Om man vill ha sittplatsbiljett till AIK-ÖSK, vilken plats ska man köpa då?
Postat via SvenskaFans-appen
Mäster Estragon
2016-05-17 16:27
Ja dystert med Kristoffer Karlsson. Hemskt dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2016-05-17 16:27
TommyS,

domarna har sämre syn på fotboll nuförtiden ...
Örebro TommyS
2016-05-17 15:25
Det är naturligtvis Lagrell som ligger bakom att Karlsson ska döma oss. Nu har SvFF också givit Peking dispens att signa ny målis inför mötet med oss. Säkert Lagreel igen. Verkar i och för sig inte vara någon stjärna de värvat, men det är illviljan som räknas.
Örebro TommyS
2016-05-17 15:14
Kristoffer Karlsson dömer oss mot Gefle borta! Fan! Minns sju (minst) gula varav sex var oförtjänta i den matchen 2014. Kriistoffer dömde bort oss från fair play-ligavinst. Och det är väl så att han dömer ut ett rött i ungefär var tredje match? Och hatar oss. Fan.
AIK Nissesson
2016-05-17 14:36
flesklepp, 09:07

"Vad är en boll"

Visste du inte det?
AIK Nissesson
2016-05-17 14:28
@TommyS:


Det där gillar jag, vi blir inte lika beroende av en enda målskytt, när skadorna gör sig påminda ...
AIK Nissesson
2016-05-17 14:24
Ajajaj, Crespo, hoppas att det inte börjar strula nu, med skador i vår klubb.

Men vi har iallafall startat mycket bra:)

Dessutom, inför målkameror i fotboll!
Mäster Estragon
2016-05-17 13:27
Illa om Crespo gått sönder.. Kalle har visat prov på gamla takter dem senaste matcherna.. Fan
Örebro Nicka i ribban
2016-05-17 13:18
Jag tror inte att vi skulle sakna Crespo speciellt mycket mot Gefle, men mot Peking och AIK vore det ett stort avbräck.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2016-05-17 12:40
Fan. Får hoppas att det inte är något allvarligt, kändes som Crespo var på gång mot Elfsborg.
Örebro Vinnartradition
2016-05-17 12:03
SERIEFINAL, uppladdning och marsch!

På söndag tar ÖSK emot idrottsföreningen kamraterna från Norrköping.

Då allsvenska skrivbordssegrar (läs Malmös vinst mot Blåvitt) inte räknas är matchen att betrakta som en renodlad seriefinal. En seriefinal vi ska gå segrande ur!

Vi vet att vi supportrar har möjlighet att påverka utgången av match. I synnerhet i avgörande lägen då den står och väger. Låt oss dra vårt strå till stacken genom att än en gång mobilisera och skapa en stämning som får Eyravallens betong att vibrera som aldrig förr.

När matchen är över ska vi vara en bidragande orsak till att ÖSK står som segrare medan Norrköpingslaget åker hem till Östergötland med svansen mellan benen.

Inför matchen bjuder vi in samtliga ÖSK:are till säsongens hittills största uppladdning på Harrys. Vi har som regel haft bra uppslutning på våra uppladdningar. På söndag ska vi dock överträffa det vi tidigare åstadkommit och vi ska göra det ordentligt. Vi räknar kort sagt med lapp på luckan!

Harrys slår upp portarna för oss från kl. 12.00 och på menyn står följande:

Ostburgare 109 kr
Ceasarsallad 109 kr
Pasta Rosini 109 kr
Vegetariskt alternativ 109 kr

Falcon export/Cider 40 kr
Örebro Bitter 70 kr
Alkoholfria alternativ finns

Barn och minderåriga är välkomna i sällskap med målsman. Dessa äter gratis från barnmenyn.

Vi har bjudit in ett antal ÖSK-legendrarer som kommer att gästa uppladdningen och intervjuas. Vi återkommer inom kort med mer information om detta. Under uppladdningen kommer det även vara möjligt att anmäla sig till den storsatsning (#VITAHÖRNET) vi gör på AIK borta. Detta är en given resa för samtliga som titulerar sig som ÖSK:are!

När klockan slår 14.15 är det dags för samling utanför Harrys för gemensam marsch till Västra Stå. Målet med marschen är att samtliga ÖSK:are som ska gå på matchen deltar i den. Vi uppmanar därmed även de som inte besöker uppladdningen att sluta upp utanför Harrys.

Hjälp oss genom att bjuda in era ÖSK-vänner till eventet!
Örebro TommyS
2016-05-17 10:29
På nio matcher har vi elva olika målskyttar. De som inte gjort mål är antingen målvakter, ytterbackar eller har nästan inte spelat alls.
Örebro Aleq
2016-05-17 10:02
Vad är den billigaste sittplatsbiljetten för en vuxen mot Peking?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hitta avslut!!
2016-05-17 09:59
Lek med tanken... ...att Albin Ekdahl tyvärr får lämna återbud till EM. Hur stor är chansen att Astrit blir ersättaren tror ni? För inte kryllar det av centrala mittfältare som bör bli uttagna. Ja alltså, menar inte att Astrit tas med som CM... Vem slänger man helst in i 80e, Zengin eller Astrit? För mig är valet enkelt...
Örebro Nicka i ribban
2016-05-17 09:41
Vid säsongsstarten hade, procentuellt sett, endast Jönköping färre svenskar i A-laget än oss. De som hade flest utlänningar hade drygt 40%, medan vi hade 13-14% tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2016-05-17 09:07
spela inte dum nu. Titta på bilden, sid 26. Mållinjen ska vara lika bred som målstolparna och löpa i rak linje från stolpe till stolpe. Något mer? Vad är en boll?
Annons: